-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Που και ποιος χτίζει -και πουλάει- ρε παιδιά με 1300 το τμ? Να πάμε να πάρουμε 2-3 να τα έχουμε καβάντζα….
Διάβασε ρε συ πιο πάνω! Χωρίς κέρδος εργολάβου και οικονομία κλίμακας κάπου εκεί θα ναι! Υποθετική συζήτηση κάνουμε!
Στου γάτου με όλα μέσα (μαζί με οικόπεδο!) 1900/τμ μαζί με κέρδος εργολάβου και μικρής κλίμακας οικοδομή!
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αξιοπρεπής κατασκευή κάτω από 1700 χωρίς το οικόπεδο εκεί που έχουν φτάσει τα υλικά. Άλλωστε η φτήνια τρώει τον παρά.
Δηλαδή τον κορόιδεψαν τον γάτο που του είπε ο εργολάβος με το κλειδί στο χέρι 1400 ευρω!
Με σίδερα κινέζικα, με πλακάκι ότι περίσσεψε από το κοντέινερ,με βρύση από το Lidl και σωλήνες Αλγερίας ίσως. Εγώ μίλησα για αξιοπρεπή κατασκευή όχι από άποψη πολυτελείας αλλά ποιότητας.
-
Εσύ δηλαδή πιστευτείς ότι θα χρησιμοποιεί έλληνας κατασκευαστής χαμηλής ποιότητας σίδερα;
Μήπως κάνεις άλμα συμπερασμάτων ;
-
Εσύ δηλαδή πιστευτείς ότι θα χρησιμοποιεί έλληνας κατασκευαστής χαμηλής ποιότητας σίδερα;
Μήπως κάνεις άλμα συμπερασμάτων ;
Δεν το πιστεύω απλά, κάποιοι το κάνουν…
-
Κατασκευαστής που ρισκάρει τον εαυτό του δεν το κάνει σε καμία περίπτωση.
Τώρα τι γίνεται σε δημόσια έργα δεν ξέρω.
Γιατί θα μιλάμε για δημόσιο έργο για την εργατική κατοικία.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πιστεύεις ότι έχουν όλοι οι κατασκευαστές συνείδηση? Μιλάω πάντα για κατοικίες προς πώληση, όχι εργατικά…
Έχω πάει σε μεζονέτα της οποίας το ισόγειο είχε κάνει τέτοια γούβα που άφηνες μπαλάκι στον πίσω τοίχο και κυλούσε στην πόρτα… -
Απεγνωσμένες προσπάθειες υπεράσπισης του κλάδου των ιδιωτών εργολάβων
-
Πιστεύεις ότι έχουν όλοι οι κατασκευαστές συνείδηση? Μιλάω πάντα για κατοικίες προς πώληση, όχι εργατικά…
Έχω πάει σε μεζονέτα της οποίας το ισόγειο είχε κάνει τέτοια γούβα που άφηνες μπαλάκι στον πίσω τοίχο και κυλούσε στην πόρτα…Συνείδηση έχουν να βάλουν τα σίδερα και την ποιότητα του σκυροδέματος που λέει η μελέτη και βέβαια και οι μηχανικοί που έχουν υπογράψει είναι παρόντες και ελέγχουν στο σιδέρωμα και στην σκυροδέτηση.
Αυτό μας το έχει αποδείξει ξεκάθαρα ότι σε τόσους σεισμούς είχαμε ελάχιστα πραγματικά θέματα και όσα υπήρξαν είτε είχαν αυθαίρετες προσθήκες και άλλα φορτία πάνω τους, είτε είχαν χτιστεί νύχτα αυθαίρετα, είτε ήταν πάνω σε μπαζώματα και ρέματα, είτε είχαν γίνει τρομερές επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό, όπως είπαν τότε για εκείνο το ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο της πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη το 1978.
Τώρα αν το γέμισμα για το στρώσιμο των δαπέδων έχει γούβα, αυτό δεν είναι θέμα ασφαλείας της οικοδομής, αλλά κακοτεχνίας.
Εκεί προφανώς γίνονται συνήθως από όσους κάνουν πολλές δουλειές μαζί.
