-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν αμφιβάλω. Σωστό. Παρανομο αλλά πλημμέλημα. Το γεγονός πως κάνει ιδιαίτερα είναι διότι ο μισθός δεν του φτάνει και αυτό διότι κάποιο που μετά ένα οριακό επίπεδο απλώς πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας και δεν υπάρχουν έσοδα για να πληρωθεί όπως του αναλογεί
Ποιος εκπαιδευτικός θα άφησε την οικογένεια του και θα τρέχει για μαύρα εάν μπορεί να επιβιώσει από τον μισθό με άνεση;
Ξέρεις υπήρχαν ιδιαίτερα και πριν την κρίση τότε που οι μισθοί των 2-3000 στο δημόσιο ήταν συνηθισμένοι.
-
Υπήρχαν, αλλά δεν ήταν ο κανόνας
Εμείς γνωρίζαμε έναν αλλά είχε 7 παιδιά νομίζω. Και τα μισά φοιτητές σε διάφορες πόλεις. Ο άνθρωπος είχε γίνει κόκκαλο, δεν έτρωγε για να τα βγάλουν πέρα.Να ναι καλα, τώρα που τον θυμήθηκα. Περιττό να πω πως κάποια παιδια έγιναν σούπερ επιστήμονες στο εξωτερικό. Βασικά γιατροί
-
Υπήρχαν, αλλά δεν ήταν ο κανόνας
Εμείς γνωρίζαμε έναν αλλά είχε 7 παιδιά νομίζω. Και τα μισά φοιτητές σε διάφορες πόλεις. Ο άνθρωπος είχε γίνει κόκκαλο, δεν έτρωγε για να τα βγάλουν πέρα.Να ναι καλα, τώρα που τον θυμήθηκα. Περιττό να πω πως κάποια παιδια έγιναν σούπερ επιστήμονες στο εξωτερικό. Βασικά γιατροί
στο στενο δημοσιο μπορει να ηταν σχετικα σπανιοι ΑΛΛΑ σε δεκο κλπ ηταν κανονας
ο αχθοφορος της ολυμπιακης καθαριζε 5+ χαρτια με 14 μισθους, οι δεητζηδες επισης πολλα, οι οτετζηδες, ευδαπτζηδες κλπ διορισμενοι απο τον τοπικος βουλευτης -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν υπάρχουν τόσοι ΕΕ στις ευρωπαικές χώρες. Έχουν δουλειές οι άνθρωποι και ζουν μια χαρά. Οι Έλληνες ΕΕ δουλεύουν 24/7 για να βγάλουν τα προς το ζην και το κράτος τους ζητάει λεφτά απ' το βιοποριστικό τους υστέρημα, όχι απ' το περίσσευμα τους.
Κάπου να σταματήσουν τα αριστερά καραγκιοζιλίκια σας. Δεν θα πεθάνει ο κόσμος για να ζει βασιλικά το κωλοκράτος σας.
Εαν δεν βγαίνουν, να αλλάξουν δουλειά! Αλλά δεν ειναι δικαολογία αυτή, δηλαδή δεν βγάινω εαν δουλέυω νόμιμα, οπότε θα δουλέυω παράνομα!! Αυτό ειναι παράνοια!! Με το ίδιο σκεπτικό να γίνω και εγώ ληστής, αφού δεν τα βγάζω πέρα με την δουλειά μου. Αυτό ειναι λογική τυ παραλόγου.
Επίσης, δεν με απασχολεί το κράτος, αυτό το λές εσύ! Εμένα με ενδιαφέρει να πληρώνουν φόρο ΟΛΟΙ το ίδιο, και όχι να πληρώνω εγώ ο μαλάκας 44% και ο διπλανός μου να το παίζει μάγκας και να πληρώνει 0% και να βγάζει τα διπλά από εμένα. Τώρα, εαν αυτό δεν το δέχεσαι, προφανώς εισαι από την μεριά του μάγκα....ενώ εγώ ειμαι από την μεριά του μαλάκα.
