-
Δεν μπορεις να συγκρινεις την προ ΟΝΕ κατασταση (και τα χρονια της συγκλισης) με την μετα ΟΝΕ γιατι απο το 1995 και μετα δεν μπορουσαμε να τυπωνουμε απεριοριστες δραχμες οπως παλαιοτερα και τωρα με το ευρω η εκτυπωση εχει περασει στην ΕΚΤ αρα η χρηματοδοτηση ελλειματων (ετσι δημιουργειται ο πληθωρισμος) ειναι μετα απο αποφαση της ΕΕ. Τρανταχτο παραδειγμα το 2010 -2015 που δεν επετρεψαν τοτε με την τροικα την εκτυπωση χρηματος για χρηματοδοτηση ελλειματων ο αποπληθωρισμος που δημιουργηθηκε.
Αν δεν ειχαμε το ευρω θα εβλεπες παρομοιο γραφημα οπως το 80 ολη την δεκαετια του 2010.
-
Και αυτό ήταν το λάθος που δεν εκτυπώσαν. Το κατάλαβαν και μετά εκτυπώσαν κατά εκατοντάδες δις.
Αυτά που φαντάζεσαι τα κάνουν χώρες με εξαγωγικό χαρακτήρα όπου θέλουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση.
Εάν συμβεί σε χωρα με παθητικό εξωτερικό ισοζύγιο θα ενεργοποιήσει ένα αρνητικο σπιράλ από επένδυσης όπου θα χαθούν όλες οι ελπίδες για μια κοινωνική και οικονομική προοπτική.
Ότι συμβαίνει σε μια χωρα δεν είναι πανάκεια για μια αλλη. Εάν δεν μπορείς να το κατανοήσεις άσε τις μακροοικονομικές αναλύσεις. Δεν τις καταλαβαίνεις
-
@lap said in criuser vs Lap:
Και αυτό ήταν το λάθος που δεν εκτυπώσαν. Το κατάλαβαν και μετά εκτυπώσαν κατά εκατοντάδες δις.
Αυτά που φαντάζεσαι τα κάνουν χώρες με εξαγωγικό χαρακτήρα όπου θέλουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση.
Ότι συμβαίνει σε μια χωρα δεν είναι πανάκεια για μια αλλη.
Εκτυπωσαν για ολους λογους οχι για αυτον που λες. Αυτη η εκτυπωση δεν θα σε καταστρεψει εσενα; Κυριως χτυπαει αυτους που δεν εχουν ακινητα και γενικα ασσετς.
-
Ούτε εγώ έχω. Ο πληθωρισμός των ακινήτων έχει αλλη αιτία από τον γενικότερο μέσο πληθωρισμό. Η αιτία ήταν ακριβώς η ηλίθια πολτικη που αναφέρεις η οποία οδήγησε σε από επενδυση από τον κλάδο των κατασκευών και δημιούργησε ένα αρνητικό σπιράλ.
Τέλος όπως έχω πει, η προσδοκία κέρδους λόγω νέων δεδομένων στον κλάδο της στέγης όπως επενδύσεις από αλλοδαπούς άλλαξε το τοπίο. Για αυτό και τονίζω πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση της αγοράς. Γενικα στις οικονομίες υπάρχουν πολλά είδη πληθωρισμού. Μονάχα ένας δημιουργείται από την εκτύπωση χρήματος. Όλοι οι άλλοι από χίλιους δυό παράγοντες.
Τα βλέπει απλοϊκά τα πράγματα και μονοδιάστατα.
-
Ούτε εγώ έχω. Ο πληθωρισμός των ακινήτων έχει αλλη αιτία από τον γενικότερο μέσο πληθωρισμό. Η αιτία ήταν ακριβώς η ηλίθια πολτικη που αναφέρεις η οποία οδήγησε σε από επενδυση από τον κλάδο των κατασκευών και δημιούργησε ένα αρνητικό σπιράλ
Ψαχτο λιγο, εισαι λαθος. Καταρχας η εκτυπωση χρηματος δεν εγινε για να λυθουν τα δικα μας προβληματα (εννοω την Ελλαδος) φυσικα κυβερνηση επωφελειτε απο αυτη την κατασταση γιαυτο μοιρασε χρημα σε Ευαγγελατους κατα την ψευτοπανδημια. Αλλα οποιος δεν εχει δικο του ακινητο το ξεχναει και τα καθημερινα εξοδα ειναι 40% πανω σε σχεση με το 2019. Φυσικα και ο πληθωρισμος στα τροφιμα και στα ακινητα οφειλεται στην εκτυπωση χρηματος. Δεν μιλαμε μονο για τα νεα ακινητα με το διπλασιο κοστος κατασκευης αλλα και τα παλαιοτερα εχουν ανεβασει τιμες αναλογα με την περιοχη και μεχρι 80% σε σχεση με τιμες που εβλεπες το 2014 πχ.
Για αλλοδαπους και αυτοι τυπωνουν χρημα ακομα και η Κινα και η Ιαπωνια το κανει οποτε και αυτοι εχουν γεμισει χρηματα που πρεπει να τοποθετησουν σε ακινητα.
-
@red_monster said in criuser vs Lap:
@otso said in criuser vs Lap:
@wantone said in criuser vs Lap:
Για σενα δηλ οποιος εχει περιουσια ειναι φοροκλεφτησ αλλοιως δεν βγαινει?
Δηλ σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι αντι να γραφεις ολη μερα κατεβατα σε ενα φορουμ καφενειο να χρησιμοποιεις τον χρονο σου για να παραγεις κατι και να πληρωθεις για αυτο και να αγορασεις και εσυ ενα σπιτι?
Υπαρχουν δουλειες που δεν πληρωνεις φορους πχ ναυτικος. Ολοι οι ναυτικοι ειναι φοροκλεφτες για σενα επηδη εκαναν περιουσια απο την δουλεια τους στην θαλασσα?
Αυτοι που ειναι ενταξει σαν τον κρουζερ (και δεν το λεω ειρωνικα ) δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν.
Πέρα από την πλάκα μια χαρά προσγειωμένος είναι ο εργολαβος, ο δικός μας ο ταξιδευτής. Που να δεις άλλους. Βγάζουν μάτι.
Ναι ρε μια χαρα παιδι ειναι γιαυτο τον αγαπαμε και τον πειραζουμε (εξ αλλου το εχει πει ο ιδιος οτι του αρεσει να τον πειραζουν και να τον τσιγκλανε) βεβαια εγω σαν χωριατης το χοντραινω μερικες φορες.
Ομως αυτος που ειναι μεγαλο πειραχτηρι επισης , και δεχεται , πραος και ολυμπιος ειναι ο red_monster.Το τέρας φοράει τη στολή του μηχανικού. Αυτοί έχουν κόλλημα με τον καθωσπρεπισμό και την ορθότητα του ποστ τους. Κάθομαι και διαβάζω το michanikos forum. Αν τους διαβάσεις είναι όλοι εκεί μέσα σαν να φοράν τα καλά τους, πίνουν σαμπάνιες και μιλούν με επιτηδευμένη σωστη σύνταξη.
Όλοι ίδιοι είναι . Από τα φοιτητικά μου έτη είναι όλοι ίδιοι. Είναι ράτσα..
Υ.γ εντωμεταξύ οι περισσότεροι ότι δεν γνωρίζουν το απορρίπτουν ως αιρετικό. Έχει πλάκα να διαβάζεις ποστς 10 ετιας για μεθόδους ανέγερσης όπου τις χλευάζουν με το γάντι και μετά να τις υιοθετούν.
Σιγά μην είμαι και οδοντίατρος, μαστόρι γενικών καθηκών είμαι, με γαλόνια μάλιστα.
Οτι κάθεσαι και διαβάζεις φόρουμ μηχανικών με ξεπερνάει, τι ανωμαλία είναι τούτη ?
Έχουμε και εμείς τις δικές μας παραξενιές
Παίζει να έχω μπει μόνο μια φορά. Αυτό δεν λέγεται παραξενιά, λέγεται ανωμαλία
-
Τι να ψάξω ρε συ;;; Βασικές γνώσεις είναι αυτές.
Δεν είναι κάποιο μυστικό σχέδιο κάποιων κακών. Είναι λάθος εμμονή και δογματισμος κάποιων υπευθύνων. Έχει συμβεί και στην Σ.Ε, έγινε και σε εμάς.
Μη με ζεσταίνεις περισσότερο από όσο ζεσταίνομαι
-
Δηλ σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι αντι να γραφεις ολη μερα κατεβατα σε ενα φορουμ καφενειο να χρησιμοποιεις τον χρονο σου για να παραγεις κατι και να πληρωθεις για αυτο και να αγορασεις και εσυ ενα σπιτι?
Υπαρχουν δουλειες που δεν πληρωνεις φορους πχ ναυτικος. Ολοι οι ναυτικοι ειναι φοροκλεφτες για σενα επηδη εκαναν περιουσια απο την δουλεια τους στην θαλασσα?
Αυτοι που ειναι ενταξει σαν τον κρουζερ (και δεν το λεω ειρωνικα ) δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν.
Πέρα από την πλάκα μια χαρά προσγειωμένος είναι ο εργολαβος, ο δικός μας ο ταξιδευτής. Που να δεις άλλους. Βγάζουν μάτι.
Ναι ρε μια χαρα παιδι ειναι γιαυτο τον αγαπαμε και τον πειραζουμε (εξ αλλου το εχει πει ο ιδιος οτι του αρεσει να τον πειραζουν και να τον τσιγκλανε) βεβαια εγω σαν χωριατης το χοντραινω μερικες φορες.
Ομως αυτος που ειναι μεγαλο πειραχτηρι επισης , και δεχεται , πραος και ολυμπιος ειναι ο red_monster.Το τέρας φοράει τη στολή του μηχανικού. Αυτοί έχουν κόλλημα με τον καθωσπρεπισμό και την ορθότητα του ποστ τους. Κάθομαι και διαβάζω το michanikos forum. Αν τους διαβάσεις είναι όλοι εκεί μέσα σαν να φοράν τα καλά τους, πίνουν σαμπάνιες και μιλούν με επιτηδευμένη σωστη σύνταξη.
Υ.γ εντωμεταξύ οι περισσότεροι ότι δεν γνωρίζουν το απορρίπτουν ως αιρετικό. Έχει πλάκα να διαβάζεις ποστς 10 ετιας για μεθόδους ανέγερσης όπου τις χλευάζουν με το γάντι και μετά να τις υιοθετούν.
Σιγά μην είμαι και οδοντίατρος, μαστόρι γενικών καθηκών είμαι, με γαλόνια μάλιστα.
Οτι κάθεσαι και διαβάζεις φόρουμ μηχανικών με ξεπερνάει, τι ανωμαλία είναι τούτη ?
