-
@dettol said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μισές δουλειές κανεις. Ποιο είναι το πρώτο;
Μαστρονικολας Καλλιπολη.
Κασου 21 πλατεια Καρπαθου, Καλλιπολη, Πειραιας. Για οσους αρεσουν οι βουτυρατες κρεμες στο γαλακτομπουρεκο. Παντα υποκειμενικη η αποψη της γευσης. -
@ilias-a said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μαστρονικολας Καλλιπολη.
Κασου 21 πλατεια Καρπαθου, Καλλιπολη, Πειραιας. Για οσους αρεσουν οι βουτυρατες κρεμες στο γαλακτομπουρεκο. Παντα υποκειμενικη η αποψη της γευσης.χμμμ
πολυ βουτυρατο πραγματι...
πιο πολυ απο τα γουστα μου αλλα σιγουρα ξεχωριστο
εγω λεω για αθηναϊκον, κορωνη μερια, θα πρεπει να επιβεβαιωσεις θαρρω
και υπερτατο το ιαματικον στη αμαρυνθο με την προϋποθεση οτι ζει και φετος η γιαγια που το φτιαχνει, πρεπει να μπεις μεσα στο καφενειο και να ζητησεις να σου βαλουν απο αυτο που εχουν για το μαγαζι.... γλυφομαι...
και για κοντα, παρτε τηλεφωνο τι ωρα θα εχει ετοιμο στη γλυκασια-πετρουπολη, αν και δυσκολα θα προσπερασεις εκει τα χειροποιητα παγωτα. φυστικι απολυμαντικε, ναι φυστικι. -
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@ilias-a said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μαστρονικολας Καλλιπολη.
Κασου 21 πλατεια Καρπαθου, Καλλιπολη, Πειραιας. Για οσους αρεσουν οι βουτυρατες κρεμες στο γαλακτομπουρεκο. Παντα υποκειμενικη η αποψη της γευσης.χμμμ
πολυ βουτυρατο πραγματι...
πιο πολυ απο τα γουστα μου αλλα σιγουρα ξεχωριστο
εγω λεω για αθηναϊκον, κορωνη μερια, θα πρεπει να επιβεβαιωσεις θαρρω
και υπερτατο το ιαματικον στη αμαρυνθο με την προϋποθεση οτι ζει και φετος η γιαγια που το φτιαχνει, πρεπει να μπεις μεσα στο καφενειο και να ζητησεις να σου βαλουν απο αυτο που εχουν για το μαγαζι.... γλυφομαι...
και για κοντα, παρτε τηλεφωνο τι ωρα θα εχει ετοιμο στη γλυκασια-πετρουπολη, αν και δυσκολα θα προσπερασεις εκει τα χειροποιητα παγωτα. φυστικι απολυμαντικε, ναι φυστικι.Το Αθηναικον στην Κορωνη πραγματι εχει κορυφαια γλυκα, στην Πετρουπολη θα παω και μαλλον συντομα.
-
To δικό μου!! Αλλά εαν αγοραστό, τότε Γαλυφιανάκης για εμένα.
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
To δικό μου!! Αλλά εαν αγοραστό, τότε Γαλυφιανάκης για εμένα.
Φανη εποχες 1977 και μετα παραθεριζαμε στον Πορτο Ραφτη πανω απο ενα σινεμα διπλα στον Γαλυφιανακη, για 5 χρονια 4 βραδια τη βδομαδα εκει τρωγαμε, γαλακτομπουρεκο και λουκουμαδες ειχε μονο, τοτε βεβαια το ειχε ο πατερας μαζι τη γυναικα του. Εκεινη τη γευση οι γιοι του δεν την εχουν, δυστυχως λογο αναμνησης τα εχω αποκλεισει αυτα τα καταστηματα.
-
-
Επισήμανση συνηθισμένων λαθών, νούμερο δεν ξέρω πόσο...
Άλλο μείωση και απομείωση...
Άλλο ζημία και αποζημίωση...
Βαρέθηκα να βλέπω γραμμένη τη λέξη με ει δηλαδή αποζημείωση...
Που αν την γράψεις έτσι, κοκκινίζει...
Δηλαδή σου λέει, διόρθωσε με
Αλλά ζμπούτσαμας και μαγκιά μας...
-
Εδώ στα κείμενα μας;
-
Γιομισε ο τοπος οδηγους αγωνων ρε φιλαι…
-
Ήταν Απρίλιος του 1993 όταν το όνομα Χρήστος Μαυρίκης, άγνωστο έως τότε στο ευρύ κοινό, ήρθε στο φως μέσα από μία αποκάλυψη που θα συγκλόνιζε το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο υπάλληλος του ΟΤΕ αποκάλυψε δημόσια πως είχε παγιδεύσει το σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, κατόπιν εντολής του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα: σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαυρίκη, είχε τη δυνατότητα να ακούει από το σπίτι του κάθε συνομιλία του πολιτικού του αντιπάλου, μεταφέροντας κρίσιμο υλικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η παγίδευση γινόταν μέσα από ΚΑΦΑΟ αλλά και μέσα από διαμερίσματα που νοικιάζαμε τότε. “Τραβάγαμε” τη γραμμή παράλληλα και τοποθετούσαμε εκεί μαγνητόφωνα», είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της αποδελτίωσης των ηχογραφήσεων κατέληγαν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τροφοδοτώντας έτσι ένα παρακρατικό δίκτυο ενημέρωσης.
