-
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Audi A3 4ης γενιάς (δηλ. χρονολογίας 2020+).
Συγκεκριμένα:
- το budget που διαθέτω είναι έως 20Κ
- αναζητώ έως 60Κ χιλιόμετρα (αυθαίρετο νούμερο)
Ο κύριος λόγος που έχω στραφεί σε αυτό το αμάξι συγκεκριμένα είναι λόγω του εσωτερικού και εξωτερικού design, το οποίο βρίσκω πολύ όμορφο.
Οι κύριες ανησυχίες που έχω είναι οι εξής:
- ορθά αναζητώ αυτοκίνητο μέσω εξουσιοδοτημένου εμπόρου (πχ ΚΑΡΕΝΤΑ, Φιλιππαίος); Θα ήταν προτιμότερο μέσω ιδιώτη κατόπιν ελέγχου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ίσως;
- Φημίζεται το μοντέλο για προβλήματα;
- Τι έξοδα να αναμένω εντός 5ετιας;
Εκτιμώ κάθε κατεύθυνση / συμβουλή μιας και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση από αυτοκίνητα!
-
@matt_murdock said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Audi A3 4ης γενιάς (δηλ. χρονολογίας 2020+).
Συγκεκριμένα:
Ο κύριος λόγος που έχω στραφεί σε αυτό το αμάξι συγκεκριμένα είναι λόγω του εσωτερικού και εξωτερικού design, το οποίο βρίσκω πολύ όμορφο.
- ορθά αναζητώ αυτοκίνητο μέσω εξουσιοδοτημένου εμπόρου (πχ ΚΑΡΕΝΤΑ, Φιλιππαίος); Θα ήταν προτιμότερο μέσω ιδιώτη κατόπιν ελέγχου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ίσως;
Εκτιμώ κάθε κατεύθυνση / συμβουλή μιας και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση από αυτοκίνητα!
Εγώ θα κοιτούσα από stock center βελμαρ
-
@nikos-golf said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
stock center βελμαρ
Συμφωνώ και εγώ. Φαίνονται αρκετά επαγγελματίες. Μάλιστα εγώ ψώνισα από αυτούς και έμεινα ευχαριστημένος!
-
Καλησπέρα,
Συγκεκριμένα:
Έχεις βρει κάποιο με τα κριτήρια που αναφέρεις;
Γιατί εγώ τα βλέπω στα 25000€ στις αγγελίες . Εντωμεταξύ το καινούργιο ξεκινά από 27500€, που είναι και facelift (με τον 1500αρι με τα 116 ίππους)
Για ποιον κινητήρα ενδιαφέρεσαι;
Κιβώτιο μηχανικό ή dsg;
Βενζίνη ή πετρέλαιο; -
Προτίμησε για αρχή ιδιώτη.θα πετύχεις καλύτερη τιμή και θα το δεις ενδελεχώς σε δικό σου φανοποιο,συνεργείο.απεφυγε τα leasing
-
@a-d-p said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
Καλησπέρα,
Συγκεκριμένα:
Γιατί εγώ τα βλέπω στα 25000€ στις αγγελίες . Εντωμεταξύ το καινούργιο ξεκινά από 27500€, που είναι και facelift (με τον 1500αρι με τα 116 ίππους)
Κιβώτιο μηχανικό ή dsg;
Βενζίνη ή πετρέλαιο;Έχω βρει 2-3 με αυτά τα κριτήρια ναι (ίσως με κόστος 22Κ αλλά οκ είμαι)!
Αυτά που έχω δει έχουν 1000ρι κινητήρα με 116 ίππους, μηχανικό κιβώτιο και βενζίνη! -
@sargus said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
@nikos-golf said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
stock center βελμαρ
Συμφωνώ και εγώ. Φαίνονται αρκετά επαγγελματίες. Μάλιστα εγώ ψώνισα από αυτούς και έμεινα ευχαριστημένος!
Σας ευχαριστώ για την πρόταση και τους δύο!
@sargus
Προτού προχωρήσεις σε αγορά από εκεί, πήγες / ήρθε δικός σου μηχανικός να το ελέγξει;Ρωτάω διότι δεν έχω κάποιον έμπιστο, αλλά φοβάμαι ταυτόχρονα να εμπιστευτώ μονάχα τον πωλητή.
