-
@polioan said in CUPRA LEON F/L 2024:
@limited_one said in CUPRA LEON F/L 2024:
Η μακροπρόθεσμη κατανάλωση είναι, αλλά μηδενίζει μόνο του περίπου στης 3κ χιλιόμετρα.
Δεν το ήξερα καθόλου. Αλλά είμαι ακόμα στις 2670 χλμ
Κάποια στιγμή θα σου μηδενίσει αν είναι το trip computer είναι ίδιο με του golf
Μάλιστα, δεν είναι και πολύ σημαντικό γιατί τα περνάω όλα στο fuelio οπότε ξέρω γενικότερα τι γίνεται.
Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωσηΕρώτηση, το fuelio καταγράφει ένα αυτοκίνητο η περισσότερα;
-
Σχεδόν 1150 χλμ στο κοντέρ με χρήση clima μόνο όταν είναι μέσα το μωρό (1 φορά την εβδομάδα δηλαδή όταν τον πάμε βόλτα το Σ/Κ). Κίνηση κατά 90% αστική (οκ δεν έχω Κηφισσού και crawl νόμου Αττικής) και αμάξωμα σχεδόν 1700 κιλά άρα πάνω από 1800 μαζί εμένα. Πρόγραμμα eco μόνιμα με εξαίρεση 2 φορές που πήγα για δουλειές στο εξοχικό Καλλικράτεια (από Πεύκα) οπότε το πάτησα λίγο (145max).
Τελικά είναι οικονομικός αναλογικά με την κατηγορία του και σε αστικό περιβάλλον ο mh 1.5Tsi; Γιατί στα ταξίδια δεν νομίζω ότι έχει αντίπαλο.
ΥΓ: Να το πω γιατί δεν θα την παλέψω πάλι.... ΕΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ τα Toyota HEV...
-
Η μακροπρόθεσμη κατανάλωση είναι, αλλά μηδενίζει μόνο του περίπου στης 3κ χιλιόμετρα.
Μάλιστα, δεν είναι και πολύ σημαντικό γιατί τα περνάω όλα στο fuelio οπότε ξέρω γενικότερα τι γίνεται.
Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωσηΕρώτηση, το fuelio καταγράφει ένα αυτοκίνητο η περισσότερα;
Μπορείς να βάλεις όσα προφίλ αυτοκινήτων θέλεις. Και κάθε φορά που βάζεις βενζίνη ή κάνεις σέρβις ή αλλάζεις λάστιχα επιλέγεις και προσθέτεις την εργασία.
Με έχει βολεψει... Δοκίμασε το! Υπάρχει και άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, δεν θυμάμαι πως το λένε που δεν έχουν πολλές διαφορές, ίσως μόνο στην παρουσίαση των ενεργειών -
@sabas_thess said in CUPRA LEON F/L 2024:
Σχεδόν 1150 χλμ στο κοντέρ με χρήση clima μόνο όταν είναι μέσα το μωρό (1 φορά την εβδομάδα δηλαδή όταν τον πάμε βόλτα το Σ/Κ). Κίνηση κατά 90% αστική (οκ δεν έχω Κηφισσού και crawl νόμου Αττικής) και αμάξωμα σχεδόν 1700 κιλά άρα πάνω από 1800 μαζί εμένα. Πρόγραμμα eco μόνιμα με εξαίρεση 2 φορές που πήγα για δουλειές στο εξοχικό Καλλικράτεια (από Πεύκα) οπότε το πάτησα λίγο (145max).
Τελικά είναι οικονομικός αναλογικά με την κατηγορία του και σε αστικό περιβάλλον ο mh 1.5Tsi; Γιατί στα ταξίδια δεν νομίζω ότι έχει αντίπαλο.
ΥΓ: Να το πω γιατί δεν θα την παλέψω πάλι.... ΕΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ τα Toyota HEV...
Στα ταξίδια και εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι πααααααρα πολύ καλός, μάλλον οικονομικός!
Τι θα γίνει στην πράξη αργότερα θα το καταλάβουμε!
Όπως και για το DSG του...
