-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πληρωνω ακριβως 701.87 το μηνα ήδη φετος και ηξερα οτι θα παει 764
Και τι σύνταξη περίπου θα βγάλει αυτό γάτε μου , το έχεις υπολογίσει περίπου;
Αξίζει δηλαδή;Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα , τα τελευταία 10 ή 20 χρόνια του ύψους των εισφορών καθορίζουν τις συντάξιμες αποδοχές;
Λές τελικά τα καθαρμάτα να ανεβάσουν και άλλο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης;;;;
Εγώ προσωπικά επειδή ακόμη δεν έχω μπεί στην ευθεία των τελευταίων 20 ετών με βάση το ηλικιακό όριο των 67 ετών , έτσι απο πείσμα και χωρίς να έχω κάνει ούτε υποτυπώδη οικονομοτεχνική μελέτη , μου την έδωσε και σταμάτησα να πληρώνω , τα ρίχνω σε αποταμιευτικό της Πειραιώς με ασφάλιση υγείας.
Εχει κάποιο ρίσκο και δεν μπορείς να βασιστείς σε μελλοντικές αποδόσεις αλλά τουλάχιστον όποτε το κλείσω θα πάρω πιστεύω τα λεφτά μου πίσω.Για 700 ευρώ σύνταξη με προσδόκημο ζωής τα 75 να τους έχω πληρώσει και πολλαπλάσια;
Απο την άλλη αν αρχίσουν να κυνηγούν τους οφειλέτες ΕΦΚΑ όπως της εφορίας τον ήπιαμε...
Εκέι ελπίζω σε ψηφοθηρικές ρυθμίσεις που θα πληρώνεις το μισό απο τα χρέη , θα βάζεις και να τραβάνε τα υπόλοιπα και απο την συνταξούλα που θα βγεί σε δόσεις και ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους.βγαζει καπου 1250 + κατι ψιλα απο τη παραλληλη του τεβε
και κανενα 100ρικο επικουρικο
συνολικα καπου 1450-1500
στα 62 με 40 (οκ, 64 πληρωμενα ειναι χαχαχαχαχα)
θυμιζω, 7 ικα+37 τσμεδε+20 παραλληλη τεβε χωρις εξαγορες -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε χώρα στην οποία η εγκυμοσύνη είναι λόγος απόλυσης ( ναι το ξέρω ότι νομοθετικά είναι κατοχυρωμένες , στην πράξη τι γίνεται...) , είναι άδικο να κατηγορούμε τη γυναίκα.
Στις άλλες χώρες που δεν είναι λόγος απόλυσης γιατί έχουν παρόμοια με εμάς αποτελέσματα; Ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει λόγο γεννήσεων π.χ. 2.1 ? Δεν σας λέει κάτι αυτό; https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230309-1#:~:text=In 2021%2C France had the,) and Ireland (1.78).&text=In contrast%2C the lowest fertility,) and Italy (1.25).
Ναι, προφανώς δεν θα γίνουν τσέες και δεν θα κάνουν καριέρα οι πάρα πολλές. Έχεις όμως ρωτήσει ταμία σε supermarket, νέα κοπέλλα να της δώσει π.χ. το κράτος 1500 ευρώ εφ όρου ζωής και κατοικία κι αυτή να κάτσει σπίτι να γεννοβολάει και να κάνει π.χ. πάνω από 3 παιδιά να δούμε τι θα σου πει?
Έγραψα για τουλάχιστον δεύτερο παιδί , για να μειωθεί έστω λίγο η πτώση, το προσπέρασες....
Στο φαντασιακό σενάριο που αναφέρεις , θα πάρω το ρίσκο να απαντήσω για τη σύζυγό μου (35) , η οποία εργάζεται σε περιβάλλον εργασίας κλάσεις ανώτερο και με πολύ καλύτερες προοπτικές από ταμείο σούπερ μάρκετ , με ένα τρανταχτό "I do , δεχόμαστε !!!!! "Σήμερα , όχι αύριο.
