-
Για πολλά χρόνια περνώντας από την παλιά εθνική στο ύψος του Αιτωλικού, μου τραβούσε την προσοχή ένα φαράγγι που ήταν ορατό από τον δρόμο. Θεωρούσα δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να το διασχίσω. Οι προτεραιότητες μέχρι τότε ήταν διαφορετικές, η κατάκτηση κορυφών μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου για αρκετά χρόνια.
Οι συνθήκες ήταν πια ώριμες για να δοκιμάσω μια προσέγγιση την Κυριακή που μας πέρασε. Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση ''copy paste'' από διάφορα σάιτ. Ανέφεραν πως στην καρδιά αυτού του φαραγγιού υπάρχει καταρράκτης με πολύ νερό βάσει κάποιων φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν καμιά δεκαριά μέρες νωρίτερα. Πληροφορίες για το από που προσεγγίζεται το φαράγγι δεν υπήρχαν πουθενά, οπότε θα ήταν ακόμη μια εξόρμηση με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας και του άγνωστου.
Φυσικά κινήθηκα μέχρι εκεί από την παλιά εθνική, από την καταπληκτική διαδρομή Ιτέας- Ναυπάκτου. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές χωρίς κίνηση. Το πρωϊ όμως θα έλεγα πως δεν ήμουν αρκετά συγκεντρωμένος και αντί να συνεχίσω για Αράχωβα, έστριψα για Τιθορέα. Για να μη γυρίσω πίσω, χάραξα μια ωραία διαδρομή που δεν είχα ξανακάνει, από Άγιο Βλάσιο μέχρι τους Τσουκαλάδες όπου και ξαναβγήκα στο δρόμο για Αράχωβα.
Στο βάθος ο Παρνασσός με ελάχιστο χιόνι για την εποχή.
Μπροστά το όρος Κολιέδες που ανήκει στο ορεινό σύμπλεγμα Ελικώνα, Λαφύστιου, Μεγάλης Λούτσας και Ζαγαρά.
Η μέρα καταπληκτική, συνέχεια προς τα βόρεια. Στο πλάνο η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, πίσω το Παναχαϊκό.
Λίγο πριν το Κεφαλόβρυσο σταμάτησα σε ένα βενζινάδικο το οποίο βρίσκεται στο ύψος του φαραγγιού. Ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει τρόπος προσέγγισης, μου είπε να στρίψω στον 1ο μικρό δρόμο δεξιά ανεβαίνοντας βόρεια και να αφήσω το αυτοκίνητο εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Εγώ συνέχισα πάντως σε έναν πολύ στενό δρόμο ο οποίος οδηγούσε σε έναν ελαιώνα.
Φαντάζομαι όταν πρωτοανοίχτηκε αυτός ο κάτι σαν δρόμος, δεν είχαν στο μυαλό τους ότι κάποτε θα δοκιμάσει ένα Qashqai να τον διασχίσει!
Τράβηξα τη διαδρομή κατά την επιστροφή.
Ο ελαιώνας ήταν περιφραγμένος αλλά υπήρχε ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο εισήλθα στο ρέμα Κρεμαστή όπως ονομάζεται από τους ντόπιους.
Οι πρώτες εικόνες μου δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρχει καταρράκτης ακόμη και 2-3 χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι. Εκτός αν υπήρχε κάποιου είδους καταβόθρα από την οποία θα διέφευγε το νερό και δε θα έφτανε στο σημείο που βρίσκομαι.
Εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί, κάτι που φυσικά διακρίνει όλα τα φαράγγια.
Σύντομα έφτασα σε ένα άνοιγμα μέσα στον βράχο, σαν σπηλιά.
Αμέσως πλησίασα και πράγματι ήταν μια μικρή σπηλιά στην οποία κάποιοι έχουν βάλει φωτιά.
Η θέα μέσα από τη σπηλιά.
Πλέον δεν υπάρχει διαφυγή από το φαράγγι, ή πας μπροστά είτε γυρίζεις πίσω.
Γιατί όμως να γυρίσεις πίσω όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες?
