-
Α, οκ μπερδεύτηκα! Νόμιζα ιατρική είναι!
Με το καλό ότι θέλει αυτός!
-
@sette το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι ως επίδικο έχει την δημόσια υγεία!
Να πούμε για κάποια σχολή οικονομική σκέψης, να μαλώσουμε όσο θες και να φας και τα γκολάκια σου!
Να μιλάμε ομως σε δημόσιο μέσο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μονάχα οι ειδικοί θα έπρεπε να το κάνουν!
Το έπραξα και εγώ ενάντια σε αρνητές υπερασπιζόμενος τις επίσημες ανακοινώσεις του ΠΟΥ την εποχή της πανδημίας !
Πλέον, σήμερα που όπως λέει ο απολυμαντικός δεν τίθεται θέμα πανδημίας καλο είναι να μιλούν οι ειδικοί μεταξύ τους!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@sette το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι ως επίδικο έχει την δημόσια υγεία!
Να πούμε για κάποια σχολή οικονομική σκέψης, να μαλώσουμε όσο θες και να φας και τα γκολάκια σου!
Να μιλάμε ομως σε δημόσιο μέσο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μονάχα οι ειδικοί θα έπρεπε να το κάνουν!
Το έπραξα και εγώ ενάντια σε αρνητές υπερασπιζόμενος τις επίσημες ανακοινώσεις του ΠΟΥ την εποχή της πανδημίας !
Πλέον, σήμερα που όπως λέει ο απολυμαντικός δεν τίθεται θέμα πανδημίας καλο είναι να μιλούν οι ειδικοί μεταξύ τους!
Γνωρίζουμε ειδικούς, που γλίτωσαν το μπαγλαρωμα ελέω προεδρικής χάρης βλέπε Faucci... Σου εξήγησα περί ειδικών. Όσοι είχαν ενστάσεις ή διαφωνίες, τους είχαν στο mute. Αν είναι θέμα ειδικών, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι τους. Όχι μόνο αυτοί που είναι sponsored και έμποροι...
-
Το θέμα είναι εάν παίρνεις την ευθύνη ως μη ειδικός να οδηγήσεις έναν άνθρωπο να αρνηθεί την θεραπεία ή την προστασία του στην περίπτωση μας, στην βάση μιας "επιστημονικής" φιλολογικής συζήτησης;;;;
Είπαμε άλλο πράγμα η φιλοσοφική προσέγγιση μιας οικονομικής σκέψης και τα μαθηματικά μοντέλα που την στηρίζουν και άλλο η ζωή ανθρώπων που φοβούνται!
Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν σε ιατρικό συνέδριο με ειδικούς να γνωρίζουν ακριβώς το θέμα που συζητούν και φέρουν ή μη αντιρρήσεις!
Υ.γ Τις δύο τελευταίες μέρες έχω τρελό πόνο στη μέση χαμηλά στη λεκάνη και νιώθω και λίγο άρρωστος! Εγω είμαι σίγουρος πως φταίει ο γκαντεμοσαυρος ο @red_monster! Αλλά και που το λέω, δεν έχει νόημα... πρέπει να το αποδείξω!
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τέλος, για την παιδίατρο Καρυστιανού έχω ακούσει από ανθρώπους που την γνωρίζουν ότι είναι γενικά συνωμοσιολόγα
Συνομωσιόλογοι.
Θεωρητικά η συνομωσιολογία εμφανίζεται σε ανθρώπους με χαμηλή επιστημονική γνώση, ελλειπή μόρφωση, που πιστεύουν ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τα προφανή.Οι μεγαλύτεροι συνομωσιόλογοι που καταδικάστηκαν και δικαιώθηκαν μετά θάνατον είναι:
Ο Σωκράτης στον φιλοσοφικό τομέα .
Ο Ιησούς Χριστός στον θρησκευτικό τομέα .
Ο Γαλιλαίος στον θεωρητικό επιστημονικό τομέα .
Ο Τέσλα στον πρακτικό ερευνητικό τομέα της επιστήμης .Στην σύγχρονη εποχή υπήρξε έξαρση την περίοδο του περιβόητου κορονοιού. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά φαίνεται ότι τελικά, ήταν ένα καλά στημένο παραμύθι.
και αντιεμβολιάστρια...
Δεν κάνει τα εμβόλια στα παιδιά, που εδώ και δεκαετίες έχουν εφαρμοστεί και αποδεδειγμένα έχουν αποτελέσματα, ή απλά θεωρήθηκε έτσι επειδή αρνήθηκε το πειραματικό εμβόλιο, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας του κορονοιού;
Τώρα να μου βάζεις στο ίδιο καζάνι την Καρυστιανού με τον Γαλιλαίο δείχνει μάλλον υψηλό επίπεδο χιούμορ... Αλλά όταν έγραψες και για τον Ιησού, σιγουρεύτηκα ότι τρολλάρεις.