Αν παρ' ελπίδα , εσύ ρωτήσεις ( ρώτησες;) ταμία σούπερ μάρκετ και αυτή απαντήσει , όχι , τότε ειλικρινά πες μας ποιο σούπερ μάρκετ είναι αυτό να στείλουμε οικογενειακώς βιογραφικό.
-
Αν και είναι λίγο άκυρη έως ακραία η ερώτηση για γεννοβοληματα και πάνω από 3 παιδιά ειδικά αν απευθύνεται σε ταμία σούπερ μάρκετ και εμένα η δικιά μου που παίρνει περισσότερα από το παράδειγμα του fiver,έχει ήδη παραπάνω από 3 είναι κάτω από 40 θα σταμάταγε αύριο το πρωί τη δουλειά ακόμα α και με λιγότερα από 1500.
Με 1500,σπίτι και εφόρου ζωής θα έψαχνα να γεννοβολαω παιδια εγώ χωρίς γυναίκα !!! -
Χαχαχα
-
1500 ευρώ και να κάθετε σπίτι να μεγαλώνει το μωρό το οποίο 5-7 ώρες την ημέρα θα είναι και σε κάποιο σχολείο και άλλες 8-10 θα κοιμάται;;
Αυτά ειναι deals
-
-
Άρα όλες οι νές κοπέλες είναι διατεθειμένες να "κάτσουν σπίτι" και να "μεγαλώνουν παιδιά" με χαρά. Με λίγα λόγια οι γυναίκες σας θα παρακάμψουν 50 έτη γυναικείας "χειραφέτησης" και θα γίνουν χαρωπές νοικοκυρούλες εντός της οικίας. Θα ασχολούνται όλη μέρα με τα κουτσούβελα, θηλασμό, μαγείρεμα, πάνες και θα είναι τρισευτυχισμένες! Προφανώς σπουδές και καριέρα δεν τις αγγίζουν, τα κάνουν για πλάκα!
Οπότε να δούμε τι τρέχει με τις Ελβετίδες και δεν γεννοβολάνε (έχουμε το ίδιο fertility rate με την Ελεβετία, το πρόσθεσα αλλά προσπεράστηκε) ή τις Νορβηγίδες που βρίσκονται μια σκάλα πάνω από εμάς και έχουν το "εκπληκτικό" 1.53-1.60. Φαντάζομαι τους λείπουν τα επιδόματα, τα σπίτια, είναι μέσα στην ανασφάλεια για τον κίνδυνο απόλυσης και δεν έχουν και το κράτος πρόνοιας που θα τους επιτρέψει να πραγματώσουν το όνειρό τους να κάνουν 2 (ΔΥΟ) ολόκληρα παιδιά!
ΥΓ: US fertility rate 1.64 και Turkey fertility rate 1.92 (διότι οι πιο μορφωμένες και εκεί ξύπνησαν και δεν τους αρέσει ο ρόλος της κουνέλας που εσείς "ζηλεύετε" για τις γυναίκες σας...)
-
Αν και ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα στο Γυμνάσιο του Περιστεριού και της Καλαμάτας ,εκτός από ποσοτικό το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως ποιοτικό!
Ένα ολοένα και πιο μεγάλο μέρος των παιδιών δεν μεγαλώνει σωστα και πρέπει καποια στιγμή να δούμε τι φτάιει και πως θα αλλάξει. -
Άρα όλες οι νές κοπέλες είναι διατεθειμένες να "κάτσουν σπίτι" και να "μεγαλώνουν παιδιά" με χαρά. Με λίγα λόγια οι γυναίκες σας θα παρακάμψουν 50 έτη γυναικείας "χειραφέτησης" και θα γίνουν χαρωπές νοικοκυρούλες εντός της οικίας. Θα ασχολούνται όλη μέρα με τα κουτσούβελα, θηλασμό, μαγείρεμα, πάνες και θα είναι τρισευτυχισμένες! Προφανώς σπουδές και καριέρα δεν τις αγγίζουν, τα κάνουν για πλάκα!
