-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μόλις έκλεισε χρόνο το i30 με 9.500 km τα έκανα τραμπα. Τον 3ο χρόνο θα τα ξανακάνω και τον 5ο πέταμα.
Στα F1 Assy7 που έχω
Ελα ρε , που τα βρηκες??? Δεν εχουν βγει ακομα
Τα 6 εχεις , το θυμαμαι γιατι τα εβαλα κι εγωXAXAXAXAX, δίκιο έχεις. Γκαβομάρα. Διορθώνω...
-
Γιατί τρέχετε και τρακαράτε;
Δεν ξέρετε ότι η υπερ-βολική ταχύτης, σκοτώνει; -
Καλημέρα σας! Συγνώμη για την ¨παιδική ερώτηση ¨ αλλά συνήθως πότε αλλάζουμε λάστιχα σε ένα αυτοκίνητο? Το Touran μου φοράει 205/60/16 και τα πολύ καλά Continental Ultracontact έκλεισαν 2 χρόνια και 30.000 χλμ. Δεν είναι ιδιαίτερα φαγωμένα. Ποια η γνώμη σας για αυτό που πολλοί λαστιχάδες προτείνουν να αλλάζουμε τα μπροστινά με τα πίσω λάστιχα? Σας ευχαριστώ!
-
Στη περίπτωσή σου φαντάζομαι θα μπορέσεις να βγάλεις άλλα 2 χρόνια και άλλα τόσα χλμ.
Στη θέση σου θα έκανα μια τράμπα μπρος - πίσω. Έτσι για 4 χρόνια θα έχεις ομοιόμορφα φθαρμένα ελαστικά. Δίνεις 20€ και σου κάνει και μια ζυγοστάθμιση αλλά και έλεγχο για στραβώματα.
Αν τα μπροστινά φθαρούν εντελώς δεν έχει νόημα να τα βάλεις πίσω. -
Επειτα απο περίπου εξι μηνες χρηση (πολυ κρυο, βροχη, υγρο, ξηρο, ασφαλτο, χωμα, ακομα και σε καυσωνα) τα Goodyear Vector τεσσαρων εποχων ειναι αριστα. Ακομα και σε ταχεια - σπορ οδηγηση η προσφυση ειναι ικανοποιητικη. Προφανώς και δεν ειναι ειναι αριστα για εντελως σπορ οδηγηση και οριακη κινηση στις στροφές, αλλα αντεχουν και κρατανε.
Ωστοσο είναι ακομα στο πρωτο ετος και στο πρωτο καλοκαιρι που διανυουν. -
Κοντινενταλ διαχρονικά η ντροπή των ελαστικών. Χθες επιχείρησα να πάω σε μια παραλία λίγο απομακρυσμενη και πάτησα αρκετό χώμα και αρκετές πέτρες αλλά δε μιλάμε για κάνα τρελο off roading.
Το αποτέλεσμα (με πολύ πρόχειρο έλεγχο, δεν ξέρω τι άλλο θα βρω) -->
-
@stefan147 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κοντινενταλ διαχρονικά η ντροπή των ελαστικών. Χθες επιχείρησα να πάω σε μια παραλία λίγο απομακρυσμενη και πάτησα αρκετό χώμα και αρκετές πέτρες αλλά δε μιλάμε για κάνα τρελο off roading.
Το αποτέλεσμα (με πολύ πρόχειρο έλεγχο, δεν ξέρω τι άλλο θα βρω)
Χαίρετε.
Ποσων ετων ελαστικα;
Διασταση τροχων;
Ποια κοντινενταλ ακριβως;
Ποσα διανυθεντα χιλιόμετρα με αυτα τα ελαστικα; -
EcoContact 6 σε 225/55/18 του 2023.
11.500χλμ και είναι πάνω σε Ford Kuga Phev. Ζήτημα να είχαν ξαναπατήσει πάνω από 10-15χλμ χώμα τους 10 μηνες που έχω το αμάξι.
-
11.500χλμ και είναι πάνω σε Ford Kuga Phev. Ζήτημα να είχαν ξαναπατήσει πάνω από 10-15χλμ χώμα τους 10 μηνες που έχω το αμάξι.
Αρα περιπου ενος ετους ελαστικα με 12000 χλμ.
Και ειναι κομματιασμενα.
