Dec 15, 2023, 10:23 PM

@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Τους φόρους τους έχετε προπληρώσει.

Δεν ισχύει, αφού πήραμε τα 8 χιλιάρικα επιστροφή από τον Κούλη, μην λέτε αοριστολογίες. Τον φόρο 1.10 που πληρώνεις σε κάθε λίτρο βενζίνης τον έχεις υπόψιν σου??? Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα, γιατί ο φόρος στο ρεύμα δεν είναι τόσο ψηλός.Τα χρήματα που κάνει ένα ηλεκτρικό με την επιδότηση πλέον είναι αντίστοιχα ενός θερμικού οικογενειακού τα οποία έχουν πάρει την ανιούσα και πας αναγκαστικά πάνω από 30 για να πάρεις κάτι αξιόλογο.

Να θυμίσω ότι στο τέστ του Κόνα, είδαμε 9.80 ευρώ τα 100 χλμ για ταχύτητες ΚΤΕΛ, όταν το ντίζελ με αυτές τις ταχύτητες έχει 7,75 ευρώ.

Έχω μόνα 64 kwh μοντέλο Σεπτέμβριο 22 καινούργιο, μέση κατανάλωση 12khw/100 χιλιόμετρα με συντηρητική οδήγηση. Έχω συνηθίσει να πηγαίνω Θεσαλονίκη με 90 χιλιόμετρα την ώρα, το έχω κάνει μέσα στο 23 6 φορές, με κόστος πήγαινε έλα στο 1/3 από ένα θερμικό, κ αν αργήσω μία ώρα δεν θα πάθω τίποτα.

Επίσης, εντός πόλης με 12kwh/100 χιλιόμετρα * 0.129 που φορτίζω στο νυχτερινό, άρα 1.548 ευρώ /100 χιλιόμετρα (δεν βάζω βέβαια το κόστος του δικτύου κτλ, άρα είναι λίγο παραπάνω). Τώρα αν τα 9.8 είναι κόστος σε dc ταχυφορτιστές, δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για να φορτίζεις έξω, το έχουμε πει πολλές φορές, με νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι αποκλειστικά και με ελαφρύ πόδι, έχεις απίστευτη οικονομία και λιγότερη συντήρηση.

Eιλικρινα και μονο οτι πας Αθηνα με Θεσσαλονικη με 90χλμ ανα ωρα, οσα δηλαδη το ΚΤΕΛ, για να φτασεις χωρις να φορτισεις, αρκει να υπερκαλυψει οποιοδηποτε θετικο εχει το αμαξι σου και να το βγαλει παντελως αχρηστο.
Και το λεω εντελως καλοπροαιρετα.
Aν ηταν να πηγαινω με 90χλμ σε τετοιους δρομους πραγματικα θα προτιμουσα να παω με το λεωφορειο. Kατα τ'αλλα καποιοι (οχι εσυ) μας λενε για 500 αλογα και επιταχυνσεις supercar οταν στην πραξη τους περνανε μεχρι και τα scania και τα neoplan.

Προσπαθηστε να διαβαζετε και να καταλαβαινετε τι γραφει καποιος και οχι τι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι γραφει. ΕΠΙΛΕΓΕΙ να οδηγησει με αυτην την ταχυτητα διοτι επιτυγχανει μεγιστη εμβελεια, οποτε βγαζει το ταξιδι εχοντας φορτισει απο το σπιτι του και ετσι εχοντας επιτυχει την μεγιστη οικονομια. Δεν θα το εκανα ποτε αυτο το ταξιδι με αυτον τον τροπο, αλλα τον παραδεχομαι που εχει την υπομονη και το κανει.