-
Πόσο άραγε, αστική αυτονομία να έχει με τη μεγάλη μπαταρία, οεο ;
Το δελφίνι είναι χωρίς προσπάθεια στις 15kwh/100km. Αυτό ας πούμε να είναι στο 12-13. Επομένως πες 230-250 χλμ.
Edit: αναφέρομαι στην μικρή μπαταρία. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να πάρει κανείς την μεγάλη μπαταρία για όχημα καθαρά αστικής χρήσης. Αλλά εξαρτάται και από τα επίπεδα εξοπλισμού της κάθε έκδοσης.
-
Πόσο άραγε, αστική αυτονομία να έχει με τη μεγάλη μπαταρία, οεο ;
Το δελφίνι είναι χωρίς προσπάθεια στις 15kwh/100km. Αυτό ας πούμε να είναι στο 12-13. Επομένως πες 230-250 χλμ.
260-300 θα ελεγα με την μεγαλη μπαταρια
και 200-230 με την μικρή
μπορει να κάνω και λάθος
-
BYD dolphin , έφτασα 10.000km ,
Κατανάλωση συνολική από το αυτοκίνητο 16,6kw/100km.
Αφορά κίνηση 60% περιαστικά,(περιφερειακός Θεσσαλονίκης, Μουδανίων κ προς Σίνδο) κ 40% κίνηση στην πόλη. Ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη Κομοτηνή κ επιστροφή με ταχύτητες πολύ άνω των ορίων έτσι για να δούμε πως πάει. Δεν του ταιριάζει κ δεν μου ταιριάζει καθότι αγχώνομαι για έλεγχο με ραντάρ κλπ. Στο περιαστικό κομμάτι δεν το λυπάμαι επιταχύνσεις κ ταχύτητες ανάλογα με τις συνθήκες.
Μερικές φορές τρομοκρατώ κάποιους που κάνουν σφήνες χώνονται κ έχουν άγνοια κινδύνου στο τι εστί ηλεχτρικό με 205 αλόγατα
...
Τελευταία κατανάλωση.
Φόρτιση Σάββατο έως 49% , σήμερα έχω 16% έχοντας κάνει 240km. Όχι κ άσχημα , αλλά μακριά από Highland Tesla.Δεν έχει χαλάσει τίποτε , δεν τρίζει τίποτα. Είναι άψογο για τη χρήση για την οποία το προορίζω. Δεύτερο αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να ταξιδέψει υπό προϋποθέσεις, Επίσης έχει αυτονομία ικανοποιητική η οποία κ σε βάθος χρόνου θα εξυπηρετεί το ρόλο του.
Έχει γίνει μια ανανέωση στο app , όπου πλέον δείχνει κ εσωτερική θερμοκρασία όταν είναι σε κίνηση. Ο θερμοστάτης είναι κουκουρούκου νομίζω. Τώρα με τις ζέστες τον έχω στους 26.
Το app ακόμη δεν μπορεί να ρυθμίσει μερική φόρτιση πχ ως 80%. Έχει ρύθμιση ως FULl, δεν μπορούσαν να βάλουν κ ένα 50% πχ κ ένα 80% 🫣
Συντήρηση Σέρβις. Άλλαξαν τα δεδομένα. Πλέον είναι 2 χρόνια ή 30.000 km. Εμένα με βολεύει!
.
Αντικατάσταση μόνο φίλτρο καμπίνας κ υγρά φρένων, έλεγχο τα υπόλοιπα. Περιμένω να δω κ τη χρέωση του σέρβις.....Στη διάθεσή σας για ότι απορίες έχετε...
-
Είναι σούπερ επιλογή, ειδικά αν κάποιος πρόλαβε την επιδότηση. 49 - 16 = 33%. Με 33% έχεις διανύσει 240 χλμ; Άρα μιλάμε για 720+ χλμ με έναν πλήρη κύκλο φόρτισης; Αυτό γράφεις; Χάνω κάτι;
-
Μάλλον κάποιος από τους δύο χάνει...