Φορεθηκαν ποτε αλυσιδες χιονιου-παγου; -
Δεν έχω βάλει ποτέ Continental και για κάποιο λόγο τα αντιπαθώ
Μακρυά από οικολογικά (Eco) λάστιχα -
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και ειναι κομματιασμενα.
Φορεθηκαν ποτε αλυσιδες χιονιου-παγου;Όχι πότε. Τα λάστιχα ήταν σαν καινούρια. Από τη χθεσινή διαδρομή αποκλειστικά γίνανε έτσι. Σκορπισαν σε 12-15χλμ ψιλοκακου χωματοδρομου. Τεσπα...προχωράμε.
-
Και ειναι κομματιασμενα.
Φορεθηκαν ποτε αλυσιδες χιονιου-παγου;Όχι πότε. Τα λάστιχα ήταν σαν καινούρια. Από τη χθεσινή διαδρομή αποκλειστικά γίνανε έτσι. Σκορπισαν σε 12-15χλμ ψιλοκακου χωματοδρομου. Τεσπα...προχωράμε.
Αν ειναι ετσι τοτε ειναι απαραδεκτα.
Δεν μιλω γενικως για αυτην την μαρκα αλλα τουλαχιστον τα συγκεκριμένα ετσι φαινεται. -
Φίλε μου, μετά από τέτοιο χάλι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις....στείλτα όπως είναι.
Υπάρχουν πολλοί πολλοί λόγοι που οι παλιοσειρές ψηφίζουν εδώ και αιώνες Michelin. Τυχαίο τίποτα δεν είναι. Τις προάλλες είδα στις διακοπές οτι και στο ΚΤΕΛ Πιερίας, τα περισσότερα οχήματα φορούν Michelin. Όταν έχεις στις πλάτες σου εκατομμύρια χλμ και κουβαλάς κόσμο με υπευθυνότητα, γνωρίζεις ποια λάστιχα αξίζουν.
-
Και ειναι κομματιασμενα.
Αλλαγη απαραιτητη.
-
@japanese1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φίλε μου, μετά από τέτοιο χάλι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις....στείλτα όπως είναι.
Υπάρχουν πολλοί πολλοί λόγοι που οι παλιοσειρές ψηφίζουν εδώ και αιώνες Michelin. Τυχαίο τίποτα δεν είναι. Τις προάλλες είδα στις διακοπές οτι και στο ΚΤΕΛ Πιερίας, τα περισσότερα οχήματα φορούν Michelin. Όταν έχεις στις πλάτες σου εκατομμύρια χλμ και κουβαλάς κόσμο με υπευθυνότητα, γνωρίζεις ποια λάστιχα αξίζουν.
Pirelli
-
Δεν υπάρχει το απόλυτο. Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα. Υπάρχουν μισελιν που είναι σκουπίδια, υπάρχουν και μισελιν που είναι κορυφή. Εξαρτάται από το αμάξι και τη χρήση που προορίζεται. Επίσης το αμάξι είναι leasing οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Θα βάλω ότι μου βάλει η εταιρία απλά θα απαιτήσω να μην είναι κοντινενταλ γενικως ή καποιο άλλο eco μοντέλο ελαστικών.
-
Θα συμφωνησω. Συμπαθω και τα bridgestone αλλα πιο ισορροπημενα κι ολοκληρωμενα ελαστικα απ'τη σειρα ps της michelin δεν πιστευω οτι υπαρχει διαχρονικα.
-
Καλησπέρα, ήρθε η ώρα για ελαστικά. Διάσταση 185-65-15 και αμάξι hyundai i20 bc3 1.0 T. Διαδρομές 90% Καλαμάτα και 10% Αθήνα, και κανά βουνό.
Το αμάξι φοράει Michelin primacy 4. Ότι χειρότερο σε λάστιχο με 33.000 χλμ είναι νεκρό (έχει γίνει και μπρος πίσω στις 15.000) και το χειρότερο είναι ότι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα και με το παραμικρό πετάει μούτρα στις φαγωμένες ασφάλτους με τις ζέστες(τέρμα ανησυχητικό).
Στο παλιό corsa cdti είχα βάλει 2 φορές conti premium 4/5 που μέχρι τα 40Κ ήμουν ευχαριστημένος στην ίδια διάσταση.
Τώρα βλέπω ότι αντί για τα prem η continental βγάζει τα ecocontact και τα ultracontact. Τα οποία βάση χαρακτηριστικών τα eco είναι καλύτερα( ετικέτα). Έχει κανείς εμπειρία από αυτά?
