-
Δεν εχω καποια γνωμη για την εκδοση του ST,αλλα ρε γμτ 35 χιλιαρικα ειναι πολλα,να ειχαν τον 1.5αρη να πω ενταξει,35 χιλιαδες ευρω για να εισαι με 1.0αρη μοτερ,too much,υπερβολη.
-
@ken11 said in Ford Puma 2019:
Δεν εχω καποια γνωμη για την εκδοση του ST,αλλα ρε γμτ 35 χιλιαρικα ειναι πολλα,να ειχαν τον 1.5αρη να πω ενταξει,35 χιλιαδες ευρω για να εισαι με 1.0αρη μοτερ,too much,υπερβολη.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Με τον 1.5 θα ήταν no brainer, με τον χιλιάρη (έστω βελτιωμένο) πας με μισή καρδιά...
Βλέπεις στα ίδια πάνω κάτω λεφτά πχ Formentor ή νέα Σειρά 1 (άλλες κατηγορίες ΟΚ, αλλά παίζουν στο δικό μου pool επιλογών) και λες τα αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους για αυτό που προσφέρουν.
-
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, αν και δεν τα έχω οδηγήσει....αν ήταν το st του @cirus με τους 200 ίππους, ναι, να τα έδινες τα +4000€...
Στην προκειμένη περίπτωση τα θεωρώ "αρπαχτη" της ford
Και σου μιλάει ο άνθρωπος που έδωσε+4000€ για το σαλόνι του R-line -
@sledgehammer said in Ford Puma 2019:
Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά νέου ST-Line X 155 για οικογενειακό. Έχουμε το προ-facelift 125 σε leasing και είμαι ευχαριστημένος. Μου έχει μπει όμως και η ιδέα του ST 170hp. Δεν περιμένω πραγματικό ST - το βλέπω σαν αναβαθμισμένο ST-Line X.
Υπάρχουν κάτοχοι του νέου "light" ST; Ποιά είναι η γνώμη σας; Με ανησυχεi η ανάρτηση - αν είναι υπερβολικά σκληρό για πόλη...
ST-Line X 155 με τον πλούσιο εξοπλισμό του + panorama ~35Κ. Η διαφορά με το ST 170 είναι 4Κ. Αξίζει;
Δεν είναι πολύ σκληρό για πόλη. Απλά δεν είναι τόσο άνετο όσο αλλά αυτοκίνητα και κοπαναει λίγο παραπάνω σε λακουβες σε σχέση με αυτα
Το st είναι άλλο αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μεγαλύτερη τουρμπίνα. Έχει άλλο σασί πιο ενισχυμένο, άλλες αναρτήσεις , τιμόνι μπάκετ καθίσματα κτλ. Στριβει και συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από το STline
Τώρα δεν ξέρω αν αξίζει τόσο θεωρώ ότι θα έπρεπε να κοστίζει λιγοτερο . Η αλήθεια είναι ότι τόσο πήρα το καλό ST με τον 1.5 και μπλοκέ διαφορικό. Ο 170 είναι πολύ καλός δεν λέω αλλά ο 1.5 έχει αρκετά περισσότερη δύναμη και το νιώθεις.
Στα θετικά του καινουργιου είναι ότι είναι αυτόματο που μέσα στην πόλη βοηθάει και ότι έχει καλύτερη κατανάλωση από το πιο λαίμαργο 1.5
-
Σε αυτο το υψηλο μπατζετ,ισως ο ενδιαφερομενος να μην νοιαζεται και τοσο για την καταναλωση και να δινει εμφαση σε αλλα χαρακτηριστικα του Puma.
Η ηλεκτρικη εκδοση παντως που πλασαριστηκε,δεν λεει,μικρη αυτονομια και μικρες μπαταριες,ασε που δεν μου αρεσει η μασκα ετσι οπως την εκαναν.
-
Σε αυτο το υψηλο μπατζετ,ισως ο ενδιαφερομενος να μην νοιαζεται και τοσο για την καταναλωση και να δινει εμφαση σε αλλα χαρακτηριστικα του Puma.
Η ηλεκτρικη εκδοση παντως που πλασαριστηκε,δεν λεει,μικρη αυτονομια και μικρες μπαταριες,ασε που δεν μου αρεσει η μασκα ετσι οπως την εκαναν.
