-
@elvet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Θα χρειαστώ λάστιχα για audi allroad c5 225 55 17
Το αγόρασα μεταχειρισμένο, φοράει viking hp2 είναι turing και αν βάλω 2,2 bar που λέει η audi μαγουλιαζει άσχημα το πλαϊνό. Το αμάξι βγήκε με ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα από την pirelli με έμφαση τα πλαϊνά.
Όντως στο δρόμο τα πλαϊνά έχουν θέμα εκτός αν τα φούσκωσω αρκετά. Η ανάρτηση διατηρεί άψογες γωνίες π.χ. καμπερ οπότε είμαστε οκ από εκεί για στρίψιμο.
Επιλογές που έχω στο μυαλό μου- Bridgestone potenza sport( με προβληματίζει ότι πολλοί ισχυρίζονται ότι μόνο η εξωτερική γόμα είναι super, κατά τά άλλα μέτριο. Τα πλαϊνά πρέπει να είναι μπετό,άρα τέλειο)
- conti pc7 οκ το ξέρω πολύ καλά θεωρώ ότι θα χρειαζόταν κ πιο σκληρό πλαϊνό αλλά με 2,4 bar θα ήταν οκ. Ισορροπία μέχρι να γίνουν σλικ
- michelin ps5 δεν ξέρω, ίσως να ταιριαξει πιο καλά από το conti,έχω φορέσει το ps4 και έχω κάποια άποψη.
Τι λέτε? Θέλω πλαϊνό σκληρό όσο περισσότερο σκληρό και θέλω πρόσφυση μέχρι να γίνουν σλικ. Το αν φθείρονται γρήγορα δεν Μ απασχολεί.
Εάν τα Pirelli ήταν κάποια scorpio είναι καλά, αλλά για μικτή χρήση εκτός/ εντός. Στην ίδια διάσταση 225/55/17 σε παρόμοιο αυτοκίνητο alfa 156 4X4, τα εργοστασιακά ήταν Pirelli scorpio. Εγω που θέλω κάτι αυστηρά ασφάλτινο δοκιμασα διάφορα και τα καλύτερα με διαφορά ήταν Υοκοhama advan Fleva. Πολύ καλό κράτημα παντού, σκληρά πλαινά και μαλακή γόμα και πολύ αθόρυβα. Αν τα βρεις λόγω εισαγωγέα σκέψου τα.
Τα καινούρια Pirelli Cinturato C3, τα καλύτερα στην κατηγορία: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-Tyre-Reviews-Comfort-Tyre-Test.htm
-
Θα χρειαστώ λάστιχα για audi allroad c5 225 55 17
Το αγόρασα μεταχειρισμένο, φοράει viking hp2 είναι turing και αν βάλω 2,2 bar που λέει η audi μαγουλιαζει άσχημα το πλαϊνό. Το αμάξι βγήκε με ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα από την pirelli με έμφαση τα πλαϊνά.
Όντως στο δρόμο τα πλαϊνά έχουν θέμα εκτός αν τα φούσκωσω αρκετά. Η ανάρτηση διατηρεί άψογες γωνίες π.χ. καμπερ οπότε είμαστε οκ από εκεί για στρίψιμο.
Επιλογές που έχω στο μυαλό μου- Bridgestone potenza sport( με προβληματίζει ότι πολλοί ισχυρίζονται ότι μόνο η εξωτερική γόμα είναι super, κατά τά άλλα μέτριο. Τα πλαϊνά πρέπει να είναι μπετό,άρα τέλειο)
- conti pc7 οκ το ξέρω πολύ καλά θεωρώ ότι θα χρειαζόταν κ πιο σκληρό πλαϊνό αλλά με 2,4 bar θα ήταν οκ. Ισορροπία μέχρι να γίνουν σλικ
- michelin ps5 δεν ξέρω, ίσως να ταιριαξει πιο καλά από το conti,έχω φορέσει το ps4 και έχω κάποια άποψη.
Τι λέτε? Θέλω πλαϊνό σκληρό όσο περισσότερο σκληρό και θέλω πρόσφυση μέχρι να γίνουν σλικ. Το αν φθείρονται γρήγορα δεν Μ απασχολεί.
Tα ps5 φοραω εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Πιο αθορυβα και αρκετα πιο σπορ απ'τα ps4 αλλα και αισθητα πιο σκληρα. Τα ps4 ηταν πιο touring με πολυ καλα κρατηματα κι εκεινα. Τα ps5 κερδιζουν σε αισθηση αλλα χανουν σε ανεση. Αλλα λενε οτι βγαζουν και πολυ περισσοτερα χιλιομετρα (τα ps4 τα πεταξα στα 36.000 χλμ που τα πισω ειχαν γινει λιωμα με νορμαλ οδηγηση, πραγμα που θεωρω απαραδεκτο). Μαζι με τα pc7 και τα τελευταια f1 asymmetric ειναι μαλλον τα καλυτερα στην κατηγορια. Aλλα προσωπικα δεν πολυσυμπαθω ουτε την continental ουτε την goodyear γι'αυτο πηγα και παλι σε michelin.
-
Παιδια τι λαστιχο προτεινετε για 185/60/14 για Nissan Almera?
