-
-
@hountalas said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ντάξει δεν μπορώ να χωνέψω πόσο ΧΑΛΙΑ έχουμε σχεδόν σε όλα. Σε όλα!
Εγώ το έχω χωνέψει εδώ και δεκαετίες. Μόνο κατρακύλα, κάθε μέρα και χειρότερα.
-
Αφήστε τα Ιδ. Παν. και δείτε λίγο (youtube) από την εξεταστική επιτροπή με τον Καραμαλα-Καραμανλή ύφος και τρέλα που πουλάει άνετος. Δηλαδή αυτό δεν είναι θράσος. Είναι κάνω ότι θέλω και ξέρω ότι σε 5 μέρες θα ξεχάσουν πόσο λακαμάς ήμουν στην εξέταση και όλα καλά. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία.
Ντάξει δεν μπορώ να χωνέψω πόσο ΧΑΛΙΑ έχουμε σχεδόν σε όλα. Σε όλα!Και γιατί να μην πουλήσει;
Και νομική ασυλία έχει και η πολιτική καριέρα του ενισχύθηκε μετά τους θανάτους.
Και οι ψηφοφόροι του κόμματος του, χαίρονται που το κόμμα καλπάζει και δεν το σταματάει τίποτα κυριολεκτικά, κι ας εκφράζουν την αντιπάθεια τάχα μερικοί για τον Καραμανλή προσωπικά. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί, βλέπεις να έχει κάποια επίπτωση όποιος τραυματίσει/σκοτώσει παραβιάζοντας τους κανόνες;
Μην τον κυνηγήσεις τότε νομικά αν σου τύχει κάτι τέτοιο, αφησέ τους να σου κάνουν ότι γουστάρουν, να πετάνε σκουπίδια στην αυλή σου, να παίρνουν σβάρνα εσένα και τα παιδιά σου παραβιάζοντας κόκκινα, τι τα θέλεις, τιμωρείται και κανείς;
Τα "γκέτο" ή housing projects στη Βρετανία που θέτεις ως παράδειγμα, είναι χειρότερα ή καλύτερα από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας;
Πολύ χειρότερα αλλά τι να κάνω, μείνει εσύ στην δική σου φούσκα να νομίζεις ότι ο έλλην είναι ο πιο αδικημένος πολίτης επί της γης οπότε δικαιολογείται να κάνει την δημόσια περιουσία ρημαδιό όπου βρεθεί...
-
Αφήστε τα Ιδ. Παν. και δείτε λίγο (youtube) από την εξεταστική επιτροπή με τον Καραμαλα-Καραμανλή ύφος και τρέλα που πουλάει άνετος. Δηλαδή αυτό δεν είναι θράσος. Είναι κάνω ότι θέλω και ξέρω ότι σε 5 μέρες θα ξεχάσουν πόσο λακαμάς ήμουν στην εξέταση και όλα καλά. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία.
Ντάξει δεν μπορώ να χωνέψω πόσο ΧΑΛΙΑ έχουμε σχεδόν σε όλα. Σε όλα!Και γιατί να μην πουλήσει;
Και νομική ασυλία έχει και η πολιτική καριέρα του ενισχύθηκε μετά τους θανάτους.
Και οι ψηφοφόροι του κόμματος του, χαίρονται που το κόμμα καλπάζει και δεν το σταματάει τίποτα κυριολεκτικά, κι ας εκφράζουν την αντιπάθεια τάχα μερικοί για τον Καραμανλή προσωπικά.Την άποψη μου για το τομάρι εκ Σερρών την έχω γράψει…ασυλία…..
Όπως έχει παραιτηθεί της ασυλίας ο Παυλάρας, έτσι? -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οπότε δικαιολογείται να κάνει την δημόσια περιουσία ρημαδιό όπου βρεθεί...
Αυτό είναι αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα, δεν ξέρω από που προκύπτει.
Απλά εξηγώ το γιατί, δεν το δικαιολογώ.
Σκίζετε τα ιματια σας για την κατάσταση και συμπεριφορά σε πανεπιστημιακους χώρους που είναι η ίδια ακριβώς με όλο τον υπόλοιπο χώρο της Αθήνας, εκτός από κάποιες εμπορικές νησίδες που εξαιρούνται.Κι αυτή είναι και η επιδίωξη μάλλον, αυτοί που ψωνίζουν και πίνουν καφέ στη Πολιτεία και το Κεφαλάρι, να χουν κάπου να βάλουν και τα παιδιά, να μην συγχρωτίζονται τη πλεμπα που βρωμιζει και γράφει στους τοίχους.
