-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Χαλάλι τα λεφτά για το Χαλάνδρι, αξίζει!
Ελπίζω μην κάνουν και τίποτα Εργατικά εκεί και χαλάσουν τη συνοικία.Τα έχουν κάνει τα εργατικά εδώ και 70 χρόνια...
Επίσης λίγο πιο δίπλα είναι η περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του 1923.
https://www.google.gr/maps/@38.0258064,23.7946452,467m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
-
Lamda: Πούλησε πέντε οικόπεδα στο Ελληνικό έναντι 106 εκατ. ευρώ
Ο Όμιλος LAMDA Development αναμένεται, μετά την ολοκλήρωση όλων των συναλλαγών, να αναγνωρίσει λογιστικό κέρδος προ φόρων ποσού περίπου €76 εκ. (περιλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής) ενισχύοντας περαιτέρω την κερδοφορία και τις καθαρές ταμειακές ροές της Φάσης Α’ του έργου.
Η εν λόγω συναλλαγή αναδεικνύει έναν ακόμα τρόπο δημιουργίας υπεραξίας στο έργο του Ελληνικού, την οποία καρπώνεται η Εταιρεία και κατ’ επέκταση οι μέτοχοι της. Επίσης, σημειώνεται ότι το έργο του Ελληνικού συνεχίζεται με μηδενικό δανεισμό, κάτι που αποτελεί εξέχουσα περίπτωση σε διεθνές επίπεδο για ανάλογες αναπτύξεις.
Οι αγοραστές, οι οποίοι προέκυψαν μετά από διαγωνιστική διαδικασία, αναλαμβάνουν το κόστος της εκάστοτε ανάπτυξης καθώς και την υποχρέωση να ολοκληρώσουν τις οικιστικές αναπτύξεις εξ ολοκλήρου. Οι εν λόγω αγοραστές είναι οι διεθνείς όμιλοι Brook Lane Capital και TENBRINKE και οι ελληνικοί Hellenic Ergon και Daedalus Development, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ανάπτυξη αλλά και στην επιτάχυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης της ανάπλασης του έργου στο Ελληνικό
-
Καλο παραδειγμα πως δουλευουν οι ολιγαρχες. το ιδιο εγινε και στην Ρωσσια. Επαιρναν κρατικα ασσετς στο 10% της πραγματικης αξιας και τα πουλαγαν σε ενα πολλαπλασιο και ετσι εγιναν πλουσιοι.
-
Καλο παραδειγμα πως δουλευουν οι ολιγαρχες. Πηραν την γη για 10 εκατ και την πουλανε για 100 εκατ. Ετσι εγινε και στην Ρωσσια που επαιρναν κρατικα ασσετς σε ενα κλασμα της αξια τους και εγιναν διςεκατομυριουχοι.
-
Γαλάτσι 1960
Και σήμερις...
-
Αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο χαζεύοντας πως άλλαξαν οι πόλεις μας ( ή μάλλον όλη η Ελλάδα) από το 45 μέχρι σήμερα , εδώ είστε:
Στην μπάρα την πράσινη , πατάτε σύγκριση - υπέρθεση - ορίζεις το έτος και δείχνει την περιοχή το 1945 και το 2015 για όλη τη χώρα....
Εντυπωσιακή τόσο η μεγέθυνση των πόλεων , όσο και η έλλειψη πρασίνου το 45 !!!
-
Γιατί νομίζετε ότι είναι πράσινη η Ελλάδα;
Ξερή είναι ειδικά η Αττική που δεν έχει και βροχές
-
Όχι δεν είναι λόγω βροχής αλλά λόγω του εδάφους. Έχω ένα φίλο γεωλόγο και μου τα έλεγε. Δεν τα θυμάμαι όλα αλλά μου έλεγε πως φταίει το έδαφος και τα χημικά συστατικά αυτού. Πάνω από την στερεά Ελλάδα η χωρα εχει άλλο έδαφος για αυτό βλέπεις πολύ πράσινο. Και αυτό διότι η Αττική κάποτε ήταν θάλασσα.
Τι πας και σπουδάζεις, τον ρώτησα.
Με μουτζωσε..
-
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όχι δεν είναι λόγω βροχής αλλά λόγω του εδάφους. Έχω ένα φίλο γεωλόγο και μου τα έλεγε. Δεν τα θυμάμαι όλα αλλά μου έλεγε πως φταίει το έδαφος και τα χημικά συστατικά αυτού. Πάνω από την στερεά Ελλάδα η χωρα εχει άλλο έδαφος για αυτό βλέπεις πολύ πράσινο. Και αυτό διότι η Αττική κάποτε ήταν θάλασσα.
Με μουτζωσε..
Όταν λες κάποτε εννοείς πριν τη μεσολιθική περίοδο ;
-
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ορίστε το έμαθες το μπετόν, βγάλε μπετονιέρα να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Με μουτζωσε..
