-
Πηγαίνω και το παραλαμβάνω Τετάρτη.Άλλαξαν και την 12v μπαταρία μαζί με την υβριδική κι έγινε κι η αναβάθμιση.
Πλέον,μου φαίνεται ότι δουλεύει πιο ομαλά το όλο σύστημα φόρτισης-εκφόρτισης της υβριδικής μετά την αναβάθμιση.Παλιά ο δείκτης της μπαταρίας άδειαζε σχεδόν τελείως,έφτανε να μπαίνει για λίγο στα κίτρινα για να ξεκινήσει η φόρτιση από τη γεννήτρια,ενώ τώρα κρατάει μια μπάρα πριν (20-25%),δείχνει σαν να μην την ξελιγώνει.Νομίζω πως κάνει και λιγότερο θόρυβο όταν φορτίζει..Μπορεί να είναι κι η ιδέα μου,αλλά σίγουρα η όλη φάση φαίνεται πιο smooth από πριν.
Συμπερασματικά,μου είχε λείψει η εμπειρία οδήγησής του (ίσως το μοναδικό μη 2λιτρο full hybrid,με αξιοπρεπή ιπποδύναμη,άνετο κι αθόρυβο με εσωτ.ποιότητα),όμως η εμπιστοσύνη μου κλονίσθηκε και σκέφτομαι τι θα γίνει αν τελειώσει η εγγύηση (5ετής για όλο το υβρ.σύστημα,8ετής μόνο η μπαταρία,3ετής για υπολ.μηχανικά μέρη).. -
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Πηγαίνω και το παραλαμβάνω Τετάρτη.Άλλαξαν και την 12v μπαταρία μαζί με την υβριδική κι έγινε κι η αναβάθμιση.
Πλέον,μου φαίνεται ότι δουλεύει πιο ομαλά το όλο σύστημα φόρτισης-εκφόρτισης της υβριδικής μετά την αναβάθμιση.Παλιά ο δείκτης της μπαταρίας άδειαζε σχεδόν τελείως,έφτανε να μπαίνει για λίγο στα κίτρινα για να ξεκινήσει η φόρτιση από τη γεννήτρια,ενώ τώρα κρατάει μια μπάρα πριν (20-25%),δείχνει σαν να μην την ξελιγώνει.Νομίζω πως κάνει και λιγότερο θόρυβο όταν φορτίζει..Μπορεί να είναι κι η ιδέα μου,αλλά σίγουρα η όλη φάση φαίνεται πιο smooth από πριν.
Συμπερασματικά,μου είχε λείψει η εμπειρία οδήγησής του (ίσως το μοναδικό μη 2λιτρο full hybrid,με αξιοπρεπή ιπποδύναμη,άνετο κι αθόρυβο με εσωτ.ποιότητα),όμως η εμπιστοσύνη μου κλονίσθηκε και σκέφτομαι τι θα γίνει αν τελειώσει η εγγύηση (5ετής για όλο το υβρ.σύστημα,8ετής μόνο η μπαταρία,3ετής για υπολ.μηχανικά μέρη)..Δεν θα το σκεφτόμουν, τόσο ακραία. Θα σκεφτόμουν, τώρα που τα άλλαξαν, είναι όλο καινούριο σύστημα και πάει και καλυτερα.
Πανορμε, τις νέες μπαταρίες που έβαλαν, έχουν εγγύηση, από τώρα για 8 χρόνια; ή συνεχίζεται η προηγουμενη αγορά και εγγύηση; -
Επισυνάπτω την απόδειξη με την αντικατάσταση της μπαταρίας και την επιστολή ανάκλησης για update (λογικά θα την έχουν παραλάβει όσοι έχουν μοντ. 22-23'):
-
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
Συμπερασματικά,μου είχε λείψει η εμπειρία οδήγησής του (ίσως το μοναδικό μη 2λιτρο full hybrid,με αξιοπρεπή ιπποδύναμη,άνετο κι αθόρυβο με εσωτ.ποιότητα),όμως η εμπιστοσύνη μου κλονίσθηκε και σκέφτομαι τι θα γίνει αν τελειώσει η εγγύηση (5ετής για όλο το υβρ.σύστημα,8ετής μόνο η μπαταρία,3ετής για υπολ.μηχανικά μέρη)..Δεν θα το σκεφτόμουν, τόσο ακραία. Θα σκεφτόμουν, τώρα που τα άλλαξαν, είναι όλο καινούριο σύστημα και πάει και καλυτερα.
