-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Εντονη αρνητική χροιά και αναφορά ως μοναδικού γεγονότος που αφορά μόνο τα συγκεκριμένα
Σωστά πρέπει σε κάθε αναφορά προς τη σιντροεν να λέω υπάρχει το χ ψ πρόβλημα οι άλλοι έχουν τα ίδια και χειρότερα γιατί ο @criuser θίγεται.
Αναφέρω τη Γαλλία γιατί οι Γάλλοι στηρίζουν όσο κανείς τα δικά τους αυτοκίνητα κάτι που οι Ιταλοί πχ δεν κάνουν. Αν ειχες γαλλική παιδεία και όχι απλά γαλλικό αυτοκίνητο θα καταλάβαινες.
-
Επειδή έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο για αυτό που ανέβασα, είδα πολλές ανακλήσεις της εταιρείας από μόνη της όπως και άλλες.
Αρα δεν φαντάστηκα τον τρόπο που το έγραψες.
Με πλήρη αρνητική χροιά το έγραψες.
Οπως ακριβώς το περίέγραψα.
@green-power said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Εντονη αρνητική χροιά και αναφορά ως μοναδικού γεγονότος που αφορά μόνο τα συγκεκριμένα
Σωστά πρέπει σε κάθε αναφορά προς τη σιντροεν να λέω μην ασχολείστε με το χ ψ πρόβλημα οι άλλοι είναι πολύ χειρότεροι γιατί ο @criuser θίγεται.
Αναφέρω τη Γαλλία γιατί οι Γάλλοι στηρίζουν όσο κανείς τα δικά τους αυτοκίνητα κάτι που οι Ιταλοί πχ δεν κάνουν. Αν ειχες γαλλική παιδεία και όχι απλά γαλλικό αυτοκίνητο θα καταλάβαινες.
Ενώ οι γερμανοί, οι άγγλοι, οι γιαπωνέζοι και οι κορεάτες, δεν είναι καθόλου σωβινιστές στα αμάξια τους...
-
Δεν θα σου ζητήσω και την άδεια τι θα γράφω και πως θα το γράφω. Αν έχω θετική ή αρνητική άποψη για τη χ,ψ μάρκα είναι δικαίωμα μου και θα την εκφράζω όπου και όπως επιθυμώ και δεν θα μου το στερήσεις εσύ.
Η είδηση είναι αυτή με στοιχεία συγκεκριμένα αν τώρα εσύ έχεις μια άλλη άποψη δικαίωμα σου να την πρεσβεύεις επιτρέποντας στους υπόλοιπους να έχουν τις αντιρρήσεις τους ή να συμφωνούν μαζί σου.
-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Ενώ οι γερμανοί, οι άγγλοι, οι γιαπωνέζοι και οι κορεάτες, δεν είναι καθόλου σωβινιστές στα αμάξια τους...
Το θεωρώ χάσιμο χρόνου να απαντήσω σε εσένα οπότε θα απαντήσω στο forum. Οι Άγγλοι εδώ και δεκαετίες δεν έχουν δικές τους βιομηχανίες μόνο εργοστάσια άλλων εταιρειών. Τώρα κάτι ινδικες jaguar και land rover μαζί με aston Martin και τη γερμανική πια RR δεν είναι επαρκές δείγμα.
Οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες είναι λαοί που τους ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να τους πηγαίνει απλά στον προορισμό τους. Δεν το αντιμετωπίζουν σαν κάτι ξεχωριστό αλλά σαν μέσο που τους επιτρέπει να πανε στον προορισμό τους για αυτό και πλην lexus δεν ασχολούνται με την πολυτέλεια. Για αυτό προτιμούν κάτι οικονομικό και αξιόπιστο.
Οι Αμερικανοί προτιμούν τα ιαπωνικά γιατί διανύουν τεράστιες αποστάσεις και θέλουν αξιοπιστία κάτι που τα δικά τους αυτοκίνητα δεν το έχουν.
Οι Γερμανοί αγοράζουν γερμανικά γιατι τα θεωρούν και κατα τη γνώμη μου είναι κορυφαία στην πολυτέλεια και σε επιδόσεις αλλιώς παίρνουν ιαπωνικά για αξιοπιστία.
