-
Καλησπέρα σε όλους,
ερώτημα για επισκευή turbo σε Fiat 500 900cc turbo.
Επισκευάζεται αξιόπιστα ή πάμε σε αλλαγή? Παρακαλώ εάν έχετε εμπειρία σχετικά με αξιόπιστους επισκευαστές ή αλλαγή με καινούργιο (original/aftermarket), διότι το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχω εμπειρία από τουρμπίνες και οι τιμές που ακούω είναι εντελώς παράλογες (4500€ για καινούργια original).....
Μιλάμε για ΑθήναΕυχαριστώ προκαταβολικά
-
Χαίρετε. Μεχρι 1000ε πιθανως (συν-πλην) αλλα οχι 3000-4000-5000ε.
Πως εισαι βεβαιος οτι χαλασε η τουρμπινα και οχι κατι αλλο;
Κάποιος κωδικος βλαβης; -
Θα βρεις στο εμποριο την ιδια μαρκα με πολυ χαμηλωτερη τιμη, οπωσδηποτε να αλλαξεις τις σωληνωσεις παροχης λαδιου προς την τουρμπινα και το φιλτρακι του multiair, τα λαδια και το φιλτρο ειναι αυτονοητο.
-
@harisman said in Επισκευή turbo:
Καλησπέρα σε όλους,
ερώτημα για επισκευή turbo σε Fiat 500 900cc turbo.
Επισκευάζεται αξιόπιστα ή πάμε σε αλλαγή? Παρακαλώ εάν έχετε εμπειρία σχετικά με αξιόπιστους επισκευαστές ή αλλαγή με καινούργιο (original/aftermarket), διότι το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχω εμπειρία από τουρμπίνες και οι τιμές που ακούω είναι εντελώς παράλογες (4500€ για καινούργια original).....
Μιλάμε για ΑθήναΕυχαριστώ προκαταβολικά
Σου ζητησαν 4500 για αλλαγη τουρμπινας? Μηπως εννοουσαν για αλλαγη ολου του αυτοκινητου με αλλο ιδιο?
-
Ανακατασκευη τουρμπινας εχει 150-200 συν τα βαλε βγαλε.
Υπαρχουν rebuild kits για ολες τις τουρμπινες. -
https://www.car.gr/parts/view/330804676-alfa-romeo-fiat-lancia-09-twinair-kainoyrgia-gnisia-toyrbina
Με μια απλή αναζήτηση,
καινούργια γράφει 2267,57 € -
@accentwizard said in Επισκευή turbo:
Υπαρχουν rebuild kits για ολες τις τουρμπινες.600 πριν την πανδημία σε οπελ 1.6 τουρμπο
-
Σε πρόσφατη σχετική ερώτηση σε εξειδικευμένο που πήγα για σέρβις, για το Panda μου είπαν ~600-700 ευρώ για αλλαγή. Είναι πακέτο τουρμπίνα/wastegate.
Ρώτησα να ξέρω για το μέλλον αν και όποτε χρειαστεί. -
@babisstinson said in Επισκευή turbo:
Σε πρόσφατη σχετική ερώτηση σε εξειδικευμένο που πήγα για σέρβις, για το Panda μου είπαν ~600-700 ευρώ για αλλαγή. Είναι πακέτο τουρμπίνα/wastegate.
Ρώτησα να ξέρω για το μέλλον αν και όποτε χρειαστεί.Με νέα....όχι ανακατασκευή
-
@lap said in Επισκευή turbo:
@babisstinson said in Επισκευή turbo:
Ρώτησα να ξέρω για το μέλλον αν και όποτε χρειαστεί.Με νέα....όχι ανακατασκευή
Σωστά.
-
-
@gol said in Επισκευή turbo:
Χαίρετε. Μεχρι 1000ε πιθανως (συν-πλην) αλλα οχι 3000-4000-5000ε.
Πως εισαι βεβαιος οτι χαλασε η τουρμπινα και οχι κατι αλλο;
Κάποιος κωδικος βλαβης;Το συνεργείο το διέγνωσε από τον κωδικό βλάβης - δεν τον ξέρω ωστόσο το κωδικό. Αύριο πιθανώς θα ξέρω περισσότερα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
@ilias-a said in Επισκευή turbo:
Θα βρεις στο εμποριο την ιδια μαρκα με πολυ χαμηλωτερη τιμη, οπωσδηποτε να αλλαξεις τις σωληνωσεις παροχης λαδιου προς την τουρμπινα και το φιλτρακι του multiair, τα λαδια και το φιλτρο ειναι αυτονοητο.
Πιθανότατα θα λυθεί η τουρμπίνα, διότι λέει δεν μπορεί να είναι σίγουροι από κωδικό κινητήρα, ποια τουρμπίνα φοράει.....
Από αναζήτηση σε ανταλλακτικάδικα, είδα τιμές από 450 έως 1100, φαντάζομαι υπάρχουν κατασκευαστές-ποιότητες καλύτερες κ χειρότερες. Κάποιο recommendation σε ανταλλακτικάδικο και μάρκα κατασκευαστή? -
@accentwizard said in Επισκευή turbo:
Υπαρχουν rebuild kits για ολες τις τουρμπινες.Αρκεί να παίρνει ανακατασκευή. Εξ όσων ξέρω, θα είναι η δεύτερή της επισκευή, χωρίς να γνωρίζω που και πως έγινε η πρώτη (αγοράστηκε μεταχειρο).
Κανά online μαγαζί με rebuilt kits (έστω σε pm), από Ελλάδα καθώς το αμάξι είναι ακινητοποιημένο κ δεν υπάρχει χρόνο για αποστολή από εξωτερικό.