-
Έχω πάει σε μεζονέτα της οποίας το ισόγειο είχε κάνει τέτοια γούβα που άφηνες μπαλάκι στον πίσω τοίχο και κυλούσε στην πόρτα…Συνείδηση έχουν να βάλουν τα σίδερα και την ποιότητα του σκυροδέματος που λέει η μελέτη και βέβαια και οι μηχανικοί που έχουν υπογράψει είναι παρόντες και ελέγχουν στο σιδέρωμα και στην σκυροδέτηση.
Αυτό μας το έχει αποδείξει ξεκάθαρα ότι σε τόσους σεισμούς είχαμε ελάχιστα πραγματικά θέματα και όσα υπήρξαν είτε είχαν αυθαίρετες προσθήκες και άλλα φορτία πάνω τους, είτε είχαν χτιστεί νύχτα αυθαίρετα, είτε ήταν πάνω σε μπαζώματα και ρέματα, είτε είχαν γίνει τρομερές επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό, όπως είπαν τότε για εκείνο το ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο της πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη το 1978.
Τώρα αν το γέμισμα για το στρώσιμο των δαπέδων έχει γούβα, αυτό δεν είναι θέμα ασφαλείας της οικοδομής, αλλά κακοτεχνίας.
Ή χρησιμοποιούν μάστορες της κατηγορίας ότι νάναι. Ξέρεις ότι δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα, σε όλες τις δουλειές υπάρχουν καλοί και κακοί….
-
Μόνο εγώ έχω δει εργατικές κατοικίες που μέσα σε λίγα χρόνια ήταν για κατεδάφιση? Βέβαια το κράτος φρόντισε να τις δώσει με ιδιοκτησία στους ' εργάτες ' που έμεναν.
Ερώτηση η @@@@@ πολεοδομία για ποιο λόγο δεν επιτρέπει την δημιουργία έξτρα ορόφου? Ας πούμε σε μας οικογένειακη πολυκατοικία 3 ορόφων+ ημιυπόγειο είναι οριακά στο ύψος. Στην οριζόντια υπάρχει μέριμνα για μελλοντικό όροφο εφόσον το επιτρέψουν οι πολεοδομικές διατάξεις και φυσικά ο σχεδιασμός είχε γίνει από τον μηχανικό. Θα βοηθούσε στην επίλυση του στεγαστικού στην επαρχία αφού οι μισές οικογενειακές πολυκατοικίες έχουν αυτό το ηλίθιο πρόβλημα αλλά και δυνατότητα.
-
Ή χρησιμοποιούν μάστορες της κατηγορίας ότι νάναι. Ξέρεις ότι δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα, σε όλες τις δουλειές υπάρχουν καλοί και κακοί….
Απλά να ξεχωρίζουμε την ασφάλεια από την κακοτεχνία.
Η πρώτη σκοτώνει, η δεύτερη πληρώνει.
-
@w202-amg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ερώτηση η @@@@@ πολεοδομία για ποιο λόγο δεν επιτρέπει την δημιουργία έξτρα ορόφου? Ας πούμε σε μας οικογένειακη πολυκατοικία 3 ορόφων+ ημιυπόγειο είναι οριακά στο ύψος. Στην οριζόντια υπάρχει μέριμνα για μελλοντικό όροφο εφόσον το επιτρέψουν οι πολεοδομικές διατάξεις και φυσικά ο σχεδιασμός είχε γίνει από τον μηχανικό. Θα βοηθούσε στην επίλυση του στεγαστικού στην επαρχία αφού οι μισές οικογενειακές πολυκατοικίες έχουν αυτό το ηλίθιο πρόβλημα αλλά και δυνατότητα.
Αφελής ερώτηση.
Δεν το επιτρέπει γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι δόμησης, οι οποίοι ορίζουν και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος.
Επιπλέον εσύ τώρα βάζεις τον εαυτό σου στην οικογένεια που έχει την πολυκατοικία και θα θέλατε να είχατε τη δυνατότητα για ένα πανωσήκωμα. Όμως θα μπορούσες να ήσουν ο γείτονας στον οποίο το πανωσήκωμα θα κόψει τη θέα και το φως.