-
Τι έχετε πάθει εδώ μέσα την τελευταία εβδομάδα και θίγεστε όλοι για διαφορες κοινωνικές ομάδες και εταιρίες; Μπαααααα!
Τα άπαντα έχετε γράψει για τους άλλους και τα άλλα αυτοκίνητα και ξαφνικά γίνατε αμέμπτου ηθικής;;;;
-
@lap said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Τι έχετε πάθει εδώ μέσα την τελευταία εβδομάδα και θίγεστε όλοι για διαφορες κοινωνικές ομάδες και εταιρίες; Μπαααααα!
Απορώ και εγώ σαν να βλέπεις σε κάθε θέμα Παναθηναικος Ολυμπιακός. Ίσως να έχουν σφίξει οι ζέστες!!
-
Δεν ξέρω! Ολοι θίγονται εύκολα!
Τις προάλλες άφησα να περάσει μια κομψή δεσποινίδα στον δρόμο και με αποκάλεσε μ@@@@α!!!
-
@lap said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Δεν ξέρω! Ολοι θίγονται εύκολα!
Τις προάλλες άφησα να περάσει μια κομψή δεσποινίδα στον δρόμο και με αποκάλεσε μ@@@@α!!!
Και που να σφίξουν και άλλο οι ζέστες!!!
-
Για να επιστρέψουμε στο θέμα και στην εταιρεία, αφήνοντας τους χέητερς να βράζουν στην ζέστη και στο ζουμί τους, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την νέα θέση της Σιτροέν στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μια ανάλυση της γερμανικής αγοράς των τελευταίων 6 χρόνων.
Είναι σε γουγλη μετάφραση :
Μια πρόσφατη μελέτη της JATO Dynamics ανέδειξε έναν βαθύ μετασχηματισμό στην γερμανική αγορά αυτοκινήτου, η οποία συχνά θεωρείται η πιο απαιτητική και αντιπροσωπευτική της Ευρώπης. Μεταξύ 2019 και 2024, η αγορά αυτή γνώρισε μια θεαματική αύξηση στην τιμή των νέων οχημάτων, σε συνδυασμό με μια παραδόξως σημαντική μείωση του όγκου πωλήσεων. Αυτή η λεπτομερής ανάλυση προσφέρει κρίσιμη εικόνα για την τρέχουσα δυναμική της αγοράς και παρέχει το πλαίσιο για τη νέα στρατηγική κατεύθυνση της Citroën. Η επιστροφή της γαλλικής μάρκας σε μια πιο προσιτή προσφορά, αντίθετα από το να αποτελεί ένα επικίνδυνο στοίχημα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πιο έξυπνη απάντηση σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.
Μια μεταμορφωμένη αγορά με αυξανόμενες τιμές και μειωμένους όγκους
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, σκιαγραφώντας μια σύνθετη εικόνα. Σε διάστημα μόλις πέντε ετών, η μέση τιμή συναλλαγής ενός καινούργιου αυτοκινήτου στη Γερμανία αυξήθηκε κατά ένα εκπληκτικό 38,5%, από 30.163 ευρώ το 2019 σε 41.781 ευρώ το 2024. Αυτή η αύξηση άνω των 11.600 ευρώ ανά όχημα είναι σημαντική. Ταυτόχρονα, οι ετήσιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 22%, από 3,6 εκατομμύρια σε 2,8 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, σε μια παράδοξη τροπή, τα συνολικά έσοδα του κλάδου αυξήθηκαν κατά 8%. Με άλλα λόγια, ο γερμανικός αυτοκινητοβιομηχανικός τομέας πουλάει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα, αλλά σε πολύ υψηλότερες τιμές, αντισταθμίζοντας τη μείωση του όγκου με υψηλότερη αξία ανά μονάδα.
