-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ok, ολιγον απο παραμυθακι....
τουλαχιστον απο τα του μικρου μεχρι τωρα, σε τοπ 4 παγκοσμιο πανεμπιστημιο, σε ενα απο τα πλεον φιλοδοξα και σε επενδυση, πρεστιζ και κοστος μεταπτυχιακα, η αμφοτερη εντυπωση γατου-γατακιου ειναι πως ατυχως (εκ της συνταξεως: ουι λαβ γκρικ πανεμπιστημια και ναι, εχουν κατα περιπτωση καλυτερο επιπεδο ακομη και σε συγκριση με κορυφαια του εξωτειρκου, εαν στηριχτουν μπορουν σε θαυματα) δεν ειναι σε επιπεδο καλης ελληνικης πανεπιστημιακης σχολης, τουλαχιστον των μεταπτυχιακων με οραμα και προσπαθεια. πολυ κονσερβα και πολυ μετριοι οι ιδιοι οι μεταπτυχιακοι παρολα τα θεωρητικα πολυ σκληρα κριτηρια (γκρε 165-160 - 5, τοεφλ 112-βατσελορ εξιλεντ γκρειντ απο αναγνωρισμενο οπου ναι, το εκπα σε ιατρικη-οδοντιατρικη-φαρμακευτικη το αναγνωριζουνε). απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
αδικον.ΑρΕς
στο πλαισιο προωθησης πιγιοτικης ιδιωτικης εκπαιδευσεως....
....κρεμλιδου, αυτη με τον ωραιο. που καθεται επανω του.
Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η instagrammer έγραψε, μεταξύ άλλων: «Πόσο χαρούμενη και περήφανη είμαι για το πτυχίο μου! Μετά από σχεδόν 8 χρόνια σπουδών* επιτέλους έχω ένα αποδεικτικό μερικών εκ των κόπων μου και πέταξα και το πολυπόθητο καπέλο! 🥹 Πτυχιούχος Business Marketing (Management) class of 2023. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!*8 χρόνια σπουδών: 4 χρόνια πάλεψα με την σχολή που πέρασα με τις πανελλήνιες αλλα δεν τελείωσα πριν αρχίσω το προπτυχιακό μου στο κολέγιο & 3+1 χρόνια η σχολή μου εδώ (το+1 ήρθε λόγω του Survivor)».
Γιατί δεν διάλεξε ένα αξιόλογο ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό εν Ελλαδι ;
- δεν υπηρχε αναλογο
- απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% σκορ εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
δηλαδης εχουν καταφερει να αξιζει την αγορα εργασιας ασχετα με την πιγιοτητα του.
θα μπορουσαμε και εδω εαν δεν ασχολιομασταν με αυνανιες να εχουμε αξιολογη αναγνωρισις -
Η φάση είναι
Ο Γιώργης ο Κλουνακης
Είναι ξάδελφος του
George Clooney.
Ποιον θα προσλάβουν τα studios του Hollywood???
Υ.γ Σόρρυ Νικόλα, σ'αγαπάμε!
-
τουλαχιστον απο τα του μικρου μεχρι τωρα, σε τοπ 4 παγκοσμιο πανεμπιστημιο, σε ενα απο τα πλεον φιλοδοξα και σε επενδυση, πρεστιζ και κοστος μεταπτυχιακα, η αμφοτερη εντυπωση γατου-γατακιου ειναι πως ατυχως (εκ της συνταξεως: ουι λαβ γκρικ πανεμπιστημια και ναι, εχουν κατα περιπτωση καλυτερο επιπεδο ακομη και σε συγκριση με κορυφαια του εξωτειρκου, εαν στηριχτουν μπορουν σε θαυματα) δεν ειναι σε επιπεδο καλης ελληνικης πανεπιστημιακης σχολης, τουλαχιστον των μεταπτυχιακων με οραμα και προσπαθεια. πολυ κονσερβα και πολυ μετριοι οι ιδιοι οι μεταπτυχιακοι παρολα τα θεωρητικα πολυ σκληρα κριτηρια (γκρε 165-160 - 5, τοεφλ 112-βατσελορ εξιλεντ γκρειντ απο αναγνωρισμενο οπου ναι, το εκπα σε ιατρικη-οδοντιατρικη-φαρμακευτικη το αναγνωριζουνε). απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
αδικον.ΑρΕς
Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η instagrammer έγραψε, μεταξύ άλλων: «Πόσο χαρούμενη και περήφανη είμαι για το πτυχίο μου! Μετά από σχεδόν 8 χρόνια σπουδών* επιτέλους έχω ένα αποδεικτικό μερικών εκ των κόπων μου και πέταξα και το πολυπόθητο καπέλο! 🥹 Πτυχιούχος Business Marketing (Management) class of 2023. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!*8 χρόνια σπουδών: 4 χρόνια πάλεψα με την σχολή που πέρασα με τις πανελλήνιες αλλα δεν τελείωσα πριν αρχίσω το προπτυχιακό μου στο κολέγιο & 3+1 χρόνια η σχολή μου εδώ (το+1 ήρθε λόγω του Survivor)».
- δεν υπηρχε αναλογο
- απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% σκορ εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
δηλαδης εχουν καταφερει να αξιζει την αγορα εργασιας ασχετα με την πιγιοτητα του.
θα μπορουσαμε και εδω εαν δεν ασχολιομασταν με αυνανιες να εχουμε αξιολογη αναγνωρισιςΘα μπορούσαν και τα εδώ πανεπιστήμια να προσφέρουν διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Αλλά ξέρεις τι γίνεται όταν σε ημερίδα καριέρας μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου έρχονται εταιρίες ; ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Μερικοί μπορεί να σπουδάζετε απο χόμπι, δεν κρίνω
Ξέρεις ποιος δεν θέλει την αξιολόγηση ; Αυτός που δεν θέλει και την αριστεία.
Όποτε ο μικρός γάτος ήταν τυχερός γιατί ο τατι πλερωνε αδρά για μεταπτυχιακό στο Esade ή στο Fuqua School of Business του Duke κλπ κλπ κλπ.
Όποτε ας μην βάζει φρένο ο γάτος σε λιγότερο τυχερούς κεραμιδογατους που έχουν μεν για τα δίδακτρα αλλά δεν έχουν για την μετανάστευση.
Ο μικρός γατος σε επι πληρωμή Μτχ, ο λαπ το ίδιο. Μάλλον είμαι ο μόνος που δεν έχει πλερω σεντ για εκπαίδευση (με έχουν πληρώσει κιόλας ).
-
Θα μπορούσαν και τα εδώ πανεπιστήμια να προσφέρουν διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Αλλά ξέρεις τι γίνεται όταν σε ημερίδα καριέρας μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου έρχονται εταιρίες ; ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Μερικοί μπορεί να σπουδάζετε απο χόμπι, δεν κρίνω
Ξέρεις ποιος δεν θέλει την αξιολόγηση ; Αυτός που δεν θέλει και την αριστεία .
Αυτοι είναι δυο βασικοί λόγοι που πιστεύω πως πρέπει να ανοίξουν μη κρατικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
-
αδικον.ΑρΕς
- δεν υπηρχε αναλογο
θα μπορουσαμε και εδω εαν δεν ασχολιομασταν με αυνανιες να εχουμε αξιολογη αναγνωρισιςΘα μπορούσαν και τα εδώ πανεπιστήμια να προσφέρουν διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Αλλά ξέρεις τι γίνεται όταν σε ημερίδα καριέρας μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου έρχονται εταιρίες ; ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Μερικοί μπορεί να σπουδάζετε απο χόμπι, δεν κρίνω
Όποτε ο μικρός γάτος ήταν τυχερός γιατί ο τατι πλερωνε αδρά για μεταπτυχιακό στο Esade ή στο Fuqua School of Business του Duke κλπ κλπ κλπ.
Όποτε ας μην βάζει φρένο ο γάτος σε λιγότερο τυχερούς κεραμιδογατους που έχουν μεν για τα δίδακτρα αλλά δεν έχουν για την μετανάστευση.
Ο μικρός γατος σε επι πληρωμή Μτχ, ο λαπ το ίδιο. Μάλλον είμαι ο μόνος που δεν έχει πλερω σεντ για εκπαίδευση (με έχουν πληρώσει κιόλας ).