Οι διάφορες θεωρίες που αναπαράγει αυτή η κυρία (και δόκτωρ μάλιστα) είναι θεωρίες συνωμοσίας (περίεργα φορτία κλπ). Αντί να φωνάζει για τα προφανή (την ανικανότητα του ΟΣΕ και την εγκληματική ανεπάρκεια των υπαλλήλων του), αναλώνεται σε ψεκασμένες θεωρίες. Θα μου πεις ότι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέω. Έτσι είναι, αν είχα χάσει δικό μου άνθρωπο στο τραίνο ίσως έλεγα κι εγώ τέτοια (δεν το πιστεύω αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα σου την γυρίσει). Για αυτό όμως την διερεύνηση των αιτιών την αναλαμβάνουν άνθρωποι που δεν έχουν άμεση σχέση με το συμβάν, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αμερόληπτοι. Αλλιώς καταλήγουμε σε περιπτώσεις Σαρίας, όπου οι συγγενείς του θύματος μπορούν να απαιτήσουν την θανάτωση του δράστη. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι όμως μια πολιτισμένη κοινωνία. Πρέπει κάποιος αμερόληπτος και ψύχραιμος να διερευνά και να κρίνει.Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού δεν αμφισβητείται από κανένα σοβαρό επιστήμονα. Το ότι παίχτηκε και μια μεγάλη μπίζνα πάνω στην πανδημία και κάποιες φαρμακευτικές έβγαλαν δισεκατομμύρια είναι επίσης αληθές.
Εγω θυμάμαι πως έλεγαν πως δεν νοσείς!
'Η ότι αν νοσήσεις θα το περάσεις πιο ελαφριά. Κι εγώ αν και διπλά εμβολιασμένος, την κόλλησα την κορώνα μου (αν και 6 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό, οπότε είχε εξασθενήσει η ανοσία που προσέφερε). Το πέρασα σαν ένα απλό κρυολόγημα, δεν με έριξε καν στο κρεββάτι. Το πιο ενοχλητικό ήταν ότι είχα χάσει την όσφρηση μου για κάποιες βδομάδες. Ο σύζυγος οικογενειακής μου φίλης όμως πέθανε στα 38 του. Δυστυχώς δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο. Άφησε χήρα και ορφανό...
@sette said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Γνωρίζουμε ειδικούς, που γλίτωσαν το μπαγλαρωμα ελέω προεδρικής χάρης βλέπε Faucci...
Αυτό που λες είναι εντελώς αυθαίρετο. Ο Fauci έλαβε Προεδρική χάρη για να μην τον κυνηγήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Biden που ανέλαβαν την εξουσία. Προληπτική χάρη πήρε και ο Στρατηγός Milley, για τον ίδιο λόγο, αλλά σε άλλον τομέα. Κι αυτός στο κόλπο ήταν;
Επειδή δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις, δεν μιλάω ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τα εμβόλια. Ισχυρές απόψεις έχω μόνον στα θέματα που όντως γνωρίζω (για αυτό στα στρατιωτικά είμαι κάθετος). Στα άλλα ακούω τους ειδικούς και προσπαθώ να καταλάβω.
-
Τραγικό αυτό με τον νέο άνθρωπο. Πολύ στενάχωρο
-
Τώρα στην τηλεόραση. Χαμός με την ανεξάρτητη επιτροπή. Τα παίρνει πίσω!!!!

Αποσύρεται το πόρισμα για την πυροσφαιρα. Τι σημαίνει αυτό δεν καταλαβαίνω.
-
Τώρα στην τηλεόραση. Χαμός με την ανεξάρτητη επιτροπή. Τα παίρνει πίσω!!!!

Αποσύρεται το πόρισμα για την πυροσφαιρα. Τι σημαίνει αυτό δεν καταλαβαίνω.
Τα δύο πανεπιστήμια αποσύρθηκαν από το όρισμα περί πυρόσφαιρας. Εν ολίγης αναφέρουν ότι ΠΟΤΕ δεν έκαναν δική τους έρευνα επί του θέματος, ότι τα έλαια έχουν πιθανότητα να προκαλέσουν έκρηξη (που είσαι ρε παντογνώστη @piliourits) και η επιτροπή τελικά υιοθέτησε (με πιέσεις ενός μέλους της από το εξωτερικό όπως λέει ο πρόεδρος σήμερα) τις "προσομοιώσεις Λακαφώση". Όλες αυτές οι φυλοστόκες που μας μόστραραν διάφοροι σαν έρευνα των παν/μίων ηταν για τον κουβά. Και δυστυχώς παραπλάνησαν και συγγενείς όπως την κα Καρυστιανού που (δικαίως) βασίζονταν σε αυτό.