Επίσης κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη για ελαστικό. Bridgestone/ toyo/ yokohama από ότι έχω διαβάσει είναι πιο σκληρά και δεν ξέρω αν θα με βολέψουν μέσα στη πόλη.
και τέλος για αλλαγή διάστασης και 16αρια θα δω διαφορές όσο αφορά τις πλεύσεις του αυτοκινήτου στις στροφές η αυτό ξεκινάει καθαρά από αμορτισέρ?
-
@sotikour said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα, ήρθε η ώρα για ελαστικά. Διάσταση 185-65-15 και αμάξι hyundai i20 bc3 1.0 T. Διαδρομές 90% Καλαμάτα και 10% Αθήνα, και κανά βουνό.
Το αμάξι φοράει Michelin primacy 4. Ότι χειρότερο σε λάστιχο με 33.000 χλμ είναι νεκρό (έχει γίνει και μπρος πίσω στις 15.000) και το χειρότερο είναι ότι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα και με το παραμικρό πετάει μούτρα στις φαγωμένες ασφάλτους με τις ζέστες(τέρμα ανησυχητικό).
Στο παλιό corsa cdti είχα βάλει 2 φορές conti premium 4/5 που μέχρι τα 40Κ ήμουν ευχαριστημένος στην ίδια διάσταση.
Τώρα βλέπω ότι αντί για τα prem η continental βγάζει τα ecocontact και τα ultracontact. Τα οποία βάση χαρακτηριστικών τα eco είναι καλύτερα( ετικέτα). Έχει κανείς εμπειρία από αυτά?
Επίσης κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη για ελαστικό. Bridgestone/ toyo/ yokohama από ότι έχω διαβάσει είναι πιο σκληρά και δεν ξέρω αν θα με βολέψουν μέσα στη πόλη.
και τέλος για αλλαγή διάστασης και 16αρια θα δω διαφορές όσο αφορά τις πλεύσεις του αυτοκινήτου στις στροφές η αυτό ξεκινάει καθαρά από αμορτισέρ?
Σε παρομοια διασταση φοραω τα bridgestone T005 και στις 35.000 χλμ κρατανε ακομα. Επισης ειμαι γενικα ευχαριστημενος και σε στεγνο και σε βρεγμενο, αξιοπιστο λαστιχο παντου. Στη διασταση αυτη θεωρω οτι ειναι το καλυτερο που μπορεις να βρεις.
Οσο για τις πλευσεις δε νομιζω με 1 ιντσα παραπανω σε ζαντες να δεις διαφορα. Με αλλαγη αμορτισερ σε κατι πιο σκληρο-σπορ και ισως και κανα πιο σκληρο ελατηριο λογικα θα εχεις καλυτερο πατημα κι αισθηση. Αλλα θα χασεις σε ανεση στην πολη σε καποιο βαθμο.
Εγω βαζω και 2 psi περισσοτερο αερα απ'ο,τι προτεινει ο κατασκευαστης, μιας κι εχουν υψηλο προφιλ τα λαστιχα αυτα, και η αισθηση μ'αρεσει πολυ περισσοτερο, χωρις να κοπανανε ιδιαιτερα και παλι. Θα σου προτεινα να κανεις μια δοκιμη. -
@sotikour said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στην ίδια διάσταση έχω τα ultracontact στο Corsa της συζύγου (2018 1.3 cdti με 75 ίππους) από τον Δεκέμβριο. Πολύ ευχαριστημένοι προς το παρόν μετά από 13.000 χιλιόμετρα . Έχει καλό κράτημα, καλή αίσθηση στο τιμόνι (ακόμα και στο ελαφρύ τιμόνι του Corsa), άνετο σε λακούβες και κακοτεχνίες, καλό φρενάρισμα. Σε ανηφόρες, εκκίνηση και βρεγμένο δεν έχει σπινιαρει ποτέ το αμάξι. Το μόνο αρνητικό που έχω να σχολιάσω είναι ότι μαζεύει αρκετά πετραδάκια και δεν είναι τόσο αθόρυβο όσο το διαφημίζουν.
Εφόσον πας σε 16αρα ζάντα θα φαρδυνει το πέλμα του ελαστικού, άρα θα έχεις σίγουρο καλύτερο κράτημα. Αν θα είναι η διαφορά τώρα αντιληπτή, δεν το ξέρω.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]