-
@a-d-p said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
Καλησπέρα,
Συγκεκριμένα:
Κιβώτιο μηχανικό ή dsg;
Βενζίνη ή πετρέλαιο;Έχω βρει 2-3 με αυτά τα κριτήρια ναι (ίσως με κόστος 22Κ αλλά οκ είμαι)!
Αυτά που έχω δει έχουν 1000ρι κινητήρα με 116 ίππους, μηχανικό κιβώτιο και βενζίνη!2-3 είναι λίγα, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις κάποιο πολύ καλό.
Προσωπικά θα το προτιμούσα με τον 1,5 (έχω το t-roc με τα 150 άλογα), έστω και με τ 116 άλογα, αλλά εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Αν τα 20.000€ ταβάνι είναι μετρητά πάω πάσο, αν είναι με δάνειο καλύτερα να πάρεις το facelift καινούργιο με 27500€.
Προφανώς δεν κάνεις χλμ. αν κάνεις, καλύτερα κοίταξε κάτι άλλο στα χρήματα αυτά, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι τα vag για πολλά χλμ. -
@sargus
Προτού προχωρήσεις σε αγορά από εκεί, πήγες / ήρθε δικός σου μηχανικός να το ελέγξει;Ρωτάω διότι δεν έχω κάποιον έμπιστο, αλλά φοβάμαι ταυτόχρονα να εμπιστευτώ μονάχα τον πωλητή.
Όχι, δεν το πήγα πουθενά. Δεν έχω κάποιον έμπιστο και επίσης το πήρα πολύ βιαστικά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πήγα από αυτούς καθώς θεώρησα ότι έχουν όνομα το οποίο δε θα χαλάσουν για να πουλήσουν ένα σαπάκι σε κάποιον φουκαρά. Επιπλέον δίνουν και εγγύηση (τώρα 5 χρόνια, τότε 12 μήνες) οι οποία καλύπτει κάποια βασικά πράγματα (όχι τα πάντα φυσικά και έχει και κάμποσους αστερίσκους). Για τους παραπάνω λόγους θεώρησα ότι είναι καλύτερα να ψωνίσω από αυτούς παρά από έναν ιδιώτη που δε σου δίνει τίποτα. Φυσικά τα παραπάνω τα πληρώνεις καθώς κατά κανόνα ψωνίζεις ακριβότερα από ότι μπορείς να βρεις σε έναν ιδιώτη, οπότε τελικά διαλέγεις και παίρνεις τι θέλεις.
Το συγκεκριμένο Audi το σκεφτόμουν όταν ψώνισα το 2018 και το έκανα 1-2 τεστ ντραιβ και με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Είναι ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο σε όλα του.
-
@sargus said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):
@sargus
Όχι, δεν το πήγα πουθενά. Δεν έχω κάποιον έμπιστο και επίσης το πήρα πολύ βιαστικά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πήγα από αυτούς καθώς θεώρησα ότι έχουν όνομα το οποίο δε θα χαλάσουν για να πουλήσουν ένα σαπάκι σε κάποιον φουκαρά. Επιπλέον δίνουν και εγγύηση (τώρα 5 χρόνια, τότε 12 μήνες) οι οποία καλύπτει κάποια βασικά πράγματα (όχι τα πάντα φυσικά και έχει και κάμποσους αστερίσκους). Για τους παραπάνω λόγους θεώρησα ότι είναι καλύτερα να ψωνίσω από αυτούς παρά από έναν ιδιώτη που δε σου δίνει τίποτα. Φυσικά τα παραπάνω τα πληρώνεις καθώς κατά κανόνα ψωνίζεις ακριβότερα από ότι μπορείς να βρεις σε έναν ιδιώτη, οπότε τελικά διαλέγεις και παίρνεις τι θέλεις.
Το συγκεκριμένο Audi το σκεφτόμουν όταν ψώνισα το 2018 και το έκανα 1-2 τεστ ντραιβ και με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Είναι ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο σε όλα του.
Και εγώ παρόμοια το σκέφτομαι, διότι όντως δεν έχω έμπιστο άτομο, αλλά δεν γνωρίζω πραγματικά τίποτα κι εγώ ο ίδιος.
Και όντως οι εγγυήσεις σε κάνουν να νιώθεις έστω μια ασφάλεια που είναι σημαντική όταν δίνεις ένα τέτοιο ποσό με το καλημέρα.- Α3 πήρες και εσύ?
- Εριξες την τιμή από την αρχική που σου είπαν?
Καλές διαδρομές και να το χαίρεσαι εύχομαι!
-
Και εγώ παρόμοια το σκέφτομαι, διότι όντως δεν έχω έμπιστο άτομο, αλλά δεν γνωρίζω πραγματικά τίποτα κι εγώ ο ίδιος.
Και όντως οι εγγυήσεις σε κάνουν να νιώθεις έστω μια ασφάλεια που είναι σημαντική όταν δίνεις ένα τέτοιο ποσό με το καλημέρα.- Α3 πήρες και εσύ?
- Εριξες την τιμή από την αρχική που σου είπαν?
Καλές διαδρομές και να το χαίρεσαι εύχομαι!
Πήρα ένα VW Touran. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όχι δεν έριξα την τιμή αλλά τους έπεισα και αγόρασαν το παλιό μου αυτοκίνητο και ξεμπέρδεψα σε 5 λεπτά με αυτό.
-
ορθά αναζητώ αυτοκίνητο μέσω εξουσιοδοτημένου εμπόρου (πχ ΚΑΡΕΝΤΑ, Φιλιππαίος); Θα ήταν προτιμότερο μέσω ιδιώτη κατόπιν ελέγχου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ίσως;
Φημίζεται το μοντέλο για προβλήματα;
Τι έξοδα να αναμένω εντός 5ετιας;Τσέκαρε καταρχάς μήπως παίζει κάποια καλή έκπτωση σε ετοιμοπαράδοτο καινούργιο που ίσως σε συμφέρει σε ένα βαθμό αν δεν πας μετρητοίς (καλό κουράγιο σε αυτό έχω τις χειρότερες εντυπώσεις από την επίσημη Audi τσαμπουκά και θράσος θέλουν για να σου δώσουν σημασία).
Να κοιτάξεις και από έμπορο και από ιδιώτη. Εγώ από έμπορο θα πήγαινα πρώτα στον επίσημο αντιπρόσωπο και μετά σε βελμάρ κλπ. Γενικά να μη βιαστείς εκτός και αν βρεις περίπτωση που το κλείνεις επί τόπου.
Έλεγχο με δικό σου μηχανικό, να ζητήσεις το βιβλιο σέρβις να σου το δώσουν τυπωμένο (πλέον τα βγάζουν ηλεκτρονικά) και να ζητήσεις έλεγχο και από ΚΤΕΟ για τα χιλιόμετρα. Αν είναι εφικτό πάρε και το αριθμό πλαισίου για να μπορείς να το τσεκάρεις και σε κάποια πλατφόρμα αλλά αυτό αν δεν γίνει κάποιο από τα παραπάνω.
Συμβουλή μου να αποφύγεις σε κάθε περίπτωση αυτοκίνητο που δεν έχει τα σέρβις στην ώρα του (κάποια με ένα σέρβις στα 30000 χλμ ή στα 2 χρόνια μακριά και ας το συστήνει η επίσημη Audi είναι κόλπα του μάρκετινγκ) και φυσικά μακριά από leasing. Οι περισσότεροι τα ξεσκίζουν γιατί απλά δεν τους ανήκουν, θείος του κολλητού μου με μάντρα στo Μόναχο λέει μην ασχολείσαι καν με αυτά αν δεν θες να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις παρότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Το μοντέλο πανευρωπαϊκά δεν έχει βγάλει προβλήματα πέρα από κάποια ηλεκτρονικά, με κάθε επιφύλαξη όπως έχουν γράψει σε φόρουμ του εξωτερικού.
-
Προσωπικά αν κοιτούσα Α3 θα το έψαχνα μόνο ως 1.5.
Αν δε μου έφταναν τα χρήματα θα κοιτούσα κάτι άλλο, θα προσπαθούσα όμως να αποφύγω τα τρικύλινδρα 1.0Τ σε αυτή την κατηγορία. -
@georgemit said in Audi A3 (Type 8y - 2020):
Αν δε μου έφταναν τα χρήματα θα κοιτούσα κάτι άλλο, θα προσπαθούσα όμως να αποφύγω τα τρικύλινδρα 1.0Τ σε αυτή την κατηγορία.Καλημέρα, ευχαριστώ για τη συμβουλή. Είδα πως αναφέρθηκε το ίδιο και παραπάνω.
Για ποιον λόγο όμως; Είναι προβληματικοί οι 1.0Τ; -
@matt_murdock said in Audi A3 (Type 8y - 2020):
@georgemit said in Audi A3 (Type 8y - 2020):
Αν δε μου έφταναν τα χρήματα θα κοιτούσα κάτι άλλο, θα προσπαθούσα όμως να αποφύγω τα τρικύλινδρα 1.0Τ σε αυτή την κατηγορία.Καλημέρα, ευχαριστώ για τη συμβουλή. Είδα πως αναφέρθηκε το ίδιο και παραπάνω.
Για ποιον λόγο όμως; Είναι προβληματικοί οι 1.0Τ;Ο @georgemit είναι γκαζιαρης
.
Ίσως είναι λίγο οριακός για το αυτοκίνητο, βλέπω ότι η vag τον αντικατέστησε με τον 1,5 με τα 116 άλογα σε όλα τα facelift c hatchback (A3, golf , Leon και Octavia) προφανώς δεν περνούσε τους ρύπους ο μικρός.
Αν κινήσε αστικά και περιαστικά, λένε ότι είναι εντάξει, αλλά αν κάνεις πολλά ταξίδια αυτοκινητόδρομο, ίσως ο μεγάλος είναι καλύτερη επιλογή.
Δεν έχουμε διαβάσει κάτι για προβλήματα, τουλάχιστον εδώ μέσα. -
Δεν είναι μόνο το γκάζι, ειναι άλλη η άπλα που σου δίνουν τα κυβικά σε ένα c αμάξι που προορίζεται για ταξίδια
-
Η αλήθεια είναι πως το αμάξι προορίζεται για (μικρή σχετικά) χρήση εντός Αθήνας.
Οι ανάγκες μου είναι πρακτικά βόλτες το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα. Στο γραφείο πάω 1 φορά την εβδομάδα και άμα.Ταξίδια μπορεί να τύχουν, αλλά θα είναι 1-2 φορές τον χρόνο και όχι κάτι ακραίο (με αμάξι).
Πρακτικά δεν ξέρω εάν υπερβαίνω τα 10Κ χλμ τον χρόνο. Στο Nissan Primera που έχω τώρα νιώθω πως πρέπει να έχω κάνει 15-20Κ χιλιόμετρα σε 3+ χρόνια!
Θεωρώ, δηλαδή, πως με γνώμονα τα όσα προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας τις ανάγκες μου, μάλλον δεν πρέπει να φοβάμαι το 1.0T, έτσι;
-
@matt_murdock said in Audi A3 (Type 8y - 2020):
Η αλήθεια είναι πως το αμάξι προορίζεται για (μικρή σχετικά) χρήση εντός Αθήνας.
Οι ανάγκες μου είναι πρακτικά βόλτες το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα. Στο γραφείο πάω 1 φορά την εβδομάδα και άμα.Ταξίδια μπορεί να τύχουν, αλλά θα είναι 1-2 φορές τον χρόνο και όχι κάτι ακραίο (με αμάξι).
Πρακτικά δεν ξέρω εάν υπερβαίνω τα 10Κ χλμ τον χρόνο. Στο Nissan Primera που έχω τώρα νιώθω πως πρέπει να έχω κάνει 15-20Κ χιλιόμετρα σε 3+ χρόνια!
Θεωρώ, δηλαδή, πως με γνώμονα τα όσα προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας τις ανάγκες μου, μάλλον δεν πρέπει να φοβάμαι το 1.0T, έτσι;
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις προχωράς άφοβα.
ΥΓ. Μια φορά την εβδομάδα στο γραφείο και αν;;;
Ενδιαφέρον!!!
Να πω την αλήθεια ζήλεψα λίγο -
Αρκετός κόσμος δουλεύει πλέον έτσι. Ιδιαίτερα όσοι είναι στην πληροφορική.
Εξαιρούνται εταιρείες με στυγνά αφεντικά που καταστρέφουν αυτοκίνητα που τα πληρώνει το λήζινγκ.
-
Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση!
Έχω την εξής ερώτηση: πως μπορώ να γνωρίζω εάν το αμάξι προέρχεται από στόλο leasing;
Είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια του εμπόρου εάν θα μου πει αλήθεια ή όχι, ή υπάρχει βέβαιος τρόπος να γνωρίζω το ιστορικό του ως προς τον/τους κατόχους;
Audi A3 (Type 8y - 2020)