Εν ολίγης άλλη μια νεοελληνική ιστορία αρπακόλλας. Προφανώς μας πήραν χαμπάρι οι έξω (ότι μάλλον δεν έχουμε ιδέα περί σιδηροδρόμων) και μας χόρεψαν ανάλογα ως ...ειδικοί.
Ερωτήματα βέβαια πολλά. Γιατί δεν μίλαγε η επιτροπή τόσο καιρό; Ή γιατί δεν μίλησε κάποιος με τα παν/μια (κυβέρνηση που αποτελείται από χάπατα είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, πρωθυπουργός που βγήκε σε συνέντευξη και μίλαγε για πιθανότητα παράνομου φορτίου!) για να δει αν όντως έχουν κάνει έρευνες ή όχι και έπρεπε να φτάσουμε μόλις χτες να το κάνει αυτό κάποιος από τα ελληνικά hoaxes; Γιατί η επιτροπή υιοθέτησε αυτές τις παπάτζες χωρίς δεύτερη σκέψη και τις τραβάει τώρα πίσω; Γιατί στην συγκεκριμένη παράγραφο δεν υπήρχαν αστερίσκοι και υποσημειώσεις για το πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα;
Να θυμίσω ότι πάνω σε αυτό το "γεγονός" (πυρόσφαιρα=παράνομο φορτίο=κούλης λαθρέμπορας=συγκάλυψη λαθρεμπόρων) δημιουργήθηκαν ένα σωρό fake social media λογαριασμοί αναπαράγοντας το "δεν έχω οξυγόνο", "είμαστε κολομβία", "κυβέρνηση μαφίας" κλπ ώστε να βγούμε τόσος κόσμος στον δρόμο τον Φλεβάρη (όπου οι τσέοι των εταιρών μας μόνο που δεν μας ξεπροβόδισαν με την ευχή τους εκείνη την ημέρα - σε αντίθεση βέβαια με κάθε άλλη απεργία- απλά το αναφέρω γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση).
-
Τώρα περιμένουμε την έκθεση του ΕΜΠ.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως η επιτροπή που θεσπίστηκε (υπόψιν ότι το ΠΑΣΟΚ λέει πως δεν είναι ανεξάρτητη αλλά κυβερνητική) απλώς ήταν επιπόλαιη και για να αποκτήσει ένα κύρος προσέφυγε σε δύο ξένα πανεπιστήμια με την ερώτηση εάν γίνεται να αναφλέγουν τα έλαια καθώς και αν γίνεται να δημιουργήσουν πυροσφαιρα. Αυτοί απάντησαν ναι (υποθέτω υπό προϋποθέσεις) και ζήτησαν τα χρήματα για αυτή την γνωμάτευση. Δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεση όπως είχε υπονοηθεί στην αρχή. Επίσης ούτε θέλησαν να ανακατευτούν με την υπόθεση ακόμα και αν τους ζητήθηκε
Επίσης οι άλλοι πραγματογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι τα έλαια που αναφλέγονται γίνονται καφέ, ενώ αυτά που συνέλεξαν από το ατύχημα και τους μετασχηματιστές ήταν διάφανα, όπως δηλαδή αυτά που δεν έχουν αναφλεγεί. Πώς εάν είχε γίνει από τα έλαια, οι μηχανές και οι μετασχηματιστές θα είχαν υπολείμματα καύσης από την πυροσφαιρα, αλλά δεν είχαν, κτλ
Οπότε γυρίζουμε ξανά στην αρχή όπως πριν δύο έτη, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανακριτική διαδικασία. Δηλαδή θα πάμε στην δίκη χωρίς επίσημο πόρισμα κάποιου φορέα.
-
Τώρα περιμένουμε την έκθεση του ΕΜΠ.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως η επιτροπή που θεσπίστηκε (υπόψιν ότι το ΠΑΣΟΚ λέει πως δεν είναι ανεξάρτητη αλλά κυβερνητική) απλώς ήταν επιπόλαιη και για να αποκτήσει ένα κύρος προσέφυγε σε δύο ξένα πανεπιστήμια με την ερώτηση εάν γίνεται να αναφλέγουν τα έλαια καθώς και αν γίνεται να δημιουργήσουν πυροσφαιρα. Αυτοί απάντησαν ναι (υποθέτω υπό προϋποθέσεις) και ζήτησαν τα χρήματα για αυτή την γνωμάτευση. Δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεση όπως είχε υπονοηθεί στην αρχή.