Αλλά υπάρχει ισονομία, που σημαίνει ότι όλοι είμσατε ίσοι απέναντι στο νόμο, άρα όλοι πληρώνουμε τον ίδιο φόρο και όποιος φοροδιαφέυγει ειναι παράνομος (κλέφτης κοινώς), ειναι τόσο απλό!
Το πρόβλημά σου δεν είναι η ισονομία έναντι των φόρων. Είναι ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που σου παρέχει το κράτος για τα λεφτά που πληρώνεις σε φόρους.
Απλώς έχεις χάψει, όπως και πολλοί άλλοι, το παραμύθι των πολιτικών και των κρατιστών. Που τους συμφέρει να πουν "δε φταίω εγώ που σε σκίζω για να ζω εγώ καλά κι εσύ χειρότερα". Φταίνε οι άλλοι που δεν πληρώνουν, φταίει η Τουρκία που χαλάμε πολλά λεφτά σε εξοπλιστικά, φταίει η ΝΔ, φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα δισ € που έχει φάει και κατασπαταλήσει το ελληνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια και που συνεχίζει να το κάνει, μούγκα στη στρούγκα εννοείται. Προφανώς τώρα που μπήκε pos στις λαικές θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας...
-
Το πρόβλημά σου δεν είναι η ισονομία έναντι των φόρων. Είναι ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που σου παρέχει το κράτος για τα λεφτά που πληρώνεις σε φόρους.
Απλώς έχεις χάψει, όπως και πολλοί άλλοι, το παραμύθι των πολιτικών και των κρατιστών. Που τους συμφέρει να πουν "δε φταίω εγώ που σε σκίζω για να ζω εγώ καλά κι εσύ χειρότερα". Φταίνε οι άλλοι που δεν πληρώνουν, φταίει η Τουρκία που χαλάμε πολλά λεφτά σε εξοπλιστικά, φταίει η ΝΔ, φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα δισ € που έχει φάει και κατασπαταλήσει το ελληνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια και που συνεχίζει να το κάνει, μούγκα στη στρούγκα εννοείται. Προφανώς τώρα που μπήκε pos στις λαικές θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας...
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λές, αλλά εγώ λέω κάτι διαφορετικό.
Προφανώς και ΔΕΝ έχω χάψει κανένα παραμύθι, για αυτό και ΔΕΝ τους έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ!! Οπότε άλλοι το χάφτουν που τους εκλέγουν, όχι εγώ.
Προφανώς και το δημόσιο χρήμα δεν πάει εκεί που πρέπει και ειναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ότι τα έσοδα πάνε σε λάθος έξοδα του δημοσίου. Όλα αυτά δεκτά!
Αλλά όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός της παρανομίας (φοροδιαφυγή) και του γεγονότος ότι μια μερίδα του κόσμου πληρώνει φόρους και για αυτούς που δεν πληρώνουν. Πρόσεξε: ΔΕΝ λέω ότι στην Ελλάδα εαν πλήρωναν όλοι κανονικά φόρο πάλι δεν θα ήταν σκατά, γιατί έχουμε σκατά πολιτικούς. Λέω ότι μια μερίδα του κόσμους πληρώνει φόρους και μια άλλη όχι, αυτό συζητάω εδώ. Τα υπόλοιπα που λές, ισχύουν αλλά δεν ειναι το θέμα της συζήτησης για εμένα. Εγώ συζητάω για την φοροδιαφυγή και το ότι πρέπει να εκλείψει.
-
@andya3 θυμίζεις γύπα που έχει βρει την συνάδελφο που την λιγουρευεται, να κλαίει σε μια γωνιά για τη σχέση της που την απατάει και εσύ να της λες πως της αξίζει να την αγαπήσουν για αυτό που είναι, και ότι δεν ξερει ο λεγόμενος τι θυσυαρο εχει διπλα του και άλλα τέτοια.
-
@andya3 θυμίζεις γύπα που έχει βρει την συνάδελφο που την λιγουρευεται, να κλαίει σε μια γωνιά για τη σχέση της που την απατάει και εσύ να της λες πως της αξίζει να την αγαπήσουν για αυτό που είναι, και ότι δεν ξερει ο λεγόμενος τι θυσυαρο εχει διπλα του και άλλα τέτοια.
