-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Ολα τα CVT και τα παρακλαδια τους κατα την επιταχυνση παραγουν θορυβο, αν προσθεσουμε και το θορυβο του κινητηρα ναι για πολλους ειναι ενοχλητικο.
Τόσο απλό.
Αν και κάποιοι το κάνουν καλύτερα απο άλλους. Πχ το Kuga μου δεν εχει καμια σχεση με το ΨΨ μου.
Εννοείται πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CVT τα υβριδικά Τογιότα.
Δεν έχουν ιμάντες.
Ο όρος "eCVT" είναι "εμπορική ονομασία"
Το λέω γιατί βλέπω να γράφετε και για άλλες μάρκες, κι αν δεν γνωρίζετε τα βασικά της τεχνολογίας, κακώς συζητάμε.Μας τα έχετε κάνει ζέπελιν με την τεχνολογία ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά !
ΣΤο ταξίδι, θες η κακή ηχομόνωση, θες το ζορισμα του κινητήρα, θες και τα δύο γίνεται κουραστικό για σύγχρονο ιχ αντίστοιχης αξίας. Όσοι δεν έχετε θέμα μπράβο σας, αλλά μην παμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο ! -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Ολα τα CVT και τα παρακλαδια τους κατα την επιταχυνση παραγουν θορυβο, αν προσθεσουμε και το θορυβο του κινητηρα ναι για πολλους ειναι ενοχλητικο.
Τόσο απλό.
Αν και κάποιοι το κάνουν καλύτερα απο άλλους. Πχ το Kuga μου δεν εχει καμια σχεση με το ΨΨ μου.
Εννοείται πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CVT τα υβριδικά Τογιότα.
Δεν έχουν ιμάντες.
Ο όρος "eCVT" είναι "εμπορική ονομασία"
Το λέω γιατί βλέπω να γράφετε και για άλλες μάρκες, κι αν δεν γνωρίζετε τα βασικά της τεχνολογίας, κακώς συζητάμε.Αφού η λειτουργία του eCVT προσομοιάζει αυτή του CVT (εξ ου και η ονομασία, hellooo), με τι θες να το συγκρίνουμε? Με PDK?
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
γίνεται κουραστικό για σύγχρονο ιχ αντίστοιχης αξίας.
Σε κανονικές ταχύτητες (όρια άντε και λίγο πάνω) δεν είναι καθόλου κουραστικό. Και δεν το λέω εγώ, το είπαν οι συνάδελφοί μου από Βουδαπέστη σε Ρουμανία, 4 ώρες ακατούρητοι! Αλλά ελέω Ευρώπης πηγάιναμε με τα όρια, δηλαδή 110-130.
Όυτε για εμένα είναι κουραστική η Κορόλα μου, μια χαρά ταξιδεύει, όπως ακριβώς ταξίδευε η 116 μου. Στην επιτάχυνση έχει φασαρία, που το κάνεις 2-3 φορές στο ταξίδι στην ΕΟ ή εαν πηγαίνεις τάπα συνέχεια.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
γίνεται κουραστικό για σύγχρονο ιχ αντίστοιχης αξίας.
Σε κανονικές ταχύτητες (όρια άντε και λίγο πάνω) δεν είναι καθόλου κουραστικό. Και δεν το λέω εγώ, το είπαν οι συνάδελφοί μου από Βουδαπέστη σε Ρουμανία, 4 ώρες ακατούρητοι! Αλλά ελέω Ευρώπης πηγάιναμε με τα όρια, δηλαδή 110-130.
Όυτε για εμένα είναι κουραστική η Κορόλα μου, μια χαρά ταξιδεύει, όπως ακριβώς ταξίδευε η 116 μου. Στην επιτάχυνση έχει φασαρία, που το κάνεις 2-3 φορές στο ταξίδι στην ΕΟ ή εαν πηγαίνεις τάπα συνέχεια.
Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις τάπα, σε παρατεταμένη εθνική, σε ανηφόρα, στο βουνό. Πώς να το κάνουμε τώρα ;
Το κορολα θα έλεγα ότι είναι καλύτερο, και εμένα μου αρέσει -
This post is deleted! -
Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις τάπα, σε παρατεταμένη εθνική, σε ανηφόρα, στο βουνό. Πώς να το κάνουμε τώρα ;
Σε ανηφόρα ναι, αλλά πόσες ανηφόρες έχει στην Εθνική. 2-3? Δηλαδή μιλάμε για 1-2'.
Στο βουνό ναι, αλλά υπάρχει λύση. το βάζεις στο sport και μαθαίνεις πως λειτουργέι με "μισο" γκάζι. Θέλει λίγο εκοικίωση, αλλά πλέον το έχω μάθει σούπερ και κάνω ανάβαση χωρις μούγκρισμα ή να το πω σωστά με το ίδιο μούγκρισμα που θα έκανα με ένα χειροκίνητο που θα άλλαζα σε 2α-3η συνέχεια.
-
Παραμυθιαστειτε οσο θελετε. Και οι συνάδελφοι μαζι. Αν αρχίσουμε την περιπτωσιολογια χαιρετίσματα. Το σύστημα αυτο κανει ΠΟΛΥ περισσότερο θορυβο απο οποιαδήποτε άλλη υλοποίηση. Like it or not. Το οτι το ανέχεστε μικρή σημασία εχει.
Δεν ειναι ντροπή να πει κανεις οτι προκειμένου να καίει λιγο και να κρατάει 50 χρόνια δεν εχω πρόβλημα να κανει και σα Φαλκον στην απογείωση. Ίσα ίσα που εκει δεν υπάρχει κανενας αντίλογος παρα μονο σέβας στις επιθυμίες του άλλου.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Ακόμα συζητάτε αν κάνει θόρυβο το ecvt;
Ναι, κάνει και είναι ενοχλητικός (υπό συνθήκες)
Αντέχεται ο θόρυβος;
Ναι αντέχεται (όποιος είναι παντρεμένος, ξέρει τον τρόπο wife noise cancellation)
Θα προτιμούσαμε έναν κλασικό κινητήρα, χωρίς ecvt με τη διπλάσια κατανάλωση;
Όχι, ευχαριστώ -
Τελικά τί φταίει, η τεχνολογία ή η κακή μόνωση; Τα Lexus "σκούζουν" το ίδιο;
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted!
Toyota Corolla Cross