Επίσης οι άλλοι πραγματογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι τα έλαια που αναφλέγονται γίνονται καφέ, ενώ αυτά που συνέλεξαν από το ατύχημα και τους μετασχηματιστές ήταν διάφανα, όπως δηλαδή αυτά που δεν έχουν αναφλεγεί. Πώς εάν είχε γίνει από τα έλαια, οι μηχανές και οι μετασχηματιστές θα είχαν υπολείμματα καύσης από την πυροσφαιρα, αλλά δεν είχαν, κτλ
Οπότε γυρίζουμε ξανά στην αρχή όπως πριν δύο έτη, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανακριτική διαδικασία. Δηλαδή θα πάμε στην δίκη χωρίς επίσημο πόρισμα κάποιου φορέα.
Το μόνο που δεν ισχύει από το πόρισμα είναι η πυροσφαιρα. Που χρησιμοποιήθηκε βέβαια πολιτικά για κατανοητους λόγους. Τα υπόλοιπα όμως του πορισματος που περιγράφουν το χάλι των σιδηροδρόμων και τις πιθανές ευθυνες, μια χαρά ισχύουν (ως πόρισμα, το κύρος της επιτροπής έχει δυστυχως τρωθει ανεπανόρθωτα ώστε να μην είναι και αυτά υπό αμφισβητηση απο οσους κατηγορηθουν)
-
Άκουσα τωρα πως τα ξένα πανεπιστήμια δεν επιθυμούν να βγάλουν δικό τους πόρισμα για το τι προκάλεσε την πυροσφαιρα!!!
Οπότε κάνεις δεν θέλει να ανακατευτεί...
-
Άκουσα τωρα πως τα ξένα πανεπιστήμια δεν επιθυμούν να βγάλουν δικό τους πόρισμα για το τι προκάλεσε την πυροσφαιρα!!!
Οπότε κάνεις δεν θέλει να ανακατευτεί...
Κυττα να δεις που στο τέλος μπορεί και να έχουν δίκιο οι πραγματογνωμονες του κου Πλακια που μιλάνε για επικίνδυνες μηχανές και για υλικά που δεν τηρούν τις υποτιθεμενες προδιαγραφές.
-
"Μας λένε και οικονομικά αναλφάβητους, γιατί δε θέλουμε να παίξουμε τις οικονομίες μας"
-
Αυτοτροφοδοτείται το σπιράλ, ο Κέινς γελάει από εκεί ψηλά.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το μόνο που δεν ισχύει από το πόρισμα είναι η πυροσφαιρα. Που χρησιμοποιήθηκε βέβαια πολιτικά για κατανοητους λόγους. Τα υπόλοιπα όμως του πορισματος που περιγράφουν το χάλι των σιδηροδρόμων και τις πιθανές ευθυνες, μια χαρά ισχύουν (ως πόρισμα, το κύρος της επιτροπής έχει δυστυχως τρωθει ανεπανόρθωτα ώστε να μην είναι και αυτά υπό αμφισβητηση απο οσους κατηγορηθουν)
Οι τύποι του ΕΟΔΑΣΑΑΜ κατέστησαν εαυτόν Καραγκιόζη - κατόπιν αυτού κάθε τι που παράγουν θα πρέπει να θεωρείται μέχρι αποδείξεως του εναντίου ακριβώς αυτό: Έργο Καραγκιόζιδων.
Κάποιος πρέπει όχι μόνον να τους ξηλώσει αλλά και να τους στείλει στο δικαστήριο για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.
-
Μέγιστη απρέπεια προς τους συγγενείς των θυμάτων το λιγότερο που μπορώ να πω. Ασόβαροι... Ελληνάρες παντού, ούτε μια επιτροπή της προκοπής περί διερευνήσεως δυστυχήματος δεν καταφέραμε να φτιάξουμε και περιμένουμε να φτιάξουμε σιδηρόδρομο σωστό...
Η λογική ερώτηση βέβαια είναι ποιος τους έβαλε εκεί και έχει την ευθύνη. Η κυβέρνηση είναι η προφανής απάντηση, ωστόσο δυστυχώς δεν είδα και κανέναν από την αντιπολίτευση να εκφράζει αυτό το ερώτημα όταν βγήκε το πόρισμα. -
Γιατί βγήκε από την επιτροπή τόσο γρήγορα ο Ζηλιασκόπουλός ;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεξιός δεν ήταν; Κόκκινο τον έκανες και αυτόν;
ποτες - λιγο μου ξεφυγε προς γιουροπαπαριες αλλα εκανε την αυτοκριτικη του και τελος
Γιατι δεν άφησε το παιδί να αποφασίσει μονο του ;
Θεωρείς ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτόν ; -
Γιατί είναι γαύρος και αριστερός και αυτά είναι αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγματευτα
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Γιατί είναι γαύρος και αριστερός και αυτά είναι αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγματευτα
Αν οδηγούσε και μερσεντε θα είχε πιάσει το απόλυτο τρίπτυχο !
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3