Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 31
    • Best 0
    • Groups 0

macgyver

@macgyver

0
    Profile views
    31
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

macgyver Unfollow Follow

Latest posts made by macgyver

• RE: Υγραεριοκίνηση!

από x-rover » 31/05/11 11:38

alexeft έγραψε:
      Να συμπληρώσω ότι έκαψα ήδη μια φορά βαλβίδες στις ~60000 χλμ και όταν ανοίξαμε, είχαν αρχίσει να φθείρονται και οι βαλβίδες εισαγωγής!!!!!

Από υπολογισμούς που έκανα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο 'μάστοράς' μου είχε στοιχειομετρικό μίγμα και στο open loop!!!!
      To κάψαμε το μοτέρ πατριώτ'

Έτσι από περιέργεια τι αυτοκίνητο έχεις και πόσο καιρό έχεις υγραέριο?

Και πόσο κόστισε η επισκευή; Άλλαξες και βαλβίδες εισαγωγής;

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      M
      macgyver

υ.γ. Το πιο σωστο ειναι 'δεν χρησιμοποιεις' οχι 'δε χρησιμοποιεις' . Το αρνητικο μοριο/επιρρημα/μερος του λογου (υπαρχουν διαστασεις αποψεων για το τι τελικα ειναι) ειναι 'δεν' και οχι 'δε' το οποιο παραπεμπει στα 'μεν' και 'δε' που ειναι αλλης εννοιας και δειχνει αντιθεση της δευτερης εννοιας (δε) σε σχεση με την πρωτη εννοια (μεν)..
      Ειναι και αυτο αποτελεσμα της εμπεδωσης της 'δημοτικιας'.

Πλέον στο σχολείο διδάσκεται ότι χρησιμοποιείται και το δε (κι όχι μόνο το δεν). Το ν παραμένει όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από κ,π,τ,ξ,ψ,τσ,τζ,γκ,μπ,ντ!!!
      Αν διαφωνείς άποψη σου αλλά μη διορθώνεις κάτι το οποίο διδάσκεται πια έτσι.
      Και δεν είμαι φιλόλογος
      Και τώρα ας επιστρέψουμε σε πληροφορίες που αφορούν την υγραεριοκίνηση...

M
      macgyver

από Apocikos » 31/03/11 21:22

Καλησπέρα σε όλους,
      Έχω ένα Peugeot 307 1,6 Xsi του 2002 με 150.000 χιλιόμετρα στην πλάτη. Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση, ατρακάριστο χωρίς κανένα σημαντικό μηχανολογικό πρόβλημα μέχρι σήμερα. Έχω τον εξής προβληματισμό. Αξίζει να επενδύσω πάνω του και να βάλω αέριο; Όταν βάλατε εσείς αέριο, πόσα χιλιόμετρα είχε το αυτοκίνητό σας; Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο όριο για την εγκατάσταση αερίου;

Αποστόλης

Έχω ένα 307 leader 1,6 από Απρίλιο 05 με 145000Κm. Έβαλα υγραέριο το Δεκέμβριο που πέρασε με 138000Km. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Διαβάζοντας τόσο καιρό διάφορα για υγραεριοκίνηση πιστεύω ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος ή όχι. Είναι ρίσκο με την έννοια ότι δεν υπάρχει εγγύηση σε αυτό που κάνεις αλλά και όταν πας να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο στις ίδιες συζητήσεις δεν καταλήγουμε; Σε κάποιους μπορεί ένα ίδιο αυτοκίνητο να έχει βγάλει πρόβλημα, σε άλλους να έχει βγει παλλικάρι και διάφορα τέτοια. Έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό αν το φοβάσαι ή όχι και βέβαια αυτό που θα καθορίσει αν αξίζει μια τέτοια κίνηση είναι το πόσο το χρησιμοποιείς. Σκέψου ότι εγώ έχω με τρία χρόνια λιγότερο περίπου τα ίδια χιλιόμετρα και ακριβώς επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά θεώρησα ότι άξιζε. Υπάρχουν κάποιοι που σε λίγους μήνες έκαναν απόσβεση.
      Ότι χρειαστείς ρώτησε... Καλή απόφαση.

M
      macgyver

christos13 το έλαβες ελπίζω.

M
      macgyver

από christos13 » 20/03/11 23:41

Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια link όπου αναγράφονται black lists οχημάτων που παρουσιάζουν πίο σύχνά
      βλάβες από τη χρήση υγραερίου?
      το μόνο που έχω καταφέρει να βρώ είναι από την prins με σχόλια για οχήματα με η λίστα είναι όμως του 2005(νομίζω.) μήπως έχει ανανεωθεί με καινούργια στοιχεία?
      Από άλλες εταιρείες δε κυκλοφορεί κάτι? το έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα στο δίκτυο.

