-
Καλό ταξίδι!
Ένας από τους ωραιότερους άντρες που έβγαλε η ανθρωπότητα, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και ένας αληθινός άνθρωπος!
-
Μερτσεντάκια το Ελληνικό κράτος είναι αυτό που είναι. Κανείς δεν πάει στο κράτος για να δουλέψει, όλοι πάνε για να βολευτούν επαγγελματικά-οικονομικά κυρίως. Και υπάρχει και μια μερίδα από "καριερίστες", πολιτικοί, μεγαλογιατροί, καθηγητές Πανεπιστημίου που το εκμεταλλεύονται για δόξα και κονόμα.
Είναι ένα άρρωστο σύστημα, απομεινάρι άλλων εποχών, αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν παράγει, δεν εξελίσσεται, δε βελτιώνεται, δεν προοδεύει. Και επειδή στην Ελλάδα όλα περνάνε από το κράτος, μας κρατάει όλους πίσω.
-
-
Συμφωνώ απόλυτα! Για να μιλήσω για τον ευατό μου..... την εποχή της κρίσης μετά τις πανελλήνιες ήθελα να δηλώσω ΣΤΥΑ για σιγουρο μισθό και λούφα. Μέσα στο μυαλό ήθελα και δεύτερη δουλειά , το πρωί θα έπρεπε να πάω για ξεκούραση και μετά για κανονική δουλειά για να βγαίνει οικονομικα.
-
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!
-
@andya3 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ας μη βιαζόμαστε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Γνωστή μου που έχει πρόβλημα υγείας ο γιός της, πηγαίνει σε κανονικό σχολείο και δικαιούται να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής.
Την είδα πριν λίγες μέρες, μου είπε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή τρώει πολύ τρέξιμο με χαρτιά, βεβαιώσεις από γιατρούς στο Παίδων κλπ. Κι ότι ως τώρα πάντα έχουν φέρει νοσηλευτή στο σχολείο, αλλά χρειάζεται να περάσει περίπου ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Θα φέρουν, δεν είπαμε ότι δεν θα φέρουν, αλλά στο ειδικό σχολείο πρέπει να έχει μόνιμο, όπως έχει σε κάποια πχ Ελαιώνες έχει 1 μόνιμη και 2 συμβασιούχες, στον Αγ. Αθανάσιο και μόνιμη.
Στου Κορδελιού, που είμαστε εμείς, νομίζω έχει πάρει άδεια ανατροφής η μόνιμη και είχαν αναπληρώτρια πέρυσι.
Ο/η νοσηλευτής είναι κάτι πολύ βασικό για ένα σχολείο, όπου πηγαίνουν παιδιά με προβλήματα υγείας, αν έλλειπε μια αγγλικού ή γαλλικού (εντελώς τυχαία οι ειδικότητες) δεν θα το έκανα ζήτημα για δύο ώρες κενό τη βδομάδα.
Δλδ πρώτα τοποθετείς διευθυντή στο ειδικό και έπειτα νοσηλευτή και μετά όλα τα υπόλοιπα. -
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@andya3 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ας μη βιαζόμαστε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Γνωστή μου που έχει πρόβλημα υγείας ο γιός της, πηγαίνει σε κανονικό σχολείο και δικαιούται να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής.
Την είδα πριν λίγες μέρες, μου είπε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή τρώει πολύ τρέξιμο με χαρτιά, βεβαιώσεις από γιατρούς στο Παίδων κλπ. Κι ότι ως τώρα πάντα έχουν φέρει νοσηλευτή στο σχολείο, αλλά χρειάζεται να περάσει περίπου ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Θα φέρουν, δεν είπαμε ότι δεν θα φέρουν, αλλά στο ειδικό σχολείο πρέπει να έχει μόνιμο, όπως έχει σε κάποια πχ Ελαιώνες έχει 1 μόνιμη και 2 συμβασιούχες, στον Αγ. Αθανάσιο και μόνιμη.
Στου Κορδελιού, που είμαστε εμείς, νομίζω έχει πάρει άδεια ανατροφής η μόνιμη και είχαν αναπληρώτρια πέρυσι.
Ο/η νοσηλευτής είναι κάτι πολύ βασικό για ένα σχολείο, όπου πηγαίνουν παιδιά με προβλήματα υγείας, αν έλλειπε μια αγγλικού ή γαλλικού (εντελώς τυχαία οι ειδικότητες) δεν θα το έκανα ζήτημα για δύο ώρες κενό τη βδομάδα.