Κολοκυθακια με τη ρίγανη
Ειναι ευκολο να φταινε οι αλλοι
Ο καθεις την καμπουρα του
Και οι απεχοντες απο τις διεκδικησεις τις μεγαλυτερες
Σωσιμο απο τον ιδιώτη θα ερθει μονο για τη δικη του τσεπη
Και α, 50τακατο ολιγοτερα υποτροφια αφου.
. -
Τα καλά Ελληνικά ΑΕΙ έχουν κορυφαίο επίπεδο σπουδαστών, το πως το εκμεταλλεύονται αυτό είναι άλλο θέμα.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάποιος θα μπορεί να μπει σε ιδιωτική ιατρική σχολή με βαθμό 7/20. Ενώ στην δημόσια της Αθήνας είναι 19,5/20.
Συνεπώς θα αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα μετα το πέρας των σπουδών καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια συγκριτικά με τον υποψήφιο γιατρό του δημοσίουΑυτός που μας έρχεται γιατρός από Βουλγαρία η Κύπρο κλπ τι προσπάθεια έχει καταβάλλει;
-
αδικον.ΑρΕς
- δεν υπηρχε αναλογο
Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα. Θα προσπαθήσω να συνέλθω από την θλίψη που νιώθουμε λόγω ημέρας...Επαναλαμβάνω πως διαπιστωνω σε εσένα αλλά και σε αλλους συνομιλητές κατά την συζήτηση μας, μια αδυναμία παράθεσης του σωστού εννοιολογικού πλαισίου.
Αυτό προσπάθησα να σου πω και σε εσένα και των υπολοίπων αρκετές φορές και όχι να κάνω επίδειξη γνώσεων. Ελπίζω να άδραξες την ευκαιρία να ψάξεις το τι εννοώ. Θα σε βοηθήσει. Οι γνώσεις μου είναι συγκεκριμένες και καθημερινώς διευρυμενες. Δεν θέλω να κάνω επίδειξη. Θέλω να κατανοήσεις το επιχείρημα μου και όχι να αναφέρουμε τσιτατα χωρίς να κατανοούμε το τι λέμε.
Θα προσπαθήσω να το παραθέσω πιο απλά....
Το ότι υπάρχει η δυνατότητα της ιδιωτικής υγείας που επιφέρει ένα αποτέλεσμα δεν ισοδυναμεί αυτομάτως πως μπορεί να υπάρξει και ιδιωτική παιδεία με το ίδιο αποτέλεσμα!Το εννοιολογικό πλαίσιο της συζήτησης δεν είναι ο όρος "ιδιωτικό" το εννοιολογικό πλαίσιο της συζήτησης που κάνουμε είναι ο όρος "αποτέλεσμα"
Αυτομάτως οι ίδιες λέξεις που χρησιμοποιούμε στην συζήτηση μας, δέχονται μια άλλη ερμηνεία.Δηλαδή, το αποτέλεσμα της ιδιωτικής υγείας είναι να έχει κάποιος άρρωστος που την χρησιμοποιεί ένα "αποτέλεσμα" το οποίο δεν επιβαρύνει κατά κάποιον τρόπο τον συμπολίτη του κατά την προσπάθεια επίτευξης του ίδιου αποτελέσματος, δηλαδή του να έχει και αυτός υγεία μέσω του δημοσίου συστήματος.
Η χρήση της ιδιωτικής παιδείας από έναν πολιτη, και δη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υπό τους σημερινούς σταθερούς όρους εισαγωγής σε αυτα, επιδρά στον συμπολίτη του κατά την επίτευξη του ίδιου αποτελέσματος. Δηλαδή, στην απόκτηση των ίδιων επαγγελματιών δικαιωμάτων για τις ίδιες και συγκεκριμένες θέσεις εργασίας της αγοράς.
Συνεπώς, το να επικαλεστείς ότι υπάρχει ιδιωτική υγεία στον δυτικό κόσμο άρα μπορεί να υπάρξει και ιδιωτική παιδεία, υπο το εννοιολογικό πλαίσιο του "αποτελέσματος" επιφέρει συναρτησιακή διαφορά στο επιχείρημα σου και όχι ισοδυναμία.
Αυτά που σου λέω δεν είναι τίποτα ψσγμενα. Παιδιά της Β λυκείου στο γενικό λύκειο τα διδάσκονται στο μάθημα της φιλοσοφίας και δη της δυτικής. Είναι απλός τρόπος ανάλυσης και κατανοήσης της κοινής λογικής.
Υ.γ τι εννοείς σε πλήρωσαν για να κάνεις μεταπτυχιακό;;; Ποιος σε πλήρωσε;;;
-
Σταματάω εδώ, δεν έχει νόημα ο διάλογος όταν ο συνομιλητής σου επιδεικνύει παβλοφικά αντανακλαστικά
-
Σταματάω εδώ, δεν έχει νόημα ο διάλογος όταν ο συνομιλητής σου επιδεικνύει παβλοφικά αντανακλαστικά
Πως συνδέονται ακριβως οι υποτροφίες με το θέμα; Το να πληρώσω τα έξοδα να σπουδάσει κάποιος με εξαιρετικές ικανότητες που δεν του φτάνουν τα δικά του χρήματα για σπουδές; Δεν νομίζετε πως είναι το ακριβώς αντίθετο; Δηλαδή κάποιος που έχει περίσσευμα από λεφτά κι ας είναι χαμηλής ικανότητας, να προηγείται στις σπουδές λόγω ιδιωτικών ιδρυμάτων, από κάποιον φτωχότερο εξαιρετικο που δεν έχει λεφτά και κρέμεται από μια υποτροφία;
-
Μάλλον εξακολουθείς να μην κατανοείς το τι σου λέω.
Μάλιστα, καταλογίζεις σε εμένα παβλοφικά αντανακλαστικά ΧΩΡΙΣ να καταλαβαίνεις το τι σημαίνει ο όρος.
Ο όρος αυτός σημαίνει πως το υποκείμενο παραμένει στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς ή "εννοιολογικό πλαίσιο συζήτησης" στην περίπτωση μας, περιμένοντας συνεχώς το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα.
Μα ακριβώς αυτό επισημαίνω και εγώ στο επιχείρημα σου, όπως έγραψες πιο πίσω, το οποίο αναφέρει πως στον δυτικό κόσμο υπάρχει ιδιωτική υγεία, συνεπώς για την κοινωνία μπορεί να υπάρξει με το ίδιο αποτέλεσμα και ιδιωτική παιδεία.
Και σου λέω πως αν αποφασίσουμε πως το εννοιολογικό πλαίσιο της αξιολόγησης υπό το οποίο θέλουμε να συζητήσουμε είναι "το αποτέλεσμα" δεν μπορεί να ισχύει ο ισχυρισμός σου. Σου εξήγησα στην βάση επαγωγικών συμπερασμάτων γιατί δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Εσύ, αρκέστηκες να απαξιώσεις χωρίς να κατανοήσεις αυτό που σου γράφω.Συγχώρεσε με άλλα για ακόμη μια φορά με κατηγορείς για αυτό που εσύ πράττεις!
Δεν ξέρω αλλά πραγματικά είτε πετάς όρους και έννοιες που έχεις ακούσει και προφανώς δεν έχεις εντρυφήσει, είτε εγώ δεν μπορώ να σε κατανοήσω. Μπορεί να φταίω και εγώ...δεν ξέρω.
Καλή καρδιά.Συγχαρητήρια για την υποτροφία από έναν μη άριστο και με μαθησιακά προβλήματα. Δυστυχώς η φύση μου έδωσε ένα παράξενο μυαλό που δυσκολεύεται στα πλαίσια τα δικά σας.
-
Πάντως τα σοβαρά ιδιωτικά ιδρύματα, όταν βλέπουν κάποιο δυνατό μυαλό δίνουν μάχη για να τον αποκτήσουν. Οπως και τα δημόσια στο εξωτερικό.
Από την άλλη ότι κάποιοι πιστεύουν, ότι οι ιδιωτικές ιατρικές των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων θα παίρνουν άτομα που θα έχουν γράψει 8-9 και 10 στις πανελλαδικές, όταν θα σκίζονται πολλοί που θα έχουν γράψει 15-18, μάλλον με πολιτική/κομματική άποψη μου μοιάζει, παρά με πραγματική αγωνία...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πάντως τα σοβαρά ιδιωτικά ιδρύματα, όταν βλέπουν κάποιο δυνατό μυαλό δίνουν μάχη για να τον αποκτήσουν. Οπως και τα δημόσια στο εξωτερικό.
Από την άλλη ότι κάποιοι πιστεύουν, ότι οι ιδιωτικές ιατρικές των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων θα παίρνουν άτομα που θα έχουν γράψει 8-9 και 10 στις πανελλαδικές, όταν θα σκίζονται πολλοί που θα έχουν γράψει 15-18, μάλλον με πολιτική/κομματική άποψη μου μοιάζει, παρά με πραγματική αγωνία...
ακριβως αυτο θα κανουν
και ειναι η ιατρικη συγκεκριμενων συμφεροντων
#ola_gia_ta_gioura -
Δηλαδή η αγάπη, ιδεοληψία για άλλους ή ανάγκη για εταίρους περί ιδιώτη στα αγαθά, όταν συνδυαστούν, θα περάσει ένα όριο ωφέλειας (το λέω έτσι για τους μορφωμένους του forum τούτου) όπου θα παρακαλάνε να πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο;
Για αυτό θεσμοθετείται το "φακελάκι";
Ρε σεις, πόσο μπροστά!..... Respect
-
@fiverg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάποιος θα μπορεί να μπει σε ιδιωτική ιατρική σχολή με βαθμό 7/20. Ενώ στην δημόσια της Αθήνας είναι 19,5/20.
Συνεπώς θα αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα μετα το πέρας των σπουδών καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια συγκριτικά με τον υποψήφιο γιατρό του δημοσίουΑυτός που μας έρχεται γιατρός από Βουλγαρία η Κύπρο κλπ τι προσπάθεια έχει καταβάλλει;
Fiverg, δεν σε σνομπαρω...Ξέχασα να απαντήσω
Συμφωνώ, είναι μια πραγματικότητα, ιδιαίτερα πριν 3 δεκαετίες.
Αλλά, όπως είπα είναι συγκεκριμένων μεγεθών απώλεια της αριστείας στον κλάδο της ιατρικής στην Ελλάδα. Ειχαν μπει κάποια όρια με κάποια νομοσχέδια πριν κάποια έτη, από όσο γνωρίζω, αλλά εν τέλη υποβαθμίστηκαν νομικά και αυτά.
Αλλά είναι κάτι άλλο αυτό, και κατι άλλο το να γίνει συστηματικά. Δηλαδή τα μεγέθη θα επηρεάσουν πολλά πράγματα.
-
@fiverg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Fiverg, δεν σε σνομπαρω...Ξέχασα να απαντήσω
Συμφωνώ, είναι μια πραγματικότητα, ιδιαίτερα πριν 3 δεκαετίες.
Αλλά, όπως είπα είναι συγκεκριμένων μεγεθών απώλεια της αριστείας στον κλάδο της ιατρικής στην Ελλάδα. Ειχαν μπει κάποια όρια με κάποια νομοσχέδια πριν κάποια έτη, από όσο γνωρίζω, αλλά εν τέλη υποβαθμίστηκαν νομικά και αυτά.
Αλλά είναι κάτι άλλο αυτό, και κατι άλλο το να γίνει συστηματικά. Δηλαδή τα μεγέθη θα επηρεάσουν πολλά πράγματα.
Δεν είναι μικρό το ποσοστό των γιατρών που σπούδασαν έξω όμως…
-
Έξω ναι... Αλλά που έξω;;;
Δεν είναι όλα τα "έξω", κακό.
Άλλο ιατρική της Ζιμπάμπουε και άλλο Ιταλίας. Καμία σχέση
-
Θεωρείς της Ιταλίας καλό.; Που κάποιοι έπαιρναν πτυχίο στη δεκαετία.;
-
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θεωρείς της Ιταλίας καλό.; Που κάποιοι έπαιρναν πτυχίο στη δεκαετία.;
παραολα αυτα το επιπεδο ηταν καλο, ουδεμια σχεση με μετροκλανικαν κολετζ και μπουρδελακια ενδοπια που θα ορμηξουν στην πιτα.
-
Ποια δεκαετία? Έχω πετύχει το 94 φοιτητή στο 3ο έτος που ξεκίνησε να σπουδάζει πριν σκοτώσουν τον Άλντο Μόρο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....