Γύπας είναι αυτός που σου βάζει ΕΝΦΙΑ αδιαφορώντας αν έχεις να τον πληρώσεις. Και μετά έχει και το δικαίωμα να σου πάρει το σπίτι σου λόγω χρεών στην Εφορία.
Τι λέτε εσείς οι αριστεροί κρατιστές για τις εισπρακτικές? Κάνει κάτι διαφορετικό το αγαπημένο σας κράτος?
-
Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας είναι μια αντιγραφή του γερμανικού. Αυτό που υσχιει μέχρι σήμερα και εάν δεν κάνω λάθος το έθεσε το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ταξισνετ. Προέβλεπε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην πλευρά των μισθωτών όπου μέσα είναι και οι δημόσιοι εργαζόμενοι το σύστημα έχει γενικά πετύχει. Εξαιρέσεις αποτελούν οι εργαζόμενοι που παίρνουν ένα μέρος του μισθού τους μαύρα και βέβαια οι μετανάστες.
Στους ελεύθερους το σκεπτικό του γερμανικού μοντέλου ήταν ότι τους βοηθάω τα πρώτα χρόνια με απαλλαγές ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν τελικά σοβαρές εταιρείες. Στη Γερμανία αυτό λειτούργησε σε συνδυασμό με τις συναινετεριστικες τράπεζες που έδιναν δάνεια σε όσους είχαν καλό σχέδιο.
Στην Ελλάδα σαφώς απέτυχε και κάνεις μέχρι σήμερα δεν είχε τη στοιχειώδη συναίνεση να αναπροσαρμόσει το πλαίσιο.
-
Πριν την κρίση, σχεδόν όλοι οι αυταπασχολούμενοι θα ήθελαν να γίνουν ΔΥ.
Αραγμα, μισθάρες, σύνταξη στα 50 και εφάΡπαξ...
Μετά την κρίση με τους χαμηλούς μισθούς αρκετοί θέλουν ακόμα.
-
Αγαπητέ @lap αυτά τα θέματα της φοροδιαφυγής των μικρών και μεσαίων λύνονται σε ένα βράδυ.
Οι μεγάλες και σοβαρές χώρες δεν ασχολούνται καθόλου με τους μικρούς, έχουν μεγάλα αφορολογητα για κέρδη και τζίρους με την προϋπόθεση να απασχολούν κάποιο αριθμό εργαζομένων τόσο σε εμπορικές επιχειρήσεις όσο και σε παροχής υπηρεσιών, δεν έχουν λόγο να φοροδιαφευγουν και δεν θέλουν γιατί και είναι σταθερό το φορολογικό τους σύστημα με ανεκτη φορολόγηση, έχουν ανταποδοτικοτητα οι φόροι τους σε δημόσιες δομές και από την άλλη δεν μπορούν να διαχειριστούν το μαύρο χρήμα όπως εδώ , θέλουν να καλύπτουν τις αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων κλπ με τραπεζικές συναλλαγές.
Η Γερμανία μέχρι πρόσφατα δεν είχε ούτε ταμειακές στις μικρές επιχειρήσεις ούτε POS υποχρεωτικά, τώρα τους ζορισανε και έχουν αρχίσει τη γκρίνια.
Καλά για την ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν το συζητάμε, αυτή αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και η ηλεκτρονική διασταύρωση γίνεται ηλεκτρονικά σε επίπεδο κονδυλίων, όχι μέχρι λεπτού όπως εδώ με τα MyData που έχουν βάλει υποχρέωση για ...ηλεκτρονικά δελτία αποστολής μέχρι και στον τελευταίο κτηνοτρόφο και αγρότη.
Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ρουμανία τα τελευταία χρόνια με μεγάλα αφορολογητα και για φόρο και απαλλαγή ΦΠΑ και ποσοστά φορολόγησης επί του τζίρου για κάποια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με την προϋπόθεση να απασχολούν προσωπικό , με αποτέλεσμα να υπάρξει σε μόλις 2-3 χρόνια άμεση αποκάλυψη του μαύρου χρήματος που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ .
Οι γιατροί που βγάζουν εκατομμύρια και δηλώνουν ψίχουλα και οι πολιτικοί που βγάζουν τα ίδια και τα ξεπλένουν σε διάφορα εταιρικά σχήματα είναι γνωστοί σε όλους και μπορεί ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο ελεγκτικός μηχανισμός να τους βρει πολύ εύκολα.
Το ίδιο και κάποιες τρανταχτες περιπτώσεις εργολάβων , μαστόρων , τεχνιτών αλλά και στην εστίαση και τον τουρισμό σε γνωστά τουριστικά θέρετρα.Για να καταλάβετε όμως τι αδιανόητα ηλίθιοι είμαστε θα σας δώσω ένα παράδειγμα με μια περίπτωση που μου έτυχε σήμερα.
Έρχεται ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ σε κάποιον πως χρωστάει 280€ και πως αν δεν τα τακτοποιήσει εντός 30 ημερών θα προβούν σε αναγκαστικά μέτρα κλπ κλπ.
Τι είναι τα 280€ αυτά και από πού;
Κάποιος λέει θείος του πατέρα του που έχει πεθάνει το 2007 δεν είχε παιδιά, δεν υπέβαλε για αυτόν κανένας δήλωση τη χρονιά που πέθανε και του έβγαλαν χρωστουμενα 80 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έγιναν 280 πήγαν και βρήκαν αυτόν από την τρίτη γενιά συγγένειας και του τα χρέωσαν!!!!!Η εφορία λέει τώρα πρέπει να φέρει αποποίηση και κάποια άλλα έγγραφα για να τα σβήσει.
Ο άνθρωπος έψαξε να βρεί με δικηγόρο τι έχει γίνει, υπάρχει αποποίηση αλλά δεν έχει αντίγραφο πρέπει να γίνουν αιτήσεις και να πληρωθούν κάποια ποσά στον δικηγόρο και τον λογιστή που στο τέλος θα ξεπεράσει το ποσό της οφειλής!Δηλαδή φανταστείτε την διαδικασία επιλογής από κάποιους υπαλλήλους που σε μια λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες έφτασαν σε αυτή την περίπτωση, σπατάλησαν κάποιες εργατοώρες και πόσες εργατοώρες θα χάσει ο φορολογούμενος για να το λύσει.
Η δική μου ερμηνεία επειδή βλέπω τον τελευταίο καιρό πολλές ανάλογες περιπτώσεις μεγάλης πίεσης για τέτοια μικροποσα είναι πως υπάρχει γραμμή να αρπάξουν ότι μπορούν από τους μικροοφειλετες τύπου μαρίδας καθώς δεν μπορούν να πάρουν τίποτα όχι από τους μεγάλους αλλά ούτε από τους μικρούς των 3000-10000€.
-
Γύπας είναι αυτός που σου βάζει ΕΝΦΙΑ αδιαφορώντας αν έχεις να τον πληρώσεις. Και μετά έχει και το δικαίωμα να σου πάρει το σπίτι σου λόγω χρεών στην Εφορία.
Τι λέτε εσείς οι αριστεροί κρατιστές για τις εισπρακτικές? Κάνει κάτι διαφορετικό το αγαπημένο σας κράτος?
Μόνο που όντως μας έβαλαν ΕΝΦΙΑ επειδή για παράδειγμα κάποιοι κλάδοι με την φοροδιαφυγή τους οδήγησαν το κράτος σε πτώχευση, για αδυναμία εισπραξης φόρων μαζί φυσικά και με την κατάχρηση του δημοσίου από τα πολιτικά κόμματα και δη τη ΝΔ που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας υπερδιπλασιάζοντας το χρέος, για πελατειακούς σκοπούς, μέσα σε 6 έτη και πολύ πάνω από το ΑΕΠ της ως ποσοστό!
-
Πως τους πετσόψες έτσι, αιθέρας ρε ουστη, πως τους άμησες έτσι ρε Αντώνη επιβήτορα τσ' αντρικής σχολής
-
Δεν συμφωνώ φίλε πασοκε!