Το έχω ξεκοκαλίσει, αφού διαβάζω και σε επαναλήψεις και ξέρω τι θα γράψει ο επόμενος
-
Το έχω ξεκοκαλίσει, αφού διαβάζω και σε επαναλήψεις και ξέρω τι θα γράψει ο επόμενος
Ένα γιατρό
-
Λες;
-
Κάθομαι και διαβάζω το michanikos forum. Αν τους διαβάσεις είναι όλοι εκεί μέσα σαν να φοράν τα καλά τους, πίνουν σαμπάνιες και μιλούν με επιτηδευμένη σωστη σύνταξη.
Έχω και εγώ πολλές φορές πέσει σε θέματα του michanikos φόρουμ ψάχνοντας για φορολογικά που αφορούν τους μηχανικούς και είχα πάθει πλάκα με το επίπεδο και το ποσό κατατοπιστικοι και πως βοηθούν με τις απαντήσεις τους τις απορίες των συναδέλφων τους χωρίς ειρωνείες και ξερολισμους!
Τις προάλλες διάβαζα για τον τρόπο αντιμετώπισης κάτι αμοιβών που έλαβαν κάποιοι ως ελεγκτές δόμησης από το δημόσιο ( εννοείται για τους μηχανικούς δουλεύουμε όλοι ) χωρίς ΦΠΑ και χωρίς έκδοση τιμολογίων και είχαν υπεραναλυτικες οδηγίες για την συμπλήρωση Ε1 , Ε3 , και ανέβασμα Mydata που ούτε επαγγελματίας λογιστής δεν θα μπορούσε να τα περιγράψει τόσο σωστά.
Επίσης,
+1000 likes στο σχόλιο του @otso για τον @criuser !
Για τον @red_monster δεν ξέρω, εσείς τον ξέρετε καλύτερα πολλά χρόνια εδώ μέσα , αλλά στο άλλο φόρουμ που παρακολουθώ κάποια εποχή νομίζω είχε βάλει μπουρλότο!!Άμα κάποιος του την σπάσει τον πάει καροτσάκι!
Δεν χαρίζεται, ενώ ο @criuser είναι τέρας υπομονής και βρίθει γνήσιας αστικής ευγένειας όσο και να ξεφύγουν οι καταστάσεις. -
@vagkirk said in criuser vs Lap:
Κάθομαι και διαβάζω το michanikos forum. Αν τους διαβάσεις είναι όλοι εκεί μέσα σαν να φοράν τα καλά τους, πίνουν σαμπάνιες και μιλούν με επιτηδευμένη σωστη σύνταξη.
Έχω και εγώ πολλές φορές πέσει σε θέματα του michanikos φόρουμ ψάχνοντας για φορολογικά που αφορούν τους μηχανικούς και είχα πάθει πλάκα με το επίπεδο και το ποσό κατατοπιστικοι και πως βοηθούν με τις απαντήσεις τους τις απορίες των συναδέλφων τους χωρίς ειρωνείες και ξερολισμους!
Τις προάλλες διάβαζα για τον τρόπο αντιμετώπισης κάτι αμοιβών που έλαβαν κάποιοι ως ελεγκτές δόμησης από το δημόσιο ( εννοείται για τους μηχανικούς δουλεύουμε όλοι ) χωρίς ΦΠΑ και χωρίς έκδοση τιμολογίων και είχαν υπεραναλυτικες οδηγίες για την συμπλήρωση Ε1 , Ε3 , και ανέβασμα Mydata που ούτε επαγγελματίας λογιστής δεν θα μπορούσε να τα περιγράψει τόσο σωστά.
Επίσης,
+1000 likes στο σχόλιο του @otso για τον @criuser !
Για τον @red_monster δεν ξέρω, εσείς τον ξέρετε καλύτερα πολλά χρόνια εδώ μέσα , αλλά στο άλλο φόρουμ που παρακολουθώ κάποια εποχή νομίζω είχε βάλει μπουρλότο!!> Άμα κάποιος του την σπάσει τον πάει καροτσάκι!
Δεν χαρίζεται, ενώ ο @criuser είναι τέρας υπομονής και βρίθει γνήσιας αστικής ευγένειας όσο και να ξεφύγουν οι καταστάσεις.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλύτερα εδώ μέσα καροτσάκι παρά στις εθνικές οδούς !Το βασικό πρόβλημα με τους μηχανικούς, ειδικά τους ΕΕ είναι ότι σνομπάρουν ΟΛΑ τα άλλα επαγγέλματα ως κατώτερα, νομίζουν οτι ξέρουν οικονομικά και νομίζουν ότι ξέρουν λογιστικά
-
@criuser said in criuser vs Lap:
Η γενιά του κρουζερ
Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν και επιτυχημένοι από αυτήν την γενιά.
Φίλος έχει 3 παιδιά πολύ επιτυχημένα αυτής της γενιάς.
Είχε όμως την οικονομική δυνατότητα να τους στηρίξει σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό σε ακριβές χώρες. Εννοείται ότι τα 2 παιδιά ζουν στο εξωτερικό, μετά από τόσα χρόνια παραμονής εκεί για σπουδές και μόνο το ένα γύρισε, επειδή υπάρχει στρωμένη δουλειά.Υπάρχουν και επιτυχημένοι, χωρίς τόσο ακριβές σπουδές, από οικογένειες που μπορούσαν παλιότερα να βοηθήσουν.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί που παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν κάτι που να τους αρέσει και ο χρόνος περνάει και δεν ξαναγυρνάει.
Αυτά που σας λέω, δεν είναι κακίες, είναι αγωνίες για αυτά τα παιδιά, γιατί άμα φτάσεις τα 40 και δεν έχεις αποφασίσει τι θέλεις και ακόμα χειρότερα αν έχεις κάνει και οικογένεια είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί και η προηγούμενη γενιά δεν θα έχει δυνατότητες να βοηθήσει.
