-
Λογικό είναι αφου δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά μεταχειρισμένου, λένε ενας την εβδομάδα να μας δώσει το κατοστάρικο βγάλαμε τους frento espresso και το ρεύμα του ανεμιστήρα
-
@monman2 said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Λογικό είναι αφου δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά μεταχειρισμένου, λένε ενας την εβδομάδα να μας δώσει το κατοστάρικο βγάλαμε τους frento espresso και το ρεύμα του ανεμιστήρα
Γιατι δε κουνιέται φύλλο?
είναι κοντα οι τιμές στα καινούρια? -
@dimitrioskosmas said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
@monman2 said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Γιατι δε κουνιέται φύλλο?
είναι κοντα οι τιμές στα καινούρια?Ο φίλος μου μαντράς αυτό λέει εχουν να πουλήσουν αυτοκίνητο 2 μήνες τώρα! Το ίδιο λένε και οι υπόλοιποι του κλάδου . Πάμε για καφέ να του κάνουμε παρέα και στο δίωρο δεν εχει εμφανιστεί πελάτης και αν κτυπήσει το τηλ είναι απο άλλον μαντρά που βαριέται και πήρε για κανα κουτσομπολιό.
-
Τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Τα μτχ είναι είτε εισαγωγής, είτε λήζινγκ που ως γνωστόν, όπως όλα τα καινούργια περνάνε κτεο στην 4ετία, δηλαδή στην λήξη της μίσθωσης.
Ετσι μπορούν να διορθωθούν τα χλμ πριν περάσει ΚΤΕΟ, ακόμα τα λήζινγκ δεν έχουν εγγύηση πέραν της διετίας σε όσες εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση στους ιδιώτες αγοραστές.
Τέλος τα επιτόκια 11 και 12 % τον χρόνο που χρεώνουν οι τράπεζες για τα μτχ, είναι από μόνα τους απαγορευτικά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τραπεζικά κριτήρια, που θέλουν όλες οι δόσεις δανείων και καρτών που έχεις να μην περνάνε το 30 % του εισοδήματος σου.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποιος που ψάχνει μτχ, συνήθως δεν έχει τα λεφτά για καινούργιο, άρα έχει μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα.
Τα παλιά χρόνια πριν ο Σημίτης καταστρέψει την χώρα επιτρέποντας τον άκρατο δανεισμό, το μτχ μπορούσε να πουληθεί αποκλειστικά και μόνο με γραμμάτια.
Αυτό βέβαια σημαίνει να έχει ρευστότητα ο μαντράς, αλλά όπως και να το κάνουμε με τέτοια επιτόκια μπορεί να βρει επενδυτές.
Το καλό με τον μαντρά πάντα ήταν ότι είχε την βασική αρχή του δανειστή. Λίγα σε πολλούς, οπότε ο κίνδυνος ήταν μικρός και η παρακράτηση μπορούσε να βοηθήσει.
Εβγαζαν και κάτι από τις ασφάλειες που έκαναν.
Ολα αυτά με τις τράπεζες, έπαψαν να ενδιαφέρουν τους μαντράδες, αφού τον κίνδυνο τον έπαιρναν οι τράπεζες.
Αυτά όμως τελείωσαν.
-
@criuser said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
@imr said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
@panos2171 said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Έμπορος για να το πας όπου θες.
Καινουργια απατεωνια? Με ποια δικαιολογια το χρεωνει?
Γιατί αν δεν χρέωνε θα του έκαναν βόλτα το αυτοκίνητο σε όλα τα συνεργεία και μπορεί να έχανε τον πραγματικό πελάτη που δεν θα το έβρισκε στην έκθεση του, επειδή το είχαν πάει βόλτα.
Και εδώ οι έμποροι, σου λένε φέρε τον μηχανικό μου στο μαγαζί μου να το ελέγξει εδώ.
Αν ειναι σωστο το αμαξι και ο εμπορος στον πρωτο, αντε δευτερο ελεγχο θα φυγει.
Δεν εχει κανενας χομπι να κανει βολτες το αμαξι σε συνεργεια για ελεγχους αν δεν ενδιαφερεται για αγορα, αυτο ειναι το τελευταιο σταδιο. -
@bassstarlet said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Πως μπορεί ένας μηχανικός να ελέγξει στο «ύπαιθρο» ένα αυτοκίνητο;
-
Άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σήμερα, ότι η BYD θα ξεκινήσει άμεσα την εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ευρώπη, αυτοκίνητα σχετικά καινούργια 7-12 μηνών.
Με αυτό τον έξυπνο τρόπο θά παρακάμψει κάποιες αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά την εισαγωγή κινεζικών αυτοκινήτων και την ενδεχόμενη παύση των επιδοτήσεων, (αν αυτή προκύψει).
Έξυπνη κίνηση που ίσως επηρεάσει όλο τον χώρο των μεταχειρισμένων.
-
@fanis75 said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Πως μπορεί ένας μηχανικός να ελέγξει στο «ύπαιθρο» ένα αυτοκίνητο;
Επειδή τον παρακολουθώ, έχει πει ότι στο βίντεο βάζει ένα μικρό τμήμα του ελέγχου που κάνει και συνήθως τα highlights. Τα ανεβάζει και στη ράμπα. Πάντως και στη Γερμανία τα ίδια με εδώ. Προχθές έλεγξε ένα mazda 3 από αντιπροσωπεία mercedes και του απέκρυψαν ότι ήταν ξαναβαμμένο. Ο πωλητής έκανε τον Κινέζο
-
Καραφλό μηχανικό με τατουάζ, δεν εμπιστεύομαι.
-
Καραφλό μηχανικό με τατουάζ, δεν εμπιστεύομαι.
Ισχυει για καραφλο κουρεα.
Αλλα καραφλο μηχανικο γιατι να μην εμπιστευτεις? -
Έχω κακή πρότερη εμπειρία!
-
-
Εγώ, και δεν μου έκατσε!
Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου