-
Πάντως είχα ακούσει για ένα τύπο, που είχε κάνει μία βλακεία πριν λίγα χρόνια με μηχανή δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο και επειδή έγινε καταδίωξη και πέρασε κόκκινα, δεν του επιτρέπεται να ξαναβγάλει δίπλωμα.
-
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πάντως είχα ακούσει για ένα τύπο, που είχε κάνει μία βλακεία πριν λίγα χρόνια με μηχανή δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο και επειδή έγινε καταδίωξη και πέρασε κόκκινα, δεν του επιτρέπεται να ξαναβγάλει δίπλωμα.
Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, αλλά νομίζω αφορά περιπτώσεις υποτροπής επικίνδυνων παραβάσεων, πχ αλκοόλ, κόκκινα κτλ
-
Το καταλαβαίνετε οτι Κλάιν μπορουν να βγάλουν δίπλωμα απο γειτονική χώρα εντός ΕΕ και να κάνουν τους χαρους ανενόχλητοι
-
@dimmad said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Το καταλαβαίνετε οτι Κλάιν μπορουν να βγάλουν δίπλωμα απο γειτονική χώρα εντός ΕΕ και να κάνουν τους χαρους ανενόχλητοι
Εντός ΕΕ όχι, υπάρχει επικοινωνία μεταξύ κρατών μελών, ένα ευρωπαϊκό δίπλωμα μπορεί κάποιος να έχει ΜΟΝΟ και εκδίδεται από την χώρα όπου κατοικείς μόνιμα. Αν πχ μεταναστεύσεις στην Γερμανία, καταθέτεις το ελληνικό δίπλωμα στην γερμανική υπηρεσία και σε δίνει γερμανικό. Το ελληνικό το στέλνουν στην υπηρεσία μεταφορών που το εξέδωσε και μπαίνει στο φάκελο σου.
Αλλά έχεις εν μέρει δίκιο, αυτοί που έχουν τόσο παραβατική-αντικοινωνικη συμπεριφορά, κυκλοφορούν και χωρίς δίπλωμα, είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Εντός ΕΕ όχι, υπάρχει επικοινωνία μεταξύ κρατών μελών, ένα ευρωπαϊκό δίπλωμα μπορεί κάποιος να έχει ΜΟΝΟ και εκδίδεται από την χώρα όπου κατοικείς μόνιμα. Αν πχ μεταναστεύσεις στην Γερμανία, καταθέτεις το ελληνικό δίπλωμα στην γερμανική υπηρεσία και σε δίνει γερμανικό. Το ελληνικό το στέλνουν στην υπηρεσία μεταφορών που το εξέδωσε και μπαίνει στο φάκελο σου.
Αλλά έχεις εν μέρει δίκιο, αυτοί που έχουν τόσο παραβατική-αντικοινωνικη συμπεριφορά, κυκλοφορούν και χωρίς δίπλωμα, είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει
Εχω 2 διπλώματα απο ευρωπαϊκές χώρες. Δεν κατέθεσα το ελληνικό οταν πήρα το δεύτερο.
-
Εχω 2 διπλώματα απο ευρωπαϊκές χώρες. Δεν κατέθεσα το ελληνικό οταν πήρα το δεύτερο.
Τι να σου πω....μου έχουν έρθει, για εκτέλεση αρκετές αποφάσεις ανάκλησης αδειών οδήγησης, αλλά δεν είναι αρμοδιότητα μου η έκδοση τους. Ίσως υπάρχει κάποια εξαίρεση ή απλά δεν σε ανακάλυψαν ακόμη
.
-
ακόμη
παλια οταν εκανες την μετατροπη στη γερμανια δεν κρατουσαν το παλιο. νομιζω απο το 1990 ο αδερφος μου εχει και ελληνικο και γερμανικο.
-
-
ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει τη μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα, από 50 χλμ./ώρα σήμερα ενώ έξω από τα σχολεία το ανώτατο όριο ταχύτητας θα είναι το 20 χλμ./ώρα
Τι σημασία έχει το όριο, όταν δεν επιβάλλεται;
-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει τη μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα, από 50 χλμ./ώρα σήμερα ενώ έξω από τα σχολεία το ανώτατο όριο ταχύτητας θα είναι το 20 χλμ./ώρα
Ας μην εχουμε ΚΟΚ τοτε, αφου δεν επιβαλλεται
-
Οταν παραβιάζεις το όριο ταχύτητας πάνω απο 40 χλμ εντός πόλεως και προκαλέσεις ατύχημα με τραυματισμό η ποινή είναι εως 10 χρόνια φυλάκιση
για θάνατο το λιγότερο 10 χρόνια και φλερτάρεις με τα ισόβια .
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1630630+40=70 να ξέρεις οτι αν κάνεις κατι απο τα παραπάνω θα βρούνε με πόσα πήγαινες ...
εγω πάντως άρχισα να κάνω δοκιμές με το speed limiter να το συνηθίζω ... -
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
εγω πάντως άρχισα να κάνω δοκιμές με το speed limiter να το συνηθίζω ...
Το είχα δοκιμάσει κι εγώ κάποια στιγμή. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων κινδυνεύεις με κόρνα από τους πίσω.
Τι ψάχνεις στη χώρα που θέλουμε σχολικό τροχονόμο στη διάβαση μπροστά στο σχολείο.
-
Γενικά ένα μάζεμα σε κάποια πράγματα το χρειαζόμαστε.
Οπως το να περνάνε με 50 σε πεζόδρομους, να μπαίνουν μηχανάκια και μηχανές σε ποδηλατόδρομους, για να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο, το χάλι με την ΛΕΑ, την διήθηση των μηχανών, που από ότι ακούω πάνε να βάλουν κάποιους κανόνες.
Γενικά αυτή η κουραδομαγκιά πρέπει να μαζευτεί.
-
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Γενικά ένα μάζεμα σε κάποια πράγματα το χρειαζόμαστε.
Οπως το να περνάνε με 50 σε πεζόδρομους, να μπαίνουν μηχανάκια και μηχανές σε ποδηλατόδρομους, για να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο, το χάλι με την ΛΕΑ, την διήθηση των μηχανών, που από ότι ακούω πάνε να βάλουν κάποιους κανόνες.
Γενικά αυτή η κουραδομαγκιά πρέπει να μαζευτεί.
Ακριβώς!!
Κυριακή απόγευμα είδα τύπο (40αρη) με Audi S3 να στρίβει με χειρόφρενο στην Χαρ. Τρικούπη στην Κηφισιά, μπροστά από το Semiramis. Για ελάχιστα πρόλαβε και το μάζεψε και δεν έπεσε πάνω στο πεχοδρόμιο. Αυτό θέλει αφαίρεσει διπλώματος για πάντα, κανονικά.
-
Τρόποι να μαζευτούν αυτά υπάρχουν... αλλά δεν θέλουμε ούτε εμείς να αλλάξουμε.
-
Μόνο πρόστιμα αλάζει ο ΚΟΚ ή έχει δει και δυο σοβαρά θέματα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων και την ημέρα. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ (ίσως και της Ευρώπης) που δεν το έχει θεσπίσει.
- Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
-
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Καλά θα πάει αυτό.
-
Έτσι ήταν στον προ-προηγούμενο ΚΟΚ και το άλλαξαν.
Το πόσο στραβό ήταν που το άλλαξαν το δείχνει το ότι 90% των εισόδων στις πλατείες έχουν STOP. Βασικά στη Θεσσαλία δεν έχω πετύχει καμιά που να μην έχει STOP. Μόνο στην Αθήνα στην Ηλιούπολη/Αργυρούπολη δεν έχουν STOP και με μπερδεύουν συνέχεια. Είναι απολύτως λογικό ότι πρέπει να βγει κάποιος από την πλατεία για να μπει ο επόμενος!
-
Αφού υπάρχουν φώτα ημέρας, τι νόημα έχει η υποχρεωτική χρήση φώτων;
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα. -
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Καλά θα πάει αυτό.
μα ειναι ο μονος τροπος να μην μπλοκαρεις αν σε ολες τις εισοδους εχει "απειρα" αυτοκινητα
πρέπει να βγει ο μεσα. δεν καταλαβαινω το μυαλο αυτου που το ειχε ορισει.
σα να λεμε οτι σε μετρο/λεωφορείο πρωτα μπαινουν οι εξω και μετα βγαινουν οι μεσα
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.