-
Σκίζετε τα ιματια σας για την κατάσταση και συμπεριφορά σε πανεπιστημιακους χώρους που είναι η ίδια ακριβώς με όλο τον υπόλοιπο χώρο της Αθήνας, εκτός από κάποιες εμπορικές νησίδες που εξαιρούνται.
Τελευταία φορά που κύτταξα στην γειτονιά μου, τα (κατοικημένα) τουλάχιστον σπίτια είναι μια χαρά καθαρά και μη βανδαλισμένα.
Κι αυτή είναι και η επιδίωξη μάλλον, αυτοί που ψωνίζουν και πίνουν καφέ στη Πολιτεία και το Κεφαλάρι, να χουν κάπου να βάλουν και τα παιδιά, να μην συγχρωτίζονται τη πλεμπα που βρωμιζει και γράφει στους τοίχους.
Από που έβγαλες οτ συμπερασμα ότι αυτά κάνει "η πλέμπα"; Μεγάλο μέρος των "αγωνιστών" π.χ. κατοικεί σε Χαλάνδρι, Χολαργό κλπ που είναι "μια χαρά" συνοικίες και απέχουν πολύ από αυτό που φαντάζεσαι ότι "εξηγεί" τους βανδαλισμούς.
-
Αυτόπτες μάρτυρες ενός ιδιαίτερα σοβαρού περιστατικού έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα κατά την ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών σε πασίγνωστο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.
Την ώρα που η εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη, ένας από τους γονείς πλησίασε καθηγητή και άρχισε να τον απειλεί υψώνοντας πολύ το τόνο της φωνής του και κάνοντας χειρονομίες. Ισως το περιστατικό να είχε περάσει σχετικά απαρατήρητο αν ο “αγανακτισμένος” γονέας δεν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά πληροφορίες την έκρηξη του βουλευτή την προκάλεσε ο χαμηλός βαθμός του παιδιού του. Επίσης, όπως άκουσαν εκατοντάδες άνθρωποι, χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο φράσεις όπως “θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο Παιδείας” κτλ.
Ο καθηγητής, μαθηματικός στην ειδικότητά του, έμεινε, όπως αναφέρουν οι σχετικές καταγγελίες, εμβρόντητος. Υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό χωρίς πάντως να αντιδράσει διατηρώντας την ψυχραιμία του.
Για το ζήτημα ο σύλλογος διδασκόντων απέστειλε επιστολές τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου όσο και στο σύλλογο γονέων με το οποίο γνωστοποίησε επισήμως το περιστατικό.
Να δούμε, θα κοτάει να τα κάνει αυτά σε λίγα χρόνια που θα στείλει το παιδί σε ιδιωτικό "πανεπιστήμιο" !!1!
-
Ενδιαφέρον άρθρο από συνέντευξη ενδιαφέροντος ανθρώπου...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενδιαφέρον άρθρο από συνέντευξη ενδιαφέροντος ανθρώπου...
Μέγιστος νους της νεώτερης Ελλάδος, μεστή σκέψη, διανοητής με όλη τη σημασία της λέξης.
-
Αν γκουγκλαρεις " βανδαλισμοί σε σχολεία" , τα αποτελέσματα που θα βγουν είναι ατελείωτα, Και εδώ οι "επαναστάτες" είναι οι υπαίτιοι; .
Το φαινόμενο είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι σωστό ; προφανώς και όχι , τι να συζητάμε. Υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών , γνώμη μου , όχι , τα περιστατικά που έχει καταστραφεί σοβαρός εξοπλισμός είναι ελάχιστα.Τώρα στην πράξη , το άσυλο , έχει καταργηθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια, μάλιστα για ποινικά αδικήματα , δεν υπήρξε και ποτέ. Οι χώροι της Πολυτεχνιούπολης και της Πανεπιστημιούπολης είναι αχανής, οι δρόμοι τους αποτελούν πλέον οδούς σύνδεσης του κέντρου , οι ελεύθεροι χώροι τους με άγρια πρασινάδα που ποτέ δεν είχε την όποια περιποίηση και το θυρωρείο απλά είναι διακοσμητικό. Απέναντί τους βρίσκονται τεράστια αστυνομικά τμήματα, υπήρξε έλεγχος πέριξ των περιοχών; Υπήρξε ποτέ επιστάτης των χώρων; οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εργαστηριακοί κλειδώνουν τα κτίρια. Αφημένοι στην τύχη τους είναι τεράστιοι χώροι εντός της Αττικής.