Η ηλεκτροκίνηση συχνά αναφέρεται ως η κύρια κινητήρια δύναμη αυτού του πληθωρισμού και πράγματι αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει. Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) αυξήθηκε από 2% σε 14% και το μερίδιο των υβριδικών (MHEV και PHEV) εκτοξεύτηκε. Αυτές οι τεχνολογίες, επειδή είναι πιο ακριβές στην παραγωγή, έχουν οδηγήσει τις τιμές προς τα πάνω. Ωστόσο, δεν λένε όλη την ιστορία. Η μελέτη της JATO διευκρινίζει ότι η στροφή σε πιο ακριβά συστήματα μετάδοσης κίνησης αντιπροσωπεύει μόνο 17 ποσοστιαίες μονάδες της συνολικής αύξησης τιμών κατά 38,5%. Οι υπόλοιπες 23 μονάδες αποδίδονται στον γενικό πληθωρισμό και τον εμπλουτισμό των προϊόντων, καθώς οι κατασκευαστές τείνουν να απλοποιούν τις σειρές τους μειώνοντας τις εκδόσεις εισαγωγικού επιπέδου υπέρ καλύτερα εξοπλισμένων και, επομένως, πιο ακριβών εκδόσεων. Η πιο άμεση συνέπεια αυτής της στρατηγικής είναι η κατάρρευση των χαμηλότερων τιμολογιακών κατηγοριών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων κάτω των 15.000 ευρώ έχουν ουσιαστικά εξαλειφθεί, μειώνοντας κατακόρυφα κατά 97% σε πέντε χρόνια. Συνολικά, η αγορά έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες στις τιμές κάτω των 30.000 ευρώ. Ωστόσο, εν μέσω αυτής της αναταραχής, μια κατηγορία οχημάτων ακμάζει, αποδεικνύοντας ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή.
Η σημασία της στρατηγικής της Citroën
Ενώ οι παραδοσιακές mainstream και premium μάρκες βλέπουν τους όγκους πωλήσεων να συρρικνώνονται, η κατηγορία «value for money» παρουσιάζει αξιοσημείωτη υγεία. Μια μάρκα όπως η Dacia, για παράδειγμα, είδε τη μέση τιμή πώλησής της να αυξάνεται κατά 48% μεταξύ 2019 και 2024, από περίπου 10.700 € σε 15.900 €. Κι όμως, κατά την ίδια περίοδο, ο όγκος πωλήσεών της αυξήθηκε κατά 19%. Αυτή η επιτυχία μπορεί να εξηγηθεί από μια μετατόπιση στη θέση της: από έναν καθαρά «χαμηλού κόστους» παίκτη, η μάρκα έχει εξελιχθεί σε μια προσιτή mainstream επιλογή, προσφέροντας σύγχρονα και επιθυμητά προϊόντα σε δίκαιη τιμή. Έτσι, έχει κατακτήσει μια πελατειακή βάση που δεν μπορούσε πλέον, ή δεν θα μπορούσε πλέον, να συμβαδίσει με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό της υπόλοιπης αγοράς.
Ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, η νέα τοποθέτηση της Citroën έχει απόλυτη λογική και αναδεικνύεται ως μια ιδιαίτερα σχετική στρατηγική. Προσφέροντας οχήματα που προσφέρουν σημαντική αξία για την τιμή τους, η μάρκα δεν ακολουθεί απλώς μια τάση. Αντιμετωπίζει άμεσα το χάσμα της αγοράς που επισημαίνεται από τη μελέτη. Η Citroën προσφέρει ακόμη και μια ανώτερη πρόταση αξίας προσθέτοντας το μοναδικό DNA της άνεσης, του τολμηρού σχεδιασμού και των πρακτικών καινοτομιών. Η κυκλοφορία του νέου C3 είναι εμβληματική αυτής της προσέγγισης: προσφέρεται από 15.700 ευρώ στην βενζινοκίνητη έκδοσή του - σχεδόν 5.000 ευρώ λιγότερο από την προηγούμενη γενιά - στοχεύει επιθετικά στην κατηγορία κάτω των 20.000 ευρώ, όπου η ζήτηση είναι υψηλή αλλά η προσφορά σχεδόν ανύπαρκτη. Το C3 Aircross ακολουθεί την ίδια λογική, με τιμή εκκίνησης που ανακοινώνεται στα 19.700 ευρώ. Επιπλέον, η Citroën κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή χωρίς συμβιβασμούς με το ë-C3, διαθέσιμο από 23.300 ευρώ (πριν από τα κυβερνητικά κίνητρα), προσφέροντας μια γκάμα και χαρακτηριστικά που το τοποθετούν ακριβώς στην καρδιά της αγοράς.
