-
@a-d-p said in CUPRA LEON F/L 2024:
@polioan said in CUPRA LEON F/L 2024:
@wantone said in CUPRA LEON F/L 2024:
ανεξαρτητη αναρτηση πισω εχει το Κουπρα λεον 1.5?
Όχι, ημιακαμπτο!
Είσαι σίγουρος;
Στο τεστ που έβαλα από τους οικοδεσπότες μας λέει πολλαπλών συνδέσμων!
Άλλωστε και τα golf από 150 ίππους και πάνω έχουν πολλαπλών.Παίζει να έχεις δίκιο;
-
μολις το παρεις ριξε μια ματια απο κατω.
ποτε παραλαμβανεις?
νομιζω το Φορμεντορ 1.5 εχει ημιακαμπτο αξονα αλλα ισως να μην ειναι mild hybrid οπως το f/l
-
-
ποτε παραλαμβανεις?
νομιζω το Φορμεντορ 1.5 εχει ημιακαμπτο αξονα αλλα ισως να μην ειναι mild hybrid οπως το f/l
Σε 20-30 ημέρες. Και το formentor ήταν etsi mhb.
Θα τοδω όταν το πάρω. -
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-to-neo-cupra-leon-1-5-etsi-dsg7-150-ps/
Στη δοκιμή αυτή λέει για ημιάκαμπτο άξονα, όπως και στο φυλλάδιο που ανέβασα παραπάνω.
-
Ημιάκαμπτο έχει, όπως και το απλό leon. Μόνο το golf και το α3 έχουν ανεξάρτητη πίσω.
Πρέπει να δικαιολογείται κάπως και η μεταξύ τους διαφορά τιμής... -
ποτε παραλαμβανεις?
Ανεξάρτητη έχει το Formentor pro f/l που δεν είναι mild hybrid και με υγρού τύπου DSG
Αυτές είναι οι ουσιαστικές διαφορές για εμένα για αυτό πήγα στο Formentor αντί του Leon -
Καλησπέρα μιας και είδα ότι φτιάχτηκε ξεχωριστή ενότητα για το Cupra Leon έχω κάνει και εγώ παραγγελία και αναμένω για το νέο Cupra Leon VZ e hybrid με τα 272 άλογα σε magnetic tech και με έξτρα ηχεία Sennheiser και πανοραμική ηλιοροφή.
Προέρχομαι από ένα Seat Leon FR 1.8 του 2018 με φπε στα 260 άλογα και φτιαγμένο σε στήσιμο και είμαι ανυπόμονος γιατί είναι μεγάλη αλλαγή σε φιλοσοφία και οδήγηση ένα φτιαγμένο καλοζυγισμενο hatchback σε ένα υβριδικό hatchback -
@thanos-7 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Καλησπέρα μιας και είδα ότι φτιάχτηκε ξεχωριστή ενότητα για το Cupra Leon έχω κάνει και εγώ παραγγελία και αναμένω για το νέο Cupra Leon VZ e hybrid με τα 272 άλογα σε magnetic tech και με έξτρα ηχεία Sennheiser και πανοραμική ηλιοροφή.
Προέρχομαι από ένα Seat Leon FR 1.8 του 2018 με φπε στα 260 άλογα και φτιαγμένο σε στήσιμο και είμαι ανυπόμονος γιατί είναι μεγάλη αλλαγή σε φιλοσοφία και οδήγηση ένα φτιαγμένο καλοζυγισμενο hatchback σε ένα υβριδικό hatchbackΆντε με το καλό και συ συνάδελφε ή συνμαρκε!
Πολύ καλή επιλογή έκανες για μένα ακόμα και με τα έξτρα. -
Πολύ καλό αυτοκίνητο! Με το καλό να παραλάβεις!!
Έτσι από περιέργεια: το αντίστοιχου εξοπλισμού Golf πόσο κοστίζει; -
@sargus said in CUPRA LEON F/L 2024:
Έτσι από περιέργεια: το αντίστοιχου εξοπλισμού Golf πόσο κοστίζει;Από 52.750€ δηλαδή 7.800€ περισσότερα
Ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση είναι λίγο περίεργη και είμαι περίεργος να δω πως θα τα πάμε. -
Προέρχομαι από ένα Seat Leon FR 1.8 του 2018 με φπε στα 260 άλογα και φτιαγμένο σε στήσιμο και είμαι ανυπόμονος γιατί είναι μεγάλη αλλαγή σε φιλοσοφία και οδήγηση ένα φτιαγμένο καλοζυγισμενο hatchback σε ένα υβριδικό hatchbackΆντε με το καλό και συ συνάδελφε ή συνμαρκε!
