-
Πράσινο ΔΕΗ με 0.14-0.15 είναι καλά; Στις 300 kwh βρίσκεις με 18 ευρω φθηνότερα αλλού (στην αξία ρευματος).
Το θέμα είναι εάν θες να ψάχνεσαι για 5 λεπτά κάθε μήνα (πας κίτρινο) αλλιώς κάνεις κάποιο μπλε.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες σε όλους τους παρόχους.
Μετά υπάρχει η έκπτωση συνέπειας. Αν περνάει η λήξη του λογαριασμού ε εκεί χάνεις την τιμή και πληρώνεις περισσότερο.
Κάποιοι δίνουν και έκπτωση σε ευρώ και παροχές.
Ψαχτείτε σωστά!
Μπείτε energycost να κάνετε μια σύγκριση. -
@red_monster said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
@polioan said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
@red_monster said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Για να καταλάβετε τι γίνεται με την ενέργειά μας που παράγουμε...
Έχουμε (ή μάλλον είχαμε παραγωγή μέσω λιγνίτη), έχουμε τις καινούριες μονάδες ΔΕΗ με τους καινούριους τρόπους παραγωγής, έχουμε Φ/Β πάρκα και πολλές ανεμογεννήτριες.Η παραγωγή ενέργειας που έχουμε στην Ελλάδα είναι επαρκέστατη και μάλιστα έχω συνεργαστεί με πολλούς αυτοματιστές που έχουν κάνει τα συστήματα ελέγχου μέσω CLOUD για να βλέπει ο ΔΕΔΗΕ παραγόμενη, καταναλισκόμενη ενέργεια κλπ.
Αλλά φυσικά το κράτος μας έχει κάνει συμφωνίες να αγοράζουμε ρεύμα από Βουλγαρία.
Τι έχουνε μαγειρέψει κανείς δεν ξέρει....Έχεις εικόνα πως δουλεύει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ?
Πολύ καλά...
Όπως η απαγόρευση να κρατήσουμε το γάλα μας και τα λάδια μας, να τα εξάγουμε για να τα εισάγουμε πάλι!Γενικά ό Ευρωπαικός μηχανισμός θέλει να φέρει σε ισορροπία δίκαια (που καθόλου δίκαια δεν είναι) τα προιόντα που παράγονται μέσα στην ΕΕ και να γίνονται χρήση σε κάθε χώρα.
Ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός έχει ως πρώτη προτεραιότητά το πλεόνασμα καταναλωτή, τώρα να το πετυχαίνει σε βάρος άλλων είναι άλλο θέμα. Άρα όχι, δεν είναι θέμα ισορροπίας .
Και δίνεις βάση στην ονομασία που έχουν δώσει για τους καταναλωτές????
Ότι τον προστατεύει από τις απότομες αυξήσεις τιμών που μπορεί να επέλθουν???
Και οι ενδιάμεσοι αυτοί "μηχανισμοί¨ πως θα πληρωθούν?Όλα αυτά έχουν γίνει για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν τους ιδιωτικούς παρόχους και όχι για τους καταναλωτές.
Η λέξη "ισορροπία'' που χρησιμοποίησα είναι εκλαικευμένη για τον σκοπό τους. Και το έχουν αναφέρει πολλοί ενεργειακοί επιθεωρητές στην χώρα μας.
-
@hountalas said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Πράσινο ΔΕΗ με 0.14-0.15 είναι καλά; Στις 300 kwh βρίσκεις με 18 ευρω φθηνότερα αλλού (στην αξία ρευματος).
Το θέμα είναι εάν θες να ψάχνεσαι για 5 λεπτά κάθε μήνα (πας κίτρινο) αλλιώς κάνεις κάποιο μπλε.
Μετά υπάρχει η έκπτωση συνέπειας. Αν περνάει η λήξη του λογαριασμού ε εκεί χάνεις την τιμή και πληρώνεις περισσότερο.
Ψαχτείτε σωστά!
Μπείτε energycost να κάνετε μια σύγκριση.Προσωπικά μόλις υπέγραψα το my home entertainment two. Πριν είχα το my home enter. Λόγω φωτοβολταϊκου δεν κουνάω από τη ΔΕΗ
-
@skg1958 said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
@skg1958 said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Για να καταλάβετε τι γίνεται με την ενέργειά μας που παράγουμε...