Συμπερασματικά, η ανάλυση της γερμανικής αγοράς χρησιμεύει ως προειδοποίηση για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό αυτοκινητοβιομηχανικό κλάδο. Με τα επίπεδα πωλήσεων να απέχουν ακόμη πολύ από την κορύφωσή τους το 2019, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση: την αποδέσμευση ενός μεγάλου μέρους των πελατών που αντιμετωπίζουν απρόσιτες τιμές. Η αναλογία του μέσου μισθού προς την τιμή ενός καινούργιου αυτοκινήτου έχει επιδεινωθεί κατά 11% στη Γερμανία, μετατρέποντας την αγορά ενός καινούργιου οχήματος σε είδος πολυτελείας για πολλούς.
Σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, όπου οι βασικοί κατασκευαστές mainstream διαπιστώνουν ότι οι θέσεις τους είναι αποδυναμωμένες, η στρατηγική της Citroën εμφανίζεται όχι μόνο ως μια ανάσα καθαρού αέρα, αλλά, το πιο σημαντικό, ως μια εξαιρετικά έξυπνη οικονομική και εμπορική κίνηση. Επιλέγοντας να μην συμμετάσχει στον αγώνα τιμών και εστιάζοντας αντ' αυτού σε μια προσιτή, δίκαιη και καινοτόμο προσφορά, η Citroën κάνει περισσότερα από το να επανασυνδεθεί απλώς με τις ιστορικές της αξίες. Η μάρκα τοποθετείται ιδανικά για να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο μιας αγοράς που αναζητά απεγνωσμένα έξυπνες και οικονομικά προσιτές λύσεις κινητικότητας. Ο χρόνος θα δείξει αν το στοίχημα αποδίδει, αλλά όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η πορεία που επέλεξε η Citroën είναι η σωστή.
-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Για να επιστρέψουμε στο θέμα και στην εταιρεία, αφήνοντας τους χέητερς να βράζουν στην ζέστη και στο ζουμί τους, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την νέα θέση της Σιτροέν στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μια ανάλυση της γερμανικής αγοράς των τελευταίων 6 χρόνων.
Είναι σε γουγλη μετάφραση :
Μια πρόσφατη μελέτη της JATO Dynamics ανέδειξε έναν βαθύ μετασχηματισμό στην γερμανική αγορά αυτοκινήτου, η οποία συχνά θεωρείται η πιο απαιτητική και αντιπροσωπευτική της Ευρώπης. Μεταξύ 2019 και 2024, η αγορά αυτή γνώρισε μια θεαματική αύξηση στην τιμή των νέων οχημάτων, σε συνδυασμό με μια παραδόξως σημαντική μείωση του όγκου πωλήσεων. Αυτή η λεπτομερής ανάλυση προσφέρει κρίσιμη εικόνα για την τρέχουσα δυναμική της αγοράς και παρέχει το πλαίσιο για τη νέα στρατηγική κατεύθυνση της Citroën. Η επιστροφή της γαλλικής μάρκας σε μια πιο προσιτή προσφορά, αντίθετα από το να αποτελεί ένα επικίνδυνο στοίχημα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πιο έξυπνη απάντηση σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.
Μια μεταμορφωμένη αγορά με αυξανόμενες τιμές και μειωμένους όγκους
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, σκιαγραφώντας μια σύνθετη εικόνα. Σε διάστημα μόλις πέντε ετών, η μέση τιμή συναλλαγής ενός καινούργιου αυτοκινήτου στη Γερμανία αυξήθηκε κατά ένα εκπληκτικό 38,5%, από 30.163 ευρώ το 2019 σε 41.781 ευρώ το 2024. Αυτή η αύξηση άνω των 11.600 ευρώ ανά όχημα είναι σημαντική. Ταυτόχρονα, οι ετήσιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 22%, από 3,6 εκατομμύρια σε 2,8 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, σε μια παράδοξη τροπή, τα συνολικά έσοδα του κλάδου αυξήθηκαν κατά 8%. Με άλλα λόγια, ο γερμανικός αυτοκινητοβιομηχανικός τομέας πουλάει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα, αλλά σε πολύ υψηλότερες τιμές, αντισταθμίζοντας τη μείωση του όγκου με υψηλότερη αξία ανά μονάδα.
Η ηλεκτροκίνηση συχνά αναφέρεται ως η κύρια κινητήρια δύναμη αυτού του πληθωρισμού και πράγματι αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει. Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) αυξήθηκε από 2% σε 14% και το μερίδιο των υβριδικών (MHEV και PHEV) εκτοξεύτηκε. Αυτές οι τεχνολογίες, επειδή είναι πιο ακριβές στην παραγωγή, έχουν οδηγήσει τις τιμές προς τα πάνω. Ωστόσο, δεν λένε όλη την ιστορία. Η μελέτη της JATO διευκρινίζει ότι η στροφή σε πιο ακριβά συστήματα μετάδοσης κίνησης αντιπροσωπεύει μόνο 17 ποσοστιαίες μονάδες της συνολικής αύξησης τιμών κατά 38,5%. Οι υπόλοιπες 23 μονάδες αποδίδονται στον γενικό πληθωρισμό και τον εμπλουτισμό των προϊόντων, καθώς οι κατασκευαστές τείνουν να απλοποιούν τις σειρές τους μειώνοντας τις εκδόσεις εισαγωγικού επιπέδου υπέρ καλύτερα εξοπλισμένων και, επομένως, πιο ακριβών εκδόσεων. Η πιο άμεση συνέπεια αυτής της στρατηγικής είναι η κατάρρευση των χαμηλότερων τιμολογιακών κατηγοριών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων κάτω των 15.000 ευρώ έχουν ουσιαστικά εξαλειφθεί, μειώνοντας κατακόρυφα κατά 97% σε πέντε χρόνια. Συνολικά, η αγορά έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες στις τιμές κάτω των 30.000 ευρώ. Ωστόσο, εν μέσω αυτής της αναταραχής, μια κατηγορία οχημάτων ακμάζει, αποδεικνύοντας ότι μια άλλη πορεία είναι εφικτή.
Η σημασία της στρατηγικής της Citroën
Ενώ οι παραδοσιακές mainstream και premium μάρκες βλέπουν τους όγκους πωλήσεων να συρρικνώνονται, η κατηγορία «value for money» παρουσιάζει αξιοσημείωτη υγεία. Μια μάρκα όπως η Dacia, για παράδειγμα, είδε τη μέση τιμή πώλησής της να αυξάνεται κατά 48% μεταξύ 2019 και 2024, από περίπου 10.700 € σε 15.900 €. Κι όμως, κατά την ίδια περίοδο, ο όγκος πωλήσεών της αυξήθηκε κατά 19%. Αυτή η επιτυχία μπορεί να εξηγηθεί από μια μετατόπιση στη θέση της: από έναν καθαρά «χαμηλού κόστους» παίκτη, η μάρκα έχει εξελιχθεί σε μια προσιτή mainstream επιλογή, προσφέροντας σύγχρονα και επιθυμητά προϊόντα σε δίκαιη τιμή. Έτσι, έχει κατακτήσει μια πελατειακή βάση που δεν μπορούσε πλέον, ή δεν θα μπορούσε πλέον, να συμβαδίσει με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό της υπόλοιπης αγοράς.
Ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, η νέα τοποθέτηση της Citroën έχει απόλυτη λογική και αναδεικνύεται ως μια ιδιαίτερα σχετική στρατηγική. Προσφέροντας οχήματα που προσφέρουν σημαντική αξία για την τιμή τους, η μάρκα δεν ακολουθεί απλώς μια τάση. Αντιμετωπίζει άμεσα το χάσμα της αγοράς που επισημαίνεται από τη μελέτη. Η Citroën προσφέρει ακόμη και μια ανώτερη πρόταση αξίας προσθέτοντας το μοναδικό DNA της άνεσης, του τολμηρού σχεδιασμού και των πρακτικών καινοτομιών. Η κυκλοφορία του νέου C3 είναι εμβληματική αυτής της προσέγγισης: προσφέρεται από 15.700 ευρώ στην βενζινοκίνητη έκδοσή του - σχεδόν 5.000 ευρώ λιγότερο από την προηγούμενη γενιά - στοχεύει επιθετικά στην κατηγορία κάτω των 20.000 ευρώ, όπου η ζήτηση είναι υψηλή αλλά η προσφορά σχεδόν ανύπαρκτη. Το C3 Aircross ακολουθεί την ίδια λογική, με τιμή εκκίνησης που ανακοινώνεται στα 19.700 ευρώ. Επιπλέον, η Citroën κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή χωρίς συμβιβασμούς με το ë-C3, διαθέσιμο από 23.300 ευρώ (πριν από τα κυβερνητικά κίνητρα), προσφέροντας μια γκάμα και χαρακτηριστικά που το τοποθετούν ακριβώς στην καρδιά της αγοράς.
