Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 1
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 17
    • Best 9
    • Groups 0

matt_murdock

@matt_murdock

13
    Profile views
    17
    Followers
    1
    Following
    Joined Last Online

matt_murdock Unfollow Follow

Best posts made by matt_murdock

• Audi A3 (Type 8y - 2020)

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Audi A3 4ης γενιάς (δηλ. χρονολογίας 2020+).

Συγκεκριμένα:

• το budget που διαθέτω είναι έως 20Κ
      • αναζητώ έως 60Κ χιλιόμετρα (αυθαίρετο νούμερο)

Ο κύριος λόγος που έχω στραφεί σε αυτό το αμάξι συγκεκριμένα είναι λόγω του εσωτερικού και εξωτερικού design, το οποίο βρίσκω πολύ όμορφο.

Οι κύριες ανησυχίες που έχω είναι οι εξής:

• ορθά αναζητώ αυτοκίνητο μέσω εξουσιοδοτημένου εμπόρου (πχ ΚΑΡΕΝΤΑ, Φιλιππαίος); Θα ήταν προτιμότερο μέσω ιδιώτη κατόπιν ελέγχου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ίσως;
      • Φημίζεται το μοντέλο για προβλήματα;
      • Τι έξοδα να αναμένω εντός 5ετιας;

Εκτιμώ κάθε κατεύθυνση / συμβουλή μιας και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση από αυτοκίνητα!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      matt_murdock
    • RE: Audi A3 (Type 8y - 2020)

@A-d-P
      @georgemit

Η αλήθεια είναι πως το αμάξι προορίζεται για (μικρή σχετικά) χρήση εντός Αθήνας.
      Οι ανάγκες μου είναι πρακτικά βόλτες το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα. Στο γραφείο πάω 1 φορά την εβδομάδα και άμα.

Ταξίδια μπορεί να τύχουν, αλλά θα είναι 1-2 φορές τον χρόνο και όχι κάτι ακραίο (με αμάξι).

Πρακτικά δεν ξέρω εάν υπερβαίνω τα 10Κ χλμ τον χρόνο. Στο Nissan Primera που έχω τώρα νιώθω πως πρέπει να έχω κάνει 15-20Κ χιλιόμετρα σε 3+ χρόνια!

Θεωρώ, δηλαδή, πως με γνώμονα τα όσα προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας τις ανάγκες μου, μάλλον δεν πρέπει να φοβάμαι το 1.0T, έτσι; 😛

M
      matt_murdock
    • RE: Πληρωμή προστίμου λόγω παράβασης σε χώρα του εξωτερικού

@george-0 said in Πληρωμή προστίμου λόγω παράβασης σε χώρα του εξωτερικού:

Το δικηγορικό που αναφέρεις και σου έστειλε την επιστολή είναι ελληνικό ή ιταλικό;

Είναι ιταλικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο συνεργάζεται με την ιταλική εισπρακτική Nivi Spa, εάν κατανοώ σωστά.

posted in Περί αυτοκίνησης
      M
      matt_murdock

@a-d-p said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):

@matt_murdock said in Αγορά μεταχειρισμένου Audi A3 (4th gen):

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Audi A3 4ης γενιάς (δηλ. χρονολογίας 2020+).

Συγκεκριμένα:

• το budget που διαθέτω είναι έως 20Κ
      • αναζητώ έως 60Κ χιλιόμετρα (αυθαίρετο νούμερο)

Ο κύριος λόγος που έχω στραφεί σε αυτό το αμάξι συγκεκριμένα είναι λόγω του εσωτερικού και εξωτερικού design, το οποίο βρίσκω πολύ όμορφο.

Οι κύριες ανησυχίες που έχω είναι οι εξής:

• ορθά αναζητώ αυτοκίνητο μέσω εξουσιοδοτημένου εμπόρου (πχ ΚΑΡΕΝΤΑ, Φιλιππαίος); Θα ήταν προτιμότερο μέσω ιδιώτη κατόπιν ελέγχου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ίσως;
      • Φημίζεται το μοντέλο για προβλήματα;
      • Τι έξοδα να αναμένω εντός 5ετιας;

Εκτιμώ κάθε κατεύθυνση / συμβουλή μιας και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση από αυτοκίνητα!