Απλά σε αστικό δύσκολα έχω ξεπεράσει τα 9 λίτρα. -
Μπορείς να βάλεις όσα προφίλ αυτοκινήτων θέλεις. Και κάθε φορά που βάζεις βενζίνη ή κάνεις σέρβις ή αλλάζεις λάστιχα επιλέγεις και προσθέτεις την εργασία.
Με έχει βολεψει... Δοκίμασε το! Υπάρχει και άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, δεν θυμάμαι πως το λένε που δεν έχουν πολλές διαφορές, ίσως μόνο στην παρουσίαση των ενεργειώνΈχει δυνατότητα να βάζεις υπενθυμίσεις βάση χιλιομέτρων για service και ΚΤΕΟ;
-
Με έχει βολεψει... Δοκίμασε το! Υπάρχει και άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, δεν θυμάμαι πως το λένε που δεν έχουν πολλές διαφορές, ίσως μόνο στην παρουσίαση των ενεργειώνΈχει δυνατότητα να βάζεις υπενθυμίσεις βάση χιλιομέτρων για service και ΚΤΕΟ;
Έχει κάποιες υπενθυμίσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βάλει ποτέ μου.
-
@polioan ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
-
-
-
Άρα πρόκειται για αγορές καινούργιων, αν θυμάστε την ανάρτηση με τα i30N και όχι κατασχεμένα
-
Μετά από πολύ τρέξιμο δουλειάς, οικογένειας, βαφτίσεις κλπ... Επιτέλους μπήκα και στο φόρουμ ενεργά!
Σε 6 μήνες διέσχισα 7000 χλμ. και πριν 20 ημέρες, έβαλα και την μπαγκαζιέρα 470 λίτρα(για το καλοκαίρι, μετά πάει αποθήκη).
Υπόψιν, συνολικά 380(πορτ μπαγκαζ)+470(μπαγκαζιέρα) είναι περισσότερα από το πορτ μπαγκάζ του KIA SPORTAGE που είχα.
Έκανα μία αλλαγή λαδιών πριν 1000 χλμ (ήθελα να αλλάξω εδώ και καιρό τα πρώτα λάδια, μούρλα μου) και έγινε αλλαγή λαδιών 0-20W και φίλτρο λαδιών (199€).
Μέχρι στιγμής μικτά έχω 6,8 λίτρα.Πριν την μπαγκαζιέρα ευχαριστιόμουν οδήγηση και ησυχία. Τώρα???? Μετά τα 90χλμ/ώρα ακούω τους αεροδυναμικούς ήχους, αλλά μπροστά στα οικογενειακά "βάρη" δεν δίνω σημασία.
Έτσι και αλλιώς η μεγάλη 7 χρονών, το μωρό 10 μηνών (θα έχουμε λίγο ακόμα το καρότσι).Ορίστε και η μετάλλαξη με την μπαγκαζιέρα:
Τις τελευταίες 2 ημέρες, μου έκανε και μένα χαζά η οθόνη και μάλιστα μέσα στο πάρκινκ, οπότε δεν το έβλεπε ο ήλιος.
Την στιγμή που μιλούσα στο τηλέφωνο και ήταν ανοιχτό και το Android Auto, κράσαρε και έκανε επανεκκίνηση. Αν το συνεχίσει, θα πάω αντιπροσωπεία.Τέλος, μου την έχει σπάσει το κιβώτιο κάποιες φορές.
Είμαι σταματημένος σε ίσιο δρόμο (ούτε ανηφόρες, ούτε κατηφόρες) βάζω D(Drive) και μου την πετάει στην νεκρά(N).
Ξαναβάζω D, κατεβάζω το χειρόφρενο χειροκίνητα, όχι να το βγάλει από μόνο του ξεκινώντας το αμάξι και πάλι βάζει νεκρά.
Πρέπει να το σβήσω ολόκληρο και να ξαναβάλω μπρος, λες και έχει κολλήσει ο "εγκέφαλος". (Ο δικός μου πάντως κόλλησε εκεί για τα καλά). -
Τέλος, μου την έχει σπάσει το κιβώτιο κάποιες φορές.
Είμαι σταματημένος σε ίσιο δρόμο (ούτε ανηφόρες, ούτε κατηφόρες) βάζω D(Drive) και μου την πετάει στην νεκρά(N).
