-
so much for saying it 'd never happen to me -προσέχω.
χτες βράδυ ο υποφαινόμενος ξεκινάει απλά γρήγορα σε φανάρι της Παραλιακής στο ύψος του παλιού Envy και προσπαθεί να διακρίνει ένα καφετί κάτι, μικρό σαν σκουπίδι-κλαδί στο κοτάδι τις αριστερής λωρίδας...
2 μέτρα πριν περάσω από πάνω κατάλαβα πως ΔΕΝ ήταν κλαδί του ευκάλυπτου που σκίαζε τα φώτα, αλλά ένα μικρό τιγρέ γατί που είχε κουρνιάσει στη μέση της αριστερής, δεν γυάλιζαν ούτε τα μάτια του αλλά ήταν αντικριστά στην Alfa μου... πανικοβλήθηκε όπως περνούσα από πάνω, θα σήκωσε κεφάλι και halfway άκουσα το γκτούπ. Είχα γλιτώσει κι άλλο γατί αυτή το μήνα στην Παρακιακή αλλά τελικά μετά από 2 χρόνια στο δρόμο την έκανα κι εγώ τη χοντράδα.
δεν πήγαινα γρήγορα και από το σοκ δεν μπορούσα να αλλάξω λωρίδα, ούτε βρήκα την ψυχραιμία να γυρίσω να το μαζέψω. Το γατί έπεσε στην άκρη της αριστερής όπως είδα στον καθρεύτη. Χμ, από την ξενέρα, δεν είχα όρεξη καν να προσέξω την μπλε ελεκτρίκ 147 GTA με αυτοκόλλητα 4Τ που οδηγούσε ρεπόρτερ του περιοδικού [δεν ξέρω όνομα]. Για την ιστορία είχε τις πολυάκτινες ζάντες και μάλλον θα τη δούμε στο ερχόμενο τεύχος, σωστά mm55?
-
Εγώ την τελευταία βδομάδα παραλίγο να πατήσω πάνω από δέκα γάτες κι έχω πάθει την πλάκα μου. Φαίνεται ότι το ένστικτο της αναπαραγωγής έχει κάνει πέρα αυτό της αυτοσυντήρησης κι έτσι κυριολεκτικά κάνουν αυτοκτονικά πράγματα προκειμένου να βρουν τη θηλυκιά για να ζευγαρώσουν...
-
Εγώ έχω χάσει ένα γάτο από 'τιμονιά'. Μου τον πάτησε ένας 'μάγγας' έξω από το πρώην κατάστημά μου. Δυστυχώς πρέπει είναι γνωστός ( μικρή η κοινωνία μας) αλλά έλα που ο αυτόπτης μάρτυρας της 'τιμονιάς' δέν μου τον αποκαλύπτει.....και ήξερα εγώ τι θα του έκανα...
Οσον αφορά τις δικές μου εμπειρίες μία φορά είχα μία συνάντηση με γάτα που δυστυχώς δέν πρόλαβα κάν να αντιδράσω ήρθε τρέχοντας από δεξιά και δεν την γλύτωνε με τίποτα και άλλη μία με ένα μικρό σκυλάκι σε ένα επαρχιακό χωματόδρομο όπου ξεφύτρωσε από το πουθενά πάνω σε στροφή. Εκεί το είχε αφήσει κάποιος 'φιλόζωωος' για να πεθάνει....( χωρίς άλλα σχόλια)..
Το πήγα σε κτηνίατρο , το ζώο ζούσε αλλά άντεξε 2 μέρες. Κρίμα και του υποσχέθηκα άν επιζούσε να το υιοθετήσω...
Πάντως η εμπειρία να παίρνεις από κάτω ένα νεκρό ή (ακόμα χειρότερα )τραυματισμένο ζώο είναι άστα να πάνε.... -
Οι σημαδεμένοι
Μέτρα-στοργή για τα αδέσποτα'
(«ΕΘΝΟΣ», 21/5/2003)
ΔΥΣΚΟΛΕΣ οι μέρες που έρχονται για τα αδέσποτα. Υστερα από επανειλημμένες αναβολές κατατίθεται τη Δευτέρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας που θα κρίνει την τύχη των αδέσποτων σκύλων της χώρας. Γιατί γι' αυτούς κυρίως πρόκειται, καθώς οι αρμόδιοι μας έχουν κάνει εδώ και καιρό σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε στο καλοκαίρι της Ολυμπιάδας με χιλιάδες αδέσποτα να λιάζονται ανέμελα στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Η συζήτηση, ωστόσο, περιορίζεται στα έξοδα που συνεπάγεται για όσους συντηρούν σκύλο η υποχρεωτική 'σήμανση' του ζώου τους. Ετσι παραμένουν στο απυρόβλητο οι διατάξεις για τα αδέσποτα που συνιστούν το 'σκληρό πυρήνα' του νομοσχεδίου.
Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ των αδέσποτων είναι δηλωμένη πρόθεση του νομοσχεδίου, όπως σημειώνεται ρητά στην αιτιολογική του έκθεση. Ας παρακάμψουμε τον δήθεν αυτονόητο αυτό στόχο κι ας δούμε πώς φαντάζονται οι αρμόδιοι τη 'σταδιακή' εξαφάνιση των ανεπιθύμητων τετράποδων: Δήμοι και κοινότητες συγκροτούν ειδικά συνεργεία περισυλλογής σκύλων ή/και αναθέτουν τη δουλειά αυτή σε ζωοφιλικά σωματεία. Τα ζώα οδηγούνται σε καταφύγια, όπου παραμένουν μέχρι να υιοθετηθούν. Οσα ζώα υιοθετηθούν 'σημαίνονται, αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται και στειρώνονται'. Οσα πάλι ξωμείνουν, εφόσον είναι υγιή, 'είναι δυνατόν να επανατοποθετούνται, με απόφαση της οικείας δημοτικής αρχής, στο περιβάλλον'. Σκύλοι που διαπιστώνεται ότι είναι 'επικίνδυνοι' ή 'ανιάτως πάσχοντες' θανατώνονται ('ευθανατώνονται', κατά το νομοσχέδιο). Το ίδιο περιμένει και τα ζώα που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν λόγω αναπηρίας ή γηρατειών, 'εφόσον διαπιστώνεται ότι η υγεία τους είναι επιβαρημένη και η διατήρησή τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους' (άρθρο 5).
ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ, αλλά μόνο ανησυχία μας προκαλούν οι στοργικές αυτές διατάξεις. Δεν πρόκειται απλώς για την τελική υιοθέτηση της λύσης των 'καταφυγίων', σύστημα που απορρίπτουν οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις. Ούτως ή άλλως, είναι ακόμη πολύ νωπές οι φρικιαστικές εικόνες από διάφορα ανά την επικράτεια 'καταφύγια', στα οποία τα ζώα καταδικάζονται σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Καθώς λοιπόν είναι αδύνατο να φανταστούμε την άμεση λειτουργία καταφυγίων ικανών να περιθάλψουν και να συντηρήσουν
τα χιλιάδες αδέσποτα της Αθήνας, φοβούμαστε ότι οι διατυπώσεις του νομοσχεδίου επιτρέπουν την άμεση εξολόθρευση πολλών από αυτά. (Είναι βέβαιο ότι η εμπλοκή αξιόπιστων
φιλοζωικών σωματείων στην όλη διαδικασία θα αποτελούσε κάποια δικλίδα ασφαλείας. Μόνο που η ανάμειξη των σωματείων αυτών ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των δήμων, επομένως δεν κρίνεται απαραίτητη.)ΟΤΑΝ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ρητός στόχος είναι η μείωση των αδέσποτων και όταν η υποδομή για την περίθαλψή τους είναι περίπου ανύπαρκτη, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για όσα ζώα δεν θα έχουν την τύχη να υιοθετηθούν. Στο σημείο αυτό, το νομοσχέδιο αφήνει αρκετά περιθώρια
για μια 'διασταλτική' ερμηνεία ορισμένων διατάξεών του. Εξηγούμαστε: όταν για τα 'επικίνδυνα' αδέσποτα προβλέπεται ευθανασία, και καθώς 'επικίνδυνο' ορίζεται το ζώο εκείνο που 'εκδηλώνει έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα' (άρθρο 1), είναι προφανές ότι τα προβλεπόμενα κριτήρια είναι απολύτως ασαφή και ενδέχεται να καθοριστούν κατά το δοκούν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για σκυλιά που μόλις θα τα έχει μαζέψει ο σύγχρονος 'μπόγιας', επομένως δεν θα είναι στην πιο ήρεμη στιγμή τους. Το ίδιο ισχύει και για την ευθανασία των ζώων που η 'διατήρησή τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους'. Και πάλι η ταξινόμηση των ζώων σε εκείνα που 'αξίζει' να επιβιώσουν και σε όσα καλόν
είναι να θανατωθούν μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική μέθοδος για τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων.ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ; Μάλλον όχι. Για κάποιους έχει χαθεί από καιρό το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Αρκεί να θυμηθούμε τη στάση των αρμόδιων αρχών και του ίδιου του υπουργείου Γεωργίας, όταν, παραμονές της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε., βρίσκονταν δηλητηριασμένα τα αδέσποτα του Ζαππείου. Εξάλλου, διόλου τυχαία, το νομοσχέδιο προβλέπει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για όσους κυκλοφορούν χωρίς λουρί τους σκύλους τους ή δεν μαζεύουν τα περιττώματά τους. Δεν λέει, όμως, κουβέντα για εκείνους που δεν θα σεβαστούν τις διατάξεις του για τα αδέσποτα, αυτούς δηλαδή που θα τα κακοποιήσουν κατά τη σύλληψή τους και δεν θα τα περιθάλψουν σωστά στη συνέχεια, ρίχνοντάς τα απλώς στον Καιάδα.