Δλδ πρώτα τοποθετείς διευθυντή στο ειδικό και έπειτα νοσηλευτή και μετά όλα τα υπόλοιπα.Ε, είναι αυτά που λέμε, επειδή τεσπα, τυχαίνει να έχω κάποιους γνωστούς στο παιδείας και τα συζητάμε. Το κράτος δεν κάνει καμία ποιοτική ανάλυση των αναγκών. Βλέπουν κενές θέσεις, διαθέσιμους αναπληρωτές και διαθέσιμο μπάτζετ και γεμίζουν τα κουτάκια με τα κενά. Τρέχουν και κάτι αλγόριθμους που ούτε που καταλαβαίνουν πως δουλεύον και τι βγάζουν κι ότι βγει...
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!
Γιατί το λες αυτό? Δεν κρίνω συνήθως τις επιλογές των άλλων , πόσο μάλλον αν δεν μπόρεσα εγώ να ανταποκριθώ ή συμβιβαστώ με τις διαφορές απαιτήσεις που έχουν.
-
@andya3 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μερτσεντάκια το Ελληνικό κράτος είναι αυτό που είναι. Κανείς δεν πάει στο κράτος για να δουλέψει, όλοι πάνε για να βολευτούν επαγγελματικά-οικονομικά κυρίως. Και υπάρχει και μια μερίδα από "καριερίστες", πολιτικοί, μεγαλογιατροί, καθηγητές Πανεπιστημίου που το εκμεταλλεύονται για δόξα και κονόμα.
Είναι ένα άρρωστο σύστημα, απομεινάρι άλλων εποχών, αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν παράγει, δεν εξελίσσεται, δε βελτιώνεται, δεν προοδεύει. Και επειδή στην Ελλάδα όλα περνάνε από το κράτος, μας κρατάει όλους πίσω.
Συριγος Καιριδης κλασσικο παραδειγμα παπαγαλοι που εκμεταλλευτηκαν το δημοσιο για να κανουν καριερα πολιτικου μεσα στα πλουτη, αν πηρε μια ομορφουλα πολιτευτης 2.5 εκατ σε επιδοτησεις σκεψουν βουλευτες/καθηγητες που εφαγαν και ξυλο απο φοιτητες ποσα βγαζουν.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@andya3 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μερτσεντάκια το Ελληνικό κράτος είναι αυτό που είναι. Κανείς δεν πάει στο κράτος για να δουλέψει, όλοι πάνε για να βολευτούν επαγγελματικά-οικονομικά κυρίως. Και υπάρχει και μια μερίδα από "καριερίστες", πολιτικοί, μεγαλογιατροί, καθηγητές Πανεπιστημίου που το εκμεταλλεύονται για δόξα και κονόμα.
Είναι ένα άρρωστο σύστημα, απομεινάρι άλλων εποχών, αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν παράγει, δεν εξελίσσεται, δε βελτιώνεται, δεν προοδεύει. Και επειδή στην Ελλάδα όλα περνάνε από το κράτος, μας κρατάει όλους πίσω.
Συριγος Καιριδης κλασσικο παραδειγμα παπαγαλοι που εκμεταλλευτηκαν το δημοσιο για να κανουν καριερα πολιτικου μεσα στα πλουτη, αν πηρε μια ομορφουλα πολιτευτης 2.5 εκατ σε επιδοτησεις σκεψουν βουλευτες/καθηγητες που εφαγαν και ξυλο απο φοιτητες ποσα βγαζουν.
Μην τα ψάχνεις. Μόνο μια επίσκεψη σε μια δημόσια υπηρεσία να πας και να δεις τους ανθρώπους, τα καταλαβαίνεις όλα, δε χρειάζονται πολλές αναλύσεις.
Άνθρωποι βαριοί, σιωπηλοί, ανώρεχτοι, βαριούνται να σηκωθούν απ' την καρέκλα, περπατάνε αργά, δεν υπάρχει καθόλου ενέργεια, ζωή, τίποτα. Σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος, τα πάντα σέρνονται. Είναι το σύστημα που τους κάνει έτσι, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια ομοιομορφία.
Τα αρπακτικά που έχουν μπλέξει με τα κόμματα και την πολιτική τα αναγνωρίζεις αμέσως, τους βλέπεις, είναι δραστήριοι, γυαλίζει το μάτι τους, έχουν διαφορά από τους υπόλοιπους, σαν να βάζεις δίπλα δίπλα το λύκο με τα πρόβατα.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Προφητικό
όταν όλα είναι τζάμπα να φοβάσαι , μάλλον είσαι σε φάρμα εκτροφής ως προϊόν προς βρώση -
-
-
Βοιωτία: Ελεύθερη η 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της στο μαντρί και λάμβανε τη σύνταξή της
Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων -
This post is deleted! -
Κάποτε τρώγαμε στην ταβέρνα
https://www.kathimerini.gr/culture/563837512/kapotetrogamestin-taverna/ -
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάποτε τρώγαμε στην ταβέρνα
https://www.kathimerini.gr/culture/563837512/kapotetrogamestin-taverna/Ακριβές οι ταβέρνες ακριβώς για τον ίδιο λόγο που η Καθημερινή, ένα τέτοιο άρθρο γραμμένο στο πόδι που δεν λέει τίποτα, το έχει πίσω από pay wall συνδρομής.
