-
Καλημέρα
Είναι σε σκέψη η αντικατάσταση ενός Honda CRV 2016 με άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο είναι κυρίως ελευθέρου χρόνου, χωρίς καθόλου χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.Ταξίδια στην εθνική, και επαρχία, φορτωμένο σε αντικείμενα ελευθέρου χρόνου ανάλογα την εποχή, ποδήλατα, σκι , etc.
Προτεραιότητες
- Χωρος αποσκευών και δυνατότητων φόρτωσης
2)Ταξιδιάρικό
3)Να έχει τα gadget του για να μην βαριόμαστε στα ταξίδια.
Θα με καλυπτε το tesla Y αλλά προτιμώ να πάρω το νεο όταν βγει
Το 3 highland είναι οκ αλλα θα υστερεί λιγο στις διαμορφώσεις και έχω την εντύπωση οτι δεν παίρνει κοτσαδόρο (απαραίτητος)Σε BYD κοπήκαν όλα λόγω χώρου αποσκευών.
Toyota μόνο το RAV4 αλλά είναι μοντέλο που αλλάζει συν ότι δεν με τρελαίνει υβριδικό για την χρήση του κάνουμε.Η Honda έχει ξεφύγει από τιμές και είναι και υβριδικό .
Τι άλλο θα βλέπατε;
-
Βασικά τι μπάτζετ διαθέτεις και αν σε αυτό υπολογίζεις και την επιδότηση ηλεκτρικού ή όχι; (την οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις και πότε).
-
CRV αυτοκινηταρα και dieselαρα Honda που καλύπτει όλα σου τα θέλω στα ταξίδια εγώ δεν θα το άλλαζα μέχρι το 2030.
Σε βλέπω για VAG καρφί και εσύ , When the Going Gets Tough, the Tough Get Going , απλά τα πράγματα.
Το μοναδικό αντίπαλον δέος στα μπαταριοκινητα και τα κινέζικα.
Tiguan ή Kodiak.
-
Λες suv και πετάς και ένα model 3 μέσα... οπότε κατέληξε σε τύπο/κινηση πρώτα θα έλεγα.
Αν βάζεις ταξιδιάρικους χώρους πάνω από όλα, μία είναι η μορφή αμαξώματος που λύνει χέρια.
-
@george1977 said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Καλημέρα
Είναι σε σκέψη η αντικατάσταση ενός Honda CRV 2016 με άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο είναι κυρίως ελευθέρου χρόνου, χωρίς καθόλου χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.Ταξίδια στην εθνική, και επαρχία, φορτωμένο σε αντικείμενα ελευθέρου χρόνου ανάλογα την εποχή, ποδήλατα, σκι , etc.
Προτεραιότητες
2)Ταξιδιάρικό
3)Να έχει τα gadget του για να μην βαριόμαστε στα ταξίδια.
Θα με καλυπτε το tesla Y αλλά προτιμώ να πάρω το νεο όταν βγει
Το 3 highland είναι οκ αλλα θα υστερεί λιγο στις διαμορφώσεις και έχω την εντύπωση οτι δεν παίρνει κοτσαδόρο (απαραίτητος)Σε BYD κοπήκαν όλα λόγω χώρου αποσκευών.
Toyota μόνο το RAV4 αλλά είναι μοντέλο που αλλάζει συν ότι δεν με τρελαίνει υβριδικό για την χρήση του κάνουμε.Η Honda έχει ξεφύγει από τιμές και είναι και υβριδικό .
Τι άλλο θα βλέπατε;
Παίρνει μεν κοτσαδόρο, με δυνατότητα ρυμούλκησης μέχρι 1 tn δε (σε αντίθεση με το Υ που έχει 1,6 tn).
-
Το 3 highland είναι οκ αλλα θα υστερεί λιγο στις διαμορφώσεις και έχω την εντύπωση οτι δεν παίρνει κοτσαδόρο (απαραίτητος)
Παίρνει κοτσαδόρο το 3αρι.
Τι άλλο θα βλέπατε;
Όλα τα SUV του VAG, Ford Kuga (το καλύτερο για εμένα), Hyundai Tuscon, Lynk & Co (στην τιμή προσφορά), Mazda.