Ξαναβάζω D, κατεβάζω το χειρόφρενο χειροκίνητα, όχι να το βγάλει από μόνο του ξεκινώντας το αμάξι και πάλι βάζει νεκρά.
Πρέπει να το σβήσω ολόκληρο και να ξαναβάλω μπρος, λες και έχει κολλήσει ο "εγκέφαλος". (Ο δικός μου πάντως κόλλησε εκεί για τα καλά).δες το review του @dimsabas για το formentor. Ειναι το ιδιο θεμα;
-
@dettol said in CUPRA LEON F/L 2024:
Πρέπει να το σβήσω ολόκληρο και να ξαναβάλω μπρος, λες και έχει κολλήσει ο "εγκέφαλος". (Ο δικός μου πάντως κόλλησε εκεί για τα καλά).δες το review του @dimsabas για το formentor. Ειναι το ιδιο θεμα;
Ακριβώς το ίδιο! Και το έκανα θέμα και εγώ με την αντιπροσωπεία και δεν βρήκαν τίποτα
@dimsabas πολύ εκνευριστικο, σωστά; -
Η συνολική μου κατανάλωση από την ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο στα χέρια μου. Χωρίς προσπάθεια για οικονομία και με σπορ ενίοτε χρήση.
-
@thanos-7 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Η συνολική μου κατανάλωση από την ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο στα χέρια μου. Χωρίς προσπάθεια για οικονομία και με σπορ ενίοτε χρήση.
Μια χαρά είναι... Τελικά τα βγάζει τα 100 χλμ ηλεκτρικά πόλη;
Σου έκανε κανένα κόλπο το υβριδικό του; -
@thanos-7 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Μια χαρά είναι... Τελικά τα βγάζει τα 100 χλμ ηλεκτρικά πόλη;
Σου έκανε κανένα κόλπο το υβριδικό του;Σε φόρτιση 100% μου έχει δείξει το trip και 140 χιλιόμετρα αλλά περίπου μέσο όρο 100 χιλιόμετρα βγάζει μέσα στην πόλη. Όχι δεν είχα θέμα μόνο μια φορά είχα ακούσει κάτι περίεργους θορύβους στο D όταν ξεκίναγα.
-
Και πολύ εκνευριστικό και σε τρομάζει ότι θα σε αφήσει στη μέση του πουθενά. Στη δική μου περίπτωση, δε βρήκαν τίποτα το μεμπτό.
-
@dimsabas said in CUPRA LEON F/L 2024:
Και πολύ εκνευριστικό και σε τρομάζει ότι θα σε αφήσει στη μέση του πουθενά. Στη δική μου περίπτωση, δε βρήκαν τίποτα το μεμπτό.
Κάτσε να βγει από την εγγύηση….τότε θα σου έραβαν ένα ωραίο κουστουμάκι….
-
@dimsabas said in CUPRA LEON F/L 2024:
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να σε αφήνει. Απλά παθαίνει ένα σοκ και πρέπει να βγεις να το κλειδώσεις και να ξαναπάς στο αμάξι σε κάνα 2λεπτο.
Σε άλλη φάση δεν έπαιρνε μπρος η ανάφλεξη σε μένα. Έδειχνε ότι είχε πάρει αλλά το μοτέρ δεν έπαιρνε. Ούτε καν μίζα.
Το κλείδωσα, έφυγα μακριά και όταν ξαναμπήκα πήρε κανονικά.
Ελπίζω όλα αυτά να βελτιωθούν με ένα update.
Προς το παρόν δεν έχουν όμως καμία ενημέρωση -
@dettol said in CUPRA LEON F/L 2024:
Ακριβώς το ίδιο! Και το έκανα θέμα και εγώ με την αντιπροσωπεία και δεν βρήκαν τίποτα
@dimsabas πολύ εκνευριστικο, σωστά;Εμένα μου φαίνεται για θέμα του joystick
️ επιλογής, γιατί για τα παλιά με το παραδοσιακό ματσουκι δεν έχει ακουστεί κάτι παρόμοιο.
CUPRA LEON F/L 2024