Έχουμε (ή μάλλον είχαμε παραγωγή μέσω λιγνίτη), έχουμε τις καινούριες μονάδες ΔΕΗ με τους καινούριους τρόπους παραγωγής, έχουμε Φ/Β πάρκα και πολλές ανεμογεννήτριες.Η παραγωγή ενέργειας που έχουμε στην Ελλάδα είναι επαρκέστατη και μάλιστα έχω συνεργαστεί με πολλούς αυτοματιστές που έχουν κάνει τα συστήματα ελέγχου μέσω CLOUD για να βλέπει ο ΔΕΔΗΕ παραγόμενη, καταναλισκόμενη ενέργεια κλπ.
Αλλά φυσικά το κράτος μας έχει κάνει συμφωνίες να αγοράζουμε ρεύμα από Βουλγαρία.
Τι έχουνε μαγειρέψει κανείς δεν ξέρει....Εισάγουμε ή εξάγουμε ανάλογα τις συνθήκες. Γενικά είμαστε έντονα εξαγωγικοί
Αυτήν την στιγμή εισάγουμε από Βουλγαρία 175 MW ( προφανώς φθηνά ) και εξάγουμε προς Αλβανία 600MW , προς Σκόπια 312 MW και πρός Τουρκία 125MW. Θα εξάγαμε και προς Ιταλία αλλά μάλλον γίνεται συντήρηση στην διασύνδεση
Εισάγουμε από την Βουλγαρία σε μία Χ τιμή (ναι φτηνή) αντί να χρησιμοποιούμε την δική μας και να έχουμε πιο φτηνό ρεύμα!
Ναι, ξέρω πολύ καλά ότι πουλάμε και κάναμε ρεκόρ φέτος: https://www.energygame.gr/ilektrismos/441492/katharos-eksagogeas-revmatos-ellada-gia-proti-fora-meta-apo-24-chronia/
Και που εξάγουμε, τιμωρούμαστε!!!
Αν ασχοληθείς με την παροχή σου θα βρεις πρόγραμμα ώστε να πληρώνεις φθηνά . Κάτω από δέκα λεπτά την kWh .
Απλά το 72% των καταναλωτών βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο σε πράσινο τιμολόγιο......
Προχθές μου έστειλαν λογαριασμό επιχείρησης με τιμή kWh 0,37 !!!Οι επιχειρήσεις δεν έχουν τόσο φτηνά συμβόλαια όσο οι ιδιώτες. Το 0.37 όμως όντως είναι ακριβό.
-
@dettol said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Ψαχτείτε σωστά!
Μπείτε energycost να κάνετε μια σύγκριση.Προσωπικά μόλις υπέγραψα το my home entertainment two. Πριν είχα το my home enter. Λόγω φωτοβολταϊκου δεν κουνάω από τη ΔΕΗ
Σωστός... Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάτι καλύτερο όπως στην περίπτωση σου
-
my home entertainment two
5 πάγιο και 0,145;
Με φωτοβολταικά δεν ξέρω πως πάει το πράγμα! -
Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!!!
-
my home entertainment two
5 πάγιο και 0,145;
Με φωτοβολταικά δεν ξέρω πως πάει το πράγμα!8 πάγιο, 0.145 το «ακριβό» και 0.095 (νομίζω) το «νυχτερινό». Την ημέρα θα έχω το ρεύμα από το φβ. Η μπαταρία θα με βγάζει περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα. Θα καταναλώνω ακριβό ρεύμα περίπου μεσάνυχτα έως 02:00. Θα φορτίζω μπαταρίες με το νυχτερινό και έτσι θα έχω «φτηνό» μεχρι να ξανά ξεκινήσει το φβ. Στόχος μου να χρησιμοποιώ είτε «δωρεάν» ρεύμα είτε «φτηνό» (με χρέωση 0.095). Θα δω πως θα πάει και θα παίξω με τις ρυθμίσεις του inverter.
Υπάρχουν όπως έχει αναφερθεί και με σταθερό 0.10 αλλά εκτός ΔΕΗ, οπότε δεν ακουμπάω. Για άλλους θα άξιζε μια διερεύνηση όμως.
-
@lap said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!!!
Ψάξε ρε συ Λαπ τα ποστ των εγκεφαλων εδώ που πανηγύριζαν την ιδιωτικοποιήση της δεη...
-
Ναι άλλη δουλειά δεν θα ‘χω! Ρώτα όσους φακελώνουν!
-
Δεν είναι οι ιδιωτικοποιησεις το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου και ελέγχου. Σε ένα υγιές και ευνομούμενο κράτος οι ιδιωτικοποιήσεις λειτουργούν προς όφελος του καταναλωτή γιατί απελευθερωνουν την αγορά και ο ανταγωνισμός πιέζει τις τιμές προς τα κάτω. Στην Ελλάδα της πολυνομίας, της φορολογικής αστάθειας, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
-
Ψαχτείτε σωστά!
Μπείτε energycost να κάνετε μια σύγκριση.Bρες μου εσύ 18 ευρώ φθηνότερα από ΔΕΗ Γ1Ν με μηνιαία κατανάλωση 300kwh,να πάω αύριο το πρωί να υπογράψω,εκτός αν εννοείς 18 ευρώ το τετραμηνο
-
Στα αγαθά αυτομάτως και εκ των πραγμάτων η υψηλή ζήτηση τους οδηγεί σε έντονο ανταγωνισμό για να αποκτήσουν μερίδιο της πίτας, ο έντονος ανταγωνισμός σε εξουθενωτικό πόλεμο τιμών και εμπορικών πρακτικών μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους και εν τέλη όλα αυτά στο να γίνονται μικρές επενδύσεις συντήρησης που δεν αποφέρουν άμεσα κέρδη και δεν προσελκύουν μια μερίδα των μετοχων ενώ καθώς περνούν οι διαφορες φάσεις του ανταγωνισμού, δημιουργούνται οι συνθήκες μεταξύ των παικτών για καρτελοποίηση της αγοράς!
Αυτά τα έχουν εξηγήσει οι γκουρού της αριστερής ανάλυσης της οικονομίας εδώ και 200 έτη παρατηρώντας την ιστορία των οικονομιών! Βασικά και οι φιλελεύθεροι τα έχουν αναλύσει! Βασικά όλοι τα έχουν αναλύσει!
Άλλο πράγμα τα εμπορεύματα με τους διάφορους βαθμούς ελαστικότητας ως προς την τιμή και την σχέση μεταξύ συμπληρωματικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και άλλο τα αγαθά!
-
@dimitrioskosmas said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
Ψαχτείτε σωστά!
Μπείτε energycost να κάνετε μια σύγκριση.Bρες μου εσύ 18 ευρώ φθηνότερα από ΔΕΗ Γ1Ν με μηνιαία κατανάλωση 300kwh,να πάω αύριο το πρωί να υπογράψω,εκτός αν εννοείς 18 ευρώ το τετραμηνο
Εδώ έχει πολλές επιλογές μπλε και κίτρινες
Εγώ πήγα από πράσινο ΔΕΗ στο κίτρινο value swift on time deal της protergia με το 5χ10ε εκπτωση σε κάθε λογαριασμό με την προυποθεση να τσεκάρω κάθε αρχη μήνα την τιμή. 6 μήνες τώρα "σταθερό" το έχουν.
Πες αμα θες να σου στείλω πρόσκληση! -
Και εγώ στο value swift της protergia είμαι. 0,9 με εμπρόθεσμη πληρωμή το έχει εδώ και 8μηνες και δεν φαίνεται να εχει σκοπο να το αυξήσει. Μεγας παίχτης ο Μυτιληναίος. Τα πηρε χοντρα απο το Ταμειο Ανάκαμψης, έφτιαξε το ισχυρότερο δίκτυο ΑΠΕ στην νοτια Ευρώπη, και τώρα κολυμπάει στο χρήμα εξαγοράζοντας την μια εταιρία μετα την άλλη. Ο τύπος πάει για μονοπώλιο της ενέργειας στην Ελλάδα.
Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας