-
Καλησπέρα σας. Είμαι σε αναζήτησή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αλλά σε συζήτηση που ειχα με τον λογιστή μου είπε να μην ξεπερνώ τα 1600 κυβικά γιατι απο πέρυσι το κράτος έβαλε κόφτη τα 1.6 για επιδόματα. Το θέμα μου είναι οτι οι επιλογές στα 1.6 ειναι πολυ περισσότερες. Αλλα τα περισσότερα ομως στην άδεια τα ειναι πχ 1595, 1585 και οχι ακριβώς 1600. Γνωρίζει κάποιος αν αυτο στρογγυλοποιείται απο το κρατος. Γιατι αν περνουν το αναγραφόμενο κυβισμό της άδειας Θεωρητικά ειμαι οκ.
ΥΤ μοντελα απο 2013-2018 -
@erik-0 said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
Καλησπέρα σας. Είμαι σε αναζήτησή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αλλά σε συζήτηση που ειχα με τον λογιστή μου είπε να μην ξεπερνώ τα 1600 κυβικά γιατι απο πέρυσι το κράτος έβαλε κόφτη τα 1.6 για επιδόματα. Το θέμα μου είναι οτι οι επιλογές στα 1.6 ειναι πολυ περισσότερες. Αλλα τα περισσότερα ομως στην άδεια τα ειναι πχ 1595, 1585 και οχι ακριβώς 1600. Γνωρίζει κάποιος αν αυτο στρογγυλοποιείται απο το κρατος. Γιατι αν περνουν το αναγραφόμενο κυβισμό της άδειας Θεωρητικά ειμαι οκ.
ΥΤ μοντελα απο 2013-2018Oσο γραφει η αδεια ειναι η χωρητικοτητα του κινητηρα. Δεν γινεται στρογγυλοποιηση . Χωρις να γνωριζω για τα επιδοματα , αν πρεπει να παρεις μεχρι 1600κυβικα , οτιδηποτε παρεις μεχρι 1599 κυβικα εισαι εντως οριων
-
ΥΤ μοντελα απο 2013-2018Καλησπέρα, το έχεις δει κάπου γραμμένο;
-
-
@caro-0 said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
ΥΤ μοντελα απο 2013-2018Καλησπέρα, το έχεις δει κάπου γραμμένο;
Οχι δεν το εχω δει κάπου επίσημα επίσημα γραμμένο, οτι μου ειπε ο λογιστής σας λεω. Απλα τωρα ειναι σε αδεια γιαυτο δεν τον ενοχλώ και ειπα να ρωτησω εδω ισως καποιο μέλος γνωρίζει περισσότερα.
-
@alexandros-k said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
ΥΤ μοντελα απο 2013-2018Oσο γραφει η αδεια ειναι η χωρητικοτητα του κινητηρα. Δεν γινεται στρογγυλοποιηση . Χωρις να γνωριζω για τα επιδοματα , αν πρεπει να παρεις μεχρι 1600κυβικα , οτιδηποτε παρεις μεχρι 1599 κυβικα εισαι εντως οριων
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ετσι πιστεύω και εγω βεβαια για σιγουρα εκτος απο τον λογιστή θα ρωτήσω και τον ΟΠΕΚΑ και οτι μου πουν θα ενημερώσω
-
Δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό ρε παιδιά.
Είπαμε είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι αλλά όχι τόσο.
Αν έλεγε πως το όριο για την επιδότηση θα ήταν τα 1.2 λίτρα για να προωθήσουν τα αυτοκίνητα του γνωστού γαλλικού γκρουπ στην χώρα μας θα το πίστευα με τις γαλάζιες ακρίδες που μας κυβερνούν.
-
Εγώ ξέρω ότι εσείς οι πασόκοι βάλατε όριο για τα φοβερά τέλη του 2010, μετά τα 1800 κ.εκ για να βολέψετε τους γερμανούς με 1.8 τούρμπο στην βάγκ και τον 1.8 κομπρέσορα στην μέρκ.
Αρα έχεις χεσμένη την φωλιά σου για να μιλήσεις για τα γαλλικά...
-
Απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια χαζά κριτήρια σε μια χώρα με υπογεννητικοτητα. Επίδομα παιδιού θα έπρεπε να παίρνουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί, κατα τα αλλα μοιράζουν επιδοτήσεις για tezla.
-
Νομίζω είχαν πει οτι δε θα εφαρμοζόταν αλλά ποιός ξέρει στο μέλλον. Και την πληρώνουν οι μικρομεσαίοι πολύτεκνοι που αναγκαστικά τότε ήταν πολλά κυβικά τα 7θεσια. Γι'αυτό μόνο 3κιλυνδρα 1,2 να εχουμε οι τριτεκνοι+ το κεφάλι μας ησυχο:
-
@georgemit said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
Απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια χαζά κριτήρια σε μια χώρα με υπογεννητικοτητα. Επίδομα παιδιού θα έπρεπε να παίρνουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί, κατα τα αλλα μοιράζουν επιδοτήσεις για tezla.
Θα ανακοινωσει μετρα στην θεσσαλονικη (αλλη μαλακια κι αυτο)
που θα ειναι τα μετρα που ανακοινωσε παλι στην θεσσαλονικη περσι και δεν εφαρμοσε και τα οποια δεν θα εφαρμοσει ουτε φετος .
Μιλαμε για κοροιδια ολκης
Το ποιο σημαντικο απο αυτα τα μετρα που θα ξαναανακοινωσει .
Υπαρχουν 3 εισοδηματικες κατηγοριες
Θα εξισωσει την 2 με την 3
Δηλαδη θα παρουν περισσοτερα η 3 με τα περισσοτερα εισοδηματα
Αύξηση του επιδόματος της τρίτης κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για τρίτο παιδί και επόμενα. Η αύξηση είναι 60,7% για όσους ήταν στην τρίτη εισοδηματική κλίμακα και θα πάνε στη δεύτερη.
ΝΑΙ αλλα δεν θα αφησει ετσι τους φτωχους της πρωτης κατηγοριας
Κρατηθειτε
θα παρουν αυξηση 5 ολοκληρα ε ανα τεκνο δηλαδη απο 70 θα παει στα 75 -
Πολύς κόσμος το έχασε λόγω των πιο αυστηρών εισοδηματικων κριτηρίων.
Τα λεφτά που θα δώσει σε κάποιους τα έκοψε από κάποιους άλλους. -
Πολύς κόσμος το έχασε λόγω των πιο αυστηρών εισοδηματικων κριτηρίων.
Τα λεφτά που θα δώσει σε κάποιους τα έκοψε από κάποιους άλλους.ισχυει
και στα ξανααναγγελομενα θα κατεβει κι αλλο
λες και καποιος με 6000ε το να κανει παιδια τον μαραναν για να παρει 70ε απο τον κουλη ελεημοσυνη . -
@otso said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
Θα ανακοινωσει μετρα στην θεσσαλονικη (αλλη μαλακια κι αυτο)
που θα ειναι τα μετρα που ανακοινωσε παλι στην θεσσαλονικη περσι και δεν εφαρμοσε και τα οποια δεν θα εφαρμοσει ουτε φετος .
Μιλαμε για κοροιδια ολκης
Το ποιο σημαντικο απο αυτα τα μετρα που θα ξαναανακοινωσει .
Υπαρχουν 3 εισοδηματικες κατηγοριες
Θα εξισωσει την 2 με την 3
Δηλαδη θα παρουν περισσοτερα η 3 με τα περισσοτερα εισοδηματα
Αύξηση του επιδόματος της τρίτης κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για τρίτο παιδί και επόμενα. Η αύξηση είναι 60,7% για όσους ήταν στην τρίτη εισοδηματική κλίμακα και θα πάνε στη δεύτερη.
ΝΑΙ αλλα δεν θα αφησει ετσι τους φτωχους της πρωτης κατηγοριας
Κρατηθειτε
θα παρουν αυξηση 5 ολοκληρα ε ανα τεκνο δηλαδη απο 70 θα παει στα 75Οι αυξήσεις αυτές είχαν εξαγγελθει και θα έπρεπε να ισχύσουν από 01/07.
Πήγαν όμως περίπατο και τώρα άλλαξε το έργο...
Μάλλον τα ποσά θα μείνουν ίδια και θα ανέβουν τα εισοδηματικά όρια. -
Τα εισοδηματικά όρια κατέβηκαν, σε κάποιους το επίδομα έχει ήδη κοπεί οριστικά. Πήραν τη δόση του Μαϊου και τέλος.
-
Στην ΔΕΘ θα ξεκαθαρίσει.
Υπάρχει στο τραπέζι σενάριο αύξησης των εισοδηματικών ορίων. -
Σε άτομα που γνωρίζω προσωπικά, δίχως μεταβολές των εισοδημάτων τους το επίδομα κόπηκε και δεν πήραν τη δόση του Ιουλίου. Η αιτιολογία ήταν ότι σε οικογενεια με 2 παιδια το όριο είναι 30.000€. Μέχρι και τον Μάιο το έπαιρναν κανονικά με εισόδημα μεγαλύτερο των 30k.
-
Το όριο για δύο παιδιά ήταν τα 30.000€.
Δεν άλλαξε κάτι φέτος.
Κάτι άλλο παίχτηκε και το έχασαν ή μάλλον με κάποιο (λογιστικό) τρικ το έπαιρναν μέχρι πρότινος... -
Ναι αυτό είδα κι εγώ, κάτι άλλο έχει παίξει τότε.
-
@criuser said in Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα):
Εγώ ξέρω ότι εσείς οι πασόκοι βάλατε όριο για τα φοβερά τέλη του 2010, μετά τα 1800 κ.εκ για να βολέψετε τους γερμανούς με 1.8 τούρμπο στην βάγκ και τον 1.8 κομπρέσορα στην μέρκ.
Αρα έχεις χεσμένη την φωλιά σου για να μιλήσεις για τα γαλλικά...
Σου έχω κι άλλο επιχείρημα. Οι φορολογήσιμοι ίπποι αλλάζουν από 9 σε 10 στα 1.358 κυβικά. Τα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2010 επίσης! Δες πως άρμεξαν τον όμιλο με τον θρυλικό TU των 1.360cc που φορούσαν τόσες χιλιάδες peugeot citroen. Για μόλις 2 κυβικά εκατοστά πλήρωνε τέλη 1.400ριού. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για ευνοϊκές μεταχειρίσεις.
Μεταχειρισμένο άνω τον 1600 κυβικών ή οχι; (οπεκα)