Από την άλλη πόσο να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο Ιμπέριαλ, όταν ένα στο ΠΑΠΕΙ ή στο ΟΠΑ κάνει 7-8000 ?
Το ΕΜΠ έχει δωρεάν Μτχ και μάλιστα σε συνδυασμό με βαθμολογία προπτυχιακου και ΙΚΥ πληρώνεσαι κιόλας και ο κόσμος δίνει 6-7 k για να κάνει Μτχ στο ΤΕΙ, για να γίνει ΤΕΙτζης με Μτχ, ΗΜΑΡΤΟΝ
Για ΠΑΠΕΙ και ΟΠΑ είπα και είχαν πτυχίο από αυτά.
Τι σχέση έχει το ΕΜΠ ?
Και γιος άλλου φίλου, δυνατό μυαλό στις θετικές σπουδές, έκανε μεταπτυχιακό στην Ελβετία με υποτροφία 50000 και έγινε τραπεζικός εκεί. -
Ξανά λέω, δεν εξετάζω ποιος είναι πιο ριγμένος γιατί δεν γίνεται να είμαστε αντικειμενικοί, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας είναι άσχημο πράγμα. Βέβαια εδώ μερικοί είναι αρνητές του ολοκαυτώματος, στην εργασία των νεογνών την περίοδο των μνημονίων θα κολλήσουμε ;
Διαφωνείς ότι όσοι ήταν φοιτητές και νέοι πριν το 2010, είχαν οικονομική άνεση και συχνά άργησαν να ξεκινήσουν τον εργασιακό τους βίο, ακριβώς γιατί είχαν λεφτά οι γονείς τους να τους συντηρήσουν ?
Διαφωνείς ότι όσοι ήταν φοιτητές και νέοι μετά το 2010, είχαν μεγάλα ζόρια και έπρεπε να βρούν όποια δουλειά υπήρχε , γιατί οι γονείς τους δεν είχαν λεφτά να τους συντηρήσουν ?
Για να ξέρουμε τι λέμε και να τα βάλουμε σε μια σειρά.
Ξαναλέω κοιτάς τον κύκλο σου που ήταν οι κλέφτες οι περισσότεροι. Τα παιδιά των κλεφτών είχαν ανέσεις όπως και οι ίδιοι
Η τεράστια πλειοψηφια των νέων στα 24-25 μετά από το στρατιωτικό και μεταπτυχιακό τους έπεσαν πάνω στην πτώση της οικονομίας
Οι κλέφτες είναι βαρύς και αδόκιμος χαρακτηρισμός.
Εδώ θα μπορούσα να σου ανατρέψω το επιχείρημα ως: « οποίος την περίοδο που δένανε τα σκυλιά με λουκάνικα δεν κατάφερε να αποταμιεύσει δυο δραχμές ήταν βλαξ»Δυστυχώς δεν είναι. Δυο δραχμές όλοι κατάφεραν να αποταμιευσουν. Ο λόγος δεν γίνεται για τις δυο δραχμές αλλά για τα εκατομμύρια δραχμές που μετουσιώθηκαν σε σπίτια, οικόπεδα αυτοκίνητα και κληρονομιές. ΔΕΝ βγαίνουν αυτά τα λεφτά από κλάδους και επαγγέλματα που όλοι γνωρίζουμε ως καθημερινά και με το να μην κλέψουν όχι λιγάκι αλλά σε κακουργηματικό επίπεδο. Εαν αθροίσεις τα έτη και υπολογίσεις το ποσό φοροδιαφυγής τότε όπως το έγραψα...πάνε μέσα για κακούργημα αλλά πολλά από αυτά είτε έχουν διαγραφεί πλέον ως αξιόποινες πράξεις είτε περιμένουν να διαγραφούν και να τα εμφανίσουν ως επίδειξη.
Ένα καλο είσοδημα στην Ελλάδα που οντως αναπτυσσόταν πριν την κρίση είχε τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις ώστε να συντηρεί το κράτος. Τεράστιες πραγματικά. Από ένα σημείο και μετά δεν είχε νόημα να ανεβαίνεις στην υπαλληλική ιεραρχία διότι ότι κερδιζες στο μισθό σου ήταν ας πούμε 250-300 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χιλιάρικα που αντιστοιχούσαν στην θέση ήταν φόροι/εισφορες αλλά και οι ευθύνες τεράστιες.
Και οι φόροι ήταν τεράστιοι λόγω ενός σπάταλου κράτους, αλλά λόγω και του γεγονότος πως υπήρχαν κλέφτες που δεν σήκωναν τα βάρη της χώρας ανάλογα με τις δυνάμεις τους και που εκμεταλλεύτηκαν παρασιτικά τους φόρους που πλήρωναν οι υπόλοιποι. Έτσι κατάφεραν να απολαμβάνουν ένα οικονομικό περιβάλλον ανάπτυξης και υποδομών που χρηματοδοτήθηκε μονάχα από αυτούς που πλήρωναν φόρους, ενώ αυτοί που δεν συνέδραμαν όλα αυτά τους βοήθησαν να πλουτίσουν παρανόμως.
Καμία συμπάθεια στους κλέφτες. Παρασιτικοί συμπολίτες που εν τέλη καταδίκασαν τους τίμιους. Το κράτος ούτως ή άλλως θα εισέπραττε ότι χρειαζόταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και όταν δεν μπορούσε να εισπράξει πτώχευσε την χωρα.
