-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι επιβαρύνσεις είναι σε τιμες εργοστασίου!
Όχι λιανικής της εκεί αγοράς!
Δηλαδή αυτό εκεί δεν κοστίζει 10 k από το εργοστάσιο αλλά 6-7Κ
Όποτε εκεί πέφτουν οι δασμοί και οι φόροι, πάνω στο 6-7Κ + τα μεταφορικά
Όταν φτάνει να κοστίζει διπλάσια από την δίκη τους λιανική κάτι δεν μου βγαίνει!!
σου βγαινει, δεν σου βγαινει, αυτο ειναι
Για αυτο σου λεω μην βλεπεις τιμες κινας. -
στα λεγε ο Piliouritis για νταβατζηδες αλλα εσυ δεν τον ακουγες. Κατεβασε καμμια ταινια και εσυ μπας και καταρρευσει το συστημα
-
Σωστά! Εάν νιώσουν οι εισαγωγείς μια ανεξήγητη φοβία και πίεση να ρίξουν τις τιμες θα ναι επειδή κατέβασα ταινία με Ιάπωνες να πολεμούν μεταξύ τους πριν κάτι αιώνες!
Αλλωστε όλα σχετίζονται με κάποιο κβαντικό τρόπο !
-
Για παράδειγμα ένα Suzuki στην Ιαπωνία λιανική ξεκινούσε από 11.500 και εδώ με δασμό και μεταφορικά 13.500!
Οκ είχε μια διαφορα αλλά όχι και διπλασιασμό!
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
στα λεγε ο Piliouritis για νταβατζηδες αλλα εσυ δεν τον ακουγες. Κατεβασε καμμια ταινια και εσυ μπας και καταρρευσει το συστημα
Αν ο νταβατζής ζητάει 10€ από εκατομμύρια "πελάτες" είναι πυλώνας της κοινωνίας, αν ζητάει μερικά χιλιάρικα από λίγους, είναι εχθρός της κοινωνίας.
-
Ναι αλλά δεν μπορείς να έχεις αυτοκινητο αν δεν πληρώσεις τα απαιτητά και νόμιμα! Εκτός αν είσαι κλέφτης και το κλέψεις!
Άλλο πράγμα η κριτική για τα κόστη και άλλο η επιλογή της παρανομίας για να μη πληρώσεις τα κόστη!
Όταν όμως όλα τα κανεις σαλάτα , δυσκολεύεσαι να ιεραρχήσεις τις εννοιες
-
-
-
Εγώ περιμένω να hackάρουν το PS5 για να το αγοράσω.
Και δώρο να μου τα κάνουν τα παιχνίδια, εγώ τα θέλω αντιγραμμένα. -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
https://www.newsauto.gr/news/sfera-pigenoun-ta-plug-in-ivridika/
Η καλύτερη λύση για εμένα αυτή τη στιγμή.
Κρίμα που είναι πανάκριβα. -
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και δώρο να μου τα κάνουν τα παιχνίδια, εγώ τα θέλω αντιγραμμένα.Έχουν περάσει άπειρα χρόνια αλλά ακόμα έχω εφιάλτες ότι με κλειδώνει στον εγκέφαλο στη Στουρνάρη η ξανθιά μέχρι να αγοράσω κατι αντιγραμμένο
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κρίμα που είναι πανάκριβα.Το 90% αυτων ειναι σιγουρα leasing.
Δεν συμφερει αλλιως. -
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν συμφερει αλλιως.και εγω ετσι νομιζα, αλλα παραδοξως βλεπω αρκετα που δεν εχουν πινακιδες leasing
-
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν συμφερει αλλιως.και εγω ετσι νομιζα, αλλα παραδοξως βλεπω αρκετα που δεν εχουν πινακιδες leasing
Πολλοι τις ξηλωνουν, γιατι τα leasing τα σπανε πολυ πιο συχνα, ψαχνουν για λαπτοπ κτλ.
-
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και δώρο να μου τα κάνουν τα παιχνίδια, εγώ τα θέλω αντιγραμμένα.Κατέβα από το βουνό που ζεις. Οι νέες κονσόλες εκτός από κάποιες εξαιρέσεις......δεν έχουν cd.
Θα περίμενες πολύ καιρό......
Σε συμφέρει το πακέτο του ΧΒΟΧ. Με ένα ποσο ανα έτος κατεβάζεις όσα παιχνίδια θες online
-
-
Καλησπέρα, έχει πέσει στην αντίληψή μου το εξής αμάξι για πολυτεκνικό:Tourneo custom 8θεσιο phev 1.0 ecoboost 125ps μεταχειρισμένο κοντά στα 30 χιλιάρικα.
Στο μυαλό μου για τη χρήση που το θέλω μπορεί να φαντάζει ως ιδανικό για τις μετακινήσεις της οικογένειας εντός πόλης που δεν είναι πάνω από 5 χλμ να είμαι ηλεκτρικά κάθε μέρα και σε καναδυο ταξίδια το χρόνο να καίω 10 με 12 λίτρα. 4 isofix για να καλύπτει όλα τα παιδιά και 2 έξτρα θέσεις για παππούδες-γιαγιάδες-φίλους-ξαδέρφια με αφθονους χώρους μέσα.
Η ιδέα της ηλεκτροκινησης έστω και για 30χλμ αυτονομία που θα βγάζει μου φαίνεται καλύτερο από οποιοδήποτε πετρέλαιο ή σκέτη βενζίνη για τη χρήση που το θέλω.
Ιδιωτικό πάρκινγκ δεν υπάρχει αλλά άφθονος και φαρδυς δρόμος εξωτερικά του σπιτιού που δυστυχώς μας οδηγεί σε μπαλαντεζα με την πλήρη φόρτιση να είναι 4 ώρες σε οικιακή πρίζα. Ταχεία φόρτιση δεν υποστηρίζει άρα στα ταξίδια ξεχνάμε τις φορτίσεις εκεί θα ασχολείται ο χιλιαρης ecoboost.
Το βλέπω σαν παραμύθι τώρα και στο τέλος θα το μετανιώσω;
Αν είμαστε εκτός εγγύησης στο σύστημα phev μιλάμε για τεράστια κόστη επισκευών;
Να ψαχτώ για άλλη λύση στην τελική επειδή δεν έχουν περπατήσει αυτά τα αμάξια ακόμη; -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και δώρο να μου τα κάνουν τα παιχνίδια, εγώ τα θέλω αντιγραμμένα.Κατέβα από το βουνό που ζεις. Οι νέες κονσόλες εκτός από κάποιες εξαιρέσεις......δεν έχουν cd.
Θα περίμενες πολύ καιρό......
Σε συμφέρει το πακέτο του ΧΒΟΧ. Με ένα ποσο ανα έτος κατεβάζεις όσα παιχνίδια θες online
Mα δεν πρόκειται να πάρω (αν..) τη digital έκδοση.
Επίσης, πολλά σύννεφα μαζεύονται πάνω από το XBOX. -
@parikon said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να ψαχτώ για άλλη λύση στην τελική επειδή δεν έχουν περπατήσει αυτά τα αμάξια ακόμη;Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο που σε ενδιαφέρει, αλλά στο παραπάνω είναι όλο το ζουμί για τις δελεαστικές τιμές που έχουν τα μεταχειρισμένα phev.
Και δεν γνωρίζουν τα συνεργεία πως να τα μεταχειριστουν και το κόστος επισκευών (πχ από ενα μικροτρακάρισμα) είναι άγνωστος παράγοντας (αν επηρεάσει μπαταρία ή ηλεκτροκίνηση, το κόστος μπορεί να είναι εξωφρενικό και με μεγάλες καθυστερήσεις) και η τεχνολογία είναι σχεδόν ανωριμη ακόμα, ώστε να παρουσιάζονται προβληματακια δύσκολο/ακριβό να επιλυθούν.
Σίγουρα κάποιοι παίρνουν το ρίσκο, αλλά είναι λίγοι.Στο ταξίδι πάντως δεν σημαίνει πως θα καίει 10+ λίτρα ένα phev, καθώς θα ανακτά ενέργεια και θα λειτουργεί όπως περίπου ένα πλήρως υβριδικό, αλλά με μεγαλύτερη αποθήκη ενέργειας (μπαταρία),δεν θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά ή θερμικά.
-
@parikon said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλησπέρα, έχει πέσει στην αντίληψή μου το εξής αμάξι για πολυτεκνικό:Tourneo custom 8θεσιο phev 1.0 ecoboost 125ps μεταχειρισμένο κοντά στα 30 χιλιάρικα.
Στο μυαλό μου για τη χρήση που το θέλω μπορεί να φαντάζει ως ιδανικό για τις μετακινήσεις της οικογένειας εντός πόλης που δεν είναι πάνω από 5 χλμ να είμαι ηλεκτρικά κάθε μέρα και σε καναδυο ταξίδια το χρόνο να καίω 10 με 12 λίτρα. 4 isofix για να καλύπτει όλα τα παιδιά και 2 έξτρα θέσεις για παππούδες-γιαγιάδες-φίλους-ξαδέρφια με αφθονους χώρους μέσα.
Η ιδέα της ηλεκτροκινησης έστω και για 30χλμ αυτονομία που θα βγάζει μου φαίνεται καλύτερο από οποιοδήποτε πετρέλαιο ή σκέτη βενζίνη για τη χρήση που το θέλω.
Ιδιωτικό πάρκινγκ δεν υπάρχει αλλά άφθονος και φαρδυς δρόμος εξωτερικά του σπιτιού που δυστυχώς μας οδηγεί σε μπαλαντεζα με την πλήρη φόρτιση να είναι 4 ώρες σε οικιακή πρίζα. Ταχεία φόρτιση δεν υποστηρίζει άρα στα ταξίδια ξεχνάμε τις φορτίσεις εκεί θα ασχολείται ο χιλιαρης ecoboost.
Το βλέπω σαν παραμύθι τώρα και στο τέλος θα το μετανιώσω;
Να ψαχτώ για άλλη λύση στην τελική επειδή δεν έχουν περπατήσει αυτά τα αμάξια ακόμη;Μια χαρά ακούγεται.
Το Tourneo δεν το έχω οδηγήσει, αλλά δύο παρόμοια που οδήγησα πρόσφατα, έχουν άπλετους χώρους και εξυπηρετούν ιδανικά τέτοιες περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρεις.
Δεν ψάχνουμε βέβαια για οδηγικές απολαύσεις και συγκινήσεις που χαρίζουν άλλου είδους αυτοκίνητα.
Επίσης έχουν όγκο τέτοιου είδους οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κινηθεί σε τίποτα αρκετά στενούς δρόμους στο κέντρο της πόλης. Όχι όμως και κάτι απαγορευτικό.
Κόστος επισκευών και μέγεθος βλαβών δυστυχώς δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν.
Επίσης η έλλειψη πάρκινγκ για να φορτίζεις δεν ξέρω πόσο δύσκολη θα σου κάνει τη ζωή.
Αν πρόκειται όμως να το αφήνεις αφόρτιστο, τότε μην το πάρεις. Δεν έχει νόημα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά