-
Μήπως γνωρίζει κανείς την διαδικασία για να γίνει αγοροπωλησία με μεταξύ ιδιωτών με δόσεις ώστε να διασφαλιστώ και οικονομικά και από πιθανό ατύχημα του μελλοντικού κατόχου;
-
@mesastou said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
Μήπως γνωρίζει κανείς την διαδικασία για να γίνει αγοροπωλησία με μεταξύ ιδιωτών με δόσεις ώστε να διασφαλιστώ και οικονομικά και από πιθανό ατύχημα του μελλοντικού κατόχου;
δεν γινεται.
-
Αν γίνεται δηλαδή κάτι τέτοιο …
-
Δεν γίνεται με γραμμάτια;
-
Δεν γίνεται ουσιαστικά. Καλύτερα να πάρει δάνειο από την τράπεζα, για να εισαι σίγουρος. Μπορείς να κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό, ακόμα και συμβολαιογραφική πράξη, αλλά την ουσία εαν δεν σε πληρώσει θα πρέπει να τρέχεις στα δικαστήρια για να πληρωθείς σε 2-3-5 χρόνια και εαν πληρωθείς. Δεν αξίζει να το διακινδυνεύσεις - αυτή ειναι η γνώμη μου.
-
και οικονομικά και από πιθανό ατύχημα του μελλοντικού
Πως θα εξασφαλιστείς και οικονομικά και από πιθανό ατύχημα του μελλοντικού κατόχου ;
Απο την στιγμή που θα γίνει η μεταβίβαση η ευθύνη είναι αποκλειστικά του νέου κατόχου
Το θέμα ειναι να μην χάσεις οικονομικά -
@bathan said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
Πως θα εξασφαλιστείς και οικονομικά και από πιθανό ατύχημα του μελλοντικού κατόχου ;
Απο την στιγμή που θα γίνει η μεταβίβαση η ευθύνη είναι αποκλειστικά του νέου κατόχου
Το θέμα ειναι να μην χάσεις οικονομικάΜάλλον εννοεί ή με παρακράτηση κυριότητας ή να μην κάνει την μεταβίβαση μέχρι να εξοφληθεί. Αυτό καταλαβαίνω εγώ.
-
@fanis75 said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
@bathan said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
Το θέμα ειναι να μην χάσεις οικονομικάΜάλλον εννοεί ή με παρακράτηση κυριότητας ή να μην κάνει την μεταβίβαση μέχρι να εξοφληθεί. Αυτό καταλαβαίνω εγώ.
δεν ειμαι δικηγορος αλλα νομιζω οτι φυσικα προσωπα δεν παρακρατουν κυριοτητες, μονο ιδιωτικο συμφωνητικο μπορει να γινει μεταξυ των δυο το οποιο ειναι τρεχα γυρευε, δηλ θα εφαρμοστει με μεγαλο δικαστικο κοστος και θα παρει χρονια οπως αναφερθηκε
-
@wantone said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
δεν ειμαι δικηγορος αλλα νομιζω οτι φυσικα προσωπα δεν παρακρατουν κυριοτητες,
Και εγώ ιδέα δεν έχω από αυτά.
-
Και τότε γιατί πετάγεσαι βρε μοντ?
Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να απαντάς συνέχεια στο φόρουμ?
Και μάλιστα χωρίς να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στην κουβέντα?
Νάχαμε να λέγαμε δηλαδή...
-
@wantone said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
δεν ειμαι δικηγορος αλλα νομιζω οτι φυσικα προσωπα δεν παρακρατουν κυριοτητες,
Ρώτησα και δικηγόρο, όπως τα λέτε είναι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εν συντομία θα πρέπει να μεσολαβήσει τράπεζα, αλλιώς δεν υπάρχει διασφάλιση.
-
θα πρέπει να μεσολαβήσει τράπεζα, αλλιώς δεν υπάρχει διασφάλιση.
ε τι κλεφτες θα γίνουν και αυτές ? να μην παρουν ένα 9% ?
-
μια που αφορά αγοραπωλησία μεταχειρισμένου το νήμα , πώς είναι η διαδιακασία για αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών;
πας σε ΚΕΠ ή γίνεται online η μεταβίβαση ;
χρήματα λογικά στέλνονται από τράπεζα επιτόπου ή μήπως επιτρέπονται μεταξύ ιδιωτών συναλλαγές με μετρητά κι άνω των 500 ευρώ ;
-
@atrias said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
μια που αφορά αγοραπωλησία μεταχειρισμένου το νήμα , πώς είναι η διαδιακασία για αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών;
χρήματα λογικά στέλνονται από τράπεζα επιτόπου ή μήπως επιτρέπονται μεταξύ ιδιωτών συναλλαγές με μετρητά κι άνω των 500 ευρώ ;
Θα απαντησω εγώ μιας και προχτές πούλησα ένα αυτοκίνητο (αδειάζω χώρο για το LBX χεχε)
Λοιπόν τα ΚΕΠ πλέον δεν κάνουν μεταβιβάσεις.
Σε 2 ΚΕΠ που τηλεφώνησα μου ειπαν πως περιμένουν νέα οδηγία αλλά δεν ξέρουν το πότεΑρα ή θα κάνεις 1) την διαδικασία online μεσω GOV ή 2) θα πατε μαζί επιτόπου στο Υπουργείο μεταφορών κοντά στην περιοχη σας να κάνετε την μεταβίβαση
Το 1, δλδ μέσω GOV απαιτεί να εχετε και οι δυο εξοικείωση με το internet, να σκανάρεις τα δικαιολογητικά κλπ και έχει το πλεονέκτημα πως γλυτώνεις χρόνο αλλά ο αγοραστής θα πρέπει να πάει έτσι και αλλιώς μεσα σε 30 μερες να πάρει την άδεια
Το 2) που έκανα και εγώ είναι υπόθεση μισής ώρας (πάντα ανάλογα με την ουρά που υπάρχει) και την επόμενη μερα ο αγοραστής έχει την άδεια στα χέρια του
Η εξόφληση μπορεί να γίνει ή την ίδια ώρα μέσω internet banking ή αν πάτε επιτόπου στην Τράπεζα του αγοραστή και σου κάνει έμβασμα
Συναλλαγές πάνω απο 500 ευρώ πρέπει να γίνονται μέσω τράπεζας (όχι μετρητά)
Ελπίζω να βοήθησα -
Εξαιρετική η απάντηση του bathan. Να προσθεσω και την δικιά μου εμπειρία από καμιά 10αρια αμάξια που έχω πουλήσει.
-
Πάντα πάω σε δεκπαιρεωτή, για να γλυτώσω χρόνο και να έχω μια σχετική εξασφάλιση.
-
Δίνω με τον αγοράστή όλα τα χαρτιά στον δεκπαιρεωτή και του λέω οτι θα πάει μόλις του δώσω το ΟΚ. Μέσα εκεί κάνουμε την ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ή και μετρητά). Εαν χρειαστεί να πάμε τράπεζα, μέχρι να έχω τα χρήματα ο διεκπαιρεωτής περιμένει. Μόλις τα χρήματα ειναι ΟΚ, μπροστά στον αγοραστή του τηλεφωνώ και ξεκινάει την διαδικασία.
-
Την ίδια μέρα το μεσημέρι έχω τη νέα άδεια, οπότε το αυτοκίνητο μένει όσο το δυνατόν λιγότερο στο όνομά μου.
-
Μόλις εκδοθεί η νέα άδεια, ακυρώνω την ασφάλεια.
Όσο για τα μετρητά, προφανώς και απαγορεύονται ακόμα και σε ιδιώτες οι συναλλαγές άνω των €500. Αλλά πρακτικά αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί, οπότε και προφανώς ζουν και βασιλεύουν.
-
-
θα συμφωνήσω με @fanis75 ...