Συμπερασματικά, η ανάλυση της γερμανικής αγοράς χρησιμεύει ως προειδοποίηση για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό αυτοκινητοβιομηχανικό κλάδο. Με τα επίπεδα πωλήσεων να απέχουν ακόμη πολύ από την κορύφωσή τους το 2019, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση: την αποδέσμευση ενός μεγάλου μέρους των πελατών που αντιμετωπίζουν απρόσιτες τιμές. Η αναλογία του μέσου μισθού προς την τιμή ενός καινούργιου αυτοκινήτου έχει επιδεινωθεί κατά 11% στη Γερμανία, μετατρέποντας την αγορά ενός καινούργιου οχήματος σε είδος πολυτελείας για πολλούς.
Σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, όπου οι βασικοί κατασκευαστές mainstream διαπιστώνουν ότι οι θέσεις τους είναι αποδυναμωμένες, η στρατηγική της Citroën εμφανίζεται όχι μόνο ως μια ανάσα καθαρού αέρα, αλλά, το πιο σημαντικό, ως μια εξαιρετικά έξυπνη οικονομική και εμπορική κίνηση. Επιλέγοντας να μην συμμετάσχει στον αγώνα τιμών και εστιάζοντας αντ' αυτού σε μια προσιτή, δίκαιη και καινοτόμο προσφορά, η Citroën κάνει περισσότερα από το να επανασυνδεθεί απλώς με τις ιστορικές της αξίες. Η μάρκα τοποθετείται ιδανικά για να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο μιας αγοράς που αναζητά απεγνωσμένα έξυπνες και οικονομικά προσιτές λύσεις κινητικότητας. Ο χρόνος θα δείξει αν το στοίχημα αποδίδει, αλλά όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η πορεία που επέλεξε η Citroën είναι η σωστή.
όταν σου έλεγα ότι γίνατε η dacia του ομίλου......
-
@green-power said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής στην ίδια τη Γαλλία...
Μην το εμπιστεύεσαι και πολύ αυτό το site, είναι click bait τα περισσότερα, άρθρα του. Κάνε ένα cross check.
-
Δεν με πειράζει εμένα καθόλου αυτό, γιατί για μένα πάντα η Σιτροέν ήταν vfm εταιρεία με άνεση, πολύ υψηλή ποιότητα ταξιδιού και μεγάλους χώρους και καλό εξοπλισμό.
Αν και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο την δεκαετία του 80 και του 90, δεν είχαμε τότε τις δυνατότητες επιλογών, αφού οι εταιρείες έφερναν μόνο μία έκδοση εξοπλισμού και έκαναν διαφοροποίηση στους κινητήρες, από τα μέσα του 90 και μετά αυτό άρχισε να αλλάζει και να εμφανίζονται στοιχεία εξοπλισμού πιο προηγμένα.
Εκεί από τα μέσα του 80 και μετά είχαμε το κεντρικό κλείδωμα και τα ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά μόνο στα περισσότερα αμάξια, ως στοιχεία πολυτέλειας, το ΖΧ 1,4 αβαντάζ που ήταν η βασική έκδοση, είχε 4 ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικό τον δεξί εξωτερικό καθρέπτη, που μέχρι τότε τα πιο προηγμένα είχαν μοχλό από μέσα από την πόρτα, ενώ τα περισσότερα και δει τα γερμανικά έπρεπε να βγάλεις το χεράκι σου έξω για να φτιάξεις τον καθρέπτη, αλλά ο δεξιός εξωτερικός ήταν έξτρα με την ακριβή έκδοση L...
