-
@w202-amg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι έχουμε μιλήσει με lap πμ στο παρελθόν. Θυμάμαι τα βιβλία, ποτέ δεν τα διάβασα όμως🫣🫣
Το επάγγελμα του καθενός εδώ μέσα το ξέρουμε ή μη δεν αλλάζει κάτι κρίσιμο. Τον Lap μην τον πειράζετε θα ξυπνήσουμε κανένα πρωί και θα βρούμε σεντόνι ολόκληρο με τη ζωή του.
Είσαι τόσο αθώος ή το παίζεις ;
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι έχουμε μιλήσει με lap πμ στο παρελθόν. Θυμάμαι τα βιβλία, ποτέ δεν τα διάβασα όμως🫣🫣
Το επάγγελμα του καθενός εδώ μέσα το ξέρουμε ή μη δεν αλλάζει κάτι κρίσιμο. Τον Lap μην τον πειράζετε θα ξυπνήσουμε κανένα πρωί και θα βρούμε σεντόνι ολόκληρο με τη ζωή του.
Τι εννοείς? Αν ξέρω το επάγγελμα σου και εσύ το δικό μου και διαφωνούμε σε κάτι όπως πριν καιρό για το μισθό των μηχ μηχ δεν σημαίνει ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα σαν εργαλείο επιβολής της άποψης μας. Πίστεψε με τότε ας πούμε λόγω της δουλειάς σου κατανοούσα γιατί μιλούσες για υψηλές απολαβές. Αν κατάλαβα ( δεν ασχολούμαι και δεν συγκρατω πολλά αν δεν είναι ουσιώδη) δουλεύεις σε βαριές κατασκευές-βιομηχανικα εξαρτήματα? που απαιτούν λεπτομέρεια και σοβαρότητα. Σε τέτοιο περιβάλλον σαφώς θέλετε εμπειρία κτλ. Και πληρώνετε ανάλογα. Απλά διαφωνούσα ότι η υπόλοιπη αγορά δεν κάνει σε καμία περίπτωση το ίδιο. Θα είχε νόημα να μου επιτεθείς με επιχειρήματα του τύπου " είσαι φαρμακοτριφτης άρα δεν ξέρεις"? Όχι και δεν το έκανες.
Δεν θα πούμε και διεύθυνση που μένουμε, ούτε κάποιες γενικές πληροφορίες χρειάζεται να χρησιμοποιούνται μεταγενέστερα επειδή διαφωνούμε.
Anyway εγώ δεν γράφω συχνά, αν δεν έχω χρόνο μπορεί να περάσουν μήνες , είστε όλοι μια χαρά τύποι με τις απόψεις σας και σε γενικές γραμμές λείπει η ειρωνεία που υπήρχε παλιά στο φόρουμ.
Υ.γ. μην πέφτετε στην παγίδα της κοινωνικής τσουβαλοποιησης( κάτι καλύτερο ήθελα να πω μου διαφεύγει η λέξη τρ). Δεν σημαίνει ότι:
Εργολάβοι= λαμόγια,άρα όλοι ίδιοι
Φαρμακοποιοί= αραχτοί χρυσή δεκαετία κτλ. ή άσχημος ανταγωνισμός κτλ.
Οικονομολόγοι= μάπα το καρπούζι γιατί ο w202 θυμάται συμμαθητές του με 2-3/20 να περνάνε σε τέτοια σχολή και να τελειώνουν.
Ούτε αθώος, ούτε παίζω τίποτα. Θεωρώ ότι είμαστε ενήλικες , όπως συζητάω εδώ, συζητάω και έξω με τον ίδιο τρόπο. Εδώ Μ αρέσει περισσότερο όταν μπορώ γιατί το μέσο iq είναι υψηλότερο. -
Τι εννοείς? Αν ξέρω το επάγγελμα σου και εσύ το δικό μου και διαφωνούμε σε κάτι όπως πριν καιρό για το μισθό των μηχ μηχ δεν σημαίνει ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα σαν εργαλείο επιβολής της άποψης μας. Πίστεψε με τότε ας πούμε λόγω της δουλειάς σου κατανοούσα γιατί μιλούσες για υψηλές απολαβές. Αν κατάλαβα ( δεν ασχολούμαι και δεν συγκρατω πολλά αν δεν είναι ουσιώδη) δουλεύεις σε βαριές κατασκευές-βιομηχανικα εξαρτήματα? που απαιτούν λεπτομέρεια και σοβαρότητα. Σε τέτοιο περιβάλλον σαφώς θέλετε εμπειρία κτλ. Και πληρώνετε ανάλογα. Απλά διαφωνούσα ότι η υπόλοιπη αγορά δεν κάνει σε καμία περίπτωση το ίδιο. Θα είχε νόημα να μου επιτεθείς με επιχειρήματα του τύπου " είσαι φαρμακοτριφτης άρα δεν ξέρεις"? Όχι και δεν το έκανες.