Έχω πει. 30 έτη πόθεν εσχες. Από σπίτια μέχρι αυτοκίνητα και οικόπεδα. Να μπει ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα και να κάνει ελέγχους με δηλωθέντα εισοδηματα, μέλη της οικογένειας, κοστος επιβίωσης της εποχής και συγκριτικη ανάλυση κόστους παρακείμενων περιουσιών που αποκτήθηκαν. Όλα αυτά γρήγορα και άμεσα μέσω ενός αλγορίθμου και να στείλουν ραβασάκι στους ενδιαφερόμενους για να εξηγήσουν το πως απέκτησαν ότι απέκτησαν εξηγώντας τους πως το απέκτησαν σε βάρος των συμπολιτών τους που πλήρωναν τους φόρους που δεν πλήρωναν οι ίδιοι.
Οι γνωστές λαπίες...
Δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Εγώ γνωρίζω περιπτώσεις που έκαναν 2-3 σπίτια και ήταν στρατιωτικοί, υπάλληλοι δεκο, υπάλληλοι δημοσίου σε ευγενείς θέσεις, υπάλληλοι κρατικών ΝΠΙΔ, υπάλληλοι τραπεζών, υπάλληλοι ΙΚΑ και κρατικών ασφαλιστικών εταιρειών, τελωνειακοί και πολλοί ακόμα που δεν έκλεβαν, δεν έπαιρναν μίζες, αλλά με μισθό 3000 - 6000 καθαρά επί χρόνια, δηλαδή από 40000 καθαρά μέχρι 100000 τον χρόνο καθαρά, για 10-15 χρόνια να τα μαζεύεις, ξέρεις τι φτιάχνεις αν έχεις καλή διαχείριση ?
Από την άλλη ήταν δίκαιο να παίρνουν αυτούς τους μισθούς, δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με μέσο ? Γιατί χωρίς μέσο δεν έμπαινες ? Και μετά να μιλήσουμε για τις συνταξάρες ?
Γνωρίζω άτομο που πλησιάζει τα 100 και έχει 6 σπίτια. ΔΥ πτυχιούχος σε ευγενές υπουργείο και συνταξιούχος από τα 60.
Αλλά μετρημένος και νοικοκύρης.
Επειδή λες αν τους είχα πελάτες. Ναι υπάλληλος ΔΕ κρατικής τράπεζας πήρε το 1998, 120 εκ εφάπαξ, 1,4 εκ σύνταξη σε ηλικία 51 ετών. Πήρε 3 σπίτια. Το ένα από μένα, έτσι για να χαρείς. Τα άλλα από άλλους. Του περίσσεψαν και άνοιξε και μαγαζί για τα παιδιά του.
Οπότε όσο δίκαιο θα είναι να ελεγχθούν όλοι οι ΕΕ και οι έμποροι και οι βιοτέχνες κλπ, άλλο τόσο είναι να ελεγχθούν και οι ΔΥ. Αρχικά γιατί η χώρα είχε 1 εκ ΔΥ, αντί για 300000. Αρα αναλογικά τα 2/3 των μισθών που έπαιρναν οι ΔΥ είναι κλοπή.
Μετά τα μαύρα που έπαιρναν οι ΔΥ ως μίζες ? Οι τραπεζικοί για τον ίδιο λόγο, Τα ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών ?
Οπότε ο έλεγχος πρέπει να πιάσει πολλούς και όχι με τον τρόπο που λες.
Τα χρέη του ΟΣΕ που είχε τόσους υπαλλήλους με 3,4,5000 τι θα γίνουν.
Παιδικός φίλος, ήταν τεχνίτης γραμμής και είχε 3000 μισθό. Δούλευε μέχρι τα 55, από τα 21 του.
-
Ξανά λέω, δεν εξετάζω ποιος είναι πιο ριγμένος γιατί δεν γίνεται να είμαστε αντικειμενικοί, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας είναι άσχημο πράγμα. Βέβαια εδώ μερικοί είναι αρνητές του ολοκαυτώματος, στην εργασία των νεογνών την περίοδο των μνημονίων θα κολλήσουμε ;
Διαφωνείς ότι όσοι ήταν φοιτητές και νέοι πριν το 2010, είχαν οικονομική άνεση και συχνά άργησαν να ξεκινήσουν τον εργασιακό τους βίο, ακριβώς γιατί είχαν λεφτά οι γονείς τους να τους συντηρήσουν ?
Διαφωνείς ότι όσοι ήταν φοιτητές και νέοι μετά το 2010, είχαν μεγάλα ζόρια και έπρεπε να βρούν όποια δουλειά υπήρχε , γιατί οι γονείς τους δεν είχαν λεφτά να τους συντηρήσουν ?
Ξαναλέω κοιτάς τον κύκλο σου που ήταν οι κλέφτες οι περισσότεροι. Τα παιδιά των κλεφτών είχαν ανέσεις όπως και οι ίδιοι
Η τεράστια πλειοψηφια των νέων στα 24-25 μετά από το στρατιωτικό και μεταπτυχιακό τους έπεσαν πάνω στην πτώση της οικονομίας
Εδώ θα μπορούσα να σου ανατρέψω το επιχείρημα ως: « οποίος την περίοδο που δένανε τα σκυλιά με λουκάνικα δεν κατάφερε να αποταμιεύσει δυο δραχμές ήταν βλαξ»Δυστυχώς δεν είναι. Δυο δραχμές όλοι κατάφεραν να αποταμιευσουν. Ο λόγος δεν γίνεται για τις δυο δραχμές αλλά για τα εκατομμύρια δραχμές που μετουσιώθηκαν σε σπίτια, οικόπεδα αυτοκίνητα και κληρονομιές. ΔΕΝ βγαίνουν αυτά τα λεφτά από κλάδους και επαγγέλματα που όλοι γνωρίζουμε ως καθημερινά και με το να μην κλέψουν όχι λιγάκι αλλά σε κακουργηματικό επίπεδο. Εαν αθροίσεις τα έτη και υπολογίσεις το ποσό φοροδιαφυγής τότε όπως το έγραψα...πάνε μέσα για κακούργημα αλλά πολλά από αυτά είτε έχουν διαγραφεί πλέον ως αξιόποινες πράξεις είτε περιμένουν να διαγραφούν και να τα εμφανίσουν ως επίδειξη.