Όταν λες κάποτε εννοείς πριν τη μεσολιθική περίοδο ;
Ααα δεν ξέρω. Δεν ρωτάω ηλικίες. Είμαι αστός
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ορίστε το έμαθες το μπετόν, βγάλε μπετονιέρα να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι
Πριν βάλεις μπετονιέρα. Ανέβασε φωτογραφία της. Θα ψαχτούμε όλοι εδώ μέσα. Σας το λέω.
-
Μια ερωτηση λιγο σχετικη/ασχετη.
Στο εξοχικό (ισόγειο σε πολυκατοικία 6οροφων) έχει δίπλα ενα ξενοδοχειο (4οροφο) που ανακαινίστηκε εδω και 2 χρονια. Φετος προφανως ανοιξε και την κουζινα και μας ερχονται εντονες οσμές. Παρατηρώ οτι εχει βγαλει τον εξαερισμό της κουζινας στο ισόγειο στα 2 μετρα (πιθανός η κουζινα του ειναι στο υπογειο).
Αν δεν κανω λαθος πρέπει να βγαλει την καμιναδα ταρατσα και σε καποιο υψος πιο πανω. Ισχύει κάτι τετοιο ? Αν ναι ξερουμε καποιο νόμο ?
θα παω να τα πουμε ηρεμα και να του πω να το δει πριν την επομενη σεζον, αλλα να ξερω τι μου γινεται και τι να του πω στα "νομιμο ειναι ήρθε και ο δημος κτλ"
-
Από τα λίγα και επισφαλή που ξέρω, αν υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να υπάρχει φουγάρο. Αν τώρα είναι απλά η κουζίνα του ξενοδοχείου που ετοιμάζει τα πρωινά δεν ξέρω.
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Από τα λίγα και επισφαλή που ξέρω, αν υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να υπάρχει φουγάρο. Αν τώρα είναι απλά η κουζίνα του ξενοδοχείου που ετοιμάζει τα πρωινά δεν ξέρω.
δεν ειναι σιγουρα μονο τα πρωινα γιατι εχουμε και μεσιμερι και βραδυ οσμες, και οχι πρωινου, Καποιες σου ανοιγουν την ορεξη και καποιες με λαδιλα σου την κλεινουν
-
Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις στο τοπικό υγειονομικό...
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΩΝ- ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΕΩΣ
Η απαγωγή των καπνών, της αιθάλης και των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, καθώς και των αερίων και οσμών που παράγονται κατά την παρασκευή φαγητών, του ψήσιμο κρέατος κλπ., θα γίνεται πλήρως με ειδικό απορροφητικό σύστημα, ώστε αυτά να μη διαχέονται στο περιβάλλον και να μην ενοχλούνται οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι περίοικοι.
Η χοάνη του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος θα βρίσκεται πάνω από την εστία πυρός και θα είναι επαρκών διαστάσεων, ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια της εστίας. Το απαγωγικό σύστημα θα πρέπει να συντηρείται και να καθαρίζεται ανελλιπώς ώστε να εξασφαλίζεται η ικανοποιητική λειτουργία του και να αποτρέπονται κίνδυνοι επιμόλυνσης των τροφίμων.
Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει αποδεικτικό συντήρησης και καθαρισμού του συστήματος.
Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού κλπ. θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνοδόχου του κτιρίου, άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από την στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ή εργαστήριο, και σε ύψος κατάλληλα ψηλότερο από αυτήν ή, αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, υψηλότερα από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά.
Στις περιπτώσεις που παρά τα ανωτέρω δημιουργούνται οχλήσεις στους περίοικους η επιχείρηση θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα τεχνικά μέτρα ( φίλτρα, κ.λπ.) ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή οχλήσεων στους περίοικους.
Στις επιχειρήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές εστίες ή ηλεκτρικοί κλίβανοι, ή ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται υγραέριο, αντί του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος μπορεί να επιτραπεί η εγκατάσταση ειδικού συστήματος (πχ φίλτρων ενεργού άνθρακα ή άλλου υλικού) κατάλληλου για την εξουδετέρωση των αερίων οσμών κ.λπ. και το οποίο θα πρέπει να συντηρείται ανελλιπώς ώστε να εξασφαλίζεται η κανονική λειτουργία του και το επιθυμητό αποτέλεσμα της όλης εγκατάστασης, δηλαδή η μη δημιουργία οχλήσεων.
Το είδος των φίλτρων και του όλου εν γένει συστήματος θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από υπεύθυνο μηχανικό και θα πρέπει να συντηρείται τακτικά, ώστε να εξασφαλίζεται η ικανοποιητική λειτουργία και να αποτρέπονται κίνδυνοι επιμόλυνσης των τροφίμων.
Να τηρούνται σχετικά αρχεία συντήρησης και καθαρισμού του συστήματος.
- ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΩΝ- ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΕΩΣ
-
-
Κωμικοτραγικές ιστορίες από μια πολυκατοικία παραδομένη στο Aribnb,
https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine/563145577/komikotragikes-istories-apo-mia-polykatoikia-paradomeni-sto-airbnb/
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