-
Θυμαμαι οτι ψηνοσουν για Model y και ειχες κανει και τις δοκιμες με το abrp για καπου στην δυτικη ελλαδα που πηγαινεις συχνα. Αν και ξερεις οτι λατρευω τα ηλεκτρικα, το ζητημα με εσενα ειναι οτι δεν θα το χρησιμοποιεις καθολου μεσα στην πολη, επομενως εκμηδενιζεις το μεγαλο τους πλεονεκτημα που ειναι η ηρεμη/ομαλη λειτουργια τους και το χαμηλο τους κοστος μετακινησης εντος πολης. Σου μενουν ΜΟΝΟ τα αρνητικα, δηλ η μειωμενη εμβελεια (σε σχεση με ενα αντιστοιχο θερμικο), οι στασεις φορτισης και η αβεβαιη αξια μεταπωλησης.
Επομενως, δυσκολευομαι να σου προτεινω ηλεκτρικο.Επειδη ομως το καινουριο Υ ειναι προ των πυλων και επειδη η κατασταση του ΚΗ ειναι αβεβαιη αυτην τη στιγμη, θα σου προτεινα να περιμενεις 3-6 μηνες, να δεις τι θα γινει και μετα αποφασιζεις.
ΥΓ: συμφωνω και εγω οτι αξιζει να δεις wagons, αν δεν πηγαινεις σε ανωμαλο δρομο.
-
Εφόσον δεν κάνεις χιλιόμετρα μέσα στην πόλη σε καλύπτει και η βενζίνη! Που να μπλέκεις με ηλεκτρικά και επιδοτήσεις. Υβριδικό δεν, οπότε ματς από Honda το να πάρεις; Εγώ θα πήγαινα σε bmw X1! Καλύπτει τα περισσότερα θέλω σου, ενώ είναι και σημαντική αναβάθμιση οδηγικά σε σχέση με το crv.επισης ποιο είναι το μπατζετ;
-
cx-60 phev
xc-60 T8
grand cherokee phev -
@dettol said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Θυμαμαι οτι ψηνοσουν για Model y και ειχες κανει και τις δοκιμες με το abrp για καπου στην δυτικη ελλαδα που πηγαινεις συχνα. Αν και ξερεις οτι λατρευω τα ηλεκτρικα, το ζητημα με εσενα ειναι οτι δεν θα το χρησιμοποιεις καθολου μεσα στην πολη, επομενως εκμηδενιζεις το μεγαλο τους πλεονεκτημα που ειναι η ηρεμη/ομαλη λειτουργια τους και το χαμηλο τους κοστος μετακινησης εντος πολης. Σου μενουν ΜΟΝΟ τα αρνητικα, δηλ η μειωμενη εμβελεια (σε σχεση με ενα αντιστοιχο θερμικο), οι στασεις φορτισης και η αβεβαιη αξια μεταπωλησης.
Επομενως, δυσκολευομαι να σου προτεινω ηλεκτρικο.Επειδη ομως το καινουριο Υ ειναι προ των πυλων και επειδη η κατασταση του ΚΗ ειναι αβεβαιη αυτην τη στιγμη, θα σου προτεινα να περιμενεις 3-6 μηνες, να δεις τι θα γινει και μετα αποφασιζεις.
ΥΓ: συμφωνω και εγω οτι αξιζει να δεις wagons, αν δεν πηγαινεις σε ανωμαλο δρομο.
H αλήθεια είναι οτι ήμουν ψημένος για το Υ το καλοκαίρι άλλα έκανα το λάθος και οδήγησα το 3 highland και μου έβαλε την ιδέα να περιμένω για το νεό Υ.
Γενικά όμως κοιτάζω έαν υπάρχει κάτι καλό είτε σε SUV είτε σε SW. Μόνο το group VAG είναι κομμένο.
