-
Επειδή(ς) έχω παρακολουθήσει δεκάδες φορές, εγκατάσταση συναγερμών, με πιάνει μια αλλεργία, όταν βλέπω ολοκαίνουργια αυτοκίνητα με τα πλαστικά κάτω από το ταμπλό, βγαλμένα.
Χώρια τα τρυπήματα/κοψίματα στα καλώδια για να βρεθούν οι εντολές φλας/αντλίας κλπ κλπ.
Θα μου πεις τώρα «εντάξει, μπροστά στον ήσυχο ύπνο που θα κάνω τα βράδια, χαλάλι η αναστάτωση».Το δέχομαι ως.. ψυχολογικό ατού, ειδικά αν συνδυαστεί με gps tracker.
Σε συζήτηση όμως που έχω κάνει, μου έχει πει ο μάστορας που εγκαθιστά συν/ρμούς, «τι τον θέλει τόσο ακριβό ας βάλει έναν φθηνό».Αυτό γιατί κάποιες φορές δύσκολα «παντρεύονται» στα σύγχρονα αυτοκίνητα, και βγάζουν θέματα (όχι πάντα εννοείται). -
@bassstarlet said in Περί Συναγερμών........:
@yem said in Περί Συναγερμών........:
Βάλε καλύτερα μονοβολα και στήσε καρτέρι
Θα τους πληρώσεις εσύ την αμοιβή του Κούγια;
@MacGyver 0 Για να αναφέρεις Bearlock μάλλον έχεις smart?
renault clio του 23' , απλά είδα το bearlock ότι μπαίνει παντού γι' αυτό και το είχα σκεφτεί. Η πρώτη ιδέα ήταν να μπει pandora που συμπεριλαμβάνει και immobilizer, gps tracker (μάλλον v30 -όχι pro).
Σαν νέος στον χώρο έχω και 'γω τις ενστάσεις μου γι' αυτό και είπα να ρωτήσω. Πρώτο μου απόκτημα γι' αυτό και δεν τα λυπάμαι!
Σε κάθε περίπτωση έχω κλείσει ήδη ραντεβού μετά το συμβάν .
-
Σκεφτόμουν τρόπους προστασίας από κλέφτες και κάπου βρήκα bypass της ασφάλειας μίζας όπου έχεις κρυμμένο ας πούμε ένα κουμπί στην καμπίνα που το πατάς και κάνει επαφή έτσι ώστε να λειτουργεί η ασφάλεια και να παίρνει μπρος. Δεν υπάρχει κάτι πιο advanced με κωδικό που άντε τώρα ο κλέφτης να ψυλλιαστεί ότι δεν ανάβει για αυτόν τον λόγο, καμία γνώμη για κάτι τέτοιο;
-
@jamesd said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Σκεφτόμουν τρόπους προστασίας από κλέφτες και κάπου βρήκα bypass της ασφάλειας μίζας όπου έχεις κρυμμένο ας πούμε ένα κουμπί στην καμπίνα που το πατάς και κάνει επαφή έτσι ώστε να λειτουργεί η ασφάλεια και να παίρνει μπρος. Δεν υπάρχει κάτι πιο advanced με κωδικό που άντε τώρα ο κλέφτης να ψυλλιαστεί ότι δεν ανάβει για αυτόν τον λόγο, καμία γνώμη για κάτι τέτοιο;
Τελευταια έχω ακουσει οτι τα παιρνουν και με γερανο.
Αν ειναι κάτι τέτοιο, ίσως καλυτερα κάτι πιο εμφανες για να μην μπει στον κοπο και σου κανει τι ζημια (πχ κλειδωματα λεβιε/τιμονιου κτλ) ή gps σε ασχετο σημειο πχ μέσα στη ρεζέρβα (ψαχνω να δω τι υπαρχει) αλλα αυτο θα θελει να το φορτίζει κάθε τοσο.
Το 2ο για να το βρεις μετά (τα παρατάνε 4-5 μερες σε ασχετο σημειο για να δουν αν θα τα παρει κανεις (αν εχουν gps)
-
Συναγερμός Pandora, kill switch ασφαλείας μίζας με κωδικό και gps tracker, θα σιχτιρίζει ο κλέφτης…αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω τέτοιο kill switch
-
ενας γνωστος εχει βάλει αυτο αλλα ειναι πολλα τα λεφτα
αν το tag δεν ειναι στο αμάξι μου ειπε τοτε δεν παιρνει ή αν εχει παρει σβηνει σε 500 μετρα
-
Από το σέρβις της toyota μου έχουν πει ότι pandora και starline ,παρόμοιας φιλοσοφίας ρωσικής προέλευσης και οι δυο ο δεύτερος στα μισά λεφτά, αδειάζουν γρήγορα τις 12V μπαταρίες των υβριδικών και οχι μόνο.
Αν δεν κινείς συχνά το αυτοκίνητο θέλει προσοχή.Επίσης τα tag είναι δίκοπο μαχαίρι πρώτον γιατί πρέπει να τους αλλάζεις συνέχεια την 2032 μπαταριούλα (μια φορά το μήνα προληπτικά) και δεύτερον πρέπει να εκπαιδεύσεις τυχόν άλλους χρήστες του αυτοκινήτου τι να κάνουν αν δυσλειτουργήσει (που θα δυσλειτουργήσει αν δεν κάνεις την προληπτική αντικατάσταση ).
-
Σχεδόν ένα χρόνο κρατάνε οι μπαταρίες των air tags της Apple και σου βγάζει ένδειξη στο κινητό όταν θέλουν αλλαγή. Εσένα σου λέει στο μήνα πάνω να αλλάξεις μπαταρία;
-
@monman2 said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Από το σέρβις της toyota μου έχουν πει ότι pandora και starline ,παρόμοιας φιλοσοφίας ρωσικής προέλευσης και οι δυο ο δεύτερος στα μισά λεφτά, αδειάζουν γρήγορα τις 12V μπαταρίες των υβριδικών και οχι μόνο.
Αν δεν κινείς συχνά το αυτοκίνητο θέλει προσοχή.Αυτό είναι λίγο θεματάρα…
-
@trader said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Σχεδόν ένα χρόνο κρατάνε οι μπαταρίες των air tags της Apple και σου βγάζει ένδειξη στο κινητό όταν θέλουν αλλαγή. Εσένα σου λέει στο μήνα πάνω να αλλάξεις μπαταρία;
Λέω για τα tag της pandora και starline που έχω εμπειρία. Στέλνουν ειδοποίηση στην εφαρμογή ότι η μπαταρία του tag εχει χαμηλή τάση . Το βασικό είναι να την αλλάξεις εκείνη την στιγμή κάποτε την άφησα 3 μέρες και με μπλόκαρε

-
@trader said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Λέω για τα tag της pandora και starline που έχω εμπειρία. Στέλνουν ειδοποίηση στην εφαρμογή ότι η μπαταρία του tag εχει χαμηλή τάση . Το βασικό είναι να την αλλάξεις εκείνη την στιγμή κάποτε την άφησα 3 μέρες και με μπλόκαρε

Αυτου του τυπου οι συναγερμοι ειναι πραγματικα ενεργοβοροι. Μια φορα ειχα βαλει σε μοτοσυκλετα και σιχτιρισα την ωρα και τη στιγμη.
-
@jamesd said in ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ?Απόψεις.:
Αν δεν κινείς συχνά το αυτοκίνητο θέλει προσοχή.Αυτό είναι λίγο θεματάρα…
Είναι λογικό , η μικρή 12V (36ah) που έχω στο yaris cross έχει υπολογιστεί για να υποστηρίζει την εφαρμογή της toyota με την sim και το gps να στέλνουν ειδοποιήσεις και να δέχεται εντολές . Οριακά υπολογισμένη και τουρκικής κατασκευής μένεις για πλάκα αν το αφήσεις καμιά εβδομάδα ακίνητο.
Ο συναγερμός προσθέτει άλλη μια sim και gps να τραβάνε ρεύμα για την εφαρμογή του συναγερμού , μικρές καταναλώσεις μεν αλλά η 2,5 ετών μπαταρία μου τα έπαιξε στις 5 ημέρες μόλις κρύωσε ο καιρός ...

Ναι όταν έπεσε η τάση στο 11,8 δεν έπαιρνε μπροστά την φόρτισα άμεσα και τώρα την παρακολουθώ στενά με την εφαρμογή του συναγερμού (starline)
-
Τελικά το βρήκα αυτό που έλεγα, IGLA λέγεται το προϊόν σύμφωνα με το οποίο ορίζεις pin που επί της ουσίας είναι συγκεκριμένη σειρά πατήματος πλήκτρων στο ταμπλό που ορίζει ο χρήστης προκειμένου να λειτουργήσει η εκκίνηση κινητήρα.
Μου φαίνεται έξυπνο και αποτελεσματικό ενώ προβλέπει και εύκολο bypass αν θέλεις να το δωσεις σε parking ή να το πας για service.
Τα μόνα μειονεκτήματα που βλέπω είναι ότι πατάς συνέχεια κάποια κουμπιά με κίνδυνο να τα βγάλεις κάποια στιγμή off από την υπερχρηση και ότι πρέπει να ξηλωθεί το ταμπλό για να εγκατασταθεί.
-
Καλησπέρα σας
Για καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Audi, μου είπε ο υπάλληλος ότι βάζουν από την αντιπροσωπία (όχι τον εργοστασιακό που έρχεται από Audi με ειδική παραγγελία μόνο) συναγερμό meta .
Αλλά δε μου το προτείνει λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό και καλύτερα ν το αφήσω έτσι Διότι έχει και προηγμένο immobilizer.
Δεν το έχω ξανακούσει και δεν ξέρω αν είναι σωστή απόφαση. Το αυτοκίνητο έχει προηγμένο immobilizer και gps , αλλά η σειρήνα δεν είναι χρήσιμη του συναγερμού ?.
Ποια η άποψή σας; -
@gio21 said in Περί Συναγερμών........:
Καλησπέρα σας
Για καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Audi, μου είπε ο υπάλληλος ότι βάζουν από την αντιπροσωπία (όχι τον εργοστασιακό που έρχεται από Audi με ειδική παραγγελία μόνο) συναγερμό meta .
Αλλά δε μου το προτείνει λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό και καλύτερα ν το αφήσω έτσι Διότι έχει και προηγμένο immobilizer.
Δεν το έχω ξανακούσει και δεν ξέρω αν είναι σωστή απόφαση. Το αυτοκίνητο έχει προηγμένο immobilizer και gps , αλλά η σειρήνα δεν είναι χρήσιμη του συναγερμού ?.
Ποια η άποψή σας;αφησε παραθυρο ανοιχτο, κλειδωσε, 2 λεπτα μετα βαλε χερι μεσα και ανοιξε απο μεσα την πορτα
θα κορναρει ?
-
@gio21 said in Περί Συναγερμών........:
Εννοείται ότι βάζουν εδώ ό,τι πιο φτηνό έχουν και εννοείται πως δεν τον βάζεις.
-
Καλημέρα στην ομάδα!
Σκέφτομαι να αγοράσω συναγερμό pandora και είμαι ανάμεσα σε αυτά:
- Pandora Smart v4 GPS
- Pandora Smart Pro v4
Δεν έχω καταλάβει την ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους να πω την αλήθεια. Πάντως θέλω σίγουρα να έχω και GPS tracking. Όσοι έχετε βάλει συναγερμούς της συγκεκριμένης εταιρίας είστε ικανοποιημένοι; Κάποια συμβουλή;
ΥΓ. Ευχαριστώ @A-d-P για την μεταφορά του ποστ στο σωστό νήμα