Κάτι που δεν περίμενα να δω, ίχνη παλιών νερόμυλων, αρκετά μέσα στο φαράγγι.
Υπήρχαν μερικές βάθρες με νερό κατά τόπους αλλά δεν υπήρχε ροή νερού. Είχαν γεμίσει από βροχές.
Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης είναι, ήταν και θα είναι η φύση.
Ενώ μέχρι ένα σημείο κινούμαι άνετα μέσα στο ρέμα, σιγά σιγά το τοπίο αγριεύει, κάτι που περίμενα φυσικά.
Το σημείο μου θύμησε κάτι από πέτρινο δάσος στα Ζαγοροχώρια.
Ακόμη μια βάθρα η οποία προσπελάστηκε κυριολεκτικά στο όριο από τη δεξιά πλευρά.
Συνεχόμενες μαγικές εικόνες!
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε τέτοια σκηνικά είναι το ότι οι δύο πολυτιμότεροι φίλοι σου είναι το νερό και το φαγητό. 'Εχε 10.000 ευρώ στην τσέπη σου. Τι θα αγοράσεις, πως θα σε σώσουν? Εδώ εκτιμάς τα πραγματικά αγαθά της ζωής. Ένα καπέλο για τον ήλιο, νερό και φαγητό. Εγώ εκτίμησα δεόντως και το μπατόν μου, αλλά θα έκανα την ίδια δουλειά και με ένα κομμάτι ξύλο, έστω και λίγο βαρύτερο- κουραστικότερο.
Συνεχίζοντας...
Έφτασα στον υποτιθέμενο καταρράκτη ο οποίος μόνο το χειμώνα και αν θα έχει νερό. Κάποτε πάντως σίγουρα θα υπήρχε πολύ νερό σε αυτό το ρέμα.
Αυτό το σημείο είναι αδιέξοδο ουσιαστικά και δε μπορούσα να συνεχίσω. Μέχρι εδώ χρειάστηκα 1,5 ώρα σε αρκετά δύσβατο τερέν.
Επέστρεψα στο αυτοκίνητο και συνέχισα στο 2ο σκέλος της εξόρμησης που περιελάμβανε κάποιες χωμάτινες διαδρομές και τοποθεσίες που είχα τσεκάρει αρκετό καιρό. Από το Κεφαλόβρυσο μια πολύ ανηφορική, δύσβατη χωμάτινη διαδρομή με οδήγησε στα Κάτω Μούσουρα.
Στο βάθος ο Αράκυνθος, βρίσκομαι στις παρυφές του.
Εκπληκτική θέα στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού!
Μια σύντομη παράκαμψη με οδήγησε σε ένα σημείο από όπου θα θαύμαζα το φαράγγι του Παλαιορόλακα από ψηλά.
Από ψηλά τα πάντα μοιάζουν μικρά και εύκολα.
Συνέχεια προς Άνω Μούσουρα
Δοκίμασα την κάμερα στην οροφή του αυτοκινήτου για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Από εκεί συνέχισα προς το χωριό Τρύπες και την πίστα αλεξιπτωτιστών.
Από τη δορυφορική εικόνα είχα διακρίνει το μεγαλείο της τοποθεσίας.
Απέραντο γαλάζιο. Μια απλή διαδρομή μετατρέπεται σε εμπειρία ζωής στο τέλος που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ.
Έχοντας λίγο χρόνο ακόμα είπα να διεισδύσω λίγο βαθύτερα στον Αράκυνθο.
Φτάνοντας όμως στον Άγιο Δημήτριο του Αράκυνθου, συνειδητοποίησα πως δεν είχα ιδιαίτερο χρόνο για να κάνω αυτά που ήθελα οπότε το ανέβαλλα για μια επόμενη φορά που θα επικεντρωθεί περισσότερο στον κύριο πυρήνα του βουνού.
Επέστρεψα ξανά από Ναύπακτο. Εδώ κοντά στη Σπηλιά.
Reflections!
Στο ύψος της Αλιάρτου ξεκίνησε δυνατή βροχή. Ήταν μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω από την παλιά εθνική ώστε να δω πως συμπεριφέρεται ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο με λάστιχα πενταετίας. Εξεπλάγην!!!! Το Qashqai συμπεριφερόταν λες και βρισκόταν σε καλό οδόστρωμα με ιδανικές συνθήκες!! Έμεινα με το στόμα ανοιχτό κυριολεκτικά. Οκ άκουγα για την τετρακίνηση ότι προσφέρει ασφάλεια σε χιόνια κλπ αλλά δεν περίμενα τέτοιο πράγμα. Πάντα είχα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα οπότε μάλλον είναι λογικό το πολιτισμικό σοκ.
Ήταν μια αξέχαστη εξόρμηση. Να είστε όλοι καλά και τα λέμε την επόμενη φορά!
-
-
Θα βελαξει το Nissan...
(Μάλλον ήθελες βιταρα 4κουνα εσύ)
-
Μερακλής!
-
@chrisk6 said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
Θα βελαξει το Nissan...
(Μάλλον ήθελες βιταρα 4κουνα εσύ)
Patrol μη σού πω...
-
Κύριοι σας ευχαριστώ! Είπαμε καλά τα πιο σκληροπυρηνικά τζηπ αλλά μέχρι να φτάσω στα σημεία ενδιαφέροντος έχει σημασία να μην ταλαιπωρούμαι. Το Qashqai έχει φανταστική οδική συμπεριφορά και με φτάνει απολαυστικά στους προορισμούς μου μέχρι στιγμής. Όπως και με το NC700X έκανα κάποιες παραχωρήσεις στα χώματα (αλλά τελικά πήγα εκεί που δεν πήγαν όλοι οι χωμάτινοι μαζί), έτσι και με το Nissan είμαι συνειδητοποιημένος και πορεύομαι αναλόγως. Είπαμε ανταλλακτικά και λεφτά υπάρχουν!!! Σας τα έλεγε ο Γιωργάκης και ΔΕΝ τον πιστεύατε!
-
@billy84 said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
Κύριοι σας ευχαριστώ! Είπαμε καλά τα πιο σκληροπυρηνικά τζηπ αλλά μέχρι να φτάσω στα σημεία ενδιαφέροντος έχει σημασία να μην ταλαιπωρούμαι. Το Qashqai έχει φανταστική οδική συμπεριφορά και με φτάνει απολαυστικά στους προορισμούς μου μέχρι στιγμής. Όπως και με το NC700X έκανα κάποιες παραχωρήσεις στα χώματα (αλλά τελικά πήγα εκεί που δεν πήγαν όλοι οι χωμάτινοι μαζί), έτσι και με το Nissan είμαι συνειδητοποιημένος και πορεύομαι αναλόγως. Είπαμε ανταλλακτικά και λεφτά υπάρχουν!!! Σας τα έλεγε ο Γιωργάκης και ΔΕΝ τον πιστεύατε!
με ενα βιταρα βεβαια θα πηγαινες καλυτερα και κυριως θα ησουν πιο ανετος στο χωμα
ρε συ μπιλ, που βρισκεις τοσο χρονο ειναι η δικη μου ερωτηση, που γουσταρω μεν με χιλια εκδρομες παντου, εχω και οχηματα για αυτη τη φαση, πες εχω πλεον και τριες δραχμες, αλλα χρονο ουτε για κατουρημ
-
@gatoz said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
με ενα βιταρα βεβαια θα πηγαινες καλυτερα και κυριως θα ησουν πιο ανετος στο χωμα
ρε συ μπιλ, που βρισκεις τοσο χρονο ειναι η δικη μου ερωτηση, που γουσταρω μεν με χιλια εκδρομες παντου, εχω και οχηματα για αυτη τη φαση, πες εχω πλεον και τριες δραχμες, αλλα χρονο ουτε για κατουρημ
Με τι Βιτάρα λέμε? Το καινούργιο? Ήταν και αυτό μέσα στις επιλογές μου αλλά όσα έβρισκα δεν είχαν φουλ εξοπλισμό, εκτός αν πήγαινα 5 χιλιάρικα πάνω που δεν θεωρώ πως υπήρχε λόγος για SUV πάνω κάτω ίδιας κατηγορίας. Παλιό Βιτάρα δε θα έπαιρνα σήμερα.
Από χρόνο δεν έχω ιδιαίτερο, μια Κυριακή και αυτή με το ζόρι!
-
Μια ζωή περνάω δίπλα από αυτό το Ξηροβούνι, ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα υπάρχει κάτι αξιόλογο εκεί. .. αν κατάλαβα σωστά που είναι.... φαίνεται το φαράγγι κιόλας νομίζω, από το δρόμο.
Ωραίος μπράβο!!!! Καλή συνέχεια στις βόλτες...
Το πρόβλημα του είναι τα ελαστικά και μόνο. Εμένα μόνο αυτό θα με προβλημάτιζε. Κατά τα άλλα καλές βόλτες.
-
Με τι Βιτάρα λέμε? Το καινούργιο? Ήταν και αυτό μέσα στις επιλογές μου αλλά όσα έβρισκα δεν είχαν φουλ εξοπλισμό, εκτός αν πήγαινα 5 χιλιάρικα πάνω που δεν θεωρώ πως υπήρχε λόγος για SUV πάνω κάτω ίδιας κατηγορίας. Παλιό Βιτάρα δε θα έπαιρνα σήμερα.
τι εννοεις με το φουλ εξοπλισμενο?
και η κυριακη το πρωι ατυχως ειναι συνηθως γραφειατη ή με υποχρεωσεις μπάι γατα ή τεκνα -
@civil357 said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
Μια ζωή περνάω δίπλα από αυτό το Ξηροβούνι, ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα υπάρχει κάτι αξιόλογο εκεί. .. αν κατάλαβα σωστά που είναι.... φαίνεται το φαράγγι κιόλας νομίζω, από το δρόμο.
Ωραίος μπράβο!!!! Καλή συνέχεια στις βόλτες...
Το πρόβλημα του είναι τα ελαστικά και μόνο. Εμένα μόνο αυτό θα με προβλημάτιζε. Κατά τα άλλα καλές βόλτες.
Ο Αράκυνθος στο μεγαλύτερο κομμάτι του κάθε άλλο παρά ξηροβούνι είναι. Στις απολήξεις του, δηλαδή εκεί που καταλήγουν οι όγκοι στο ύψος της παλιάς εθνικής, πράγματι είναι τα πάντα ξερά. Ο κανόνας λέει ότι ξυστά από προορισμούς που περνάμε συνέχεια, υπάρχουν κρυφά διαμάντια που δε θα πιστεύαμε ποτέ ότι υπάρχουν. Αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου.
Ο προβληματισμός σου για τα ελαστικά ήταν και δικός μου αλλά στα στεγνά χώματα θεωρώ πως πάνε όλα, εκτός από τελείως σαθρές ανηφοριές με υψηλή κλίση, που και πάλι ίσως η τετρακίνηση βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τα λάστιχα πάντως γράφουν extra load στο πλάι. Δεν ξέρω ίσως παίζει και κάποιο ρόλο. Εννοείται δεν κατεβάζω πιέσεις για κανένα λόγο. Δεν παρατήρησα πάντως κοψίματα μέχρι στιγμής. Το παρακολουθώ.
Σε ευχαριστώ φίλε!
-
και η κυριακη το πρωι ατυχως ειναι συνηθως γραφειατη ή με υποχρεωσεις μπάι γατα ή τεκναΩ ρε γαμώτο Κυριακή δουλειά? Πολύ πίκρα αλλά εντάξει τι να κάνεις... η δουλειά πάντα προηγείται.
Περί New Vitara, δεν έβρισκα κανένα 4χ4 diesel με ηλιοροφή από ιδιώτη σκέψου. Από μάντρα δεν ήθελα για πολλούς λόγους. Βρήκα ένα και μοναδικό με απλό σασμάν το οποίο θα έπαιρνα εύκολα, με ηλιοροφή και δέρματα μέσα, αλλά ήταν βενζίνη και έκανε 5 χιλιάρικα πάνω. Άλλο ένα αυτόματο diesel φουλ πάλι αλλά 7 χιλιάρικα πάνω. Από εκεί και πέρα τίποτα, ήθελα απαραίτητα απλό σασμάν, ηλιοροφή, diesel, 4x4, δέρματα και δεν έβρισκα από ιδιώτη. Πολύ μεγάλες διαφορές με το συγκεκριμένο που πήρα. Αν υπήρχαν επιλογές μπορεί και η εξέλιξη να ήταν διαφορετική καθώς δεν είμαι οπαδός κάποιας εταιρείας.
-
και η κυριακη το πρωι ατυχως ειναι συνηθως γραφειατη ή με υποχρεωσεις μπάι γατα ή τεκναΩ ρε γαμώτο Κυριακή δουλειά? Πολύ πίκρα αλλά εντάξει τι να κάνεις... η δουλειά πάντα προηγείται.
Περί New Vitara, δεν έβρισκα κανένα 4χ4 diesel με ηλιοροφή από ιδιώτη σκέψου. Από μάντρα δεν ήθελα για πολλούς λόγους. Βρήκα ένα και μοναδικό με απλό σασμάν το οποίο θα έπαιρνα εύκολα, με ηλιοροφή και δέρματα μέσα, αλλά ήταν βενζίνη και έκανε 5 χιλιάρικα πάνω. Άλλο ένα αυτόματο diesel φουλ πάλι αλλά 7 χιλιάρικα πάνω. Από εκεί και πέρα τίποτα, ήθελα απαραίτητα απλό σασμάν, ηλιοροφή, diesel, 4x4, δέρματα και δεν έβρισκα από ιδιώτη. Πολύ μεγάλες διαφορές με το συγκεκριμένο που πήρα. Αν υπήρχαν επιλογές μπορεί και η εξέλιξη να ήταν διαφορετική καθώς δεν είμαι οπαδός κάποιας εταιρείας.
αυτοματο ντηζελ βιταρα δεν - διπλοσυμπλεκτο = μακρυα απο ζορια
αυτοματο βενζινη ειναι θεικο, aisin βλεπεις. ακομη υπαρχει και η διαφορα βαρους, η βενζινη ειναι 100 κιλα κατω σε βαρος κινητηρα που εμπειρος εισαι, ξερεις ποσο μετραει να ειναι ελαφρυς μπροστα που ειναι το βαρος οταν περνας απο νεροπαρματα και σαρρες
να ξερεις για χωμα ηλιοροφη δεν....
φερνει στο λονγκραν, και μετα απο μερικα κρεμασματα, στρεβλωσεις σε ολα τα συχρονα σουβια χωρις σασι, ακομη και στο πολυ ακαμπτο βιταρα
γενικα ενα αυτοματο βιταρα βενζινατο ειναι απλα και γαμω για καθε κατασταση αλλα και για αυτο δυσευρετο και πανακριβο ακομη και απο γερμανια.
αν δεν ερθει συντομα, πολυ συντομα νεο μοντελο, θα κανω ενα ροαντ τριπ να φερω κανενα-δυο-τρια, οσο και να πανε -
Οπότε δύο θα συντηρούνται, ένα θα ταξιδεύει και το υπάρχον αμοιβό...
-
αυτοματο ντηζελ βιταρα δεν - διπλοσυμπλεκτο = μακρυα απο ζορια
αυτοματο βενζινη ειναι θεικο, aisin βλεπεις. ακομη υπαρχει και η διαφορα βαρους, η βενζινη ειναι 100 κιλα κατω σε βαρος κινητηρα που εμπειρος εισαι, ξερεις ποσο μετραει να ειναι ελαφρυς μπροστα που ειναι το βαρος οταν περνας απο νεροπαρματα και σαρρες
να ξερεις για χωμα ηλιοροφη δεν....
φερνει στο λονγκραν, και μετα απο μερικα κρεμασματα, στρεβλωσεις σε ολα τα συχρονα σουβια χωρις σασι, ακομη και στο πολυ ακαμπτο βιταρα
γενικα ενα αυτοματο βιταρα βενζινατο ειναι απλα και γαμω για καθε κατασταση αλλα και για αυτο δυσευρετο και πανακριβο ακομη και απο γερμανια.
αν δεν ερθει συντομα, πολυ συντομα νεο μοντελο, θα κανω ενα ροαντ τριπ να φερω κανενα-δυο-τρια, οσο και να πανεΣίγουρα το βάρος είναι σημαντικό δεν το συζητάμε, αλλά οκ θεωρώ πως θα προβληματίσει μόνο ανθρώπους που πάνε στα βουνά με παρέα για ταρζανιές- επί τούτου για μαζοχισμό δηλαδή. Εγώ ειδικά μόνος δε θα ρισκάρω αν δω πολύ δύσκολα πράγματα. Για την ηλιοροφή δεν ξέρω τι να σου πω, θα δείξει η νεκροψία! Η αίσθησή μου είναι ότι δε θα με προβληματίσει. Είναι ένα ρίσκο που θεωρώ ότι το αξίζει γιατί το πανόραμα δίνει πραγματικά άλλη αίσθηση (είπαμε έναν πρώην μοτοσυκλετιστή δεν τον κλείνεις έτσι απλά σε ένα κλουβί- δώστου ένα παράθυρο ψηλά τουλάχιστον γιατί θα πνιγεί )
Για τη βενζίνη δε διαφωνούμε γενικά αλλά για πολλά χιλιόμετρα ετησίως δε θα προτιμούσες diesel? Εγώ θεωρώ πως δεν έχει αντίπαλο σαν κινητήρας. Αυτόματο πάντως δε μπορώ με τίποτα, θέλω να αλλάζω ταχύτητες εγώ. Σκέψου και το NC που είχα έβγαινε DCT και εγώ το είχα πάρει απλό εξ΄αρχής. Και όσα οδήγησα δεν μου είπαν κάτι. Μπορεί να είναι και κόλλημα δικό μου δεν έχω καταλήξει ακόμα. Προσωπικά πάντως μου αρέσει να χειρίζομαι εγώ το κιβώτιο.
Η τελευταία πρότασή σου πάντως είναι μια πολύ καλή δουλειά που μπορεί να κάνει ένα νέο παιδί σήμερα με το ίδιο κεφάλαιο που θα έδινε για να ανοίξει ένα καφέ της κακιάς ώρας που βλέπουμε σε κάθε γωνία. Με λίγες γνώσεις και πάθος για τα αυτοκίνητα, πας Γερμανία παίρνεις ένα καλό όχημα πολύ φθηνότερα από ότι εδώ, το ελέγχεις εκεί στους 3-4 φορείς σαν Κτέο που έχουν. Το φέρνεις οδικώς εδώ, το εκτελωνίζεις και το πουλάς έχοντας βγάλει 2 χιλιάρικα τουλάχιστον τσέπη. Ένα ταξίδι το μήνα μια χαρά βγαίνει! Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά. Στη θέση σου πάντως θα έφερνα 3 Diesel 4x4 φουλ έξτρα γιατί αυτά ήταν που δεν υπήρχαν από ιδιώτη αλλά μόνο σε μάντρες. Θα τα πούλαγες εδώ για πλάκα μέσα σε ένα μήνα πιστεύω!
-
θα προτιμουσα τις βενζινες
και κατι που καινε παραπανω, το βγαζουν απο κοστος συντηρησης και μακροχρονης λειτουργιας
τα αυτοματα, aisin μετατροπεα ροπης, ειναι ευτυχια στο οφ ροαντ, δεν χρειαζεται να ανακατευεις κουταλα ενω κουνιεσαι και μαλιστα σε βγαζουν απο δυσκολες καταστασεις που μονος δεν....εχω δει 2κουνητο 1000αρι βιταρα να βγαινει απο την ανηφορα της Παναγιας στο καντηλι με τερεν φουλ λασπωμενο μονο και μονο γιατι το κιβωτιο κραταγε γκαζια
-
...
Τύπε μου είσαι πραγματικά εντυπωσιακός! Απλά δεν υπάρχουν λόγια!