Έχεις βρει κάποιο με τα κριτήρια που αναφέρεις;
      Γιατί εγώ τα βλέπω στα 25000€ στις αγγελίες . Εντωμεταξύ το καινούργιο ξεκινά από 27500€, που είναι και facelift (με τον 1500αρι με τα 116 ίππους)
      Για ποιον κινητήρα ενδιαφέρεσαι;
      Κιβώτιο μηχανικό ή dsg;
      Βενζίνη ή πετρέλαιο;

Έχω βρει 2-3 με αυτά τα κριτήρια ναι (ίσως με κόστος 22Κ αλλά οκ είμαι)!
      Αυτά που έχω δει έχουν 1000ρι κινητήρα με 116 ίππους, μηχανικό κιβώτιο και βενζίνη!

M
      matt_murdock

@georgemit said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

Προσωπικά αν κοιτούσα Α3 θα το έψαχνα μόνο ως 1.5. 😎
      Αν δε μου έφταναν τα χρήματα θα κοιτούσα κάτι άλλο, θα προσπαθούσα όμως να αποφύγω τα τρικύλινδρα 1.0Τ σε αυτή την κατηγορία.

Καλημέρα, ευχαριστώ για τη συμβουλή. Είδα πως αναφέρθηκε το ίδιο και παραπάνω.
      Για ποιον λόγο όμως; Είναι προβληματικοί οι 1.0Τ;

M
      matt_murdock

@Green-Power

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση!

Έχω την εξής ερώτηση: πως μπορώ να γνωρίζω εάν το αμάξι προέρχεται από στόλο leasing;
      Είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια του εμπόρου εάν θα μου πει αλήθεια ή όχι, ή υπάρχει βέβαιος τρόπος να γνωρίζω το ιστορικό του ως προς τον/τους κατόχους;

M
      matt_murdock

@a-d-p said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

@matt_murdock said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

@Green-Power

Είδα ένα σήμερα χρονολογίας 2020 (8Υ) με 50Κ χλμ και πραγματικά μου φαινόταν ολοκαίνουριο.
      Δεν είχε ούτε μισή γρατζουνιά, ενώ τα διπλανά είχαν εμφανή χρυπηματακια εδώ και εκεί.

Με ενημέρωσαν, όμως, πως όλα προέρχονται από τον στόλο της Avyens και άρα προηγουμένως ήταν leasing 😞

Αυτό είναι;
      👇
      https://www.car.gr/s/7ea6d5q3/

Είσαι όντως ντετέκτιβ!
      Αυτό είναι 😉

M
      matt_murdock

@civil357 said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

Δύο φορές έφτασα κοντά στην αγορά μεταχειρισμένου από την πρώην leaseplan . Από ότι κατάλαβα τα καλύτερα οχήματά τους τα εμπορεύονται μόνοι τους και το πλήθος των υπολοίπων τα διοχετεύουν σε μάντρες.
      Ήταν άριστα , αλλά και τα πιο ακριβά (μάλλον) της αγοράς.

Το συγκεκριμένο μάλλον έληξε η μίσθωση του το Σεπτέμβρη του 2024, το κράτησε λίγο η εταιρεία στα μεταχειρισμένα της, δεν πουλήθηκε, καθότι δεν είναι suv 😁, και το έσπρωξε σε μαντράδες σε χαμηλότερη τιμή. Ίσως είχε και κάποιο τρακάρισμα γιατί δεν βλέπω να αναφέρει ρητά κάπου στην αγγελία «ατρακάριστο»

Κοίταξα και εγώ την αγγελία στο site της Ayvens και όντως δεν αναφέρεται κάπου το εάν είναι ατρακάριστο ή όχι.
      Ωστόσο:

• είδα και άλλα μεταχειρισμένα στο site της Ayvens και δεν βρήκα σε κανένα την ένδειξη «ατρακάριστό», πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν το αναφέρουν (εκτός κι εάν ήμουν τόσο άτυχος που στο δείγμα που εξέτασα ήταν όλο τρακαρισμένα 😆)
      • στο car.gr αναφέρεται για το εν λόγω όχημα πως είναι ατρακάριστο (δεν ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστο είναι, διότι δεν έχω εμπειρία).

Θα ζητήσω και το ιστορικό από τον Φιλιππαίο, όπως πρότεινε και ο @gatoz

M
      matt_murdock

@antoniokon said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

@matt_murdock said in [Audi A3 (Type 8y - 2020)]

Θα ζητήσω και το ιστορικό από τον Φιλιππαίο, όπως πρότεινε και ο @gatos

O @gatoz το πρότεινε...ο γνωστός Τεό...