Αρπαχτή κι άγιος ο Γιαχβέ...Κάποτε τρώγαμε στην ταβέρνα
www.kathimerini.gr
Η έξοδος για φαγητό στην Αθήνα γίνεται απαγορευτική για όλο και περισσότερους. Δεν συζητάμε για εστιατόρια talk of the town, για εστίαση με αστέρια, σκούφους, βραβεία και σημαντικούς σεφ, αυτά πια αφορούν ελάχιστους και απευθύνονται κυρίως σε εύπορους τουρίστες. Συζητάμε ακόμη και για μια απλή ψαροταβέρνα, ένα κουτούκι, ένα ταπεινό μεζεδοπωλείο. Εκεί που έδινες 15-20 ευρώ, άντε 30 αν έτρωγες ψαράκι, τώρα πρέπει να ξοδέψεις τα διπλάσια. Για μια μικρομεσαία οικογένεια πρόκειται για μεγάλη πολυτέλεια.Αν καθίσεις να συζητήσεις με επιχειρηματίες του χώρου, θα σου πουν διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσουν το συνεχές ράλι αυξήσεων στις τιμές τελευταία.
Σε αρκετά από αυτά θα έχουν δίκιο. Τα ενοίκια έχουν πράγματι ανέβει πολύ. Η ενέργεια έχει φουσκώσει τους λογαριασμούς σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι πρώτες ύλες έχουν πάρει κι αυτές την ανηφόρα, και ό,τι ανεβαίνει, δύσκολα κατεβαίνει.
Πρόκειται για κόστη που δεν μπορούν να απορροφηθούν εύκολα και ως εκ τούτου θα επιβαρύνουν τον πελάτη.
Εχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται όταν τους ζητούν 13 ευρώ για χωριάτικη της… μιάμισης ντομάτας, 9 ευρώ για ένα πιάτο φάβα και 10 ευρώ για ένα ταπεινό ορεκτικό.
Επίσης, όσα εστιατόρια εφοδιάζονται υλικά βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα ή αναζητούν πιο σπάνιες πρώτες ύλες πληρώνουν ακριβότερα και την πρώτη ύλη και τα μεταφορικά.
Τέλος, κάτι άλλο που ισχύει αλλά δύσκολα θα το παραδεχθεί ένας επιχειρηματίας, είναι ότι πολλοί από τα εκατομμύρια ξένων επισκεπτών της Αθήνας μπορούν αβασάνιστα να διαθέσουν μεγαλύτερα ποσά για ένα δείπνο, και έτσι οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Ομως, δεν είναι παντού στην εστίαση δικαιολογημένες οι αυξήσεις. Εχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται όταν τους ζητούν 13 ευρώ για χωριάτικη της… μιάμισης ντομάτας, 9 ευρώ για ένα πιάτο φάβα, που δεν είναι ούτε από τη Σχοινούσα ούτε από τη Σαντορίνη, και 10 ευρώ για ένα ταπεινό ορεκτικό.
Σε συνοικιακά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της γειτονιάς δεν δικαιολογούνται τέτοιες αυξήσεις. Δεν προσφέρουν κάτι «ντελικατέσεν», δεν έχουν γνωστούς μάγειρες στην κουζίνα, δεν βρίσκονται στο πανάκριβο από πλευράς ενοικίων κέντρο. Μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, να αυτοπεριοριστούν, αντίθετα όμως εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και τσιμπάνε τις τιμές.
Σε ένα γενικότερα εξωφρενικό πλέον περιβάλλον ακρίβειας, όπου τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν στο σούπερ μάρκετ, στα ενοίκια, στους λογαριασμούς, σε μια καθημερινότητα που έχει γίνει αφόρητη οικονομικά, η απλή ταβέρνα, με το λαϊκό, προσιτό φαγητό, είναι ένα καταφύγιο για την ελληνική οικογένεια και τον εργαζόμενο. Eνα από τα τελευταία.