Πολύ καλή επιλογή έκανες για μένα ακόμα και με τα έξτρα.Ευχαριστώ πολύ και εσύ με το καλό να παραλάβεις το νέο σου όχημα. Τελικά ποιο χρώμα διάλεξες το τσιμεντί ή το ίδιο με το δικό μου γκρι που μπλεδίζει? Περίπου στις 10 Δεκέμβρη παραλαμβάνω και εκτιμώμενη άφιξη στην Ελλάδα έχει στις 29/11. Η παραγγελία έγινε 4/10 πολύ γρήγορα. Ξέχασα ότι έβαλα και άλλες ζάντες Mistral 19 τις πολύ ακτίνες γιατί με αυτές που ερχόταν το vz δεν μου άρεσαν όσες φορές και αν προσπάθησα να τις χονεψω ενώ οι 18αρες που σε στυλ άλφα Ρομέο είναι πανέμορφες.
-
Πολύ καλή επιλογή έκανες για μένα ακόμα και με τα έξτρα.Ευχαριστώ πολύ και εσύ με το καλό να παραλάβεις το νέο σου όχημα. Τελικά ποιο χρώμα διάλεξες το τσιμεντί ή το ίδιο με το δικό μου γκρι που μπλεδίζει? Περίπου στις 10 Δεκέμβρη παραλαμβάνω και εκτιμώμενη άφιξη στην Ελλάδα έχει στις 29/11. Η παραγγελία έγινε 4/10 πολύ γρήγορα. Ξέχασα ότι έβαλα και άλλες ζάντες Mistral 19 τις πολύ ακτίνες γιατί με αυτές που ερχόταν το vz δεν μου άρεσαν όσες φορές και αν προσπάθησα να τις χονεψω ενώ οι 18αρες που σε στυλ άλφα Ρομέο είναι πανέμορφες.
Διάλεξα το magnetic grey.
Και εμένα μου είπαν ότι είναι εδώ, μάλλον εννοεί λιμάνι και σίγουρα περιμένει να περάσει τελωνείο.
Εγώ έδωσα την παραγγελία την Τετάρτη που μας πέρασε.
Σε ποια πόλη είσαι; Από πού το παρήγγειλες;
Και με τις Mistral ζάντες σου είπαν τόσο γρήγορα; Πάλι καλά -
Μάλλον εννοείς Graphene grey έτσι το γράφει ο κατάλογος και είναι σπέσιαλ χρώμα που το χρεώνει 750€. Από Βελμαρ Αργυρούπολης δηλαδή κεντρικά Αθηνών και cupra garage. Ναι ειδική παραγγελία και ενώ στην αρχή ήξερα για 4 μήνες στους δύο μήνες και κάτι θα το έχω στα χέρια μου. Και με το παλιό Leon FR 2/1/18 παραγγελία 1/3/18 το πήρα στα χέρια μου έχω καλή παράδοση .
Αν είναι εδώ σε 20 μέρες το πολύ θα το έχεις -
Μάλλον εννοείς Graphene grey έτσι το γράφει ο κατάλογος και είναι σπέσιαλ χρώμα που το χρεώνει 750€. Από Βελμαρ Αργυρούπολης δηλαδή κεντρικά Αθηνών και cupra garage. Ναι ειδική παραγγελία και ενώ στην αρχή ήξερα για 4 μήνες στους δύο μήνες και κάτι θα το έχω στα χέρια μου. Και με το παλιό Leon FR 2/1/18 παραγγελία 1/3/18 το πήρα στα χέρια μου έχω καλή παράδοση .
Αν είναι εδώ σε 20 μέρες το πολύ θα το έχειςSorry, εννοούσα το magnetic Tech. Το απλό μεταλλικό.
Μια χαρά είναι ο χρόνος παράδοσης. -
@sargus said in CUPRA LEON F/L 2024:
Έτσι από περιέργεια: το αντίστοιχου εξοπλισμού Golf πόσο κοστίζει;Από 52.750€ δηλαδή 7.800€ περισσότερα
Ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση είναι λίγο περίεργη και είμαι περίεργος να δω πως θα τα πάμε.7800€ επιπλέον για ένα αυτοκίνητο που δεν είναι καλύτερο πουθενά...