Το δίκτυο των υποκλοπών και οι “στόχοι”
Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν, στα πλαίσια ερευνών για σειρά σκανδάλων στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (ανάμεσά τους και το σκάνδαλο Κοσκωτά), αποκαλύφθηκε πως παρακολουθούνταν δεκάδες τηλέφωνα πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Τα ΜΜΕ της εποχής τον αποκάλεσαν «εθνικό κοριό». Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αρκετά χρόνια αργότερα, δήλωσε πως παρακολουθούσε περισσότερα από 100 τηλέφωνα στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε 24ωρη βάση, καταγράφοντας ακόμη και προσωπικά δεδομένα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και συνομιλίες της συζύγου του, Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου.
Τεχνικοί έλεγχοι και κοινοβουλευτική επιβεβαίωση
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, ξεκίνησε επίσημη έρευνα, με επιθεωρήσεις στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ που είχε υποδείξει ο Μαυρίκης. Τα πορίσματα των τεχνικών ελέγχων συζητήθηκαν στη Βουλή στις 16 Ιουνίου 1994, επιβεβαιώνοντας τις παρεμβάσεις.Σύμφωνα με την έρευνα, παρακολουθήθηκαν τα τηλέφωνα:
του Ανδρέα Παπανδρέου
του Μιλτιάδη Έβερτ
του Γεράσιμου Κουρή
του Γεωργίου Ράλλη
των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (μέχρι τον Δεκέμβριο 1991)
του Αντώνη Λιβάνη (μέχρι τον Σεπτέμβριο 1991)
του Κυριάκου Γριβέα, αναπληρωτή διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Μητσοτάκη (μέχρι τον Δεκέμβριο 1990)
Η δικαστική κατάληξη και η πολιτική διάσταση
Η πολιτική θύελλα που προκλήθηκε κράτησε χρόνια. Ο Χρήστος Μαυρίκης επέμεινε πως εκτελούσε εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός απέρριψε κάθε εμπλοκή, αποδίδοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στον υπάλληλο του ΟΤΕ.Τελικά, ο Μαυρίκης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για απόπειρα εκβίασης, παραβίαση απορρήτου και παράνομη βία, και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού με ποινή πέντε ετών.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραπέμφθηκε αρχικά, αλλά μετά από παρέμβαση του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου – για λόγους πολιτικής σταθερότητας – δεν οδηγήθηκε σε Ειδικό Δικαστήριο.
χμμμμμμμμμ
-
-
Αυτός ο Θεοφάνης Τόμπρας είχε δημιουργήσει Σχολή Ειδικών στις Υποκλοπές με πρώτο μαθητή τον παραπάνω κύριο...
Είχαν εκείνα τα χρόνια παίξει πολλά με τις παρακολουθήσεις και τις εφημερίδες που δημοσίευαν τα πάντα που βόλευαν τα κόμματα που στήριζαν, αφού τα χωριστά καφενεία δεν επέτρεπαν κανένα διάλογο. Μόνο υποταγή στο κόμμα.
-
Αυτά τα κάνανε οι κομμουνισταί, στην Ανατολική Γερμανία, άκου λέει η Οικογένεια Μητσοτάκη να παρακολουθεί τα τηλέφωνα...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αυτός ο Θεοφάνης Τόμπρας είχε δημιουργήσει Σχολή Ειδικών στις Υποκλοπές με πρώτο μαθητή τον παραπάνω κύριο...
Είχαν εκείνα τα χρόνια παίξει πολλά με τις παρακολουθήσεις και τις εφημερίδες που δημοσίευαν τα πάντα που βόλευαν τα κόμματα που στήριζαν, αφού τα χωριστά καφενεία δεν επέτρεπαν κανένα διάλογο. Μόνο υποταγή στο κόμμα.
δηλαδη δεν ηταν ο προεδρας της νου δου που τα παραγγελνε να τα ακουει, του αρεσε του μαυρικη να ακουει παπαντρεα στο τηλεφωνο και να τον παιζει....
-
Απλά είπα ΟΛΗ την αλήθεια, όχι την μισή όπως κάνετε εσείς οι πρώην αριστερούληδες του ανύπαρκτου...
-
-
Ευτυχώς ή δυστυχώς έχασαν και οι δύο ελληνικές ομάδες στους ημιτελικούς του final four της Ευρωλίγκας και δεν θα μας ζαλίσουν το ΣΚ με τους διθυράμβους.
Υ.Γ. Με τον Σπανούλη
-
-
@tesa54 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ευτυχώς ή δυστυχώς έχασαν και οι δύο ελληνικές ομάδες στους ημιτελικούς του final four της Ευρωλίγκας και δεν θα μας ζαλίσουν το ΣΚ με τους διθυράμβους.
Αδιάφορο, αλλά ευτυχώς θα έχουμε ησυχία.
ΥΓ: δεν ήξερα καν τι έχει σήμερα...τόσο πολύ τα παρακολουθώ...χαχα!
-
Αμάν βρε Φανη!
Κρίμα και ήθελα ελληνικό τελικό
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]