Πανορμε, τις νέες μπαταρίες που έβαλαν, έχουν εγγύηση, από τώρα για 8 χρόνια; ή συνεχίζεται η προηγουμενη αγορά και εγγύηση;Το αναρωτήθηκα κι εγώ, αφού έφυγα από την αντιπροσωπεία. Θα τους πάρω τηλ. μες στη βδομάδα να ρωτήσω.
-
@panormus772 περαστικά!
Το αρνητικό της υπόθεσης ήταν ο χρόνος αναμονής της μπαταρίας.
Από την άλλη, καλύτερα που εμφανίστηκε το πρόβλημα εντός της εγγύησης. -
@panormus772 περαστικά και σιδερένιος! Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα!
-
Περαστικά και σιδερένιος!
Στα ποσά χλμ εμφανίστηκε το πρόβλημα;
Έμαθες εάν άλλαξαν οι κωδικοί της υβριδικής και της 12βολτης μπαταρίας, σε σχέση με τις αντίστοιχες μπαταρίες εργοστασιακής τοποθέτησης;
Ποιο θα ήταν το κόστος τους, αν δεν καλύπτονταν με εγγύηση;
Είναι δυνατόν, σε γνωστό θέμα, να μην υπάρχει stock έστω μια μπαταρία και να περιμένεις 3 μήνες; -
@bill_hsd said in Nissan Qashqai 2021:
Περαστικά και σιδερένιος!
Στα ποσά χλμ εμφανίστηκε το πρόβλημα;
Έμαθες εάν άλλαξαν οι κωδικοί της υβριδικής και της 12βολτης μπαταρίας, σε σχέση με τις αντίστοιχες μπαταρίες εργοστασιακής τοποθέτησης;
Ποιο θα ήταν το κόστος τους, αν δεν καλύπτονταν με εγγύηση;
Είναι δυνατόν, σε γνωστό θέμα, να μην υπάρχει stock έστω μια μπαταρία και να περιμένεις 3 μήνες;Ευχαριστώ για τις ευχές!
Είχα 14.400χλμ. (αλλά δε λέει κάτι αυτό.Υπήρχαν περιπτώσεις που παρουσιάστηκε στα πρώτα 1000χλμ. και σε 38.000)
Όχι δεν το έμαθα (ειδικά για την υβρ,μπαταρία). Πάντως, έχω μια μικρή υποψία πως αν γινόταν το update στο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας νωρίτερα, ίσως τη γλίτωνα (αν έχεις χρόνο,δες την επιστολή ανάκλησης που ποστάρισα τι αναφέρει).
Άσε.. γύρω στα 7-8.000 με την εργασία.
Και σε Αγγλία (που είναι και το εργοστάσιο παραγωγής),αλλά και σε υπόλοιπη Ευρώπη διάβασα πως κάπου εκεί (στην καλύτερη κανένα μήνα λιγότερο) περιστρέφεται ο χρόνος αναμονής.Οπότε για εμάς -που γενικά η αγορά είναι πολύ μικρότερη,πόσο μάλλον των e-power-,εκνευριστικό μεν,αναμενόμενο δε..
-
Τι είπαν ; Γιατί συνέβη;
Περαστικά!
-
Τελικά,12/5 μπαίνω για λαπαροσκοπική επέμβαση χολής και 17/5
Περαστικά ιατρέ μου! Ακούγεται αστείο να δίνει συμβουλές σε έναν γιατρό ένας άσχετος, αλλά επειδή έχω γνώση πάνω σε αυτό, προσοχή με την διατροφή τον πρώτο καιρό (θα σου έχουν δώσει οδηγίες φαντάζομαι) και με τα φάρμακα (αν σου έχουν δώσει). Ειδεμή μπορεί να σου αφήσει χρόνιο πρόβλημα διάρροιας.
Για το αυτοκίνητο μη σκας. Να είσαι καλά και να πάρεις άλλο όταν έρθει η ώρα.
-
Περαστικά για τη χολή σου. Για το όχημα μακάρι να τελείωσε εδώ η ταλαιπωρία σου.