Με το καλό να τα παραλάβετε τα νέα σας αυτοκίνητα! -
Είχα για καμιά βδομάδα το προ-fl Leon mk4 phev όσο παράλληλα είχα και το Cupra (mk3.5). Είχαν αρκετές διαφορές (λογικό) με το phev να είναι αισθητά πιο μαλακό αλλά χωρίς να κερδίζει σε άλλους τομείς πχ ποιότητα κύλισης ή άνεση, όπως θα περίμενε κανείς. Επίσης και σαν phev δε δούλευε ωραία υπό την έννοια ότι δε δούλευε καθόλου ως αυτοφορτιζόμενο. Άπαξ και είχες μπαταρία, είχε μία ψιλοαστεία αυτονομία των μαξ 40χλμ και μετά ήταν μόνο μεκ συν το έρμα του υβριδικού συστήματος με αποτέλεσμα να καίει πολύ.
Από αυτά που έχω δει νομίζω το mk4.5 θα είναι αισθητά βελτιωμένο αλλά και πάλι δε νομίζω ότι θα μπορεί να χαρακτηριστεί σπορ. Ίσως πιο σπορ βέβαια από τα περισσότερα εντελώς μαλθακά ανταγωνιστικά του. Overall είναι τίμια επιλογή πάντως. Προσωπικά θα το κοίταγα ευχαρίστως σ΄ αυτή την έκδοση ως εταιρικό και ως ST αντί για ένα ακόμα βαρετό suv.
-
@stefan147 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Είχα για καμιά βδομάδα το προ-fl Leon mk4 phev όσο παράλληλα είχα και το Cupra (mk3.5). Είχαν αρκετές διαφορές (λογικό) με το phev να είναι αισθητά πιο μαλακό αλλά χωρίς να κερδίζει σε άλλους τομείς πχ ποιότητα κύλισης ή άνεση, όπως θα περίμενε κανείς. Επίσης και σαν phev δε δούλευε ωραία υπό την έννοια ότι δε δούλευε καθόλου ως αυτοφορτιζόμενο. Άπαξ και είχες μπαταρία, είχε μία ψιλοαστεία αυτονομία των μαξ 40χλμ και μετά ήταν μόνο μεκ συν το έρμα του υβριδικού συστήματος με αποτέλεσμα να καίει πολύ.
Από αυτά που έχω δει νομίζω το mk4.5 θα είναι αισθητά βελτιωμένο αλλά και πάλι δε νομίζω ότι θα μπορεί να χαρακτηριστεί σπορ. Ίσως πιο σπορ βέβαια από τα περισσότερα εντελώς μαλθακά ανταγωνιστικά του. Overall είναι τίμια επιλογή πάντως. Προσωπικά θα το κοίταγα ευχαρίστως σ΄ αυτή την έκδοση ως εταιρικό και ως ST αντί για ένα ακόμα βαρετό suv.
Το θυμάμαι τότε Στέφανε που δεν σου έκανε καμία αίσθηση και το είχες παρκάρει και έπαιρνες το δικό σου όχημα ένα λευκό είχες θυμάμαι πάρει plug in. Αυτό τώρα έχει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων και η φόρτιση γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το mk4, μέρα με τη νύχτα το ένα αμάξι με το άλλο σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια άλλο Seat Leon FR e hybrid και άλλο cupra Leon e hybrid με 68 άλογα παραπάνω και άλλο στήσιμο και εκτέλεση, θα δούμε πως θα τα πάμε και ακόμα δεν έχω καταφέρει να δώσω το δικό μου Leon FR.
-
Τελικά υπάρχει κάποιος που είναι ήδη κάτοχος του Cupra Leon για να μας πει εντυπώσεις;
-
@lapin said in CUPRA LEON F/L 2024:
Τελικά υπάρχει κάποιος που είναι ήδη κάτοχος του Cupra Leon για να μας πει εντυπώσεις;
Σε λίγες μέρες θα είναι εγώ αλλά με τον ETSI 1500 150 άλογα...
Δεν νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω και πολύ!
CUPRA LEON F/L 2024