-
@atari70 said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Εφόσον δεν κάνεις χιλιόμετρα μέσα στην πόλη σε καλύπτει και η βενζίνη! Που να μπλέκεις με ηλεκτρικά και επιδοτήσεις. Υβριδικό δεν, οπότε ματς από Honda το να πάρεις; Εγώ θα πήγαινα σε bmw X1! Καλύπτει τα περισσότερα θέλω σου, ενώ είναι και σημαντική αναβάθμιση οδηγικά σε σχέση με το crv.επισης ποιο είναι το μπατζετ;
Δεν με εντυπωσιάζει σε κανένα σημείο η x1, μια καλά εξοπλισμένη 2.0d βγαίνει στα 60Κ. Χτυπάς το Υ performance και βγάζεις καλύτερα γούστα,
-
@fanis75 said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Το 3 highland είναι οκ αλλα θα υστερεί λιγο στις διαμορφώσεις και έχω την εντύπωση οτι δεν παίρνει κοτσαδόρο (απαραίτητος)
Τι άλλο θα βλέπατε;
Όλα τα SUV του VAG, Ford Kuga (το καλύτερο για εμένα), Hyundai Tuscon, Lynk & Co (στην τιμή προσφορά), Mazda.
Εαν παίρνει κοτσαδόρο το 3 , ίσως το ξαναδώ. Βέβαια έχει κακομάθει η γυναίκα στα SUV και μπορεί να μην της κάνει το στυλ σενταν.
-
@antonakis said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Λες suv και πετάς και ένα model 3 μέσα... οπότε κατέληξε σε τύπο/κινηση πρώτα θα έλεγα.
Αν βάζεις ταξιδιάρικους χώρους πάνω από όλα, μία είναι η μορφή αμαξώματος που λύνει χέρια.
το SW δεν με χαλάει , έχεις κάποιες προτάσεις εκτός VAG;
-
@fanis75 said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
Τι άλλο θα βλέπατε;
Εαν παίρνει κοτσαδόρο το 3 , ίσως το ξαναδώ. Βέβαια έχει κακομάθει η γυναίκα στα SUV και μπορεί να μην της κάνει το στυλ σενταν.
βεβαιως και παιρνει! απλα θα πρεπει να το ζητησεις στην παραγγελια και οχι κατοπιν εορτης (οπως μπορει να γινει με το Υ). Η αληθεια παντως ειναι οτι αν δεις τι προσφερουν τα τεσλα για τα χρηματα τους, ολα τα υπολοιπα σου φαινονται πανακριβα.
-
Αναλόγως χρημάτων.
Volvo V60? -
Αναλόγως χρημάτων.
Volvo V60?δεν πουλιεται πλεον
αλλιως ειναι γαμηστεροτατο το T8εντιτ ρε
εχουν μεινει καποια t6 απο οτι ειδα
απλα και γαμω τα αμαξια επισης
και ο ντιμσαββας ειχε παθει πλακα
το εχει ο συνεταιρος μου και η μονη βλαβη τοσα χρονια ηταν μια τελειωμενη μπαταρια στο κλειδιhttps://www.volvocars.com/gr/inventory/?filters.engineType=PHEV&filters.modelFamily=v60
-
@gatoz said in Αλλάζουμε (αλλά τι;):
cx-6
θα παω να το χαζέψω το xc-60 (φαινέται να κάνει αρκετά κλικ)
Μόνο θέμα ο κυβισμός εαν δεν θες να μπλέξεις με plugin
-
cx-6
θα παω να το χαζέψω το xc-60 (φαινέται να κάνει αρκετά κλικ)
Μόνο θέμα ο κυβισμός εαν δεν θες να μπλέξεις με plugin
γιατι αυτο το οχημα δεν θα το κυκλοφορεις καθημερινα; εχεις αλλο μικροτερο οχημα για αστικη χρηση ή χρησιμοποιεις αποκλειστικα ΜΜΜ;
-
δεν πουλιεται πλεον
αλλιως ειναι γαμηστεροτατο το T8Με μπέρδεψε το site που το έλεγε διαθέσιμο. Κρίμα.
Αγαπημένα station επίσης από BMW.
-
Αναλόγως χρημάτων.
Volvo V60?το έχω δει, έχει σχετικά μικρό χώρο αποσκευών 480λτ ( σκέψου το CRV έχει 580 και στις δυνατές εξορμήσεις γεμίζει μέχρι την οροφή)
Αλλάζουμε (αλλά τι;)