-
@spi_duster said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Αγαπητε γατε ξερεις, πλεον ακομη και η πληβειοι εχουν τη δυνατοτητα να ταξιδευουν στο εξωτερικο. Καλη η παραμυθα μα ειδικα στα ζαρζαβατικα και λοιπα προιοντα της φυσης η ακριβεια σπαει ρεκορ. Στα ρουχα οπως κι εδω υπαρχει ποικιλια για ολο τον κοσμο. Για φαγητο η πλεμπα μονο μπακαλιαρο με τηγανιτη πατατα σε σογιελαιο ή βαμβακελαιο. Επισης δεν υπηρχαν ποτε ΟΠΕΛ. Αλλιως τα λενε. Εχω φιλους που ζουν στο Γκρινουιτς και στο Δυτικο Λονδινο. Μολις προχθες μιλουσαμε για να αλλαξουμε ευχες. Καλη η παπατζα αλλα εδω δε μιλαμε για τα θεματα της οθονης του 3008 των 60+ χιλιαρικων.
Ειπαμε, κουλι λόιερς
Ο ξαδερφος του κουμπαρου του μπατζανακη στοπε? -
Οχι. Εξαδελφος που εργαζεται σε εταιρεια τροφιμων. Επισης εχω φιλους εκει. Τελος να πω τα ιδια και χειροτερα αρχισαν να συμβαινουν και στις Σκανδιναβικες χωρες οπου η απελπισια εχει χτυπησει κοκκινο απο την ακριβεια και τις υψηλες τιμες των ενοικιων.
-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Αυτά τώρα είναι γελοιογραφίες;;; screenshot μιας πολιτικής είδησης;;;
-
@spi_duster said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Οχι. Εξαδελφος που εργαζεται σε εταιρεια τροφιμων. Επισης εχω φιλους εκει. Τελος να πω τα ιδια και χειροτερα αρχισαν να συμβαινουν και στις Σκανδιναβικες χωρες οπου η απελπισια εχει χτυπησει κοκκινο απο την ακριβεια και τις υψηλες τιμες των ενοικιων.
#balla_pantou
βλεπω δικαιολογιες στο καλαθι και οχι ψωνια, θα ειναι ακριβα φαινεται
-
Έχουμε περάσει και πιο δύσκολα.
-
-
@realzeus said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Έζησα χρόνια στην Αγγλία, οι τιμές είναι αφόρητες! Οι μισθοί επίσης είναι πολύ καλοί, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την ειδικότητά σου. Αν είσαι πωλητής παπουτσιών, με το ζόρι απλά επιβιώνεις και φυσικά μένεις Zone 4, όχι στο Κέντρο... Πολύ καλύτερα ζεις σε επαρχιακές πόλεις της Αγγλίας, εκτός αν είσαι στελεχάρα του Λονδίνου.
εχεις φυγει χρονια, εχουν αλλαξει πραγματα
οταν ησουν δεν θυμαμαι καν αν υπηρχαν λιντλ, τοτε κυριαρχουσαν τα τεσκο που πλεον θεωρουναι ψιλοτσημπημενα.
γενικα επιβιωνεις πλεον σχετικα ευκολα απο κοστος διατροφης και διαβιωσης και εχουν βελτιωθει και οι βασικοι μισθοι. εχει αυξηθει τρομερα η διασκεδαση.
υπολογισε ενα χιλιαρικο για διαβιωση χωρις ενοικιο και τρια με αυτο.
ενας κουριερ παιρνει πλεον 4 ή καπου εκει κοντα.
στο λονδινο αυτα. -
-
@gatoz said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
55τμ στο καναρι γουάρφ, θωρείται καιγαμω περιοχή κεντρικα στο λονδίνο (οι τιμες ειναι περιπου οι ιδιες ακομη σε και πακι σαμπερμπς ενω αυτο ειναι και κοντα στο πανεπιστημιο), φουλ επιπλωμενο κοστιζει 1900 λιρες. το νερο καπου 3 λιρες το μηνα, η οπτικη 12 και το ρευμα 30.
Δεν ξέρω τι είναι το καναρι γουαρφ αλλά να πω Ψυχικό;
Θα πέσω μέσα;Με 5000 μισθό νομίζω τα 1900 + ένα πενηνταρικακι τα υπόλοιπα είναι σαν να λέμε εδώ πως βρίσκω νεόδμητο 55τμ στο Ψυχικό με 200 ευρώ το μήνα και +50€ για ρεύμα νερό τηλέφωνο.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΕΠΙ ΚΟΥΛΗ - ΝΔ 55 ΤΜ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ 200€ ΤΟ ΜΗΝΑ;;;;;;
-
Και λέμε για Λονδίνο ετσι; Για πείτε μας και για καμιά άλλη πόλη τι παίζει, γιατί εμένα το Λονδίνο μου έχει φανεί η πόλη των περισσότερων πλούσιων.