Αυτός που ανέφερες, έχει να μπει στο φόρουμ 16 χρόνια😊

χαχαχα έχεις δίκιο, το διόρθωσα 😂

M
      matt_murdock

Latest posts made by matt_murdock

@groover1972 said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

@fanis75 said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

Υπάρχει περίπτωση τα δυο service (21 & 23) που δεν φαίνονται στις πιστοποιήσεις να μην έχουν γίνει, όπως αναφέρεται στο site, ή μπορεί απλώς να έχουν γίνει σε τοπικά συνεργεία και να μην έχουν καταγραφεί στο επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο που τηρείται στην Audi;

Μήπως τα σέρβις ειναι αν 2ετία (όπως στις bmw), οπότε για αυτό δεν βλέπεις '21 και '23?

Τα μόνα που έχω δει είναι τα LongLife, τα οποία πράγματι γίνονται στη 2ετία ή 30Κ χιλιόμετρα, όπως με ενημέρωσε γνωστός (προσωπικά δεν έχω ιδέα).
      Ωστόσο, στο site της Ayvens αναφέρονται και δύο service 21 & 23, τα οποία ενδεχομένως να είναι μικρότερα / μην έχουν καταγραφεί από τον αντιπρόσωπο (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω)!

Τόσο πολύ σου άρεσε που θέλεις να το αγοράσεις;

Ναι, το αμάξι μου άρεσε πολύ! Ίσως εάν δεν μείνω πλήρως ικανοποιημένος να χρειαστεί να δω και αλλά οχήματα, αλλά νομίζω πως έχω καταλήξει στο μοντέλο!

M
      matt_murdock

@fanis75 said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

Υπάρχει περίπτωση τα δυο service (21 & 23) που δεν φαίνονται στις πιστοποιήσεις να μην έχουν γίνει, όπως αναφέρεται στο site, ή μπορεί απλώς να έχουν γίνει σε τοπικά συνεργεία και να μην έχουν καταγραφεί στο επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο που τηρείται στην Audi;

Μήπως τα σέρβις ειναι αν 2ετία (όπως στις bmw), οπότε για αυτό δεν βλέπεις '21 και '23?

Τα μόνα που έχω δει είναι τα LongLife, τα οποία πράγματι γίνονται στη 2ετία ή 30Κ χιλιόμετρα, όπως με ενημέρωσε γνωστός (προσωπικά δεν έχω ιδέα).
      Ωστόσο, στο site της Ayvens αναφέρονται και δύο service 21 & 23, τα οποία ενδεχομένως να είναι μικρότερα / μην έχουν καταγραφεί από τον αντιπρόσωπο (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω)!

M
      matt_murdock

@antoniokon said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

@matt_murdock said in [Audi A3 (Type 8y - 2020)]

Θα ζητήσω και το ιστορικό από τον Φιλιππαίο, όπως πρότεινε και ο @gatos

O @gatoz το πρότεινε...ο γνωστός Τεό...

Αυτός που ανέφερες, έχει να μπει στο φόρουμ 16 χρόνια😊

χαχαχα έχεις δίκιο, το διόρθωσα 😂

M
      matt_murdock

Δύο φορές έφτασα κοντά στην αγορά μεταχειρισμένου από την πρώην leaseplan . Από ότι κατάλαβα τα καλύτερα οχήματά τους τα εμπορεύονται μόνοι τους και το πλήθος των υπολοίπων τα διοχετεύουν σε μάντρες.

Το συγκεκριμένο μάλλον έληξε η μίσθωση του το Σεπτέμβρη του 2024, το κράτησε λίγο η εταιρεία στα μεταχειρισμένα της, δεν πουλήθηκε, καθότι δεν είναι suv 😁, και το έσπρωξε σε μαντράδες σε χαμηλότερη τιμή. Ίσως είχε και κάποιο τρακάρισμα γιατί δεν βλέπω να αναφέρει ρητά κάπου στην αγγελία «ατρακάριστο»

Κοίταξα και εγώ την αγγελία στο site της Ayvens και όντως δεν αναφέρεται κάπου το εάν είναι ατρακάριστο ή όχι.
      Ωστόσο:

• είδα και άλλα μεταχειρισμένα στο site της Ayvens και δεν βρήκα σε κανένα την ένδειξη «ατρακάριστό», πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν το αναφέρουν (εκτός κι εάν ήμουν τόσο άτυχος που στο δείγμα που εξέτασα ήταν όλο τρακαρισμένα 😆)
      • στο car.gr αναφέρεται για το εν λόγω όχημα πως είναι ατρακάριστο (δεν ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστο είναι, διότι δεν έχω εμπειρία).