το ηλεκτρικο είναι πατατα ολε. Στα ιδια χρηματα παίρνεις κινεζικο καλύτερο σε ολους τους τομεις
-
Καθως εκανα το Αθηνα - Κρυα Βρυση και αντιστροφα τις προηγούμενες μερες το ξαναερωτεύτηκα. Είχα καιρο να οδηγησω το puma μου με μεγαλες ταχύτητες μιας και καθημερινα το χρησιμοποιω σπανια λόγω ηλεκτρικου δευτερου
εχω να πω οτι εξακολουθει να είναι παρα πολύ απολαυστικό στο ταξιδι και απιστευτα δυνατό. Επιπλεον με τα νεα λαστιχα που του εβαλα καθως τα προηγούμενα αρχισαν να γλυστρανε ήταν εξαιρετικό και σε στροφοδιαδρομες εκει κοντα που καναμε ημερησιες
Απιστευτα καλό τιμόνι και συμπεριφορά
Δυστηχως μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία χρονια που θα το απολαύσω καθως εχω σχεδον πάρει την απόφαση μετά το καλοκαίρι που θα περασει ΚΤΕΟ πρωτη φορα (4 χρόνια) να το πουλήσω καθως δεν βγαζει νόημα να το εχω να κάθεται αφου πλεον το ηλεκτρικό χρησιμοποιειται για τα πάντα πλην ταξιδιών και δεν είναι οικονομικα συνετο για εναν μικρομεσαίο σαν εμένα να κρατάει ενα τοσο καλό αυτοκίνητο και να το συντηρει μονο για ταξίδια 4-8 φορες τον χρόνο. Θα με πονεσει η καρδια μου βεβαια αλλα ετσι λέει η λογική μου
Δεν θα αντικατασταθει με άλλο. Το ρολο των ταξιδιων θα το έχουν είτε κάποια με ενοικιαση είτε ενα από τα opel corsa, fabia 1.6 diesel που έχουμε στην οικογένεια
Αντικατάσταση με ηλεκτρικο προβλέπεται μερικά χρόνια αργότερα που θα έχει γινει η ηλεκτροκίνηση mainstream , θα έχουν έρθει πολύ περισσότερα μοντέλα και θα έχει φορτιστές πολύ περισσότερους. Τοτε θα δωθει το Yudo στην γυναίκα και θα πάρω κάτι σοβαρο μεγαλο σε ηλεκτρικο
-
Κραταει τιμες; εχεις κοιταξει;
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Καθως εκανα το Αθηνα - Κρυα Βρυση και αντιστροφα τις προηγούμενες μερες το ξαναερωτεύτηκα. Είχα καιρο να οδηγησω το puma μου με μεγαλες ταχύτητες μιας και καθημερινα το χρησιμοποιω σπανια λόγω ηλεκτρικου δευτερου
εχω να πω οτι εξακολουθει να είναι παρα πολύ απολαυστικό στο ταξιδι και απιστευτα δυνατό. Επιπλεον με τα νεα λαστιχα που του εβαλα καθως τα προηγούμενα αρχισαν να γλυστρανε ήταν εξαιρετικό και σε στροφοδιαδρομες εκει κοντα που καναμε ημερησιες
Δυστηχως μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία χρονια που θα το απολαύσω καθως εχω σχεδον πάρει την απόφαση μετά το καλοκαίρι που θα περασει ΚΤΕΟ πρωτη φορα (4 χρόνια) να το πουλήσω καθως δεν βγαζει νόημα να το εχω να κάθεται αφου πλεον το ηλεκτρικό χρησιμοποιειται για τα πάντα πλην ταξιδιών και δεν είναι οικονομικα συνετο για εναν μικρομεσαίο σαν εμένα να κρατάει ενα τοσο καλό αυτοκίνητο και να το συντηρει μονο για ταξίδια 4-8 φορες τον χρόνο. Θα με πονεσει η καρδια μου βεβαια αλλα ετσι λέει η λογική μου
Δεν θα αντικατασταθει με άλλο. Το ρολο των ταξιδιων θα το έχουν είτε κάποια με ενοικιαση είτε ενα από τα opel corsa, fabia 1.6 diesel που έχουμε στην οικογένεια
Αντικατάσταση με ηλεκτρικο προβλέπεται μερικά χρόνια αργότερα που θα έχει γινει η ηλεκτροκίνηση mainstream , θα έχουν έρθει πολύ περισσότερα μοντέλα και θα έχει φορτιστές πολύ περισσότερους. Τοτε θα δωθει το Yudo στην γυναίκα και θα πάρω κάτι σοβαρο μεγαλο σε ηλεκτρικο
Επικροτώ την απόφασή σου. Κι εγώ παρ' ότι λάτρης, έριξα το budget μου για αγορά αυτοκινήτου στο χαμηλότερο δυνατό που ικανοποιεί τα γούστα μου και τις ανάγκες μου. Αφού δεν το κινώ πολύ, δεν υπήρχε λόγος για περιτά έξοδα.