Ελπίζω να με βοηθήσετε. peugeot 307 1.6 2006
      Θα ήλελα νε τσεκάρω ο ίδιος τις λίστες εφόσον κάποιος γλωρίζει. μη περιοριστείτε σε αναφόρες αν είμαι η όχι στη λίστα.!
      (και αυτές φυσικά δεκτες κυρίως από υγραεριοκίνητους κατόχους 307 2005-2006)
      Ευχαριστώ πολύ!περιμένω....

Είμαι κάτοχος 307 αλλά από τα τελευταία πριν το facelift (Απρ/05). Έχω βάλει από 1 Δεκ 2010 υγραέριο κι έχω κάνει μέχρι τώρα 5800χλμ. χωρίς πρόβλημα. Βέβαια είναι λίγος και ο χρόνος και τα χιλιόμετρα για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως αν χρειαστείς κάτι και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως. Το αυτοκίνητο όταν έβαλα υγραέριο είχε ήδη 137000χλμ. Αν ήταν καινούργιο ίσως ήμουν πιο διστακτικός.

M
      macgyver

Προς gasdino.
      Οk έχεις την πιο μικρή από όλους, γιατί πρέπει να πεισθεί όλος ο κόσμος γι αυτό;

Πέραν από την πλάκα μη σκαλώνεις τόσο στο να πείσεις τους πάντες. Το ζητούμενο είναι εσύ να βγαίνεις κερδισμένος κάθε φορά που πας σε πρατήριο. Το θέμα δεν είναι ανταγωνισμός. Εδώ λέμε τις απόψεις μας ώστε να μαθαίνεις ο καθένας και από τις εμπειρίες των άλλων.
      Φιλικά

M
      macgyver

από doukias
      πας στον εγκαταστατη σου και λυνεις το προβλημα σου.
      εαν δεν σου το κανει τον καταγγελεις.

εδω γιατι ρωτας? ο καθενας θα σου πει το κοντο και το μακρυ του.

Εδώ είναι δημόσια συζήτηση. Ο καθένας κάνει την ερώτησή του κι όποιος μπορεί απαντάει. Αν επιδή είναι κάποιος επαγγελματίας θεωρεί τον εαυτό του πιο πάνω από τους άλλους και του πέφτουν οι ερωτήσεις απλοϊκές μπορεί να αποχωρήσει και να συμμετέχει μόνο σε συζητήσεις με άλλους επαγγελματίες όπου θα έχουν μόνο σοβαρά πράγματα να πουν και δεν θα χάνουν το χρόνο τους άδικα.
      Προφάνως ο άνθρωπος ρώτησε γνώμες ώστε να είναι προετοιμασμένος όταν θα πάει στον εγκαταστάτη του.

M
      macgyver

Ευχαριστώ.

M
      macgyver

από cheetos109 » 03/01/11 14:01

Καλή χρονιά με ευτυχία σε όλους σας.
      Εχθές επέστρεψα από το πρώτο μου ταξίδι με υγραέριο στην Αθήνα.
      Πρώτον να συμβουλέψω όσους κάνουν αυτό το ταξίδι ότι βολεύει να φουλάρουν στο πρατήριο της ΕΚΟ στη Λάρισα (0,785). Κάνεις περίπου 30 χιλιόμετρα σε παράδρομο, αλλά γλυτώνεις και διόδια αξίας 2,9

Δώσε πληροφορίες αν σου είναι εύκολο που βγαίνεις και που μπαίνεις στην εθνική για να γλιτώσεις και τα διόδια.
      Ευχαριστώ

M
      macgyver

Κατα την άποψή μου, ναι. Το 5ης γενιας είναι πλεον αξιόπιστο. Μετά και την τελευταία αλλαγή τρόμπας που έφερε η ICOM στην Ελλάδα, τα όποια προβλήματα που είχε λύθηκαν, και πλεον το αυτοκίνητο κινείται όπως με τη βενζίνη.

Πότε ήρθε η τελευταία τρόμπα που αναφέρεις; Έβαλα το 5ης γενιάς 1 Δεκεμβρίου και αν εξαιρέσουμε κάποιο μικρό ρετάρισμα την πρώτη φορά της ημέρας που παίρνει μπρος και περνάει σε γκάζι κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνεις διαφορά με το γκάζι. Έχει έρθει και πιο καινούργια τρόμπα;

1500Km on lpg. keep driving... έχουμε αρκετά ακόμα για την απόσβεση!

M
      macgyver
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