-
ΝΔτης Λαζογερμανος... είστε είδος τελικά.
Οτι έγραψα είναι λόγια εργοστασιάρχη και αρκετά σημαντικού στην περιοχή του. Τίποτα δικό μου.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Λαζογερμανος... είστε είδος τελικά.
Οτι έγραψα είναι λόγια εργοστασιάρχη και αρκετά σημαντικού στην περιοχή του. Τίποτα δικό μου.
Μια και λες για Γερμανία, Ο Solz (που επιτέλους πήγε σπίτι του), έλεγε στους Γερμανούς μην ακούτε τι λένε οι βιομήχανοι για το ενεργειακό, τα συμφέροντά τους κοιτάνε όχι το καλό της χώρας.
Πρόσεχε γύρε, γιατί με τα παραδείγματα με τους εργοστασιάρχες που φέρνεις κινείσαι εκτός σοσιαλιστικής γραμμής... -
Σοσιαλδημοκράτες είναι, όχι κομμουνιστές. Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα διασπάστηκαν από τους κομμουνιστές. Για αυτό οι κομμουνιστές πιο πολύ μισούν τους σοσιαλδημοκράτες. Αποδέχονται το ιδιωτικό κεφάλαιο ως πιο αποδοτικό τρόπο δημιουργίας πλούτου ανά κλάδο και αγορά ΠΑΝΤΑ όμως μέσα σε ένα πλαίσιο αυστηρά σχεδιασμένο από το κράτος και την κεντρική του στρατηγική. Οχι από την αγορά που σταδιακά οδηγεί σε ολιγοπώλια και αυτά ορίζουν την τύχη της χώρας.
Δηλαδή ναι μεν οι δυνάμεις τις αγοράς ορίζουν κάποια μικροοικονομικα δεδομένα σε μια ελεύθερη αγορά αλλα και το κράτος όπου εντοπίζει στρεβλώσεις ή σχεδιάζει εθνικές στρατηγικές ορίζει επιπλέον μικροοικονομικές μεταβλητές στους ιδιώτες που παράγουν τον πλούτο.
Δηλαδή είναι ρυθμιστής της οικονομίας κυρίως για εθνικούς λόγους. Δηλαδή είναι πραγματικές πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις.
Παράδειγμα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες απορρέουν ένα όφελος στο ΑΕΠ το οποίο το υπολογίζουν στην βάση του πληθωρισμού, των δεικτών ισοζυγίων κτλ κτλ
Μπορεί οι ελεύθερες συμβάσεις να οφελουν κάποιους κλάδους και όντως έτσι είναι , στο σύνολο όμως της εθνικής οικονομίας οι συλλογικές ενισχύουν το ΑΕΠ περισσότερο από οτι οι ελεύθερες.
Ο εργαζόμενος αποκτά διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στην εργοδοσία για το κατώτερο των εισαοδηματων του, τις άδειες τους κτλ
Δεύτερο παράδειγμα. Ενέργεια. Σου εξήγησα πιο πάνω. Το κόστος της πρέπει να οφελεί την παραγωγική βάση της χώρας όχι ολιγοπώλια. Οπότε η πολιτική πρέπει να σχεδιαστεί με αυτό ως γνώμονα.
Ο Σολτς έπεσε στην μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση της χώρας του για λόγους πολέμου. Οδήγησε το κόμμα του στο χαμηλότερο ποσοστό εδώ και σχεδόν 100 έτη.
-
Κάτι που δεν σχολιάστηκε από κανέναν.
Ολη μα όλη η ανατολική Γερμανία ψήφισε το υπέρ/ακροδεξιό κόμμα.
Εντυπωσιακό.
-
Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής», ο υπουργός Μεταφορών όταν συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.
«Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών,είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. -
Ολη μα όλη η ανατολική Γερμανία ψήφισε το υπέρ/ακροδεξιό κόμμα.
Λογικό και αναμενόμενο.
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
«Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών,είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Άδικο έχει? Τι φταίει ο Άδωνης, εαν η πλειοψηφία των πολιτών (ειδικά των Σερρών) ειναι ΗΛΙΘΙΟΙ!?!?!
-
Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής», ο υπουργός Μεταφορών όταν συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.
«Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών,είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.Ρώτησα προχθές, φίλη Σερραια (και ωραία συνάδελφό
),
(πρώην πασοκα, νυν ΣΥΡΙΖΑ και οσονούπω κίνημα αλλαγής)
- Πώς τα κατάφερε κ επανεξελέγη ο Καραμανλής ;;;
Μου λέει, έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο.... μέχρι κι εγώ πήγα σε αυτόν για την μετάθεση
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
«Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών,είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.Ρώτησα προχθές, φίλη Σερραια (και ωραία συνάδελφό
),
(πρώην πασοκα, νυν ΣΥΡΙΖΑ και οσονούπω κίνημα αλλαγής)
Μου λέει, έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο.... μέχρι κι εγώ πήγα σε αυτόν για την μετάθεση
Εμα να γιατι βγαινουν ολο οι ιδιες οικογενεις και δε θα δουμε προκοπη ποτε σε αυτη τη χωρα, οταν ερθει η ωρα της ψηφου οσοι ψηφιζουν το γνωστο ψαχνουν.