Δεν θα πούμε και διεύθυνση που μένουμε, ούτε κάποιες γενικές πληροφορίες χρειάζεται να χρησιμοποιούνται μεταγενέστερα επειδή διαφωνούμε.
Anyway εγώ δεν γράφω συχνά, αν δεν έχω χρόνο μπορεί να περάσουν μήνες , είστε όλοι μια χαρά τύποι με τις απόψεις σας και σε γενικές γραμμές λείπει η ειρωνεία που υπήρχε παλιά στο φόρουμ.
Υ.γ. μην πέφτετε στην παγίδα της κοινωνικής τσουβαλοποιησης( κάτι καλύτερο ήθελα να πω μου διαφεύγει η λέξη τρ). Δεν σημαίνει ότι:
Εργολάβοι= λαμόγια,άρα όλοι ίδιοι
Φαρμακοποιοί= αραχτοί χρυσή δεκαετία κτλ. ή άσχημος ανταγωνισμός κτλ.
Οικονομολόγοι= μάπα το καρπούζι γιατί ο w202 θυμάται συμμαθητές του με 2-3/20 να περνάνε σε τέτοια σχολή και να τελειώνουν.
Ούτε αθώος, ούτε παίζω τίποτα. Θεωρώ ότι είμαστε ενήλικες , όπως συζητάω εδώ, συζητάω και έξω με τον ίδιο τρόπο. Εδώ Μ αρέσει περισσότερο όταν μπορώ γιατί το μέσο iq είναι υψηλότερο.Επισυνάπτω τι έγραψα προ μερικών σελίδων:
Η μηχανική είναι επιστήμη γιατί μπορεί να επιβεβαιώσει πολλάκις το ίδιο πείραμα, έχει δηλαδή επαναληψιμότητα. Οταν υπολογίσεις τη ροή ενός ρευστού σε μια αντλία με συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης, ρευστού, υψομέτρου κλπ κάθε φορά θα λάβεις το ίδιο αποτέλεσμα !
Για τον ίδιο λόγο τα οικονομία δεν είναι επιστήμη.
Παρόλα αυτά, το αποτύπωμά τους μας επηρεάζει όλους μας και καλό θα ήταν να έχουμε παραπάνω από μία επαφή, ειδικά όσοι επιχειρούμε !
απολαμβάνω να μαθαίνω οικονομικά και Όπως παρακολούθησα με ενδιαφέρον το γουορκσοπ του Νταμονταραν παρακολούθησα με το ίδιο ενδιαφέρον ομιλία του Τασιου και του Καρελα.Με την φράση: "Είσαι τόσο αθώος ή το παίζεις" εννοούσα ότι για ακόμα μια φορά ο συμφορουμας φίλος μας ξεψαχνίζει τον συνομιλητή του χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα για τον εαυτό του πέρα από αερολογίες !
P.S.
Στο παρόν φόρουμ έχω δηλώσει ότι είμαι απόφοιτος λυκείου. Θα σας παρακαλούσα να με κρίνετε — αυστηρά — για όσα γράφω και όχι για το τι φαντάζομαι (ή φαντάζεστε) ότι είμαι. -
Έχεις δηλώσει απόφοιτος πολυτεχνείου και δη υπότροφος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Και αυτό με σκοπό να υποβιβάσεις άλλους απόφοιτους. Δηκαδη σκοπός σου ήταν να μειώσεις τον συνομιλητή όχι να τον ενημερώσεις.
Έχεις δηλώσει ότι είσαι σε εργοτάξια και αυτό είναι τιμή σου, και αυτό για να δείξεις ότι οι άλλοι είναι τεμπέληδες στα γραφεία.
Και ηλεκτρίζεσαι όταν μιλούν για τον κλάδο των εργολάβων στην Ελλάδα.
Κατά τ άλλα συκοφαντείς όταν θυμώνεις και παρουσιάζεις τάση για cyberstalking σε όποιον θεωρείς εχθρό στο δικό σου μυαλό.
Τεσπα, κόκκινο τέρας θα το πω απλά….εχουν πέσει καμπανάκια και ραβασάκια για κάποια άτομα ότι δεν….πως να το πω ευγενικά…..ΔΕΝ ….και αυτά λενε να μην ανοιγόμαστε σε κάποια πράγματα.
Έχουν σταλεί μνματα να μαζευτούμε με τις προσωπικές πληροφορίες , όχι μονάχα αυτήν την περίοδο αλλά και την προηγούμενη περιοδο…..και ο νοών νοείτο .
Αυτή η εμμονή κάποιων να μάθουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα θύμησε εκείνα τα καμπανάκια.
Ο κλάδος είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε ώστε να ενισχύσουμε τα επιχειρήματα μας σε μια συζήτηση. Δεν είναι τόσο προσωπικό δεδομένο. Παραπάνω από αυτό δεν χρειάζεται. Ούτε εγώ ούτε άλλοι ρωτούν περισσότερα εκτός από κάποια μέλη που κατηγορούν τους άλλους για αυτό που πράττουν.
Τις καλημέρες μου.
-
@w202-amg καμπανάκι…..
πρόσεχε. Εγώ την πάτησα και το λέω δημοσίως. Δεν πρόσεξα τι μου είπαν, υπερβολές έλεγα.
-
αρκετά τράβηξε το oftopic σας.στους επόμενους θα έχει ποινή (mod)
-
Ευτυχώς που πρόλαβα και τα διάβασα τα οφ τόπικ...
-
Δεν ξέρω, διάβασα την είδηση και αν και έχω ως αρχή να μην ανεβάζω δυσάρεστα γεγονότα ανθρώπων, μου φάνηκε μεγάλο κρίμα.
Συνταξιούχος, μέσα σε τέτοιο καύσωνα.
-
Ο λαπ έπαθε πιλιου.
Πολύ ζέστη. -
Στο τέλος διαβάστε τι λέει. Θα τους επιβάλλεται να εργάζονται 13 ώρες σε σκαλωσιές;;;; Καλοκατιαρικα;;;;;
Πάμε καλά; -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στο τέλος διαβάστε τι λέει. Θα τους επιβάλλεται να εργάζονται 13 ώρες σε σκαλωσιές;;;; Καλοκατιαρικα;;;;;
Πάμε καλά;Προχθες διαφωνουσες για τις ενεγειες των δημων Ελληνικου-Γλυφαδας και 1000 κατοικων για το εξωδικο στην κατασκευαστρια εταιρεια ουσιαστικα και για τις ωρες κοινης ησυχιας, τι αλλαξε σημερα?
-
Ε καλά δεν είπα να εργάζεται ένας άνθρωπος. Βάρδιες δεν μπορούν να έχουν;;;
Στο θέμα που λες, μου έκανε εντύπωση το θόρυβος, σε σπίτια που χτίστηκαν μεσοτοιχία με πίστα αεροδρομίου... Προφανώς όσοι έμεναν εκεί ήταν αποφασισμένοι να έχουν θόρυβο. Άσχετα αν τα τελευταία 25 έτη δεν είχαν.
Δηλαδή εάν το τίμημα είναι να έχουν για 2 έτη θόρυβο και τα σπίτια τους να αποκτήσουν αξία +1500-2000-3000% ....Ε οκ!
Τεσπά.
-
Τα εργατικά ατυχήματα στα τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι μάστιγα που έχουν όλες οι υπανάπτυκτες χώρες.
Τεχνογνωσία για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία υπάρχει άφθονη. Κι αν υπάρχουν απορίες, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία ή τη Γαλλία για να δει πως δουλεύει ένα εργοτάξιο ή ένας χώρος παραγωγής.
Όλοι όμως κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
11 εκατομμύρια Έλληνες, 11 εκατομμύρια πιθανά Τέμπη!
