-
Πόσο αυξήθηκαν ενοίκια και τιμές πώλησης των σπιτιών κοντά στους σταθμούς του μετρό στη Θεσσαλονίκη;;
Μεγάλες αυξήσεις που φτάνουν σε ετήσια βάση ακόμη και το +19% στις τιμές των σπιτιών για ενοικίαση φαίνεται ότι έφερε η έναρξη της λειτουργίας του μετρό στη Θεσσαλονίκη, με τα νούμερα να είναι εξίσου υψηλά και στο κομμάτι της αγοράς που αφορά τις πωλήσεις κατοικιών φτάνοντας στο μέγιστο το +31,9%
-
Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
-
Στην Αθήνα όταν ξεκίνησε το μετρό ανέβηκαν όλες οι τιμές 20% σε ένα βράδυ….αναμενόμενο….
-
Tο κακό είναι ότι θα συνεχιστεί η αύξηση και θα παρασύρει και γειτονικές περιοχές.
(+ το ότι θα μεγαλώσει το πρόβλημα στάθμευσης πλησίον των σταθμών) -
Kοιταζα χθες βραδυ στην εφημεριδα της κυβερνησεως το εξοικονομω 2025 .
Γραφει για ατομικο και οικογενειακο εισοδημα .
Πριν λιγο μιλουσα με τον λογιστη μου , επειδη στο γεωργικο εισοδημα υπαγονται και οι επιδοτησεις οι οποιες ομως ειναι αφορολογητες .
Οποτε εχουμε φορολογητεο εισοδημα .
Ο λογιστης λεει οτι αυτος βαζει (οχι στο εξοικονομω ) αλλα σε διαφορα αλλα προγραμματα το φορολογητεο ενος αγροτη .
Στο εξοικονομω ομως τι βαζουμε αν εισαι αγροτης ;
Το φορολογητεο ;
η το συνολικο ; δηλαδη φορολογητεο (εσοδα - εξοδα ) + επιδοτησεις + επιδοματα παιδιων η οτιδηποτε αλλα επισης αφορολογητο ;
Δεν φανταζομαι να γνωριζει κανεις και ο φιλος μου ο κρουζερ δεν ασχολειται ισως ο φιλος μου που τα ξερει ολα ;
Μιας και εληξε το εξοικονομω 2025 , συνηθως βγαζουν καθε χρονο ;
η οποιος προκανε προκανε ; -
Ναι το φορολογητέο μονάχα.
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Kοιταζα χθες βραδυ στην εφημεριδα της κυβερνησεως το εξοικονομω 2025 .
Γραφει για ατομικο και οικογενειακο εισοδημα .
Πριν λιγο μιλουσα με τον λογιστη μου , επειδη στο γεωργικο εισοδημα υπαγονται και οι επιδοτησεις οι οποιες ομως ειναι αφορολογητες .
Οποτε εχουμε φορολογητεο εισοδημα .
Ο λογιστης λεει οτι αυτος βαζει (οχι στο εξοικονομω ) αλλα σε διαφορα αλλα προγραμματα το φορολογητεο ενος αγροτη .
Στο εξοικονομω ομως τι βαζουμε αν εισαι αγροτης ;
Το φορολογητεο ;
η το συνολικο ; δηλαδη φορολογητεο (εσοδα - εξοδα ) + επιδοτησεις + επιδοματα παιδιων η οτιδηποτε αλλα επισης αφορολογητο ;
Δεν φανταζομαι να γνωριζει κανεις και ο φιλος μου ο κρουζερ δεν ασχολειται ισως ο φιλος μου που τα ξερει ολα ;
Μιας και εληξε το εξοικονομω 2025 , συνηθως βγαζουν καθε χρονο ;
η οποιος προκανε προκανε ;Στο Εξοικονομώ 2025, όταν μιλάει για εισόδημα (είτε ατομικό είτε οικογενειακό), εννοεί το φορολογητέο εισόδημα που δηλώνεις στη φορολογική σου δήλωση (Ε1).
️ Άρα:
Το φορολογητέο εισόδημά σου είναι τα έσοδα μείον τα έξοδα (όπως σωστά είπες) από την αγροτική σου δραστηριότητα.
Οι αγροτικές επιδοτήσεις (όπως βασική ενίσχυση, πρασίνισμα κλπ) δεν προστίθενται αν είναι αφορολόγητες ή αν φορολογούνται ξεχωριστά (π.χ. μόνο άνω των 12.000€).
Τα επιδόματα παιδιών (Α21) είναι αφορολόγητα και δεν προστίθενται στο εισόδημα που κοιτάει το πρόγραμμα.
Συμπέρασμα:
Το πρόγραμμα θα κοιτάξει το φορολογητέο σου εισόδημα από το εκκαθαριστικό, όχι το σύνολο με επιδοτήσεις και επιδόματα. -
καταρρεει η οικοδομη και με επισημα στοιχεια, λογικο αφου οτι ηταν να χτιστει μετα το 2020 εχει ηδη προγραμματιστει.
https://www.capital.gr/forum/thread/8303354/?messageId=8303354
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
καταρρεει η οικοδομη και με επισημα στοιχεια, λογικο αφου οτι ηταν να χτιστει μετα το 2020 εχει ηδη προγραμματιστει.
Πάλι λάθος είσαι.
Ο λόγος είναι η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε υπάρχοντα εργολαβικά, ή σε αγορές που έγιναν.
Είμαστε όλοι σε αναμονή.
Εμείς στο γραφείο έχουμε 6 άδειες που πάγωσαν και δεν μπορούμε να πληρωθούμε.
Εννοείται ότι δεν κάνουμε νέα μελέτη χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιες δυνατότητες που έδινε η νομοθεσία, γιατί αν δεν βγει νέος νόμος, δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα, ενώ αν βγεί και είναι καλύτερος θα πρέπει να πετάξουμε και την δεύτερη μελέτη, αφού οι πελάτες δεν φταίνε να πληρώνουν 3 μελέτες αντί για 1 που χρειάζεται.
Αλλά το σημαντικό είναι ότι το 2024 ο αριθμός των σπιτιών είναι πολύ μικρότερος από τις εποχές πριν την κρίση, περίπου το 1/3.
Οπως καταλαβαίνουμε και όπως έχω γράψει πολλές φορές, η προσφορά θα είναι πολύ μικρή και η ζήτηση θα μεγαλώνει, ενώ ο μικρός αριθμός νέων κατοικιών, γιατί με το ακριβό κόστος κατασκευής δεν μπορείς να φτιάξεις σε φτηνή περιοχή, σημαίνει ότι θα ανεβαίνει συνέχεια η αξία των μεταχειρισμένων, ιδιαίτερα όσων είναι μετά το 1986 που σημαίνει ότι έχουν γκαράζ, αποθήκες, μεγάλα μπαλκόνια, μονώσεις και αυτονομία θέρμανσης.
-
Διαφωνεί κανείς ότι αυτό πρέπει να είναι το μέλλον των πόλεων?
-
@antonakis said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Διαφωνεί κανείς ότι αυτό πρέπει να είναι το μέλλον των πόλεων?
Συμφωνώ 100%!!
-
Ναι διαφωνώ.
Γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να πηγαίνουν με τα πόδια και με τα ΜΜΜ.
Επίσης οι κάτοικοι τα αυτοκίνητα που έχουν που θα τα βάζουν ?
Θα τα πουλήσουν/πετάξουν ?
Οι βλαχοδήμαρχοι βρίσκουν λεφτά και τα κάνουν έργα βιτρίνας για προφανείς λόγους.
Χωρίς ενιαία μελέτη για το πως θα εξυπηρετηθεί ο κάτοικος και ο επισκέπτης.
Να πάμε λοιπόν σαν την Ιαπωνία, που αν δεν έχεις γκαράζ δεν μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κάνει καλό στην υγεία και στο περιβάλλον, οπότε γιατί όχι?
Στο πάρκινγκ τους, να το πουλήσουν (δεν τον χρειάζονται), να μην έχουν γιατι ειναι ακριβά ή να μετακομίσουν. Πάρα πολλές λύσεις. Εφόσον θες να μένεις στο κέντρο της πόλης θα επωμιστείς και το τίμημα, δεν γίνονται όλα μαζί.
Να πάμε λοιπόν σαν την Ιαπωνία, που αν δεν έχεις γκαράζ δεν μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο.
Πάρα πολύ σωστό μέτρο, συμφωνώ 100%!!
-
Πάλι λάθος είσαι.
Ο λόγος είναι η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε υπάρχοντα εργολαβικά, ή σε αγορές που έγιναν.
Είμαστε όλοι σε αναμονή.
Εννοείται ότι δεν κάνουμε νέα μελέτη χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιες δυνατότητες που έδινε η νομοθεσία, γιατί αν δεν βγει νέος νόμος, δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα, ενώ αν βγεί και είναι καλύτερος θα πρέπει να πετάξουμε και την δεύτερη μελέτη, αφού οι πελάτες δεν φταίνε να πληρώνουν 3 μελέτες αντί για 1 που χρειάζεται.
Αλλά το σημαντικό είναι ότι το 2024 ο αριθμός των σπιτιών είναι πολύ μικρότερος από τις εποχές πριν την κρίση, περίπου το 1/3.
Οπως καταλαβαίνουμε και όπως έχω γράψει πολλές φορές, η προσφορά θα είναι πολύ μικρή και η ζήτηση θα μεγαλώνει, ενώ ο μικρός αριθμός νέων κατοικιών, γιατί με το ακριβό κόστος κατασκευής δεν μπορείς να φτιάξεις σε φτηνή περιοχή, σημαίνει ότι θα ανεβαίνει συνέχεια η αξία των μεταχειρισμένων, ιδιαίτερα όσων είναι μετά το 1986 που σημαίνει ότι έχουν γκαράζ, αποθήκες, μεγάλα μπαλκόνια, μονώσεις και αυτονομία θέρμανσης.
διαβασες το αρθρο; εγω εγραψα οτι γραφει ο τιτλος του ποιο δημοφιλες αρθρου στο καπιταλ σημερα.
οσο ποιος κανει λαθος ο χρονος θα δειξει.
-
This post is deleted! -
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κάνει καλό στην υγεία και στο περιβάλλον, οπότε γιατί όχι?
Στο πάρκινγκ τους, να το πουλήσουν (δεν τον χρειάζονται), να μην έχουν γιατι ειναι ακριβά ή να μετακομίσουν. Πάρα πολλές λύσεις. Εφόσον θες να μένεις στο κέντρο της πόλης θα επωμιστείς και το τίμημα, δεν γίνονται όλα μαζί.
Πάρα πολύ σωστό μέτρο, συμφωνώ 100%!!
Δεν είναι κέντρο Αθήνας το μέρος.
Προάστιο είναι.
-
Πάλι λάθος είσαι.
Είμαστε όλοι σε αναμονή.
διαβασες το αρθρο; εγω εγραψα οτι γραφει ο τιτλος του ποιο δημοφιλες αρθρου στο καπιταλ σημερα.
Το λογικό... κλπ το γράφεις εσύ και είναι η εκτίμηση σου που είναι λάθος.
Δεν υπάρχουν τέτοιοι προγραμματισμοί.
Ο κάθε κατασκευαστής ξεκινάει να δει τι θα κάνει σήμερα.
Οταν ξεμπερδέψει με την μία οικοδομή, ανάλογα με τα χρήματα του προχωράει σε άλλη με τις συνθήκες που ισχύουν εκείνη την στιγμή.
Οι οικοδομές του 2020 έχουν τελειώσει από το 2022.
Αρα δεν έχουν σχέση με την μείωση του 2025.
Η τωρινή μείωση αφορά προγραμματισμούς του 2024 που μπλόκαραν με την απόφαση του ΣτΕ.
-
Προάστιο είναι.
Ωραία ειναι! Και εμένα έχει τέτοιους δρόμους κοντά μου και μια χαρά παρκάρουν ολοι στα πάρκινγκ τους. Όλες οι πολυκατοικίες πρέπει να έχουν, αλλά επειδή δεν σας συμφέρει τους κατασκευαστές, είστε αντίθετοι με τον να φτιάξουν οι πόλεις!
-
Πάλι λάθος είσαι.
Είμαστε όλοι σε αναμονή.
Το λογικό... κλπ το γράφεις εσύ και είναι η εκτίμηση σου που είναι λάθος.
Δεν υπάρχουν τέτοιοι προγραμματισμοί.
Ο κάθε κατασκευαστής ξεκινάει να δει τι θα κάνει σήμερα.
Οταν ξεμπερδέψει με την μία οικοδομή, ανάλογα με τα χρήματα του προχωράει σε άλλη με τις συνθήκες που ισχύουν εκείνη την στιγμή.
Οι οικοδομές του 2020 έχουν τελειώσει από το 2022.
Αρα δεν έχουν σχέση με την μείωση του 2025.
Η τωρινή μείωση αφορά προγραμματισμούς του 2024 που μπλόκαραν με την απόφαση του ΣτΕ.
δεν κανω καμμια εκτιμηση εγω ποσταρα το αρθρο μονο
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Προάστιο είναι.
Ωραία ειναι! Και εμένα έχει τέτοιους δρόμους κοντά μου και μια χαρά παρκάρουν ολοι στα πάρκινγκ τους. Όλες οι πολυκατοικίες πρέπει να έχουν, αλλά επειδή δεν σας συμφέρει τους κατασκευαστές, είστε αντίθετοι με τον να φτιάξουν οι πόλεις!
στην Γλυφαδα ειναι.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