Μπορούμε να τα φάμε αλλού τα λεφτά μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλά, δεν έχουν ανάγκη. -
@wantone said in Ford Puma 2019:
οχι δεν εχω κοιταξει
Επειδη το αυτοκίνητο ειναι σε υπεραριστη κατάσταση καλύτερο από καινούργιο το έχω και εχουν ξοδευτει πάνω σε αυτό 15000 ευρώ σε αναβαθμίσεις (από μηχανικα, ppf, εξατμισεις, ψυγεια, φιλτρα, προγραμμα που μπορεις οποτε θες από το κινητο να το βάζεις στα 200,235 ή 260 αλογα και οτι μπορεις να φανταστεις) στα παντα δεν θα είναι τσαμπα.
και αν δεν το θέλει και κανενας προσωπικα δεν με νοιαζει να το κρατησω και αλλο απλα δεν είναι συνετη επιλογη να το κρατάω
Παντως αναλογο αυτοκίνητο δεν υπάρχει κανενα σε car
Πιο πιθανο είναι να μην το βάλω καν αγγελία αφού 2-3 φίλοι που με γνωριζουν στο παρελθον μου είχαν προτεινει να τους έχω υποψιν οταν αποφασίσω να το πουλήσω. Αν δεν το πάρουν αυτοί μονο τοτε θα μπει αγγελία
-
@andya3 said in Ford Puma 2019:
Επικροτώ την απόφασή σου. Κι εγώ παρ' ότι λάτρης, έριξα το budget μου για αγορά αυτοκινήτου στο χαμηλότερο δυνατό που ικανοποιεί τα γούστα μου και τις ανάγκες μου. Αφού δεν το κινώ πολύ, δεν υπήρχε λόγος για περιτά έξοδα.
Μπορούμε να τα φάμε αλλού τα λεφτά μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλά, δεν έχουν ανάγκη.ακριβως αυτό. Την κ@υλ@ μου την έκανα με αυτό, εξυπηρετησε το σκοπό του. Θα χάσω χρήματα αλλα αξιζε, περασα καλά με αυτό αλλα τωρα πρεπει να το αφήσω, να το πάρει κανένας αλλος να το ευχαριστηθει
-
οχι δεν εχω κοιταξει
Επειδη το αυτοκίνητο ειναι σε υπεραριστη κατάσταση καλύτερο από καινούργιο το έχω και εχουν ξοδευτει πάνω σε αυτό 15000 ευρώ σε αναβαθμίσεις (από μηχανικα, ppf, εξατμισεις, ψυγεια, φιλτρα, προγραμμα που μπορεις οποτε θες από το κινητο να το βάζεις στα 200,235 ή 260 αλογα και οτι μπορεις να φανταστεις) στα παντα δεν θα είναι τσαμπα.
και αν δεν το θέλει και κανενας προσωπικα δεν με νοιαζει να το κρατησω και αλλο απλα δεν είναι συνετη επιλογη να το κρατάω
Πιο πιθανο είναι να μην το βάλω καν αγγελία αφού 2-3 φίλοι που με γνωριζουν στο παρελθον μου είχαν προτεινει να τους έχω υποψιν οταν αποφασίσω να το πουλήσω. Αν δεν το πάρουν αυτοί μονο τοτε θα μπει αγγελία
πολυ ειδικο αυτοκινητο αλλα σιγουρα εχει το κοινο του. το προβλημα που εχω σε τετοιες καταστασεις μετα την τραυματικη εμπηρεια που ειχα με την πωληση προηγουμενου αυτοκινητου ειναι οτι δεν θελει να πληρωσει ο κοσμος, φυσικα τα αμαξι το θελει αλλα τζαμπανταν.
-
ος, φυσικα τα αμαξι το θελει αλλα τζαμπανταν.
ναι ισχυει αυτό αλλα δεν εχω οικονομική αναγκη να βιαζομαι. Αν το πάρει κανενας που να το εκτιμήσει καλώς. Αλλιως το κρατάω κιολας σιγα. Με μιση καρδια θα το δώσω έτσι και αλλιώς
Γιαυτο και λέω μετα το καλοκαίρι να το ευχαριστηθώ λίγο ακόμη
Η τιμη θα είναι παρα πολύ καλή για αυτό που είναι το αμάξι και τι έχει πάνω πάντως. Ε αν θελει πιο κάτω να πάρει άλλο
-
Εγω στη θέση σου δεν θα το πουλούσα εκτός αν είχα μεγαλο οικονομικό πρόβλημα η να ζορίζομαι τόσο πολυ σε ασφάλεια, τέλη.