-
@nikonino said in Περί Συναγερμών........:
Καλημέρα στην ομάδα!
- Pandora Smart v4 GPS
- Pandora Smart Pro v4
Δεν έχω καταλάβει την ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους να πω την αλήθεια. Πάντως θέλω σίγουρα να έχω και GPS tracking. Όσοι έχετε βάλει συναγερμούς της συγκεκριμένης εταιρίας είστε ικανοποιημένοι; Κάποια συμβουλή;

Καλησπέρα,
Έχω βάλει το Pandora Smart V3.0, μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος. Κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχος το βράδυ, η εφαρμογή γενικά αρκετά καλή.
Η μπαταρία στο tag κρατάει πάρα πολύ, μια φορά την έχω αλλάξει μέσα σε 2 χρόνια. Όσον αφορά τη μπαταρία του αυτοκινήτου, το έχω αφήσει ακίνητο και δέκα μέρες χωρίς πρόβλημα.
Όσον αφορά τις διαφορές αυτών που παραθέτεις, συνήθως δεν είναι μεγάλες.
Δεν ξέρω αν βοηθά αυτό:
https://invetec.eu/b2b/wp-content/uploads/Compatibility-Table_v2025-GR.pdfΜπορείς να τους πάρεις και τηλέφωνο, θα σε κατατοπισουν σίγουρα.
-
@gazp87 said in Περί Συναγερμών........:
@nikonino said in Περί Συναγερμών........:
Καλημέρα στην ομάδα!
- Pandora Smart v4 GPS
- Pandora Smart Pro v4

Καλησπέρα,
Έχω βάλει το Pandora Smart V3.0, μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος. Κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχος το βράδυ, η εφαρμογή γενικά αρκετά καλή.
Η μπαταρία στο tag κρατάει πάρα πολύ, μια φορά την έχω αλλάξει μέσα σε 2 χρόνια. Όσον αφορά τη μπαταρία του αυτοκινήτου, το έχω αφήσει ακίνητο και δέκα μέρες χωρίς πρόβλημα.
Όσον αφορά τις διαφορές αυτών που παραθέτεις, συνήθως δεν είναι μεγάλες.
Δεν ξέρω αν βοηθά αυτό:
https://invetec.eu/b2b/wp-content/uploads/Compatibility-Table_v2025-GR.pdfΜπορείς να τους πάρεις και τηλέφωνο, θα σε κατατοπισουν σίγουρα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Σου έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό αν βαρέσει ο συναγερμός; Έχεις live εικόνα δηλαδή; Έχει τύχει να κολλήσει η εφαρμογή; Επίσης μιας και εσύ έχεις το V3 ( που είναι παλιότερη έκδοση ) ενημερώσεις κάνουν στην εφαρμογή του κινητού;
Επίσης έχει χρειαστεί να ξαναεπισκεφτείς τον εγκαταστατη του συναργερμού για τυχόν αναβαθμίσεις; Ή απλά σου βάζουν όποια έκδοση υπάρχει και αυτό είναι; Πχ αύριο μεθαύριο θα βγει v5 εμείς που θα έχουμε παλιότερες εκδόσεις θα είμαστε καλυμμένοι;
Δεν έχω πολλες ερωτήσεις όπως βλέπεις

Περί Συναγερμών........