Σε αντίθεση στο παλιό Πολυτεχνείο, το μέγεθος του οποίου είναι απείρως μικρότερο και υπήρχε θυρωρείο, η κατάσταση είναι ( ήταν; δε ξέρω πια...) πολύ πιο ελεγχόμενη , παρά το ότι γειτνιάζει με το μεγαλύτερο στέκι ναρκομανών ( εκείνα τα χρόνια). Παρόμοια το Πα.Πει. και η Ιατρική , ( ασοεε από την άλλη μπάχαλο).
Άρα το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, εδώ ακόμα ακόμα είχε θεσπιστεί η Παν. Αστυνομία ( τώρα γιατί υποχώρησε κουβέντα...) , χωρίς τις αντιδράσεις που βλέπουμε σήμερα για τα ιδιωτικά Αει , άρα οι ευθύνες πέφτουν στο κράτος. Το να νίπτει τας χείρας του το ότι φταίνε οι μπαχαλάκηδες μια ζωή και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα , μια χαρά τους βολεύει.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν γκουγκλαρεις " βανδαλισμοί σε σχολεία" , τα αποτελέσματα που θα βγουν είναι ατελείωτα, Και εδώ οι "επαναστάτες" είναι οι υπαίτιοι; .
Το φαινόμενο είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι σωστό ; προφανώς και όχι , τι να συζητάμε. Υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών , γνώμη μου , όχι , τα περιστατικά που έχει καταστραφεί σοβαρός εξοπλισμός είναι ελάχιστα.Τώρα στην πράξη , το άσυλο , έχει καταργηθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια, μάλιστα για ποινικά αδικήματα , δεν υπήρξε και ποτέ. Οι χώροι της Πολυτεχνιούπολης και της Πανεπιστημιούπολης είναι αχανής, οι δρόμοι τους αποτελούν πλέον οδούς σύνδεσης του κέντρου , οι ελεύθεροι χώροι τους με άγρια πρασινάδα που ποτέ δεν είχε την όποια περιποίηση και το θυρωρείο απλά είναι διακοσμητικό. Απέναντί τους βρίσκονται τεράστια αστυνομικά τμήματα, υπήρξε έλεγχος πέριξ των περιοχών; Υπήρξε ποτέ επιστάτης των χώρων; οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εργαστηριακοί κλειδώνουν τα κτίρια. Αφημένοι στην τύχη τους είναι τεράστιοι χώροι εντός της Αττικής.
Σε αντίθεση στο παλιό Πολυτεχνείο, το μέγεθος του οποίου είναι απείρως μικρότερο και υπήρχε θυρωρείο, η κατάσταση είναι ( ήταν; δε ξέρω πια...) πολύ πιο ελεγχόμενη , παρά το ότι γειτνιάζει με το μεγαλύτερο στέκι ναρκομανών ( εκείνα τα χρόνια). Παρόμοια το Πα.Πει. και η Ιατρική , ( ασοεε από την άλλη μπάχαλο).
Άρα το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, εδώ ακόμα ακόμα είχε θεσπιστεί η Παν. Αστυνομία ( τώρα γιατί υποχώρησε κουβέντα...) , χωρίς τις αντιδράσεις που βλέπουμε σήμερα για τα ιδιωτικά Αει , άρα οι ευθύνες πέφτουν στο κράτος. Το να νίπτει τας χείρας του το ότι φταίνε οι μπαχαλάκηδες μια ζωή και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα , μια χαρά τους βολεύει.
Μιλάμε για το ίδιο κτήριο που γίνεται το ορμητηριο του κάθε ψυχακια βολεμενου φευτοεπαναστατη ;;
πχ το κτηριο Γκινη το κανουν καλοκαιρινο μέσα - έξω καθε 1 - 2 χρονια ... -
Σπούδασα εκεί και τα έζησα , δεν είναι έτσι που τα περιγράφεις αποσπασματικά με φωτογραφίες μετά από μπαχαλο-επεισόδια.