Θα ζητήσω και το ιστορικό από τον Φιλιππαίο, όπως πρότεινε και ο @gatoz

M
      matt_murdock

@gatoz said in Audi A3 (Type 8y - 2020):

στο ιστορικο του θα φαινεται και αυτο
      στο δινουν κανονικα

@gatoz πως μπορώ να ζητήσω να μου δώσουν το ιστορικό; Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω δει είναι κάποιες παλαιότερες πιστοποιήσεις από το ηλεκτρονικό βιβλίο service.

Μπορεί να μου το δώσει ο Φιλιππαίος που εμπορεύεται το αμάξι;

M
      matt_murdock

Είδα ξανά το όχημα και αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής:

• η ayvens στο site λέει πως έχουν γίνει 4 service (ένα σε κάθε επέτειο του οχήματος 2021/22/23/24)
      • οι πιστοποιήσεις service που μου έδειξαν (από το ηλεκτρονικό βιβλίο της Audi) δεν είχαν εκδοθεί πρόσφατα. Συγκεκριμένα, είχε εκδοθεί μια πλήρης πιστοποίηση το 22, όπου αναγνωρίζεται μόνο ένα service - εκείνο του 22 (στα 25Κ χλμ btw) και δεν φαινόταν κάτι για 21, σε αντίθεση με αυτό που αναφέρεται στο site. Ακόμη, είδα μια μερική πιστοποίηση (πάλι από το ηλεκτρονικό βιβλίο της Audi) που είχε εκδοθεί το 24, κατα το service του 24 (50Κ χλμ).

Έχω ζητήσει να εκδόσουν μια πλήρη πιστοποίηση Service την τρέχουσα στιγμή, ώστε να δω τη συνολική εικόνα και περιμένω, γιατί μπορεί απλώς να κάνω λάθος υποθέσεις, μιας και οι πιστοποιήσεις που έχω δει είχαν εκδοθεί παλαιότερα.

Οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθούσε, γιατί είμαι κοντά σε αγορά. Ευχαριστώ και πάλι!

M
      matt_murdock

@Green-Power

Είδα ένα σήμερα χρονολογίας 2020 (8Υ) με 50Κ χλμ και πραγματικά μου φαινόταν ολοκαίνουριο.
      Δεν είχε ούτε μισή γρατζουνιά, ενώ τα διπλανά είχαν εμφανή χρυπηματακια εδώ και εκεί.

Με ενημέρωσαν, όμως, πως όλα προέρχονται από τον στόλο της Avyens και άρα προηγουμένως ήταν leasing 😞

Αυτό είναι;
      👇
      https://www.car.gr/s/7ea6d5q3/

Είσαι όντως ντετέκτιβ!
      Αυτό είναι 😉

M
      matt_murdock

@Green-Power

Δεν είχε ούτε μισή γρατζουνιά, ενώ τα διπλανά είχαν εμφανή χτυπηματάκια εδώ και εκεί.

M
      matt_murdock

@Green-Power

Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση!

Έχω την εξής ερώτηση: πως μπορώ να γνωρίζω εάν το αμάξι προέρχεται από στόλο leasing;
      Είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια του εμπόρου εάν θα μου πει αλήθεια ή όχι, ή υπάρχει βέβαιος τρόπος να γνωρίζω το ιστορικό του ως προς τον/τους κατόχους;

M
      matt_murdock

@A-d-P
      @georgemit

Η αλήθεια είναι πως το αμάξι προορίζεται για (μικρή σχετικά) χρήση εντός Αθήνας.
      Οι ανάγκες μου είναι πρακτικά βόλτες το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα. Στο γραφείο πάω 1 φορά την εβδομάδα και άμα.

Ταξίδια μπορεί να τύχουν, αλλά θα είναι 1-2 φορές τον χρόνο και όχι κάτι ακραίο (με αμάξι).

Πρακτικά δεν ξέρω εάν υπερβαίνω τα 10Κ χλμ τον χρόνο. Στο Nissan Primera που έχω τώρα νιώθω πως πρέπει να έχω κάνει 15-20Κ χιλιόμετρα σε 3+ χρόνια!

Θεωρώ, δηλαδή, πως με γνώμονα τα όσα προαναφέρθηκαν και γνωρίζοντας τις ανάγκες μου, μάλλον δεν πρέπει να φοβάμαι το 1.0T, έτσι; 😛

M
      matt_murdock
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