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός εποχούμενων και πεζοπορικών μοναχικών εξορμήσεων είναι ασύλληπτα απαιτητικός ειδικά όταν έχει το εύρος και την έκταση των δικών σου περιπλανήσεων, όπου πρακτικά κάθε τόπος που επισκέπτεσαι σου είναι βιωματικά ξένος - με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς απαιτήσεων προγραμματισμού, απρόοπτων και κινδύνων.
Δεν σε έχω ξαναδιαβάσει ποτέ, αλλά επειδή από ότι είδα βολτάρεις χρόνια είμαι σίγουρος ότι πολλοί καλοθελητές θα σου έχουν υποδείξει, ως δήθεν γνώστες, το Α ή το Β ξερολίστικα για την εικαστική κάλυψη των εξορμήσεων. Πλιζ μην με κατατάξεις σε αυτή την κατηγορία, ούτε κατά διάνοια έχω τέτοια πρόθεση.
Στα όσα κάνεις ταιριάζει ως συμπλήρωμα του τόσο κόπου σου να τεκμηριώσεις πλήρως τις εκδρομές σου η αγορά ενός τέτοιου https://www.insta360.com/product/insta360-x3 . Αυτό ασύρματα συνδεμένο με το κινητό σου, δίνει την δυνατότητα geotagging μιας πανοραμικής φωτογραφίας (360x180 μοίρες, αλα google street view) που θα τραβήξεις με ελάχιστο κόπο (πλήρως αυτόματα αν θες, υπάρχουν όμως και χειροκίνητες ρυθμίσεις) ... και που μετά, κυριολεκτικά με δυο κλικ, θα μπορούσες να ανεβάσεις στο google maps για αναφορά δική σου και προσανατολισμό των όποιων άλλων επιχειρήσουν/με ζηλιάρικα την ίδια βόλτα ... τελείως παραδειγματικά κάτι σαν αυτό (περίστρεψε την εικόνα με δάχτυλο ή ποντίκι).
Ένα μόνο έχω να ευχηθώ από καρδιάς τύπε μου, ναι σαι γερός και δυνατός, να εξερευνείς και να ταξιδεύεις !!!
Δηλώνω φαν - τελεία.
-
@argyn said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
...
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός εποχούμενων και πεζοπορικών μοναχικών εξορμήσεων είναι ασύλληπτα απαιτητικός ειδικά όταν έχει το εύρος και την έκταση των δικών σου περιπλανήσεων, όπου πρακτικά κάθε τόπος που επισκέπτεσαι σου είναι βιωματικά ξένος - με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς απαιτήσεων προγραμματισμού, απρόοπτων και κινδύνων.
O billy84 ειναι ενας τυπος που εχει ανεβει στα 200 ψηλοτερα βουνα της χωρας πηγαινοντας σε αυτα σχεδον παντα αυθημερον με μοτοσυκλετα, ενα NC700 της Honda, στο οποιο εκανε πανω απο 400.000 χλμ στα 8 χρονια που το ειχε.
Στα μοτοσυκλετιστικα φορα ειναι θρυλος για αυτα που εχει καταφερει που και μονο χιλιομετρικα να το δεις ειναι τρομερα δυσκολο, οχι να ορειβατεις κιολας
Οποτε τωρα με το αμαξι μαλλον πιο ξεκουραστος γυριζει.
-
θα προτιμουσα τις βενζινες
και κατι που καινε παραπανω, το βγαζουν απο κοστος συντηρησης και μακροχρονης λειτουργιας
τα αυτοματα, aisin μετατροπεα ροπης, ειναι ευτυχια στο οφ ροαντ, δεν χρειαζεται να ανακατευεις κουταλα ενω κουνιεσαι και μαλιστα σε βγαζουν απο δυσκολες καταστασεις που μονος δεν....εχω δει 2κουνητο 1000αρι βιταρα να βγαινει απο την ανηφορα της Παναγιας στο καντηλι με τερεν φουλ λασπωμενο μονο και μονο γιατι το κιβωτιο κραταγε γκαζια
Έχει πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που περνάει τη δύναμη το αυτόματο και πολύ πιθανό να βοηθά όπως λες ακόμη και εκτός δρόμου. Η σωστή σύγκριση όμως θα ήταν με ένα αντίστοιχο κανονικό Vitara με ίδια λάστιχα- σετάπ κλπ. Έχουμε πολλά να πούμε Γάτε! Μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις και οι συγκρίσεις φυσικά!