Μετά το 1990 λοιπόν που άρχισε η απόσυρση και έπεσαν οι τιμές των αυτοκινήτων και από τα 900-1200 κυβικά πήγαμε στα 1400 και λίγοι στα 1600 κ.εκ άρχισε να εμφανίζεται το υδραυλικό τιμόνι και το αιρκοντίσιον...
Η ΧΑΝΤΙΑ του 1998 είχε στάνταρ στην βασική της έκδοση που έφερναν εδώ γιατί οι φόροι πάντα υπήρχαν, ηλεκτρικούς καθρέπτες, χειριστήρια στο τιμόνι για το Ρ/Κ, αυτόματους καθαριστήρες, ρύθμιση ύψους οδηγού, αυτόματο κλιματισμό και διάφορα άλλα που σε γερμανικές μάρκες ήθελες πάνω από 30 % διαφορά, εκτός της φόλκς που για το πασσατ με φτωχό εξοπλισμό ήταν κοντά στην τιμή.
Ανάλυση όμως τιμών έκανα το 2005 στο 4. Αγοράστηκε στην πλούσια έκδοση στα 20000 και έχει τα πάντα όλα.
Φόκους με ίδιο εξοπλισμό στα 24000, γκόλφ στα 28000, 116 στα 32000.
Δεν συζητάμε για την C5 του 2009, που από 31000 που είχε, μας έκανε τότε ένα προεκλογικό δωράκι ο Σουφλιάς μειώνοντας τον ΦΠΑ στο μισό και την πήρα 26900...
Εκεί δεν υπήρχε σύγκριση με μοντέλα χαμηλότερα της 5άρας, του Α6 και της Ε, τα οποία ήταν υπερδιπλάσιας τιμής, αφού η 3άρα το Α4 και η C, ήταν αρκετά μικρότερα από το 4,78 μήκος και 2,74 μεταξόνιο της C5.
Οπότε καθόλου δεν με ενοχλούν τα 27500 ενός δίχρωμου πράσινου - άσπρου 3 αιρκρος ΜΑΧ, με μήκος 4,40 και τεράστιους χώρους ή τα 30000 περίπου του νέου 5 αιρκρός.
-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Δεν με πειράζει εμένα καθόλου αυτό, γιατί για μένα πάντα η Σιτροέν ήταν vfm εταιρεία με άνεση, πολύ υψηλή ποιότητα ταξιδιού και μεγάλους χώρους και καλό εξοπλισμό.
Αν και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο την δεκαετία του 80 και του 90, δεν είχαμε τότε τις δυνατότητες επιλογών, αφού οι εταιρείες έφερναν μόνο μία έκδοση εξοπλισμού και έκαναν διαφοροποίηση στους κινητήρες, από τα μέσα του 90 και μετά αυτό άρχισε να αλλάζει και να εμφανίζονται στοιχεία εξοπλισμού πιο προηγμένα.
Εκεί από τα μέσα του 80 και μετά είχαμε το κεντρικό κλείδωμα και τα ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά μόνο στα περισσότερα αμάξια, ως στοιχεία πολυτέλειας, το ΖΧ 1,4 αβαντάζ που ήταν η βασική έκδοση, είχε 4 ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικό τον δεξί εξωτερικό καθρέπτη, που μέχρι τότε τα πιο προηγμένα είχαν μοχλό από μέσα από την πόρτα, ενώ τα περισσότερα και δει τα γερμανικά έπρεπε να βγάλεις το χεράκι σου έξω για να φτιάξεις τον καθρέπτη, αλλά ο δεξιός εξωτερικός ήταν έξτρα με την ακριβή έκδοση L...
Μετά το 1990 λοιπόν που άρχισε η απόσυρση και έπεσαν οι τιμές των αυτοκινήτων και από τα 900-1200 κυβικά πήγαμε στα 1400 και λίγοι στα 1600 κ.εκ άρχισε να εμφανίζεται το υδραυλικό τιμόνι και το αιρκοντίσιον...