Τέλος, σκέψου ότι οι περισσότερες οικογενειακές πολυκατοικίες έχουν μελετηθεί στατικά για συγκεκριμένους ορόφους και το πανωσήκωμα προσθέτει μόνιμα φορτία που μπορεί να μην είναι ικανές να αντέξουν ή να χρειάζονται πολύ μεγάλες ενισχύσεις.
Σε κάθε περίπτωση καλά κάνει η @@@@@@ πολεοδομία και δεν "χαρίζει" έναν επιπλέον όροφο! -
Διάβασα την παρακάτω είδηση.
https://ecopress.gr/oikismoi-se-fek-to-pd-antidraseis-gia/
Δεν με αφορά προσωπικά το θέμα, ενώ δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για την δόμηση σε οικισμό και στα εκτός σχεδίου, αφού αφορούν περιοχές στην επαρχία κυρίως και τις δουλεύουν οι ντόπιοι μηχανικοί.
Μου έκανε όμως εντύπωση το όλο σκηνικό μετά την όλη υπόθεση με τον ΝΟΚ που έβγαλε πάλι αυτή η παρέα των ηλικιωμένων που αυτοαποκαλούνται στε...
Τι λέει λοιπόν η απόφαση του Φεβρουαρίου του 2023 του στε ?
Λέει ότι η διαδικασία που το 1983, ΝΑΙ ΡΕ ΜΛΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, που ορίστηκαν τα όρια των οικισμών με αποφάσεις των νομαρχών, ήταν αντισυνταγματική.
Ετσι το κράτος μας, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ μετά, βγάζει νόμο που πετάει εκτός οικισμού, άρα και οικοδομησιμότητας, τεράστιο αριθμό οικοπέδων, που είτε τα είχαν, ότι ακόμα χειρότερα τα αγόρασαν κάποιοι με σκοπό να χτίσουν, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις ήταν άρτια και οικοδομήσιμα.
Είχα ψιλοδει την είδηση, αλλά δεν την είχα διαβάσει αναλυτικά, μέχρι που χτες συνάντησα ένα φίλο, που πριν 15 χρόνια είχε αγοράσει ένα οικόπεδο 1 στρ, εντός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο σε ένα ημιορεινό χωριό στην Ανδρο, για να φτιάξει κάποια στιγμή ένα εξοχικό, όταν σταμάταγε να δουλεύει.
Μου είπε λοιπόν ότι το οικόπεδο που αγόρασε έγινε χωράφι.
Μου είπε μάλιστα ότι τα πρώτα χρόνια έφαγαν και ΕΝΦΙΑ 800 ευρώ τον χρόνο για το οικόπεδο...
Οπότε αυτή η παρέα αυτών των τύπων βρίσκουν λογικό να ακυρώνουν ένα νόμο 40 χρόνια μετά, αλλά βρίσκουν λογικό ταυτόχρονα να ισχύει η χρησικτησία στα 20 χρόνια, τα παρατημένα χωράφια να βγάζουν πουρνάρια και οι δασάρχες να τα λένε δασικά και άλλα γραφικά.
Η έννοια βέβαια της ασφάλειας δικαίου για τον πολίτη πάει περίπατο.
Από την άλλη μας έρχονται λογικά και οι περίεργες σκέψεις στο μυαλό...
Το 2011 ο ΓΑΠ, όταν αύξανε όλους τους φόρους, αποφάσισε να μειώσει τον φόρο μεταβίβασης μεταχειρισμένων ακινήτων κατά 75 % και ταυτόχρονα έβαζε χαράτσια στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, ενώ άφησε ανέγγιχτους τους κακοπληρωτές ενοικιαστές, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυνατότητα να λεηλατήσουν κυρίως τα ξένα φάντ τα σπίτια του κόσμου, πράγμα που έγινε και θα ολοκληρωνόταν αν δεν εμφανιζόταν το airbnb που άνθρωποι νοίκιαζαν δωμάτια από τα σπίτια τους και μοιράζονταν το μπάνιο τους με ξένους, οπότε βρήκαν κάποια χρήματα να γλυτώσουν.