Αυτη τη στιγμη φοραει Dunlop Sport Bluresponse τα οποια ειναι εκπληκτικα ακομα (που και που το οδηγαω και εγω).
Υπαρχει κατι καλυτερο ή πιο καινουργιο και πολλα υποσχομενο λαστιχο? Εχω καιρο να ψαχτω και δεν ξερω αν εχει βγει κατι..
Αν δεν υπαρχει κατι νεοτερο, λογικα θα παω στα ιδια! -
@petran17 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτη τη στιγμη φοραει Dunlop Sport Bluresponse τα οποια ειναι εκπληκτικα ακομα (που και που το οδηγαω και εγω).
Υπαρχει κατι καλυτερο ή πιο καινουργιο και πολλα υποσχομενο λαστιχο? Εχω καιρο να ψαχτω και δεν ξερω αν εχει βγει κατι..
Αν δεν υπαρχει κατι νεοτερο, λογικα θα παω στα ιδια!Η εξελιξη της14αρας για τις εταιρειες εχει πεθανει αρκετα χρονια τωρα, αν εμεινες ευχαριστημενος απο αυτα που φορας βαλε τα ιδια.
-
Αν δεν υπαρχει κατι νεοτερο, λογικα θα παω στα ιδια!Επίσης πολύ καλά τα Bridgestone T005.
-
Και στα 13αρια το ίδιο πρόβλημα, οι περισσότερες εταιρίες έχουν κόψει τη διάσταση αυτή, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμενες.
-
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν δεν υπαρχει κατι νεοτερο, λογικα θα παω στα ιδια!Η εξελιξη της14αρας για τις εταιρειες εχει πεθανει αρκετα χρονια τωρα, αν εμεινες ευχαριστημενος απο αυτα που φορας βαλε τα ιδια.
Τραγικο αυτο... Λες και σταματησαν τα μικρα αυτοκινητα να φορανε λαστιχα... ισα ισα που οι εταιριες μικραινουν διαστασεις για πιο οικονομια και τετοια..
Σουπερ ευχαριστημενος εμεινα απλα ελεγα μηπως ειχε βγει κατι καλυτερο!@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αν δεν υπαρχει κατι νεοτερο, λογικα θα παω στα ιδια!Επίσης πολύ καλά τα Bridgestone T005.
Σωστος! το ειχα ξεχασει αυτο.. Τοτε που τα ειχα βαλει ηταν το Τ001 και μετα ειχε βγει το Τ005.. Μεταξυ των 2 λογικα θα ειμαι!
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και στα 13αρια το ίδιο πρόβλημα, οι περισσότερες εταιρίες έχουν κόψει τη διάσταση αυτή, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμενες.
Πριν μια 5ετια που ειχα ψαξει θυμαμαι οτι στην διασταση 185/65/14 εμφανιζοντουσαν περισσοτερα λαστιχα και επιλογες στα sites απο οτι για το Fiesta μου που φοραω 205/45/17 , η οποια ειναι περιεργη και σπανια.. τωρα σχεδον το αναποδο....
Ευτυχως, η Dunlop εχει 2 πολυ τιμια και κορυφαια λαστιχα κατ'εμε για 13αρες και 14αρες. Μακαρι να συνεχιζει να τα βγαζει.. το Sport Bluresponse (14αρα) το ειχα οδηγησει πολυ παλια στο Almera εγω για αρκετα χλμ.. Κορυφη ειχα σοκαριστει.. Φιλος εβαλε σε Panda το FastResponse .. κορυφαια σχολια.. -
Παρέλαβα 2 Bridgestone potenza sport φρέσκα φρέσκα. Σε σχέση με τα conti pc7 (1 χρόνο ωριμάζουν στην αποθήκη) απογοητεύτηκα σχετικά με τα πλαϊνά τους.
Βέβαια η ιστορία έχει δείξει πως όταν φορεθούν στο αμάξι θα φανεί . -
Παρέλαβα 2 Bridgestone potenza sport φρέσκα φρέσκα. Σε σχέση με τα conti pc7 (1 χρόνο ωριμάζουν στην αποθήκη) απογοητεύτηκα σχετικά με τα πλαϊνά τους.
Βέβαια η ιστορία έχει δείξει πως όταν φορεθούν στο αμάξι θα φανεί .Για ωριμανση δεν ξερω αν και ποσο παιζει ρολο
-
Έχει κανείς υπόψιν ζητήματα με κραδασμούς από ζάντες.... διπλής πρόσοψης-τοιχωματος να το πω....? Έχω διαβάσει για νερό, σκόνες που μετακινούνται κτλ. Έχουν πιθανότητα αυτά ή τα αγνοω και πάμε στα κλασσικά?
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα εχει ο ασσος. Επιβεβαιώνω.
-
Με 4000 χιλιόμετρα στο CX-30 με τα T005 A και με οδήγηση σε βαριά βροχή μερικές φορές, έχω πολύ καλά λόγια να πω για το ελαστικό και δεν το περίμενα, ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά από την τελευταία φορά που είχα Bridgestone.
Για 14αρια μόλις κατέβω στο γκαράζ θα δω τι είχαμε βάλει στο Panda που επίσης είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]