-
Πέρα από αυτό, να τα βλέπουν μερικοί που νομίζουν ότι το κράτος είναι μονάχα ακραίοι και αυταρχικοι υπάλληλοι.
Υπάρχουν πολλοί δημοκράτες στην σκέψη και ιδεολογία σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
Κάτι ήξερε ο Ανδρέας και σάρωσε το δημόσιο. Είχε εμπειρίες από άλλες εποχές. -
Πέρα από αυτό, να τα βλέπουν μερικοί που νομίζουν ότι το κράτος είναι μονάχα ακραίες και αυταρχικοι υπάλληλοι.
Υπάρχουν πολλοί δημοκράτες στην σκέψη και ιδεολογία σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
Κάτι ήξερε ο Ανδρέας και σάρωσε το δημόσιο.Από το εκλογικό σώμα προέρχονται και οι κρατικοί υπάλληλοι, λογικό είναι τα ίδια ποσοστά να υπάρχουν και σε αυτούς, άλλωστε οι διαδικασίες πρόσληψης είναι (σχετικά) αδιάβλητες. Το συντριπτικό ποσοστό των εν ενεργεία έχει μπει αξιοκρατικά.
-
Πριν πολλές δεκαετίες δεν ήταν έτσι. Για αυτό το λέω
Φυσικά και έχουν μπει αξιοκρατικά. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που ισοπεδώνω. Έχω στο περιβάλλον μου ανθρώπους που εργάζονται σε τέτοια πόστα και είναι αξιοπρεπέστατοι, εργατικοί και στο καθήκον.
Αυτό που μου λένε, αν καμιά φορά μιλήσουμε για θέματα της κοινωνίας είναι πως ζούμε τον ύπνο του δικαίου εμείς οι απλοί πολίτες, σάπια και τρελή η κοινωνία μας σε κάθε επίπεδο.
Γενικά πολύ τρέλα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο
Όλοι είναι μουρλοι.Για αυτό και κάποτε έγραψα, πως με αυτά που βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται μια καλοπέραση για τον εαυτό τους.
-
Εεε καλά και πριν τον Χαρίλαο Τρικούπη, όταν άλλαζε η κυβέρνηση, άλλαζαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι
.
Αυτήν τη στιγμή, μόνο στη Βουλή και στους δήμους υπάρχει μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων που μπήκαν με "τενεκέ λάδι"
-
Όχι τόσο πίσω, στο 1960 ετσι ήταν. Η κυβέρνηση δεν ήλεγχε 100% το κράτος. Όπως και παλιότερα επί Ελ. Βενιζέλου.
Έβγαινε εγκύκλιος και ΑΜΑ ήθελαν την τηρούσαν.
Σαν να λέμε η διοίκηση ενός εργοστασίου έδινε μια εντολή στην παραγωγή και ΑΜΑ ήθελαν την εκτελούσαν.
Καλά στους δήμους, ναι. Όποιος έχει σόι μεγάλο έχει δουλειά στον δήμο
-
Να δεις πασόκους εργοστασιάρχες. Φανατικούς κιόλας. Και όχι χωρίς να προμηθεύουν το δημόσιο. Άκρως ανταγωνιστικοί. Προερχόμενοι από άλλες εποχές του 60-70. Οκ κάποιες χαρες ζητούσαν αλλά πταίσματα. Πιο πολύ σε επίπεδο δήμων όπως ασφαλτοστρώσεις κτλ
Τα παιδιά τους Κούλης και ξερό ψωμί
Κληρονόμοι....
-
Εεε καλά και πριν τον Χαρίλαο Τρικούπη, όταν άλλαζε η κυβέρνηση, άλλαζαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι
.
Αυτήν τη στιγμή, μόνο στη Βουλή και στους δήμους υπάρχει μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων που μπήκαν με "τενεκέ λάδι"
Πριν τον Βενιζέλο, το 1911. Μετά είχαν ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος...
Τώρα θα ονομάσουν έτσι και μια πλατεία στην Ουασιγκτώνα...
-
Αμα έζησες ή έζησαν οι γονείς σου και οι παππούδες σου...
και
τότε...
-
Ρώτησα προχθές, φίλη Σερραια (και ωραία συνάδελφό ),
Σερραία και ωραία είναι πλεονασμος...
Οι πιο ωραίες γυναίκες που έχω γνωρίσει ήταν Σερραίες.Κάποια πικάντικη παροιμία έλεγαν για τις Σερραίες οι Σαλονικιοι αλλά δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οι πιο ωραίες γυναίκες που έχω γνωρίσει ήταν Σερραίες.Κάποια πικάντικη παροιμία έλεγαν για τις Σερραίες οι Σαλονικιοι αλλά δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό.
Πάρε γκόμενα Σερραία, να την χαίρεται η παρέα!!!
-
Αυτόν λέει τον συνέλαβαν για το παραπάνω ποστ...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Είμαι Σερραίος από τη μεριά της μητέρας μου.
Λέγανε οι παλιοί, ότι έδιναν λεφτά στη γυναίκα να πάει Θεσσαλονίκη να πάρει παλτό και επέστρεφε η γυναίκα από Θεσσαλονίκη με το καινούριο παλτό και....τα λεφτά
.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3