Ευχαριστώ για την απάντηση -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα με βοηθούσε ιδιαιτέρως να μου δίνατε κάποιο εξειδικευμένο Fiat (που ανέφερε συνφορουμίτης ανωτέρω) που ασχολείται με τα μικρά Multiair, να έχω μια πιο σίγουρη εκτίμηση της βλάβης και της δυνατότητας αποκατάστασης (αλλαγή ή επισκευή).
Ομοίως εάν κάποιος έχει αλλάξει την original, ποιου κατασκευαστή έχει βάλει, την αγόρασε ο ίδιος ή το συνεργείο, κ εντυπώσεις - το λέω γιατί έχω άσχημη εμπειρία από ανταλλακτικό aftermarket, που προτιμήθηκε λόγω της τιμής, το συνεργείο έλεγε ότι είναι συμβατό και ισοδύναμο, αλλά προέκυψε σίγουρα κατώτερης ποιότητας και φαίνεται και στην λειτουργία, πέραν πιθανώς της μακροζωίας κλπ (αν το ήξερα, θα πήγαινα στο original....).
Επίσης κάποια εμπειρία από επισκευαστή τούρμπο - ασχολούνται οι σοβαροί με τέτοια τουρμπάκια ή τα φτιάχνουν μόνοι τους στα συνεργεία.Προφανώς για να μην θεωρηθεί διαφήμιση/προώθηση οποιουδήποτε, ας μου στείλει pm.
Και πάλι ευχαριστώ, όσους έχουν χρόνο κ διάθεση να βοηθήσουν!
-
@harisman said in Επισκευή turbo:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα με βοηθούσε ιδιαιτέρως να μου δίνατε κάποιο εξειδικευμένο Fiat (που ανέφερε συνφορουμίτης ανωτέρω) που ασχολείται με τα μικρά Multiair, να έχω μια πιο σίγουρη εκτίμηση της βλάβης και της δυνατότητας αποκατάστασης (αλλαγή ή επισκευή).
Ομοίως εάν κάποιος έχει αλλάξει την original, ποιου κατασκευαστή έχει βάλει, την αγόρασε ο ίδιος ή το συνεργείο, κ εντυπώσεις - το λέω γιατί έχω άσχημη εμπειρία από ανταλλακτικό aftermarket, που προτιμήθηκε λόγω της τιμής, το συνεργείο έλεγε ότι είναι συμβατό και ισοδύναμο, αλλά προέκυψε σίγουρα κατώτερης ποιότητας και φαίνεται και στην λειτουργία, πέραν πιθανώς της μακροζωίας κλπ (αν το ήξερα, θα πήγαινα στο original....).
Επίσης κάποια εμπειρία από επισκευαστή τούρμπο - ασχολούνται οι σοβαροί με τέτοια τουρμπάκια ή τα φτιάχνουν μόνοι τους στα συνεργεία.Προφανώς για να μην θεωρηθεί διαφήμιση/προώθηση οποιουδήποτε, ας μου στείλει pm.
Και πάλι ευχαριστώ, όσους έχουν χρόνο κ διάθεση να βοηθήσουν!
Κατα πασα πιθανοτητα ειναι garrett , 2 ειναι οι εισαγωγεις
Ολοι οι μηχανικοι της αθηνας τις στελνουν στον ενα https://www.autoturbo.gr στον Μαραβελια .
Το καβουκι δεν παθαινει τιποτα , οι φτερωτες το λεγομενο CHRA αλλαζουν , και το οποιο χαλαει λογω μη σωστης λιπανσης στα κουζινετα .
Οταν παρει η τουρμπινα ακουγεται σαν σειρινα , και τοτε ειναι το δυσκολο γιατι μπορει να εχουν παει ρινισματα οπουδηποτε .
Υπαρχει σαφη οδηγια της garrett τι αλλαζουμε και τι κανουμε σε αλλαγη τουρμινας .
Εδω ειναι τα Authorized Centers in Greece
https://www.garrettmotion.com/turbo-replacement/distributor-locator/europe/greece/
Προσοχη οπως σου ειπαν θελουν και τα σωληνακια αλλαγμα μην σου πω και η αντλια λαδιου .
Προσοχη μπορει το προβλημα να ειναι η ηλεκτροβαλβιδα
η solenoid valve μοιαζει καπως ετσι https://moto-dynamic.com/9652997580-electrovalve-turbo-c-berlingo-c2-p206,3,1,27145 αυτη ειναι απο το δικο μου , η δουλεια της ειναι μεσω της υποπιεσης να συνδεεται με σωληνακι με την wastegate και να αλλαζει ετσι τα πτερυγια της μεταβλητης γεωμετριας του τουρμπο . Να εχει χαλασει αυτη η μαλακια που κανει μεχρι 50αρικο και να μην τουρμπιζει το αυτοκινητο και να ψαχνεσαι με τουρμπινες . -
Βγαλε την τουρμπινα φιλε μου,και πηγαινε την στους τουρμπιναδες,να την δουνε,και θα σου πουνε τι γινεται....
-
Αλλαγή και ψυγείο λαδιού εάν υπάρχουν ρινίσματα.
-
H τουρμπίνα είναι της Mitsubishi με εργοστασιακό κωδικό 55243431. Υπάρχουν aftermarket επιλογές γύρω στο 500αρικό χωρίς τα όποια περιγεφερειακά μπορεί να χρειαστούν.
Από μάστορες έχω ακούσει καλά λόγια γι' αυτόν αλλά χωρίς αν έχω προσωπικά εικόνα.
Επισκευή turbo