Ένα καλο είσοδημα στην Ελλάδα που οντως αναπτυσσόταν πριν την κρίση είχε τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις ώστε να συντηρεί το κράτος. Τεράστιες πραγματικά. Από ένα σημείο και μετά δεν είχε νόημα να ανεβαίνεις στην υπαλληλική ιεραρχία διότι ότι κερδιζες στο μισθό σου ήταν ας πούμε 250-300 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χιλιάρικα που αντιστοιχούσαν στην θέση ήταν φόροι/εισφορες αλλά και οι ευθύνες τεράστιες.
Και οι φόροι ήταν τεράστιοι λόγω ενός σπάταλου κράτους, αλλά λόγω και του γεγονότος πως υπήρχαν κλέφτες που δεν σήκωναν τα βάρη της χώρας ανάλογα με τις δυνάμεις τους και που εκμεταλλεύτηκαν παρασιτικά τους φόρους που πλήρωναν οι υπόλοιποι. Έτσι κατάφεραν να απολαμβάνουν ένα οικονομικό περιβάλλον ανάπτυξης και υποδομών που χρηματοδοτήθηκε μονάχα από αυτούς που πλήρωναν φόρους, ενώ αυτοί που δεν συνέδραμαν όλα αυτά τους βοήθησαν να πλουτίσουν παρανόμως.
Καμία συμπάθεια στους κλέφτες. Παρασιτικοί συμπολίτες που εν τέλη καταδίκασαν τους τίμιους. Το κράτος ούτως ή άλλως θα εισέπραττε ότι χρειαζόταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και όταν δεν μπορούσε να εισπράξει πτώχευσε την χωρα.
Έχω πει. 30 έτη πόθεν εσχες. Από σπίτια μέχρι αυτοκίνητα και οικόπεδα. Να μπει ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα και να κάνει ελέγχους με δηλωθέντα εισοδηματα, μέλη της οικογένειας, κοστος επιβίωσης της εποχής και συγκριτικη ανάλυση κόστους παρακείμενων περιουσιών που αποκτήθηκαν. Όλα αυτά γρήγορα και άμεσα μέσω ενός αλγορίθμου και να στείλουν ραβασάκι στους ενδιαφερόμενους για να εξηγήσουν το πως απέκτησαν ότι απέκτησαν εξηγώντας τους πως το απέκτησαν σε βάρος των συμπολιτών τους που πλήρωναν τους φόρους που δεν πλήρωναν οι ίδιοι.
Οι γνωστές λαπίες...
Εγώ γνωρίζω περιπτώσεις που έκαναν 2-3 σπίτια και ήταν στρατιωτικοί, υπάλληλοι δεκο, υπάλληλοι δημοσίου σε ευγενείς θέσεις, υπάλληλοι κρατικών ΝΠΙΔ, υπάλληλοι τραπεζών, υπάλληλοι ΙΚΑ και κρατικών ασφαλιστικών εταιρειών, τελωνειακοί και πολλοί ακόμα που δεν έκλεβαν, δεν έπαιρναν μίζες, αλλά με μισθό 3000 - 6000 καθαρά επί χρόνια, δηλαδή από 40000 καθαρά μέχρι 100000 τον χρόνο καθαρά, για 10-15 χρόνια να τα μαζεύεις, ξέρεις τι φτιάχνεις αν έχεις καλή διαχείριση ?
Από την άλλη ήταν δίκαιο να παίρνουν αυτούς τους μισθούς, δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με μέσο ? Γιατί χωρίς μέσο δεν έμπαινες ? Και μετά να μιλήσουμε για τις συνταξάρες ?
Γνωρίζω άτομο που πλησιάζει τα 100 και έχει 6 σπίτια. ΔΥ πτυχιούχος σε ευγενές υπουργείο και συνταξιούχος από τα 60.
Επειδή λες αν τους είχα πελάτες. Ναι υπάλληλος ΔΕ κρατικής τράπεζας πήρε το 1998, 120 εκ εφάπαξ, 1,4 εκ σύνταξη σε ηλικία 51 ετών. Πήρε 3 σπίτια. Το ένα από μένα, έτσι για να χαρείς. Τα άλλα από άλλους. Του περίσσεψαν και άνοιξε και μαγαζί για τα παιδιά του.
Οπότε όσο δίκαιο θα είναι να ελεγχθούν όλοι οι ΕΕ και οι έμποροι και οι βιοτέχνες κλπ, άλλο τόσο είναι να ελεγχθούν και οι ΔΥ. Αρχικά γιατί η χώρα είχε 1 εκ ΔΥ, αντί για 300000. Αρα αναλογικά τα 2/3 των μισθών που έπαιρναν οι ΔΥ είναι κλοπή.
Μετά τα μαύρα που έπαιρναν οι ΔΥ ως μίζες ? Οι τραπεζικοί για τον ίδιο λόγο, Τα ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών ?
Παιδικός φίλος, ήταν τεχνίτης γραμμής και είχε 3000 μισθό. Δούλευε μέχρι τα 55, από τα 21 του.
να αγιασει το στομα σου και να ανεβει η μετοχη της στελαντις στα υψη!
-
@dettol said in criuser vs Lap:
Εάν δεν έχει να φοβηθεί κάποιος τον έλεγχο δεν έχει νόημα να τον αρνείται.
Όχι απλά επαγγέλματα δεν βγάζουν τις περιουσίες που έχουν. Κάτι ξέρουμε και εμείς, δεν είμαστε χθεσινοί.
Όσο για τις αναφορές σε εμένα,
Και που ξέρεις ότι δεν εργάζομαι. Και που ξέρεις ότι από τι 7 ωρα το πρωί τώρα έκανα ένα διάλυμα;;;
Άσε τις μπούρδες λοιπόν για τον εαυτό σου ....γλωσσα λανθανουσα, αληθειες λεει. Χημικος ειναι ο lap γιατι κανει διαλυματα
Ανορθόγραφος πάντως σίγουρα. Να θυμίσω στο σημείο αυτό πως δώσαμε χημεία ως πανελλήνιο εξεταζόμενο μάθημα....
Τώρα αν σου πω ότι περιμένω να απαντήσει το δημόσιο ώστε να συνεχίσουμε την εργασία μας, τι θα πεις;
Θυμισε μας ποια αλλα μαθηματα δωσατε ; γιατι θυμαμαι τον αριθμο μονο , 10 .
9 +2 ειδικά
Εγώ θυμάμαι για 14 ότι έλεγες...
Εβαζες και την ΑΤΑ μέσα ?
-
@dettol said in criuser vs Lap:
Εάν δεν έχει να φοβηθεί κάποιος τον έλεγχο δεν έχει νόημα να τον αρνείται.
Όχι απλά επαγγέλματα δεν βγάζουν τις περιουσίες που έχουν. Κάτι ξέρουμε και εμείς, δεν είμαστε χθεσινοί.
Όσο για τις αναφορές σε εμένα,
Και που ξέρεις ότι δεν εργάζομαι. Και που ξέρεις ότι από τι 7 ωρα το πρωί τώρα έκανα ένα διάλυμα;;;
Άσε τις μπούρδες λοιπόν για τον εαυτό σου ....γλωσσα λανθανουσα, αληθειες λεει. Χημικος ειναι ο lap γιατι κανει διαλυματα
Ανορθόγραφος πάντως σίγουρα. Να θυμίσω στο σημείο αυτό πως δώσαμε χημεία ως πανελλήνιο εξεταζόμενο μάθημα....
Τώρα αν σου πω ότι περιμένω να απαντήσει το δημόσιο ώστε να συνεχίσουμε την εργασία μας, τι θα πεις;
Θυμισε μας ποια αλλα μαθηματα δωσατε ; γιατι θυμαμαι τον αριθμο μονο , 10 .
9 +2 ειδικά
Εγώ θυμάμαι για 14 ότι έλεγες...
Εβαζες και την ΑΤΑ μέσα ?
Δεν είχαμε ΑΤΑ εμείς. Πάνε αυτές οι καλές εποχές.
-
Αυτό λέω. Οτι περίμεναν να κάνουν και πτυχίο και μεταπτυχιακό και δεν ξεκίναγαν στα 24 - 25 αλλά στα 28 - 30 και τους έπιασε η κρίση. Αλλά οι γονείς τους στα 28 - 30 είχαν ήδη 8 - 10 χρόνια εργασιακή εμπειρία, όχι κατ΄ ανάγκη όλη στο αντικείμενο τους.
Aυτο που κολλαει με αυτο που εγραψες προηγουμενως οτι οσοι γεννηθηκαν απ'το 80 εως το 90 εχουν μεριδιο στην κριση (που ξεκινησε το 2008 για να μην ξεχνιομαστε)?
Δηλαδη αν δουλευαν απ'τα 12 οπως στην Αγγλια της βιομηχανικης επαναστασης και στο Μπαγκλαντες του σημερα θα ειχε αποφευχθει η καταρρευση της χωρας?
Στην τελικη η κριση οφειλεται οχι σε αυτους που δε δουλευουν ή που ξεκινησαν δουλεια σε μεγαλη ηλικια αλλα στο ιδιο το συστημα και ιδιως οσον αφορα το Ελλαδισταν, στους "λεβεντες" που κυβερνουν και που εχουν ξεπουλησει τα παντα στην κρατικοδιαιτη μαφια που ηγειται του ιδιωτικου τομεα της χωρας και δεν εχει αφησει ορθιο τιποτα.
Αυτο ελειπε να φταιει για την καταντια της χωρας ο 28χρονος που σπουδαζει ή που στην τελικη δε γουσταρει να κανει τον ειλωτα μεχρι να βρει κατι αξιολογο. -
Γιατι αυτο το τοπικ στο περι αυτοκινησης και οχι στο off-topic?
Διαβασα αρκετα απο τα ποστ, αλλο ενα ασχετο θεμα. Παντα ηταν δυσκολα ειτε πριν το 2010 ειτε αργοτερα. Επαγγελματικη επιτυχια πριν το 2010 μονο αν ειχε η οικογενεια σου κατι ετοιμο οπως πχ τεχνικα γραφεια ή μαγαζια ή ακινητα κοκ ή είχε καποιες δυνατες γνωριμιες σε εταιρειες λογω θεσης (πχ πολιτικη ή υψηλη θεση στο δημοσιο). Το 1/3 βολευονταν στο δημοσιο ή στο ευρυτερο δημοσιο και πιεζε συνεχως για αυξησεις.
Η διαφορα με την τωρινη κατασταση και ειδικα μετα το 2008 ειναι οτι τωρα υπαρχει πληθωρισμος ενω στην περιοδο 1982 με 2008 ο πληθωρισμος ηταν χαμηλος (μιλαμε για Αμερικη ο οποιος ομως ειναι βασικα αυτο που καθοριζει τις τιμες σε ολο τον δυτικο κοσμο). Πληθωρισμος σε δραχμη στα 80ς αφορουσε μονο τους δημοσιους υπαλληλους και τους φτωχους οι οποιοι ειχαν την ΑΤΑ γιατι οι αλλοι συνηθως ειχαν ξενα νομισματα (περιπου αυτη την κατασταση βλεπεις τωρα στην ΤΟυρκια δηλ πληρωνεις υποχρεωσεις σε τοπικο νομισμα οτα το παρεις και οτι μενει το κανεις δολλαρια η ευρω). Γιαυτο ακομα και στην Ελλαδα που εχει μερικα πραγματα που ευνοουν καποιες καταστασεις ηταν καλη περιοδος απο το 1981 (ας πουμε τοτε που βγηκε το ΠΑΣΟΚ) μεχρι το 2008.
Εγώ σχολίασα μόνο τούτο, τίποτα λιγότερο.
Ενδιαφέρον το γράφημα.
Τι διαβάζουμε λοιπόν ?
Και μια και ήταν με την ματιά των τότε αρθρογράφων, να χρησιμοποιήσουμε ανάλογη γλώσσα.1960 - 1963 αυξομείωσις καθόσον εκατασκευάζοντο δημόσια έργα, υπό του ΚΚ Ι..
1963 - 1965 πολιτική σταθερότης μετά την ανάρρησιν του ΓΠ εις το αξίωμα του πρωθυπουργού.
1965 - 1967 πολιτική ανωμαλία που οδήγησε σε άνοδο του πληθωρισμού.
1967 - 1973 με μίαν φράσιν και με λαϊκήν γραφήν : Γειά σου Γιώργη Π...
1973 Πρώτη πετρελαϊκή κρίσις..
1974 Κυπριακόν ύφεσις.
1975 - 1978 Κυβέρνηση ΚΚ Ι Βελτίωση.
1978 - 1980 Δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, το πασοκ προελαύνει υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες, οπότε και η κυβέρνηση ακολουθεί ασθμαίνουσα, ενώ ο ΚΚ Ι προετοιμάζει την δραπέτευση του στην ΠτΔ, αλλά ο Ράλλης δεν θέλει ου, ούτε να δώσει πολύ χρήμα, αφού έτσι και αλλιώς δεν κερδίζει. .
1980 - 1983 Ο Ράλλης παραδίδει. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μέθη εξουσίας, έρχονται και τα πρώτα λεφτά από την ΕΟΚ, προσπαθεί να μην δώσει όσα είχε υποσχεθεί ο Ανδρέας. Πρόεδρος στην ΝΔ ο Αβέρωφ. Ευρωκλογές εν όψει.
1984 - 1985. Στις ευρωεκλογές ο αέρας της νίκης του 1981, περιορίζεται μόλις στις 3 μονάδες και ο φόβος των εκλογών του 1984 οδηγεί σε παροχές και στην αύξηση του πληθωρισμού.
1985 - 1988 Ισχνή νίκη του πασοκ στις εκλογές, αλλά έρχεται και η ΕΟΚ και βάζει χέρι στον Ανδρέα. Βάζει τον Σημίτη ΥΠΟΙΚ να μαζέψει λίγο τα χάλια μας. Το καταφέρνει...
Αλλά το 1987 αρχίζουν τα προβλήματα υγείας και έχουμε την καρατόμηση του Σημίτη και το Τσοβόλα δώστα όλα.1988 - 1990 Παράλυση του κράτους, παροχές, Μιμή, εκλογές και ο ΚΜ πρωθυπουργός με την ψήφο του Κατσίκη.
1990 - 2010 Η ΕΕ δεν μας αντέχει άλλο, μας βάζει σε πρόγραμμα, θέλουμε και την ΟΝΕ και έτσι Μάνος αρχικά και μετά ο Σημίτης μας βάζει σε μία σειρά και ακολουθεί και ο ΚΚ ΙΙ.
Μέχρι το 2008 που αλλάζουν όλα παντού, εκλογές το 2009 και καταλήγουμε στα μνημόνια..Τα άλλα είναι πρόσφατα.
-
Οι γνωστές λαπίες...
Ξέρω πολύ καλά το τι λέω. Φυσικά όλοι να ελεγχθούν. Τα ποσα που λες 6000 ευρώ καθαρά/μηνα δεν δίνονταν παρα σε ελάχιστες περιπτώσεις που αντιστοιχούν στο 1~5% του πληθυσμού.
Ακόμα και τα 3000/μήνα ΔΕΝ έβγαζαν τη δεκαετία του 2000 σπίτια, αυτοκίνητα, ιδιωτικά σχολεία, εξοχικά, ταξίδια κτλ
Τα 3000/μήνα έβγαζαν ένα καλό διαμέρισμα και ένα αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα έξοδα οικογένειας και παιδιών
Μονάχα ένα δάνειο ενός καλουτσικου διαμερίσματος το 2000 ήταν άνω των 1000/μήνα!
Οι υπόλοιποι ε.ε με τα τόσα σπίτια που βρέθηκαν να έχουν κτλ κτλ κτλ οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωναν το 1/3 των εσόδων τους επι δεκαετιες! Στο υπογράφω
criuser vs Lap