Και τώρα λοιπόν που θα έχουν όριο τα 2 στρ. και θα χτίζουν και λιγότερο, θα είναι εύκολο για κάποιους να μαζεύουν από τους κακόμοιρους ιδιοκτήτες, όλα τα μικρότερα οικόπεδα και να τα ενοποιούν σε 2 στρ και μετά να κάνουν εκεί μπίζνες...
Και τελικά καταλήγουμε στο αιώνιο ερώτημα.
Συνένοχοι ή βλάκες ? Η ίσως και τα δύο ?
ΥΓ Ελπίζω αυτές τις άγιες μέρες που οι βουλευτές των κομμάτων, θα επισκεφτούν τις επαρχίες τους, να ενημερωθούν με τον κατάλληλο τρόπο για το θέμα, ώστε να μην το ξεχάσουν όταν
πάρουν το εξιτήριο, λάθος το εισιτήριο για να γυρίσουν στην Αθήνα... -
Μήπως ο γαπ μείωσε τον φόρο διότι ο δικός σου πτώχευσε την χώρα και δεν υπήρχε ρευστότητα καταστρέφοντας τελείως την αγορά ακινήτων.
Μήπως δηλαδή μπροστά στην καταστροφή της χώρας που η ομαδα αυτή των δεξιών προκάλεσε στη χώρα σε βαθμό εθνικής τραγωδίας, η μείωση του φόρου μεταβίβασης ήταν μια κάποια λύσις;
Άλλωστε το κράτος για τους δεξιούς ξεκινά από το ΠΑΣΟΚ. Τις εθνικές τραγωδίες τις διαγραφούν από την ελάχιστη μνήμη τους.
Στα άλλα που περιγράφεις έχεις δίκιο
-
Μήπως ο γαπ μείωσε τον φόρο διότι ο δικός σου πτώχευσε την χώρα και δεν υπήρχε ρευστότητα καταστρέφοντας τελείως την αγορά ακινήτων.
Μήπως δηλαδή μπροστά στην καταστροφή της χώρας που η ομαδικά αυτή προκάλεσε στη χώρα σε βαθμό εθνικής τραγωδίας, η μείωση του φόρου μεταβίβασης ήταν μια κάποια λύσις;
Ετσι θα σκεφτόμουν και εγώ αν ήμουν ξένο φάντ που επενδύω στα ακίνητα και είχα 100000 ακίνητα στην Αθήνα τώρα.
-
Ο κόσμος δεν ήταν εργολάβοιε μαύρα σε σακούλες
Είχαν πρόβλημα ρευστότητας, και δη μικροί επιχειρηματίες και ε.ε
Δεν είχαν καβατζα τα μαύρα άλλων εποχών.Πουλούσαν λόγω πτώχευσης της χώρας.
-
Η κληρονομιά των υποθηκοφυλακείων είναι 600 εκατ. σελίδες, 350.000 εκκρεμείς υποθέσεις και μπόλικη… τρέλα. Η «Κ» ανατρέχει τους δύο αιώνες γραφειοκρατίας, διαφθοράς και καφκικής παράνοιας
https://www.kathimerini.gr/society/563430262/ypothikofylakeia-apo-ton-kapodistria-sto-grigorosimo/
-
Πόσο αυξήθηκαν ενοίκια και τιμές πώλησης των σπιτιών κοντά στους σταθμούς του μετρό στη Θεσσαλονίκη;;
Μεγάλες αυξήσεις που φτάνουν σε ετήσια βάση ακόμη και το +19% στις τιμές των σπιτιών για ενοικίαση φαίνεται ότι έφερε η έναρξη της λειτουργίας του μετρό στη Θεσσαλονίκη, με τα νούμερα να είναι εξίσου υψηλά και στο κομμάτι της αγοράς που αφορά τις πωλήσεις κατοικιών φτάνοντας στο μέγιστο το +31,9%
-
Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
-
Στην Αθήνα όταν ξεκίνησε το μετρό ανέβηκαν όλες οι τιμές 20% σε ένα βράδυ….αναμενόμενο….
-
Tο κακό είναι ότι θα συνεχιστεί η αύξηση και θα παρασύρει και γειτονικές περιοχές.
(+ το ότι θα μεγαλώσει το πρόβλημα στάθμευσης πλησίον των σταθμών)
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