-
Στο θέμα που λες, μου έκανε εντύπωση το θόρυβος, σε σπίτια που χτίστηκαν μεσοτοιχία με πίστα αεροδρομίου... Προφανώς όσοι έμεναν εκεί ήταν αποφασισμένοι να έχουν θόρυβο. Άσχετα αν τα τελευταία 25 έτη δεν είχαν.
Δηλαδή εάν το τίμημα είναι να έχουν για 2 έτη θόρυβο και τα σπίτια τους να αποκτήσουν αξία +1500-2000-3000% ....Ε οκ!
Τεσπά.
Στο ξαναειπα, δεν ειναι ολοι ιδιοκτητες.
-
13 ώρες λέει θα μπορούν να τους υποχρεώσουν να εργαστούν.
Εάν ισχύει δεν πάνε καλά όσοι το σκέφτηκαν αυτό.
-
@andya3 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τα εργατικά ατυχήματα στα τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι μάστιγα που έχουν όλες οι υπανάπτυκτες χώρες.
Τεχνογνωσία για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία υπάρχει άφθονη. Κι αν υπάρχουν απορίες, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία ή τη Γαλλία για να δει πως δουλεύει ένα εργοτάξιο ή ένας χώρος παραγωγής.
Όλοι όμως κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Στις οικοδομες, στα συνεργεια αυτοκινητων και σε αλλα επαγγελματα κατα κυριο λογο δεν τα θελουν και δεν τα ακολουθουν οι ιδοι οι εργαζομενοι, αυτο βεβαια δεν καλυπτει την ευθυνη του εργοδοτη.
-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τεσπά.
Τι ενοίκια έχει εκεί;
-
Τεσπά.
Τι ενοίκια έχει εκεί;
πανω πανω ταβανι, λιγο υποδεεστερα απο ρετιρε.
-
Στις οικοδομες, στα συνεργεια αυτοκινητων και σε αλλα επαγγελματα κατα κυριο λογο δεν τα θελουν και δεν τα ακολουθουν οι ιδοι οι εργαζομενοι, αυτο βεβαια δεν καλυπτει την ευθυνη του εργοδοτη.
Η απροθυμία αρκετών εργαζόμενων να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας, είναι υπαρκτό πρόβλημα. Κι αυτό όμως το έχουν σκεφτεί και το έχουν λύσει οι κουτόφραγκοι.
Παίρνεις κάρτες, όπως στο ποδόσφαιρο. Κίτρινη, κόκκινη. Όλα αυτά γράφονται στο μητρώο σου. Αν συμπληρώσεις κάποιον αριθμό καρτών λόγω απειθαρχίας, σε στέλνουν σπίτι σου. Και μετά πρέπει ν' αλλάξεις και επάγγελμα βέβαια, γιατί κανείς δεν σε ξαναπαίρνει για δουλειά.
-
Η απροθυμία αρκετών εργαζόμενων να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας, είναι υπαρκτό πρόβλημα. Κι αυτό όμως το έχουν σκεφτεί και το έχουν λύσει οι κουτόφραγκοι.
Παίρνεις κάρτες, όπως στο ποδόσφαιρο. Κίτρινη, κόκκινη. Όλα αυτά γράφονται στο μητρώο σου. Αν συμπληρώσεις κάποιον αριθμό καρτών λόγω απειθαρχίας, σε στέλνουν σπίτι σου. Και μετά πρέπει ν' αλλάξεις και επάγγελμα βέβαια, γιατί κανείς δεν σε ξαναπαίρνει για δουλειά.
Αδερφε εδω και αρκετα χρονια δε βρισκεις νεους τεχνιτες ουτε με το κυαλι, οταν σημερα στα συνεργεια προσλαμβανουν ατομα 50-55 ετων (που ναι μεν εχουν εμπειρια αλλα οι χρονοι τους ειναι δραμα σε σχεση με εναν 35χρονο) δεν το κανουν απο επιλογη αλλα απο αναγκη μιας και δεν υπαρχει νεο αιμα, σκεψου να βγαλεις απο την αγορα και ενα σοβαρο ποσοστο απο αυτους. Στην οικοδομη ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα, προσλαμβανουν συνταξιουχους.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....