Η δε τελευταία φωτογραφία αποδεικνύει αυτό που λέω καθώς είναι όψη επί δημοσίου δρόμου , σε περιοχή πλήρως αστυνομεύομενη 24/7. Προφανώς κάποιοι πετάγαν χαρταετό εκείνη την ώρα, καθώς η αστυνόμευσή της δεν αφορά κανένα άσυλο και κανένα πανεπιστημιακό χώρο.
-
Άρα δεν τρέχει τίποτα, όλα καλά….
-
Προφανώς το αντίθετο , πως συμπέρανες κάτι τέτοιο από τα γραπτά μου , δε ξέρω
-
Σπούδασα εκεί και τα έζησα , δεν είναι έτσι που τα περιγράφεις αποσπασματικά με φωτογραφίες μετά από μπαχαλο-επεισόδια.
Η δε τελευταία φωτογραφία αποδεικνύει αυτό που λέω καθώς είναι όψη επί δημοσίου δρόμου , σε περιοχή πλήρως αστυνομεύομενη 24/7. Προφανώς κάποιοι πετάγαν χαρταετό εκείνη την ώρα, καθώς η αστυνόμευσή της δεν αφορά κανένα άσυλο και κανένα πανεπιστημιακό χώρο.
παρε και το μεσα και κρατα το καναλι , απευθειας απο μελος του ρουβικωνα
-
Προφανώς το αντίθετο , πως συμπέρανες κάτι τέτοιο από τα γραπτά μου , δε ξέρω
Προφανώς λίγο αυθαίρετα αλλά όταν βλέπεις ένα ιστορικό ίδρυμα να είναι χάλια μέσα και χάλια έξω μόνο θλίψη γεννιέται. Τόσο για την κατάντια με τους μπαχαλάκηδες όσο και για την αδιαφορία στη φύλαξη.
-
Βιωματική ιστορία.
Κάθε σοβαρό μπάχαλο ( δεν μιλώ για το σπρώξιμο στα στεφάνια, κλασσικές μ#λ%κιες...) στις πορείες της 17 νοεμβρίου , ξεκινούσε , αρκετά αργότερα από το κλείσιμο της πύλης του Πολυτεχνείου , όταν και παύει πλέον ο χώρος να είναι υπό τον "έλεγχο" των φοιτητών. Πάντα λοιπόν εκείνα τα χρόνια όταν έκλεινε η πύλη , η λογική έλεγε ότι η αστυνομία θα έβαζε μία κλούβα μπροστά σε κάθε πύλη ( 2 τον αριθμό). Ήταν κατά καιρούς και τα "περιβόητα¨ κνατ αρμόδια επί του θέματος , άδειασμα του χώρου. Όποτε συνέβαινε αυτό , το σύνηθες ήταν να είναι μία "ήσυχη" βραδιά. Σε αντίθετες περιπτώσεις η κατάληξη ήταν η γνωστή....
Άρα τα σοβαρά μπάχαλα, μπορούν ( σε αρκετές περιπτώσεις) να προληφθούν.
Περί ρουβίκωνα και λοιπών "άνομων" πράξεων , θα το ξαναπώ έχει πολλά πολλά χρόνια που η αστυνομία δε χρειάζεται την κλήτευση του Πρύτανη για να επέμβει. Αν αδιαφορεί είναι δικό της φταίξιμο , δεν είναι δουλειά του φοιτητή ή της Πρυτανείας να κυνηγά μπάχαλους....
Από τα γκράφιτι και τα συνθήματα μέχρι τα σοβαρά αδικήματα στους χώρους των Πανεπιστημίων , το κράτος έχει εδώ και πολλά χρόνια όλα τα νομοθετικά εργαλεία για να βελτιώσει την κατάσταση. Προφανώς και αδιαφορεί πλήρως, μόνο τις αγέλες από τα σκυλιά στο χώρο της Πολυτεχνιούπολης να σκεφτείς αρκεί.
-
Αυτά τα πανεπιστήμια θέλουμε κύριοι!!!!
Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ ΝΔΦΚ
Θυμήθηκα και τον υπερμέγιστο Βαρουφάκη τώρα , που τα ξέρει απο πρώτο χέρι τα πράγματα και δεν μασάει τα λόγια του ποτέ.
-
Και από που τα ξέρει ο γελοίος ο Βαρουφάκης που μας τα έχεις κάνει Ζέπελλιν? Από το Τέξας ή όταν κάνει διάλειμμα από το μέτρημα των εισπράξεων του?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2