-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Σε 2 χρόνια, είναι πολύ λογικό νομίζω.
Οι δικοί μου (cc) λειτουργούν άψογα ακόμη μετά από 2 έτη, ο βασικός λόγος φθοράς τους είναι ο ήλιος, εφόσον το αυτοκίνητο μένει πολλές ώρες εκτεθειμένο σκληραίνουν πιο γρήγορα.
Όσο για τους συμβατούς υαλοκαθαριστήρες όσες φορές έχω τοποθετήσει συμβατούς (bosch) και όχι εργοστασιακούς που πιθανόν να είναι και αυτοί του ιδίου εργοστασίου παραγωγής, ακούγονται, οπότε πλέον βάζω μόνο εργοστασιακούς.
Στο golf με έπιασε η τσιγκουνιά την τελευταία φορά και τοποθέτησα συμβατό bosch και σκούζει... -
To αυτοκίνητο παρκάρει μέρα-νύχτα σε κλειστό πάρκινγκ. Η μόνη περίπτωση που είδε ήλιο ήταν οι διακοπές του 2023. Αλλά όπως και να χει πάντα τόσο μου κρατάνε σε όλα τα αυτοκίνητα. Μαξ 2 χρόνια.
-
To αυτοκίνητο παρκάρει μέρα-νύχτα σε κλειστό πάρκινγκ. Η μόνη περίπτωση που είδε ήλιο ήταν οι διακοπές του 2023. Αλλά όπως και να χει πάντα τόσο μου κρατάνε σε όλα τα αυτοκίνητα. Μαξ 2 χρόνια.
Και εγω στην 2ετια τους αλλαζω. Ασχετως που ειναι σε κλειστο γκαραζ βλεπω πτωση.
Ηδη στο Mazda κανουν λιγα νερα...τους καθαριζω με λιγο οινοπνευμα να συνελθει λιγο το λαστιχο και μετα το καλοκαιρι (να φανε και τις ζεστες) πανε για αλλαγη.
Περιεγο που η bosch δεν εχει aerotwin. Εκτος και αν οι διαστασεις του ειναι ιδιες με καποιο αλλο μοντελο Corolla? -
To περίεργο με τη bosch είναι ότι στον κατάλογο δεν το έχει καν το μοντέλο ενώ για το hatchback δίνει μόνο για πίσω. Κοίταξα και από CHR αλλά δεν είναι ίδιοι. Δεν ξέρω πάντως ποια άλλα Τουοτα τους φοράνε αυτούς γιατί έχουν ένα σποϊλεράκι ενσωματωμένο και στο κουτί πάνω δεν αναφέρει συμβατά μοντέλα.
-
Αν κάποιος έχει τη διάθεση και το χρόνο, μπορεί να αλλάζει μόνο τα λάστιχα, αυτά φθείρονται έτσι κι αλλιώς.
Δεν ξέρω όμως εάν αλλάζονται σε αυτούς τους νέους υαλοκαθαριστήρες. Περίπου 30 ευρώ τους αγόρασα μπροστά και πίσω, θα σας γράψω τι μάρκα είναι μόλις τους δω. -
Ίσως οι πιο ακριβοί υαλοκαθαριστήρες που έχω πάρει ποτέ. Σχεδόν 40€ καθώς δε βρήκα τίποτα συμβατό πέρα από Denso που μάλλον είναι και ο κατασκευαστής των εργοστασιακών. Πολύ περίεργο που bosch, valeo κτλ δεν έχουν τίποτα για ΨΨ.!
Κάνουν και για το Σεντάν κορούλα άραγε η αντικατάστασης από την αντιπροσωπεία ούτε χρόνο και κάνουν γραμμές πολύ μάπα για δώσε κωδικό να ψάξω μήπως είναι ίδιοι
-
Όχι δεν κάνουν. Το site της Denso δίνει άλλους για το σεντάν (εάν μιλάμε για Ε21 τουλάχιστον).
-
Όχι δεν κάνουν. Το site της Denso δίνει άλλους για το σεντάν (εάν μιλάμε για Ε21 τουλάχιστον).
Με ενα γρηγορο τσεκ στο νετ διαπιστωσα πως του CC του οδηγου ειναι ιδιος με Corolla E18 (650) και συνοδηγου με Yaris Cross (400). Τουλαχιστον σε DENSO φορατε τους ιδιους. Λογικα αντιστοιχα και σε Bosch αν παιζουν. Δεν γινεται να μην υπαρχει συμβατοτητα με καποιο αλλο μοντελο. Θα ηταν παρανοικο...
-
Πάντως κι άλλοι είδαν κι εγώ πως δεν πρόκειται και για την καλύτερη ποιότητα. Ενός μηνός αμάξι, στις αργές βροχές είναι πολύ «γρήγορη» η ελάχιστη ταχύτητα του αισθητήρα βροχής, κι αρχίζει και τρίζει ελαφρά κι αφήνει ίχνος υγρασίας μερικές φορές η λεπίδα προς τον οδηγό.