Η ΧΑΝΤΙΑ του 1998 είχε στάνταρ στην βασική της έκδοση που έφερναν εδώ γιατί οι φόροι πάντα υπήρχαν, ηλεκτρικούς καθρέπτες, χειριστήρια στο τιμόνι για το Ρ/Κ, αυτόματους καθαριστήρες, ρύθμιση ύψους οδηγού, αυτόματο κλιματισμό και διάφορα άλλα που σε γερμανικές μάρκες ήθελες πάνω από 30 % διαφορά, εκτός της φόλκς που για το πασσατ με φτωχό εξοπλισμό ήταν κοντά στην τιμή.
Ανάλυση όμως τιμών έκανα το 2005 στο 4. Αγοράστηκε στην πλούσια έκδοση στα 20000 και έχει τα πάντα όλα.
Φόκους με ίδιο εξοπλισμό στα 24000, γκόλφ στα 28000, 116 στα 32000.
Δεν συζητάμε για την C5 του 2009, που από 31000 που είχε, μας έκανε τότε ένα προεκλογικό δωράκι ο Σουφλιάς μειώνοντας τον ΦΠΑ στο μισό και την πήρα 26900...
Εκεί δεν υπήρχε σύγκριση με μοντέλα χαμηλότερα της 5άρας, του Α6 και της Ε, τα οποία ήταν υπερδιπλάσιας τιμής, αφού η 3άρα το Α4 και η C, ήταν αρκετά μικρότερα από το 4,78 μήκος και 2,74 μεταξόνιο της C5.
Οπότε καθόλου δεν με ενοχλούν τα 27500 ενός δίχρωμου πράσινου - άσπρου 3 αιρκρος ΜΑΧ, με μήκος 4,40 και τεράστιους χώρους ή τα 30000 περίπου του νέου 5 αιρκρός.
δεν το ανέφερα σαν αρνητικό, αλλά γιατί έλεγες κάτι για φιατ και dacia, μια χαρά εταιρεία είναι η dacia
-
@lap said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Δεν ξέρω! Ολοι θίγονται εύκολα!
Τις προάλλες άφησα να περάσει μια κομψή δεσποινίδα στον δρόμο και με αποκάλεσε μ@@@@α!!!
Να τετοιες μλκιες κάνετε και μετά βγαίνουν και απο πάνω λέγοντας οτι δεν υπάρχουν πια αντρες.
-
Το άρθρο λέει όμως ότι η Ντατσια ανέβηκε επίπεδο.
-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Επειδή έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο για αυτό που ανέβασα, είδα πολλές ανακλήσεις της εταιρείας από μόνη της όπως και άλλες.
Ειναι πολλες ναι, ομως εγιναν απο τις μητρικες εταιριες και οχι απαγορευσεις χρησης απο τις εισαγγελιες ανα χωρα.
Αληθεια ο εδω εισαγωγεας γιατι δεν επεκτεινει την εγγυηση στα 8 χρονια οπως αλλου;
-
Και εδώ αν διαβάσεις το άρθρο έχουν γίνει πολλές ανακλήσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία και στην γυναίκα που σκότωσε ο αερόσακκος, είχαν στείλει επιστολή, αλλά είχε αλλάξει σπίτι και η επιστολή επιστράφηκε.
Τα 8 χρόνια προς το παρόν αφορούν τις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Πορτογαλία.
Δεν έχει επεκταθεί ακόμα στις πρώην ανατολικές και στα Βαλκάνια.
Αλλωστε τώρα ξεκίνησε από 1ης Ιουνίου.
Θα δούμε και εδώ τι θα γίνει.
Σε συζήτηση που είχα κάνει όμως με ιδιοκτήτη εξουσιοδοτημένου του ευρύτερου ομίλου, μου είπε ότι με τέτοια εγγύηση, τα καταστήματα θα πρέπει να ανεβάσουν το κόστος ώρας των 50 ευρώ για να επιβιώσουν, αφού πρακτικά τα ανταλλακτικά θα καλύπτονται από την εταιρεία, ενώ θα πρέπει η εταιρεία να τους πληρώνει και αυτούς.
-
@criuser said in NEO CITROEN C5 AIRCROSS:
Το άρθρο λέει όμως ότι η Ντατσια ανέβηκε επίπεδο.
Ντάτια την έλεγαν; Που το ξέρεις;
CITROEN C5 AIRCROSS 2018