Ο φόρος επι τζίρου δεν υπολογίζει το ποσοστό κερδών και την δυνατότητα να υπάρξει κέρδος!
Δεν υπολογίζει τις Α ύλες και τα κόστη παραγωγής! Δεν υπολογίζει την φάση ανάπτυξης σε μια νέα αγορά κτλ!
Αυτό μπορεί να γονατίσει μια επιχείρηση!
Προφανώς η μαρίδα δεν είναι η λύση, δεν είμαι τόσο αυστηρός όσο φαίνομαι στα γραπτά μου, θα έλεγα μάλιστα πώς είμαι το αντίθετο δηλαδή πάρα μα πάρα πολύ ελαστικός, αλλά ως έναν βαθμό κάποιοι εξ αυτών οδηγούνται στην πρόκληση απέναντι στις υπόλοιπες μαρίδες!
Προφανώς συγκεκριμένοι κλάδοι είναι υπαίτιοι για τα 16 δις ( μη μειωμένων φόρων)/ έτος που τα καρπώνονται οι ίδιοι για να μας κάνουν επίδειξη εργατικότητας, και το καλύτερο....οι κληρονόμοι τους να έχουν τουπέ!
Φωναζει ο εργολάβος για να φύγει η μαρίδα!
Νέα παροιμία !!!
-
H κασέτα του Λαπ, μάσησε οπότε θα τον αφήσουμε να την φτιάξει και θα πω στον βαγκιρκ ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που στέλνουν οι εφορίες φόρους σε άτομα που υπάρχειν κάποια συνωνυμία χωρίς να κοιτάνε ηλικίες κλπ.
Για παράδειγμα έστειλαν σε 28άρη φόρο για πρόστιμο ανακριβούς δήλωσης από γονική παροχή που είχε κάνει στην κόρη του 9 χρόνια πριν.
Δεν σκέφτηκαν να ψάξουν ότι ένας 18άρης αν είχε κόρη δύσκολα θα της έκανε και γονική παροχή.
Και τελικά δεν μπορούσε να το σβήσει τον φόρο και με συνεννόηση με τους εφοριακούς το άφησαν να παραγραφεί.
Αυτό που λες, στέλνουν ότι, νάναι όπου νάναι για να μην έχουν ευθύνη.
-
Αστυνομικοί, όχι από αυτούς που χτυπάνε χωρίς λόγο, από αυτούς με υψηλές αξίες και σεβασμό που τρέχουν απέναντι στον κάθε τρελό και παλαβό του κόσμου αυτού χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους..
900 ευρώ/μηναΑυτοί που χτυπάνε (ΜΑΤ) παίρνουν 150€ παραπάνω επίδομα
γιατί τρώνε κ καμιά μολότοφ
-
Ο φόρος επι τζίρου δεν υπολογίζει το ποσοστό κερδών και την δυνατότητα να υπάρξει κέρδος
Μιλάμε για τους πολύ μικρούς και μικρούς με έως 500000€ τζίρο και με πολύ μικρό ποσοστό επί του τζίρου 1-3% σε άλλες χώρες , και πάντα έχουν τη δυνατότητα αν δεν τους συμφέρει λόγω επενδύσεων και δαπανών που εκπίπτουν να πάνε με τον γενικό συντελεστή πχ 16% στη Ρουμανία.
-
Και υπάρχει και απαλλαγή ΦΠΑ στις υπόλοιπες χώρες τις ΕΕ με διάφορα ποσά.
https://www.taxheaven.gr/news/44869/syntelestes-fpa-kai-oria-apallagwn-se-ola-ta-krath-melh-ths-ee?nomobile=1Φανταστείτε το πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας που θα είχε ένας πολύ μικρός επαγγελματίας ή μαγαζάκι που δεν θα χρεώνει 24% στα προϊόντα και υπηρεσίες του σε σχέση με τους μεγάλους για να βγάζει ένα καθαρό κέρδος μέχρι 10-15-20 χιλιάδες ευρώ για τα προς το ζην ή συμπληρωματικά με μια ακόμη μισθωτή εργασία.
Και προσθέστε το αντίστοιχο κομμάτι της πίτας από μικρούς χονδρεμπορες , και ατομικές επιχειρήσεις που θα ξαναεμπαιναν στο παιχνίδι με την ευνοϊκή φορολόγηση για να στηρίξουν αυτούς τους μικρούς ως προμηθευτές τους.
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αστυνομικοί, όχι από αυτούς που χτυπάνε χωρίς λόγο, από αυτούς με υψηλές αξίες και σεβασμό που τρέχουν απέναντι στον κάθε τρελό και παλαβό του κόσμου αυτού χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους..
900 ευρώ/μηναΑυτοί που χτυπάνε (ΜΑΤ) παίρνουν 150€ παραπάνω επίδομα
γιατί τρώνε κ καμιά μολότοφ
Καλά εννοείται δεν είμαι υπέρ των μπαχσλακιδων και αυτών των τύπων που είναι πραγματικά μαστουρες! έχω δει από κοντά κάνα δυο φορές και το βλέπεις ότι είναι σε ψυχεδελικό επίπεδο , έχω μαλώσει μαζί τους σε στυλ να φύγουν από εκεί, πως είναι φασίζοντα όντα κτλ
Αλλά, ούτε θα υπερασπιστώ όσους δεν τιμούν την εκπαίδευση τους και αγριευουν χωρίς ουσιαστικό λόγο σε απλά παιδιά που διεκδικούν ειρηνικά ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον και που οντως τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον της χώρας !
Είναι το ίδιο που έλεγα και για τους λιμενικούς! Οταν φέρεις το εθνόσημο είναι τιμή, κσι εκείνη την ώρα το εκπροσωπείς! Δεν είσαι εσύ το κράτος! Είσαι εκπρόσωπος του! Δέχομαι πως κάποιοι φοβούνται και ο φόβος σε κάνει επιθετικό! Είναι εμπόλεμη κατάσταση πολλές φορές! Πρέπει να τηρείς και να εφαρμόζεις ομως την εκπαίδευση σου ειδάλλως να κάνεις άλλη δουλειά!
Ελπίζω να μη σε προσέβαλα διότι μου είσαι συμπαθέστατος !
-
Το είπε ο ηγέτης αυτό που έλεγε ο φανης! Αυτό μάλλον ήταν ο λαγοσ! Προτείνει αλλαγή του άρθρου 86 του συντάγματος
Θα ισχύσει άραγε αναδρομικά;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Και υπάρχει και απαλλαγή ΦΠΑ στις υπόλοιπες χώρες τις ΕΕ με διάφορα ποσά.
https://www.taxheaven.gr/news/44869/syntelestes-fpa-kai-oria-apallagwn-se-ola-ta-krath-melh-ths-ee?nomobile=1Φανταστείτε το πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας που θα είχε ένας πολύ μικρός επαγγελματίας ή μαγαζάκι που δεν θα χρεώνει 24% στα προϊόντα και υπηρεσίες του σε σχέση με τους μεγάλους για να βγάζει ένα καθαρό κέρδος μέχρι 10-15-20 χιλιάδες ευρώ για τα προς το ζην ή συμπληρωματικά με μια ακόμη μισθωτή εργασία.
Και προσθέστε το αντίστοιχο κομμάτι της πίτας από μικρούς χονδρεμπορες , και ατομικές επιχειρήσεις που θα ξαναεμπαιναν στο παιχνίδι με την ευνοϊκή φορολόγηση για να στηρίξουν αυτούς τους μικρούς ως προμηθευτές τους.
Ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία του προοδευτικού συστήματος φορολόγησης της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και της φιλελεύθερης πολιτικής με λιγότερα σκαλοπάτια όμως!
Για αυτό δεν συμφωνώ με το φλατ ταξ των φιλελε
Διότι νομοτελειακά οι μεγάλοι θα αποκτούν τέτοια δύναμη που οποιοσδήποτε μικρός δεν θα μπορεί να εισέλθει σε μια αγορά!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3