@argyn said in Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024:
...
Δεν σε έχω ξαναδιαβάσει ποτέ, αλλά επειδή από ότι είδα βολτάρεις χρόνια είμαι σίγουρος ότι πολλοί καλοθελητές θα σου έχουν υποδείξει, ως δήθεν γνώστες, το Α ή το Β ξερολίστικα για την εικαστική κάλυψη των εξορμήσεων. Πλιζ μην με κατατάξεις σε αυτή την κατηγορία, ούτε κατά διάνοια έχω τέτοια πρόθεση.
Στα όσα κάνεις ταιριάζει ως συμπλήρωμα του τόσο κόπου σου να τεκμηριώσεις πλήρως τις εκδρομές σου η αγορά ενός τέτοιου https://www.insta360.com/product/insta360-x3 . Αυτό ασύρματα συνδεμένο με το κινητό σου, δίνει την δυνατότητα geotagging μιας πανοραμικής φωτογραφίας (360x180 μοίρες, αλα google street view) που θα τραβήξεις με ελάχιστο κόπο (πλήρως αυτόματα αν θες, υπάρχουν όμως και χειροκίνητες ρυθμίσεις) ... και που μετά, κυριολεκτικά με δυο κλικ, θα μπορούσες να ανεβάσεις στο google maps για αναφορά δική σου και προσανατολισμό των όποιων άλλων επιχειρήσουν/με ζηλιάρικα την ίδια βόλτα ... τελείως παραδειγματικά κάτι σαν αυτό (περίστρεψε την εικόνα με δάχτυλο ή ποντίκι).
Ένα μόνο έχω να ευχηθώ από καρδιάς τύπε μου, ναι σαι γερός και δυνατός, να εξερευνείς και να ταξιδεύεις !!!
Δηλώνω φαν - τελεία.
Τύπε μου σε υπέρευχαριστώ για ότι έγραψες και φυσικά κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Ναι η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μου έχουν προτείνει να παίρνω drone μαζί, να φτιάχνω με μοντάζ τα βίντεο, να κάνω το ένα, να κάνω το άλλο κλπ.
Να σημειωθεί πως απλώς κάνω το χόμπυ μου. Δε βγάζω χρήματα από αυτό ούτε από το κανάλι μου παρόλο που πλησιάζω τους 2.000 συνδρομητές. Κατά τα άλλα είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος όπως όλοι, που προσπαθεί μέσα σε μια μέρα να κάνει αυτό που γουστάρει. Δεν υπάρχει χρόνος και όρεξη για DSLR και ''επαγγελματικές'' φωτογραφίες, για ''επαγγελματικά'' βίντεο κλπ. Είμαι ερασιτέχνης του Σαββατοκύριακου και μεταφέρω τις εμπειρίες μου.
Την πρότασή σου την έχω σκεφτεί στο παρελθόν και είναι καλή σκέψη!
-
Την πρότασή σου την έχω σκεφτεί στο παρελθόν και είναι καλή σκέψη!
Ένα σχόλιο μόνο: βάσει φημών στις 16 Απρίλη 2024 θα παρουσιαστεί πιθανότατα το διάδοχο μοντέλο "Χ4" της Insta360 X3, αυτό θα σημάνει ότι θα πέσει η τιμή της X3 ακόμα περισσότερο ενώ "X4" και Χ3 θα εξακολουθήσουν να είναι ταυτόχρονα εμπορικά διαθέσιμες για κάποιο διάστημα.
Με την X3 μάλιστα ναι έχει φτάσει σε επίπεδο πλήρους ωριμότητας μετά τα διαδοχικά firmware updates η επιλογή της παραμένει μια πολύ καλή εναλλακτική έναντι της "Χ4" που όπως πάντα συμβαίνει με τα νέα προϊόντα θα έχει μπροστά της μακρύ δρόμο παιδικών ασθενειών μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Καλές Βόλτες!
Αράκυνθος- Φαράγγι Παλαιορόλακα 7-4-2024