αφενός έχεις ρίξει ένα κάρο λεφτά που δε πρόκειται να πάρεις πίσω ούτε τα μισά από την πώληση
αφετέρου το αμάξι από θέμα μοτέρ, πλαισίου, αναρτήσεων είναι super....FORD
To ότι κάνεις λιγα χλμ και ταξίδια ελαχιστοποιεί το κόστος συντήρησης, μια φορά το χρόνο λάδια, φίλτρα καμπίνας αέρα τα αλλάζεις μόνος, δε χρειάζεται να σε γδέρνει η βελμάρ -
"Εκεί που εισαι ήμουνα και εδώ που ειμαι θάρθεις", λέει η παροιμία...χαχα!! Ακριβώς εγώ πριν 10-15 χρόνια. Πλέον αμάξι το έχω σαν ψυγείο, να κάνω την δουλειά μου. Ταξίδια, 1 το χρόνο και άν. Οπότε έκανα το κέφει μου με 3-4 αμάξια, πλέον κοιτάω να κάνω την δουλειά μου!
-
@dimitrioskosmas said in Ford Puma 2019:
Εγω στη θέση σου δεν θα το πουλούσα εκτός αν είχα μεγαλο οικονομικό πρόβλημα η να ζορίζομαι τόσο πολυ σε ασφάλεια, τέλη.
αφενός έχεις ρίξει ένα κάρο λεφτά που δε πρόκειται να πάρεις πίσω ούτε τα μισά από την πώληση
αφετέρου το αμάξι από θέμα μοτέρ, πλαισίου, αναρτήσεων είναι super....FORD
To ότι κάνεις λιγα χλμ και ταξίδια ελαχιστοποιεί το κόστος συντήρησης, μια φορά το χρόνο λάδια, φίλτρα καμπίνας αέρα τα αλλάζεις μόνος, δε χρειάζεται να σε γδέρνει η βελμάρΤο οτι θα χασω χρήματα το ήξερα από την αρχη, οτι εκανα το εκανα για να γουστάρω και το αξιζε
Δεν θα το πουλήσω γιατι εχω οικονομικό θέμα. Απλά είναι κρίμα ενα τετοιο αμαξι να κάθεται. Και δεν το χρησιμοποιω πλέον οπότε προτιμώ να το δώσω σε κάποιον που να το εκτιμήσει και να το χρησιμοποιει. Ιδανικά θα ήθελα να είναι φιλος ή οικογενειακο περιβάλλον καθως ειναι σε εξαιρετικα καλή κατάσταση και θα ήθελα να το βλέπω.
-
Eγω παντως μια μονοημερη εκδρομη να κανω με το αμαξι και οδηγω συνηθως 400+ χμ με ανανεωνει χωρις να με βγαζει εκτος στις δουλειες μου. Δηλ χωρις αμαξι ταξιδιαρικο δεν βλεπω πως ζει καποιος.
-
Eγω παντως μια μονοημερη εκδρομη να κανω με το αμαξι και οδηγω συνηθως 400+ χμ με ανανεωνει χωρις να με βγαζει εκτος στις δουλειες μου. Δηλ χωρις αμαξι ταξιδιαρικο δεν βλεπω πως ζει καποιος.
θα έχω τετοια αναγκη και γω αλλα μπορώ παντα να νοικιάζω ένα καλό αυτοκίνητο οποτε θελω να κάνω ενα ταξιδι. και μενα με ανανεωνει συμφωνω
-
Δηλ χωρις αμαξι ταξιδιαρικο δεν βλεπω πως ζει καποιος.
Απλό ειναι, δεν κάνει ταξίδια....χαχα!! Αυτό που λές ειναι εύκολο χωρίς οικογένεια (και εγώ πήγαινα για γουρουνοπούλα στο Χρυσοβίτσι μονοήμερο), πλέον ακόμα και Χαλκίδα βαριέμαι να πάω για φαγητό!! Θέμα επιλογών ειναι και προτεραιοτήτων, γιατί ο χρόνος ειναι δεδομένος - 24 ώρες την ημέρα.
-
οχι δεν εχω κοιταξει
Από πέρυσι που το παρακολουθώ μόνο 5 αγγελίες μπήκαν 30000-38000€ οι τιμές που στήθηκαν.
https://www.car.gr/l/54665656/
Ford Puma 2019