IOS PRESS
ενημερωστε εδω και στο εξωτερικο ,ιδιως οργανωσεις και φιλοζωους με δυναμη στα χερια τους.
οχι στην ολυμπιαδα των λαμογιων οχι στον αθλητισμο με χαπια -
Ξεθαβω και μαλιστα το τελευταιο ποστ ηταν δικο μου .
Ποια η σχεση σας με τα ζωα ; Οχι τα διποδα εννοειται .
Εχετε υιοθετηση καποιο;
Παιδια υπαρχει και λουρι ασφαλειας που κουμπωνει στο κλιπ της ζωνης ασφαλειας οταν εχουμε κατοικιδιο στο αμαξι , το αναφερω επειδη εγω δεν το ηξερα και φυσικα πηρα , παμφτηνο ειναι . -
Τα λατρεύουμε! Ναι υπάρχει και φυσικά με λουρί που δένει στον θώρακα!
-
@otso said in Οδήγηση και Κατοικίδια:
Εχετε υιοθετηση καποιο;
3 - ένα γάτο και δυο σκυλίτσες. Προσεχώς και ζωολογικό κήπο....χαχα!
Αλλά έχω μεγαλώσει με κατοικίδια, οπότε μου ειναι κάτι πολύ φυσιολογικό και δεν ειμαι και περίεργος!
-
Προτιμω τα 4ποδα απο τα 2ποδα
Γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα . Σοφη φραση2 γατες εχω, 15 και 12 ετων (στειρωμενες φυσικα)
-
Ξεθαβω και μαλιστα το τελευταιο ποστ ηταν δικο μου .
Εχετε υιοθετηση καποιο;
Παιδια υπαρχει και λουρι ασφαλειας που κουμπωνει στο κλιπ της ζωνης ασφαλειας οταν εχουμε κατοικιδιο στο αμαξι , το αναφερω επειδη εγω δεν το ηξερα και φυσικα πηρα , παμφτηνο ειναι .Μακριά και αγαπημένοι με τα ζωάκια, τα αγαπάω αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω πόρους και χρόνο για αυτά.
-
Φύλακας, ψυχοθεραπευτής, άδολη αγάπη..........
-
Πάντως εδώ τον βλέπουμε να γλύφει τα ασημικά κουταλάκια που έχετε στο ντουλάπι. Εμένα να με ξεχάσεις αν κάνεις επίσημο δείπνο στο σπίτι σου
-
@jamesd said in Οδήγηση και Κατοικίδια:
Μακριά και αγαπημένοι με τα ζωάκια, τα αγαπάω αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω πόρους και χρόνο για αυτά.
Τίμιος.
-
@lap said in Οδήγηση και Κατοικίδια:
Πάντως εδώ τον βλέπουμε να γλύφει τα ασημικά κουταλάκια που έχετε στο ντουλάπι. Εμένα να με ξεχάσεις αν κάνεις επίσημο δείπνο στο σπίτι σου
Δηλαδή άμα βγάλουμε απ σκρίνια τα ασημικά και τα κρύσταλλα και τις πορσελάνες, θα ρθεις για δείπνο;
-
Δεν θα άφηνα ποτέ το κατοικίδιό μου, να οδηγήσει.
-
@bassstarlet said in Οδήγηση και Κατοικίδια:
Δεν θα άφηνα ποτέ το κατοικίδιό μου, να οδηγήσει.
Γιατί ; Είμαι σίγουρος ότι θα οδηγούσε καλύτερα απο πολλούς συμπολίτες μας, δώσε του μια ευκαιρία
-
Θα το σκεφτώ.
Οδήγηση και Κατοικίδια