-
Πραγματικά μετά από αυτό του γιατρού, άντε να εμπιστευτείς υβριδικό εκτός από Τογιότα
8 χιλιάδες ευρώ ρε φίλε. Δηλαδή αν χαλούσε στα 8 έτη ..... την πάτησες
-
Περαστικά γιατρέ!
Το inverter της Toyota πάνω κάτω τα ίδια λεφτά κάνει, μην εκπλήσσεστε. -
Τα ινωερτερ πολύ δύσκολα να χαλάσουν και συνήθως όσα χάλασαν είναι από λανθασμένη φόρτιση της μπαταρίας 12v. Πέρα από αυτό έχει και 11 έτη εγγύηση
-
Πακέτο .ειδικά με το χρόνο αναμονής...
Δε ξέρω αν θα αγοραζα υβριδικό εκτός απο Toyota & Honda...H Nissan αυτο το συστημα το εχει εξελίξει μαζί με τη Reanult.Αν θυμάστε στις συνομιλίες για τη συγχωνευση με τη Honda ενα απο τα σημεία τριβής ήταν και η καταργηση του epower... -
Κατ αρχήν περαστικά σου! Εύχομαι ταχεία ανάρρωση!
Εγώ είμαι κάτοχος απο 6/24 (10.000 χλμ) και το πήγα στην αντιπροσωπεία πριν απο 1 μήνα για το ετήσιο service (Nissan Μουστάκας). Έχοντας ακούσει απο εσένα παλαιότερα για την συγκεκριμένη αναβάθμιση τους το είπα να το κοιτάξουν και να την κάνουν αλλά μου απάντησαν οτι ρώτησαν και δεν υπήρχε κάτι σχετικό διαθέσιμο. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει έρθει κάποιο γράμμα για ανάκληση.
-
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Πακέτο .ειδικά με το χρόνο αναμονής...
Δε ξέρω αν θα αγοραζα υβριδικό εκτός απο Toyota & Honda...H Nissan αυτο το συστημα το εχει εξελίξει μαζί με τη Reanult.Αν θυμάστε στις συνομιλίες για τη συγχωνευση με τη Honda ενα απο τα σημεία τριβής ήταν και η καταργηση του epower...Όχι το E-Power είναι 100% τεχνολογία της Nissan. Είναι άλλο το υβριδικό που μπαίνει σε Arkana & Juke.
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
Κατ αρχήν περαστικά σου! Εύχομαι ταχεία ανάρρωση!
Εγώ είμαι κάτοχος απο 6/24 (10.000 χλμ) και το πήγα στην αντιπροσωπεία πριν απο 1 μήνα για το ετήσιο service (Nissan Μουστάκας). Έχοντας ακούσει απο εσένα παλαιότερα για την συγκεκριμένη αναβάθμιση τους το είπα να το κοιτάξουν και να την κάνουν αλλά μου απάντησαν οτι ρώτησαν και δεν υπήρχε κάτι σχετικό διαθέσιμο. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει έρθει κάποιο γράμμα για ανάκληση.
Σ'ευχαριστώ!
Όσο αφορά την επιστολή για την αναβάθμιση,μπορεί και να μην σου έρθει,γιατί μάλλον είσαι παραγωγή 2024.Νομίζω αφορά τα μοντ. 2022-23.
-
Επίσης,για το θέμα της ανανέωσης της εγγύησης με την αντικατάσταση της υβρ. μπαταρίας,ρώτησα σήμερα την αντιπροσωπεία και μου είπαν πως δεν ανανεώνεται.Συνεχίζει με το υπόλοιπο της υπάρχουσας από την ημερομηνία αγοράς.
Αν είσαι εκτός εγγύησης,σου δίνουν ένα έτος εγγύηση με την τοποθέτηση (θα'χεις πληρώσει δηλ. 7-8000 και θα σου δώσουν ένα έτος. Καταξοδεύτηκαν..) -
Αφου κυλισαν ολα ομαλα και στα 2 θεματα αυτο μετραει.
Σπαστικη η καθυστερηση του ανταλλακτικου...Ισα ισα να αυξησει τον εκνευρισμο στον πελατη.
Τεσπα...ολα καλα απο εδω και περα.
Nissan Qashqai 2021