Εδώ και 10 χρόνια, έχω κάνει 6-7 αγοραπωλησίες με διεκπεραιώτρια...
Τελευταία φορά έδωσα 40€ και σε 1 ώρα είχα την νέα άδεια...
Η κυρία ήταν η αδελφή του πωλητή, όταν αγόρασε αμάξι ο αδελφός μου το 2013.
Αφού είδα πόσο γρήγορα ξεμπερδέψαμε, την χρησιμοποιώ συνέχεια από τότε...
-
εγω που πηγα στο υπουργειο στο Χολαργο προχθες μου ειπαν μονο αν το κανετε μεσω Gov αλλιως μονο με ραντεβου αλλα και παλι μεσω Gov. Οποτε αφου δεν ηξερε τιποτε ουτε πιστοποιηση κινητου ειχε ο αγοραστης, πηγαμε σε διακπεραιωτη απεναντι του υπουργειου που πηρε 60 ευρω!
-
Υπάρχει και η παραδοσιακή εναλλακτικη, εφόσον υφισταται αμοιβαία εμπιστοσύνη...
- Ο αγοραστής πληρώνει τον πωλητή και ταυτόχρονα του παραδίδει υ.δ. ότι το αγόρασε από αυτόν αντί του x ποσού.
- Ο πωλητής παραδίδει το αυτοκίνητο και δίνει στον αγοραστή τα έγγραφα του αυτοκινήτου, υ.δ. ότι του το πούλησε αντί του x ποσού, βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφοριας και εξουσιοδότηση προς τον αγοραστή για την μεταβίβαση.
- Ο αγοραστής κλείνει ραντεβού και πάει στην Υπηρεσία Μεταφορών για την μεταβίβαση.
- Μόλις ο αγοραστής βγάλει και ασφάλεια στο όνομα του, ενημερώνει τον πωλητή για την διακοπή της δικιάς του.
-
@antonn said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
εγω που πηγα στο υπουργειο στο Χολαργο προχθες μου ειπαν μονο αν το κανετε μεσω Gov αλλιως μονο με ραντεβου αλλα και παλι μεσω Gov. Οποτε αφου δεν ηξερε τιποτε ουτε πιστοποιηση κινητου ειχε ο αγοραστης, πηγαμε σε διακπεραιωτη απεναντι του υπουργειου που πηρε 60 ευρω!
Οτι νά'ναι !!!!!!!
-
@n-k-9 said in Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις:
Υπάρχει και η παραδοσιακή εναλλακτικη, εφόσον υφισταται αμοιβαία εμπιστοσύνη...
- Ο αγοραστής πληρώνει τον πωλητή και ταυτόχρονα του παραδίδει υ.δ. ότι το αγόρασε από αυτόν αντί του x ποσού.
- Ο πωλητής παραδίδει το αυτοκίνητο και δίνει στον αγοραστή τα έγγραφα του αυτοκινήτου, υ.δ. ότι του το πούλησε αντί του x ποσού, βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφοριας και εξουσιοδότηση προς τον αγοραστή για την μεταβίβαση.
- Ο αγοραστής κλείνει ραντεβού και πάει στην Υπηρεσία Μεταφορών για την μεταβίβαση.
- Μόλις ο αγοραστής βγάλει και ασφάλεια στο όνομα του, ενημερώνει τον πωλητή για την διακοπή της δικιάς του.
Καλά όλα αυτά, όμως υπάρχει και το παρακάτω ακραίο σενάριο
Τί γινεται στην περίπτωση που ο αγοραστής, ΠΡΙΝ ολοκληρώσει την μεταβίβαση και πάρει την άδεια στο όνομά του, κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο που ακόμη ανήκει σε σένα και προκαλέσει ατύχημα με τραυματία ή νεκρό ;
Ποιός είναι υπόλογος ;Στην δική μου περίπτωση μου προτάθηκε αυτή η λύση όμως αρνήθηκα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου
Αγοροπωλησία μεταξύ ιδιωτών με δόσεις