-
@xenos said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Και λέμε για Λονδίνο ετσι; Για πείτε μας και για καμιά άλλη πόλη τι παίζει, γιατί εμένα το Λονδίνο μου έχει φανεί η πόλη των περισσότερων πλούσιων.
οι αλλες πολεις παιζουν απο 30 εως και 60 τακατω φθηνοτερα σε ενοικια ενω ολα τα αποδελοιπα ειναι τα ιδια απο κοστος. ε, μειωνεται και το κοστος μμμ αφου στο λοντον πλερω πολλα, μεχρι και 300 λιρες το μηνα εαν αλλαζεις πολλες περιοχες.
-
Εντάξει λέει τις ιστορίες του ο Γάτος και τσιμπάτε.
Σιγά μην παίρνεις 5000 πρώτο μισθό στο Λονδίνο με μηδέν εμπειρία και απλό πτυχίο. Υπάρχει λένε ένα ποσό στον μισθό για το κόστος του Λονδίνου, αλλά μην τρελαθούμε.
Δεν μιλάω για Γερμανία που είναι πιο φτηνά, αλλά να πούμε για Παρίσι κέντρο, δυάρι 45 τμ που ήταν τα παλιά σπίτια των υπηρετριών στον 5ο όροφο, χωρίς ασανσέρ σε κτίριο 200 χρόνων, πριν 10-15 χρόνια νοίκιαζε συγγενής μας 800-1000 ευρώ. Εδώ το αντίστοιχο σπίτι, είναι στα μισά.
Αλλος συγγενής σε σπίτι 4ου ορόφου 80 τμ σε ανάλογο κτίριο, δίνει τώρα 2200 πάλι στο Παρίσι, Και μάλιστα μένουν 5 άτομα γιατί ο μισθός του διπλωματούχος μηχανικός δεν φτάνει τα 120000 τον χρόνο που απαιτούνται για να πάει σε μεγαλύτερο με 3 υπνοδωμάτια, διότι πρέπει το ενοίκιο να είναι μέχρι το 30 % του μισθού και ένα τέτοιο σπίτι θέλει τουλάχιστον 130-140000 τον χρόνο μισθό καθαρό.
Τώρα για το πόσο κάνουν τα ενοίκια εδώ, μπορείτε να το δείτε στο σχετικό θέμα, όπου το ηθελημένο από ΓΑΠ και ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, χτύπημα της οικοδομής, στέρησε εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες για τα 10 χρόνια που κράτησε η κρίση, ενώ τώρα η επιλογή της βραχυχρόνιας τραβάει σημαντικό μέρος σπιτιών του κέντρου.
-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Εντάξει λέει τις ιστορίες του ο Γάτος και τσιμπάτε.
Σιγά μην παίρνεις 5000 πρώτο μισθό στο Λονδίνο με μηδέν εμπειρία και απλό πτυχίο. Υπάρχει λένε ένα ποσό στον μισθό για το κόστος του Λονδίνου, αλλά μην τρελαθούμε.
Δεν μιλάω για Γερμανία που είναι πιο φτηνά, αλλά να πούμε για Παρίσι κέντρο, δυάρι 45 τμ που ήταν τα παλιά σπίτια των υπηρετριών στον 5ο όροφο, χωρίς ασανσέρ σε κτίριο 200 χρόνων, πριν 10-15 χρόνια νοίκιαζε συγγενής μας 800-1000 ευρώ. Εδώ το αντίστοιχο σπίτι, είναι στα μισά.
Αλλος συγγενής σε σπίτι 4ου ορόφου 80 τμ σε ανάλογο κτίριο, δίνει τώρα 2200 πάλι στο Παρίσι, Και μάλιστα μένουν 5 άτομα γιατί ο μισθός του διπλωματούχος μηχανικός δεν φτάνει τα 120000 τον χρόνο που απαιτούνται για να πάει σε μεγαλύτερο με 3 υπνοδωμάτια, διότι πρέπει το ενοίκιο να είναι μέχρι το 30 % του μισθού και ένα τέτοιο σπίτι θέλει τουλάχιστον 130-140000 τον χρόνο μισθό καθαρό.