Αφού το σκέφτηκα μήπως τον απαλλοτρίωσε κάποιος στην αντιπροσωπεία πριν τη παραλαβή... καλύτερα πάντως να σταματήσετε σε μαγαζί με αξεσουάρ να αλλάξουν το λαστιχάκι πολύ φθηνότερα. Γιατί δύσκολο να βρεθεί βάση καλύτερη απ την εργοστασιακή. -
Η TOYOTA πιθανότατα παρέχει σαν ανταλλακτικό μόνο το λάστιχο κι όχι όλο το μάκτρο.
-
Προσφέρει και τα δύο. Ότι διαλέξει ο πελάτης.
-
Έχεις δίκιο στο Σεντάν είναι 70cm και 35cm τους βρήκα και τους παρήγγειλα
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Η TOYOTA πιθανότατα παρέχει σαν ανταλλακτικό μόνο το λάστιχο κι όχι όλο το μάκτρο.
Όχι σου δίνει όλο τον καθαριστηρα αλλά είναι πολύ πιο μάπα από τον εργοστασιακό
-
Ξέρει κανείς από περιέργεια τα λαστιχένια πατάκια πόσο κάνουν; Γιατί αυτές όι μοκέτες που έχει για πατάκια δεν μου γεμίζουν το μάτι εδώ και 40 μέρες που το έχω... πολύ λεπτές καί βρωμιζουν πολύ εύκολα σε σχέση με το ρενω που ειχα πιο χοντρες και πιο ανθεκτικές
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
Ξέρει κανείς από περιέργεια τα λαστιχένια πατάκια πόσο κάνουν; Γιατί αυτές όι μοκέτες που έχει για πατάκια δεν μου γεμίζουν το μάτι εδώ και 40 μέρες που το έχω... πολύ λεπτές καί βρωμιζουν πολύ εύκολα σε σχέση με το ρενω που ειχα πιο χοντρες και πιο ανθεκτικές
Τα λαστιχενια πατακια δε ρουφανε το νερο και εχεις συνεχεια βρεμενα παπουτσια βροχερες μερες ή αν πατησεις σε νερα.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Τα λαστιχενια πατακια δε ρουφανε το νερο και εχεις συνεχεια βρεμενα παπουτσια βροχερες μερες ή αν πατησεις σε νερα.
Προσωπικά με βολέψανε πάρα πολύ σε σχέση με τα μοκετενια. Και καλοκαίρι και χειμώνα.
-
Γύρω στα 90€ έχουν τα λαστιχένια τα επίσημα, εκτός απ του οδηγού δεν με εντυπωσίασαν
-
Δεν τα έβαλα ποτέ τα πατάκια του. Τα χω ακόμα στα νάιλον. Με την μια έβαλα τα λαστιχένια που τα χα παραγγείλει μαζί με το αμάξι. Νομίζω γύρω στα 90€ είχαν και αξίζουν καθε ευρώ. Απ τα καλύτερα αξεσουάρ.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Προσωπικά με βολέψανε πάρα πολύ σε σχέση με τα μοκετενια. Και καλοκαίρι και χειμώνα.
Κι εγώ τα χρησιμοποιώ συνέχεια τα γνήσια λαστιχένια πατάκια. Τα μοκέτας κρατανε σκόνη και υγρασία, καθαρίζονται δυσκολα και αφήνουν βρωμιές να φτάσουν στην εργοστασιακή μοκέτα, σε αντίθεση με τα λαστιχένια που καθαρίζονται πανεύκολα και, λόγω του γείσου τους περιμετρικά, περιορίζουν τη βρωμιά στην επιφάνειά τους.
Μπόνους των γνήσιων λαστιχένιων, ότι δεν μυρίζουν εν αντιθεσει με τα περισσότερα aftermarket. -
Αυτά εχω στο Yaris cross
τα πλήρωσα ακριβότερα απο της toyota αλλά το πλαϊνό χείλος τους είναι εμφανέστατα πιο ψηλό... και μυρίζουν -πολύ διακριτικά- βανίλια !
Youtube Videoλογικά θα έχουν και για CC
-
80 ευρώ τα μαμα λαστιχένια και ειναι πολυ καλυτερα απο οτιδηποτε κυκλοφορεί εξω.. Δεν μυρίζουν και έχουν σωστη εφαρμογή και το κυριοτερο... 2 χρονια τωρα καμμια φθορά.....
Για τους υαλοκαθαριστήρες... πάω για 3ο σετ σύντομα... 6 μηνες τους κρατάω.
γλυτώνω τις γρατσουνιές στο τζάμι και το κοστος σε σχέση με το όφελος ειναι αστείο.
Toyota Corolla Cross