κάτι... -
Είναι σούπερ επιλογή, ειδικά αν κάποιος πρόλαβε την επιδότηση. 49 - 16 = 33%. Με 33% έχεις διανύσει 240 χλμ; Άρα μιλάμε για 720+ χλμ με έναν πλήρη κύκλο φόρτισης; Αυτό γράφεις; Χάνω κάτι;
Μάλλον αυτό είναι ένα πολύ ειδικό σενάριο με κατανάλωση 9kw/100 km k κάτω.
Αν δεν έκανα κάποιο λάθος στην καταχώρηση των δεδομένων είναι μια εντυπωσιακή κατανάλωση, αλλά είχε πολύ πόλη κ ελάχιστα περιαστικά. Είναι εξαίρεση στην καθημερινότητά μου.
Κάπου αρχές Νοεμβρίου νομίζω κλείνω χρόνο οπότε θα έχω πιο αξιόπιστη εικόνα,αφού από την εποχή αυτή κ μετά θα έχει καλύτερη οικονομία.
Αν βγάζω ρεαλιστικά 480 km στην πόλη θα είμαι σούπερ χαρούμενος.ev database δίνει πόλη με καλό καιρό 520 χιλιόμετρα, άρα κατανάλωση 11,6 kw/100 km, αυτή πρέπει να είναι η κορυφή του.
Άλλοι κάτοχοι τι καταναλώσεις πιάνουν μέσα στην πόλη?
-
Αν δεν έκανα κάποιο λάθος στην καταχώρηση των δεδομένων είναι μια εντυπωσιακή κατανάλωση, αλλά είχε πολύ πόλη κ ελάχιστα περιαστικά. Είναι εξαίρεση στην καθημερινότητά μου.
Κάπου αρχές Νοεμβρίου νομίζω κλείνω χρόνο οπότε θα έχω πιο αξιόπιστη εικόνα,αφού από την εποχή αυτή κ μετά θα έχει καλύτερη οικονομία.
Αν βγάζω ρεαλιστικά 480 km στην πόλη θα είμαι σούπερ χαρούμενος.ev database δίνει πόλη με καλό καιρό 520 χιλιόμετρα, άρα κατανάλωση 11,6 kw/100 km, αυτή πρέπει να είναι η κορυφή του.
μαλλον καποιο λαθος εχεις κανει
τετοιες καταναλωσεις μονο σε ami ή αντιστοιχα οχηματα. Εμεις εχουμε 15kwh/100km με 90% αστικη χρηση. Με αυγο στο ποδι, χωρις κλιματισμο και ομαλη πεδηση ωστε να εκμεταλλευεσαι φουλ το regen, μπορεις να κατεβεις στο 13. Πιο κατω αν πας, απλα εισαι σε κατηφορα -
ναι ξεκαθαρα κάποιο λάθος έχεις κάνει στον υπολογισμό καταναλώσεων , παραείναι μικρη, αποκλειεται να εχει 9Kw/100 km
-
Αν το 9αρη είναι ενδεικτικό και όχι εξαίρεση της εξαίρεσης (βλέπε παρατεταμένη κατωφέρεια) το νούμερο είναι εξαιρετικό και δεν το πλησιάζει το highland. Το οποίο μέσα στην πόλη με καλό καιρό (ac στο auto 21C) και ήρεμη οδήγηση είναι στα 12,5
-
@red_monster said in BYD forum:
Αν το 9αρη είναι ενδεικτικό και όχι εξαίρεση της εξαίρεσης (βλέπε παρατεταμένη κατωφέρεια) το νούμερο είναι εξαιρετικό και δεν το πλησιάζει το highland. Το οποίο μέσα στην πόλη με καλό καιρό (ac στο auto 21C) και ήρεμη οδήγηση είναι στα 12,5
δεν υπαρχει 9, παρα μονο αν ανοιξεις καταπακτη, κατεβασεις ποδια και κανεις YABBA DABBA DOO
-
επιβεβαιωνονται αυτα που ειχαμε διαβασει πριν λιγο καιρο για τις τιμες. Υποψιν οτι εδω ειναι προ φορων, οποτε πολλαπλασιαζεται με 1.24 για το φπα. Για τις διαφορετικες εκδοσεις και τον εξοπλισμο δεν καταφερα να βρω κατι παρα οτι η comfort θα εχει, εκτος απο μεγαλυτερη μπαταρια και ισχυροτερο κινητηρα.