Τώρα για το πόσο κάνουν τα ενοίκια εδώ, μπορείτε να το δείτε στο σχετικό θέμα, όπου το ηθελημένο από ΓΑΠ και ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, χτύπημα της οικοδομής, στέρησε εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες για τα 10 χρόνια που κράτησε η κρίση, ενώ τώρα η επιλογή της βραχυχρόνιας τραβάει σημαντικό μέρος σπιτιών του κέντρου.
οτι ναναι για να πεις το δεξιο το παραμυθακι.... και για να κρατησεις τον γονο δεσμιο στα #mavra του χαλανδριου....
οι μισθοι του ντελιβερα περνανε τα τρια απο τη πρωτη μερα και του εστω και με απλο πτυχιο με καποια ζητηση, ξεκινανε απο 5 για πλακα.... -
-
Ξέρω η αλήθεια χαλάει το παραμύθι...
Θα σε περιλάβουν και οι άλλοι που έχουν πρόσφατες ιστορίες από το εξωτερικό...
-
Ξέρω η αλήθεια χαλάει το παραμύθι...
Θα σε περιλάβουν και οι άλλοι που έχουν πρόσφατες ιστορίες από το εξωτερικό...
οτιναναι, μηπως το σωσεις...
-
@gatoz said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
οταν ησουν δεν θυμαμαι καν αν υπηρχαν λιντλ, τοτε κυριαρχουσαν τα τεσκο που πλεον θεωρουναι ψιλοτσημπημενα.
γενικα επιβιωνεις πλεον σχετικα ευκολα απο κοστος διατροφης και διαβιωσης και εχουν βελτιωθει και οι βασικοι μισθοι. εχει αυξηθει τρομερα η διασκεδαση.Είχαν μόλις έρθει (διαβάζω ότι το 1ο βρετανικό τους κατάστημα άνοιξε το 1994), αλλά ήταν μακριά από εμένα, οπότε σπάνια πήγαινα. Το Tesco από τότε τσιμπημένο ήταν και ακόμα ακριβότερα ήταν τα Sainsbury's και Marks and Spencer (το οποίο έχει φανταστικό chocolate fudge cake όμως!). Εγώ ψήφιζα ASDA Value. Στα φτηνά...
-
Λονδίνο, μιλάμε για καθαρό ή μικτό μισθό? Γιατί 5.000 λίρες μικτός (= 60.000 λίρες τον χρόνο), είναι ΟΚ για έναν 25-30 ετών, εκεί παίζει (ήταν 22.000 πριν 25 χρόνια), αλλά στα καθαρά μένουν περί τα 3.000.
Εαν μιλάμε για καθαρά 5.000 (δλδ κάπου 9.000 μικτά), τότε δεν παίζουν αυτά τα χρήματα, εκτός από ελάχιστες συγκεκριμένες ειδικότητες. Στην εταιρία που έχουμε μεγάλο γραφείο στο Λονδίνο, ο αντίστοιχος που στην Ελλάδα παίρνει €60.000/έτος, στο Λονδίνο παίρνει 100.000 λίρες, τα οποία καθαρά είναι 72.000/έτος = 6.000μήνα. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους 40-50 ετών, με τουλάχιστον 20 χρόναι προύπηρεσία. Σε σύγκριση λοιπόν των 2, αυτός στην Ελλάδα με περνάει καλύτερα, γιατί π.χ. μπορεί να νοικιάσει σπίτι για οικογένεια με 1.200-1.500/μήνα όταν στο Λονδίνο θα θέλει 4.000+.
-
Μην τα λες αυτά του γάτου. Του χαλάνε το αντικούλειο αφήγημα....
-
Μην τα λες αυτά του γάτου. Του χαλάνε το αντικούλειο αφήγημα....
https://uk.talent.com/salary?job=temenos
https://www.glassdoor.co.uk/Salary/Temenos-Salaries-E214590.htm
Βέβαια όπως είπα έχει τεράστια σχέση με την ειδικότητα. Έχω φίλο οδοντίατρο που βγάζει πολλά φράγκα και πλέον δουλεύει 6 μήνες Μάντσεστερ και τους άλλους 6 μήνες κάνει διακοπές στην Ελλάδα (ναι νοικιάζει airbnb το σπίτι του εκεί). Ως οδοντίατρος θα μπορούσε να βγάζει και εδώ πολλά, αλλά με διπλάσιες ώρες εργασίας (αλλά τα μισά θα ήταν μαύρα).
Γελοιογραφία & Χιούμορ