-
Για εμενα εχει περισσοτερη ουσια το τι θα γραψει ο κατοχος απο ενα ταξιδι που εκανε με στοιχεια, παρα να το βαλω στο συστημα για να παρω μια ιδεα. Οχι οτι δεν το εμπιστευομαι, αλλα οι αληθινες παραστασεις οπως και να το κανεις ειναι χρησιμοτερες για να δεις πως πηγε το καθε ταξιδι.
Οπως ποσταρε πχ ο Stefan που εβλεπες συνολικια χλμ ανα διαδρομη, με καταναλωση και μια μωτ.
Σε καθε περιπτωση δειχνουν καλα τα νουμερα στο οβερολ. -
Δυστυχώς το trip του τέσλα είναι ελλειπές και δε βγάζει αρκετή πληροφορία. Θέλει 3rd party εφαρμογές για να έχεις κάτι αναλυτικό. Απορίας άξιο πως κάτι τόσο βασισμένο σε software έχει τέτοια αστοχία.
Πολύ ενοχλητικό επίσης που δεν κρατάει καθόλου τέτοια data και η εφαρμογή στο κινητό. Και καλα η καλύτερη εφαρμογή αυτοκινήτου. Παπάρια μέντολες. Το myToyota καλύτερο είναι.
-
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
Για εμενα εχει περισσοτερη ουσια το τι θα γραψει ο κατοχος απο ενα ταξιδι που εκανε με στοιχεια, παρα να το βαλω στο συστημα για να παρω μια ιδεα. Οχι οτι δεν το εμπιστευομαι, αλλα οι αληθινες παραστασεις οπως και να το κανεις ειναι χρησιμοτερες για να δεις πως πηγε το καθε ταξιδι.
Οπως ποσταρε πχ ο Stefan που εβλεπες συνολικια χλμ ανα διαδρομη, με καταναλωση και μια μωτ.
Σε καθε περιπτωση δειχνουν καλα τα νουμερα στο οβερολ.εχω παει σε αρκετα μερη και λογω tessie εχω λεπτομερη στοιχεια απο ολες τις διαδρομες. Πρακτικα ομως δεν εχεις ποτε προβλημα να φτασεις οπου θελεις. Πρεπει ομως, ειτε σε τριημερο ειτε σε μεγαλυτερης διαρκεις διακοπες, να εχεις δει που θα φορτισεις στον προορισμο σου. Αυτος ειναι ο πραγματικος περιορισμος. Δεν λεω να εχει αναγκαστικα φορτιστη το ξενοδοχειο αλλα να υπαρχει καπου τριγυρω ενας φορτιστης, ιδανικα dc ή εστω ac (μονο αν ειναι σε βολικο σημειο και συνδυαζεται με βολτα ποδαρατη εκει τριγυρω) ωστε να εχεις αρκετη ενεργεια για να κανεις εκδρομες προς τριγυρω προορισμους.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Δυστυχώς το trip του τέσλα είναι ελλειπές και δε βγάζει αρκετή πληροφορία. Θέλει 3rd party εφαρμογές για να έχεις κάτι αναλυτικό. Απορίας άξιο πως κάτι τόσο βασισμένο σε software έχει τέτοια αστοχία.
Πολύ ενοχλητικό επίσης που δεν κρατάει καθόλου τέτοια data και η εφαρμογή στο κινητό. Και καλα η καλύτερη εφαρμογή αυτοκινήτου. Παπάρια μέντολες. Το myToyota καλύτερο είναι.
Το γράφω από την πρώτη στιγμή που το πήρα.
Πρέπει να βάλεις τρίτο πρόγραμμα με πληρωμή μηνιαία και ένα σωρό εξουσιοδοτήσεις στα δεδομένα του οχήματος για να έχεις πληροφορίες που το my Toyota στις δίνει εύκολα. -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Προς το παρον οι τεσλαδες απλά τρώμε καλά οπότε βρεθούμε και κάνουμε ωραίες εκδρομές για να δείξουμε ότι πάμε και τέτοιες χωρίς να νοιαζόμαστε για φορτίσεις κλπ.
Γιατί βάζεις πρώτο πληθυντικό;
Γιατί μπορεί σε κάποιες εκδρομές να μην πήγα για οικογενειακούς λόγους αλλά μια χαρά βγαίνουμε και καθημερινές
-
Πρέπει να βάλεις τρίτο πρόγραμμα με πληρωμή μηνιαία και ένα σωρό εξουσιοδοτήσεις στα δεδομένα του οχήματος για να έχεις πληροφορίες που το my Toyota στις δίνει εύκολα.Δεν υπάρχει περίπτωση ν΄ασχοληθώ. Βαριέμαι οικτρά. Από περιέργεια και μόνο θα μου άρεσε να έχω την πληροφορία αλλά είναι πολύ δουλειά.
Πχ υπάρχει κάπου κάποιος μετρητής κιλοβατώρων? Δε θα πρέπε να συγκεντρώνει κάπου όλες τις φορτίσεις? Πολύ απλό θα ήταν. Εκτός κι αν δεν το έχω βρει εγώ.
-
Πρέπει να βάλεις τρίτο πρόγραμμα με πληρωμή μηνιαία και ένα σωρό εξουσιοδοτήσεις στα δεδομένα του οχήματος για να έχεις πληροφορίες που το my Toyota στις δίνει εύκολα.Δεν υπάρχει περίπτωση ν΄ασχοληθώ. Βαριέμαι οικτρά. Από περιέργεια και μόνο θα μου άρεσε να έχω την πληροφορία αλλά είναι πολύ δουλειά.
Πχ υπάρχει κάπου κάποιος μετρητής κιλοβατώρων? Δε θα πρέπε να συγκεντρώνει κάπου όλες τις φορτίσεις? Πολύ απλό θα ήταν. Εκτός κι αν δεν το έχω βρει εγώ.
Ε αυτό υπάρχει. Πάτα charge stats στο app
-
Ναι αλλά δε σου βάνει τι είναι για κίνηση, τι για sentry κτλ. Πχ αν πάω με το σύνολο της εφαρμογής βγαίνει ότι έχω μέση 25kw/100 που απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα.
Σχετικό άσχετο...υπολογίζω ότι το sentry τρώει γύρω στο 3-5% για 10-12 ώρες ακινητοποίησης σε χώρους χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα. Σχεδόν standby δηλ. Αρκετούτσικο θα έλεγα αλλά μάλλον χαλάλι για τόσο χρήσιμο σύστημα.
-
Ναι αλλά δε σου βάνει τι είναι για κίνηση, τι για sentry κτλ. Πχ αν πάω με το σύνολο της εφαρμογής βγαίνει ότι έχω μέση 25kw/100 που απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα.
οχι, δεν στο ξεχωριζει. Σου δειχνει αυτο που γραφει "charge stats", δηλ τι φορτισες συνολικα. Απλα το ξεχωριζει αναλογα με το που φορτισες και σου υπολογιζει το κοστος, αν εχεις εισαγει δεδομενα σχετικα με κοστος kwh εκει που φορτιζεις.
Σχετικό άσχετο...υπολογίζω ότι το sentry τρώει γύρω στο 3-5% για 10-12 ώρες ακινητοποίησης σε χώρους χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα. Σχεδόν standby δηλ. Αρκετούτσικο θα έλεγα αλλά μάλλον χαλάλι για τόσο χρήσιμο σύστημα.
το ειχαμε υπολογισει στα 300-400 watt. Αν το χρησιμοποιεις συνεχεια, ναι "μαζευεται" το κοστος, ειδικα αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα την ημερα. Εγω το ειχα υπολογισει οτι μου καιει το 40% των kwh που χρησιμοποιω συνολικα μεσα σε ενα μηνα, αν κανω μονο διαδρομες σπιτι-δουλεια-σπιτι. Ναι, ειναι αρκετο, αλλα απο την αλλη δεν υπαρχει τιποτα ομοιο του σε αλλη μαρκα.
-
Που να δεις πόσο καίει σε πολυσύχναστα μέρη με 80-90 καταγραφές στο 6 ωρο
-
Τι καταγράφει δηλαδή; Όποιον πάει να δει μέσα στο αυτοκίνητο ή γενικά όποιον περνά;
-
@lap said in TESLA FORUM:
Τι καταγράφει δηλαδή; Όποιον πάει να δει μέσα στο αυτοκίνητο ή γενικά όποιον περνά;
Με το που θα δει «κινηση» κοντα στο οχημα ,αναβει τα φωτα θεσεως και αποθηκεύει το γεγονός στον σκληρό.
Δηλαδή στο στικάκι που εχει κουμπωμένο. -
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει οι κάτοχοι, αλλα η πραγματική κατανάλωση ειναι από το charge stats και όχι από το αυτοκίνητο.
Εμένα το αμάξι λέει 17.3kwh στην οθόνη και με βάση το charge stats έχω πάνω από 20kwh μεση στα 17κ χιλιόμετρα που έχω κάνει. Έχω κάπου στις 600kwh μη υπολογισμένες στο "trip computer".
Θα ανεβάσω φωτο αύριο.
-
Αυτές είναι από τις κάμερες;
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει οι κάτοχοι, αλλα η πραγματική κατανάλωση ειναι από το charge stats και όχι από το αυτοκίνητο.
Εμένα το αμάξι λέει 17.3kwh στην οθόνη και με βάση το charge stats έχω πάνω από 20kwh μεση στα 17κ χιλιόμετρα που έχω κάνει. Έχω κάπου στις 600kwh μη υπολογισμένες στο "trip computer".
Θα ανεβάσω φωτο αύριο.
φτιαχνω ποπ κορν και περιμενω τον criuser
Ναι αυτη ειναι η "πραγματικη" καταναλωση απο την εννοια του ποσο κοστιζει σε "καυσιμο" το οχημα. Αυτα που δειχνει το αμαξι ειναι για να καταλαβεις μεχρι που φτανεις και ποσο καταναλωνει στο δρομο σε ταξιδι. -
@netgeo said in TESLA FORUM:
Θα ανεβάσω φωτο αύριο.
Σοβαρα;
Αυτο σηκώνει ομαδική αγωγή και καθιστική διαμαρτυρία εξω απο την αντιπροσωπεία!
-
Γιατί καθιστική και όχι ξαπλωτη;
-
-
Σαν τους άλλους που έβαλαν κόλλα στα χέρια τους και δεν μπορούσαν να τους ξεκολλήσοθν..
Αχαχαχαχαχαχ
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
@lap said in TESLA FORUM:
Γιατί καθιστική και όχι ξαπλωτη;
Ζεματάει το τσιμέντο.
Μετά την Ακρόπολη, τσιμέντωσαν και τις αντιπροσωπείες Τέσλα τα καθίκια οι δεξιοί !!!
TESLA FORUM