-
εγώ με το yudo που είναι πιο ελαφρυ (μικρότερη μπαταρία) εχω γύρω στο 14 (πανω κατω), 9-10 εχω αν παω Ε-Κ-Ν-Ε-Υ-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Α αργα ή σε πάρα πολύ κίνηση που πάει και πιο κάτω
ή 18 όταν το παταω λιγάκι
αποκλείεται να έχει 9 το dolfin σε νορμαλ συνθηκες που ειναι πιο μεγαλο, πιο βαρυ
-
Ετσι μονο Comfort αξιζει αλλα μετα φαινεται ακριβο για τοσο μικρο αμαξι. Πιστευω αν δεν υπαρχει 6κ επιδοτηση θα ριξουν την τιμη ωστε να πεσει κατω απο τα 20κ.
Ποτε ερχεται στην εκθεση να παω να το δω;
-
επιβεβαιωνονται αυτα που ειχαμε διαβασει πριν λιγο καιρο για τις τιμες. Υποψιν οτι εδω ειναι προ φορων, οποτε πολλαπλασιαζεται με 1.24 για το φπα. Για τις διαφορετικες εκδοσεις και τον εξοπλισμο δεν καταφερα να βρω κατι παρα οτι η comfort θα εχει, εκτος απο μεγαλυτερη μπαταρια και ισχυροτερο κινητηρα.
Το θέμα είναι να δούμε τον εξοπλισμό του τώρα που μάθαμε τις εκδόσεις
-
απο το σαιτ byd δανιας. Επομενως περιμενω να εχει τουλαχιστον αυτα η βασικη εκδοση.
-
-
@red_monster said in BYD forum:
δεν υπαρχει 9, παρα μονο αν ανοιξεις καταπακτη, κατεβασεις ποδια και κανεις YABBA DABBA DOO
-
-
αν εχει αυτά η βασική εκδοση η πλουσια τι θα έχει?
θα ριχνει πυραύλους στους μπροστα για να περνας?
φανταζομαι καμερες 360, θερμαινομενα καθισματα, μεγαλυτερη οθονη, ζαντες, εξωτερικο χρωμα και ασυρματη φορτιση κινητου.
Η αντλια θερμοτητας, αν οντως ισχυει, ειναι πολυ ευχαριστη εκπληξη σε οχημα τετοιας τιμης και μεγεθους. -
αν εχει αυτά η βασική εκδοση η πλουσια τι θα έχει?
θα ριχνει πυραύλους στους μπροστα για να περνας?
φανταζομαι καμερες 360, θερμαινομενα καθισματα, μεγαλυτερη οθονη, ζαντες, εξωτερικο χρωμα και ασυρματη φορτιση κινητου.
Η αντλια θερμοτητας, αν οντως ισχυει, ειναι πολυ ευχαριστη εκπληξη σε οχημα τετοιας τιμης και μεγεθους.ναι με την αντλια εξεπλαγην για το αρχικο μοντελο
360 κάμερες δεν νομιζω να έχει ουτε η πλουσια σειρά
Το κινεζικο δεν εχει καν τετοια επιλογη που εχω δει. τωρα σε αυτα που φερνουν ευρωπη να το προσθεσαν? μπορει αλλα αυτο το μοντελο βγηκε για να ειναι προσιτο χωρις πολλα πολλά υποτιθεται και ειναι ενας από τους λόγους που έκανε θραυση
Βεβαια να μου πεις αυτό στην κινα έχει 10 χιλιαρικα οχι 20κατι αλλα ενταξει ετσι ειναι ολα τα αυτοκινητα φτηνα εκει
BYD forum