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάποτε τρώγαμε στην ταβέρνα
https://www.kathimerini.gr/culture/563837512/kapotetrogamestin-taverna/Ακριβές οι ταβέρνες ακριβώς για τον ίδιο λόγο που η Καθημερινή, ένα τέτοιο άρθρο γραμμένο στο πόδι που δεν λέει τίποτα, το έχει πίσω από pay wall συνδρομής.
Αρπαχτή κι άγιος ο Γιαχβέ...Κάποτε τρώγαμε στην ταβέρνα
www.kathimerini.gr
Η έξοδος για φαγητό στην Αθήνα γίνεται απαγορευτική για όλο και περισσότερους. Δεν συζητάμε για εστιατόρια talk of the town, για εστίαση με αστέρια, σκούφους, βραβεία και σημαντικούς σεφ, αυτά πια αφορούν ελάχιστους και απευθύνονται κυρίως σε εύπορους τουρίστες. Συζητάμε ακόμη και για μια απλή ψαροταβέρνα, ένα κουτούκι, ένα ταπεινό μεζεδοπωλείο. Εκεί που έδινες 15-20 ευρώ, άντε 30 αν έτρωγες ψαράκι, τώρα πρέπει να ξοδέψεις τα διπλάσια. Για μια μικρομεσαία οικογένεια πρόκειται για μεγάλη πολυτέλεια.Αν καθίσεις να συζητήσεις με επιχειρηματίες του χώρου, θα σου πουν διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσουν το συνεχές ράλι αυξήσεων στις τιμές τελευταία.
Σε αρκετά από αυτά θα έχουν δίκιο. Τα ενοίκια έχουν πράγματι ανέβει πολύ. Η ενέργεια έχει φουσκώσει τους λογαριασμούς σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι πρώτες ύλες έχουν πάρει κι αυτές την ανηφόρα, και ό,τι ανεβαίνει, δύσκολα κατεβαίνει.
Πρόκειται για κόστη που δεν μπορούν να απορροφηθούν εύκολα και ως εκ τούτου θα επιβαρύνουν τον πελάτη.
Εχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται όταν τους ζητούν 13 ευρώ για χωριάτικη της… μιάμισης ντομάτας, 9 ευρώ για ένα πιάτο φάβα και 10 ευρώ για ένα ταπεινό ορεκτικό.
Επίσης, όσα εστιατόρια εφοδιάζονται υλικά βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα ή αναζητούν πιο σπάνιες πρώτες ύλες πληρώνουν ακριβότερα και την πρώτη ύλη και τα μεταφορικά.
Τέλος, κάτι άλλο που ισχύει αλλά δύσκολα θα το παραδεχθεί ένας επιχειρηματίας, είναι ότι πολλοί από τα εκατομμύρια ξένων επισκεπτών της Αθήνας μπορούν αβασάνιστα να διαθέσουν μεγαλύτερα ποσά για ένα δείπνο, και έτσι οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Ομως, δεν είναι παντού στην εστίαση δικαιολογημένες οι αυξήσεις. Εχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται όταν τους ζητούν 13 ευρώ για χωριάτικη της… μιάμισης ντομάτας, 9 ευρώ για ένα πιάτο φάβα, που δεν είναι ούτε από τη Σχοινούσα ούτε από τη Σαντορίνη, και 10 ευρώ για ένα ταπεινό ορεκτικό.
Σε συνοικιακά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της γειτονιάς δεν δικαιολογούνται τέτοιες αυξήσεις. Δεν προσφέρουν κάτι «ντελικατέσεν», δεν έχουν γνωστούς μάγειρες στην κουζίνα, δεν βρίσκονται στο πανάκριβο από πλευράς ενοικίων κέντρο. Μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, να αυτοπεριοριστούν, αντίθετα όμως εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και τσιμπάνε τις τιμές.
Σε ένα γενικότερα εξωφρενικό πλέον περιβάλλον ακρίβειας, όπου τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν στο σούπερ μάρκετ, στα ενοίκια, στους λογαριασμούς, σε μια καθημερινότητα που έχει γίνει αφόρητη οικονομικά, η απλή ταβέρνα, με το λαϊκό, προσιτό φαγητό, είναι ένα καταφύγιο για την ελληνική οικογένεια και τον εργαζόμενο. Eνα από τα τελευταία.
Αφού έχεις συνδρομή, γιατι γκρινιάζεις
-
Το μεγαλυτερο προβλημα για εμενα σαν καταναλωτης ειναι οτι ναι μεν ανεβαζουν τις τιμες αλλα μικραινουν και την ποσοτητα. Καποια βεβαια πανε την ποιοτητα στα ταρταρα.
-
Εγώ δεν πάω συχνά. Μαζεύω τα λεφτουδακια μου
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]