Οπότε να δούμε τι τρέχει με τις Ελβετίδες και δεν γεννοβολάνε (έχουμε το ίδιο fertility rate με την Ελεβετία, το πρόσθεσα αλλά προσπεράστηκε) ή τις Νορβηγίδες που βρίσκονται μια σκάλα πάνω από εμάς και έχουν το "εκπληκτικό" 1.53-1.60. Φαντάζομαι τους λείπουν τα επιδόματα, τα σπίτια, είναι μέσα στην ανασφάλεια για τον κίνδυνο απόλυσης και δεν έχουν και το κράτος πρόνοιας που θα τους επιτρέψει να πραγματώσουν το όνειρό τους να κάνουν 2 (ΔΥΟ) ολόκληρα παιδιά!
ΥΓ: US fertility rate 1.64 και Turkey fertility rate 1.92 (διότι οι πιο μορφωμένες και εκεί ξύπνησαν και δεν τους αρέσει ο ρόλος της κουνέλας που εσείς "ζηλεύετε" για τις γυναίκες σας...
Προς το παρόν ο μόνος που μπλέκει τα συμπαθή τετράποδα με τις γυναίκες είσαι εσυ.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε χώρα στην οποία η εγκυμοσύνη είναι λόγος απόλυσης ( ναι το ξέρω ότι νομοθετικά είναι κατοχυρωμένες , στην πράξη τι γίνεται...) , είναι άδικο να κατηγορούμε τη γυναίκα.
Στις άλλες χώρες που δεν είναι λόγος απόλυσης γιατί έχουν παρόμοια με εμάς αποτελέσματα; έχουμε το ίδιο fertility rate με την Ελβετία! ΕΛΕΟΣ! Ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει λόγο γεννήσεων π.χ. 2.1 ? Δεν σας λέει κάτι αυτό; https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230309-1#:~:text=In 2021%2C France had the,) and Ireland (1.78).&text=In contrast%2C the lowest fertility,) and Italy (1.25).
Ναι, προφανώς δεν θα γίνουν τσέες και δεν θα κάνουν καριέρα οι πάρα πολλές. Έχεις όμως ρωτήσει ταμία σε supermarket, νέα κοπέλλα να της δώσει π.χ. το κράτος 1500 ευρώ εφ όρου ζωής και κατοικία κι αυτή να κάτσει σπίτι να γεννοβολάει και να κάνει π.χ. πάνω από 3 παιδιά να δούμε τι θα σου πει?
Μπορείς να βοηθήσεις αυτήν που έχει τη θέληση να κάνει παιδιά. Όποια γυναίκα κάνει 3 παιδιά από εδώ και πέρα, θέση στο δημόσιο/δήμο αναλόγως προσοντων. Το να διοριζεις όμως π.χ. μπατσίνες για να γκομενιζουν εσαεί όπως τώρα, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Ούτε το να τους πετάς 2 χιλιάρικα τη γέννα και ένα ψωροεπιδομα τέκνου.
-
Fiverg οι ώρες τους λείπουν. Δουλεύουν 10 ώρα οι γυναίκες. Δεν μπορείς να γεννήσεις παιδιά ετσι.
Θέλει πολλη προσπάθεια και παππούδες από πίσω, ειδάλλως είναι αδύνατον.
Αν από τις 24 ώρες κοιμάσαι τις 8 σου μένουν 16. Αν δουλεύεις τις 10 σου μένουν 6 ώρες την ημέρα για να φροντίσεις παιδιά.
Απλά δεν γίνεται. Διότι θες 2 ώρες για μαγειρέματα πλύσιμο κτλ ανα μέρα καθ 4 ώρες για να αναθρέψεις ένα-δυο-τρια παιδί οντας τελείως κουρασμένη.
Το ίδιο και για τον πατέραΣτις ανατολικές χώρες είναι άλλο το φαινόμενο. Είναι κοινωνικό.
Σε εμάς είναι πρακτικό.
Και στις ξένες χώρες το ίδιο συμβαίνει.
-
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα παιδιά στα σχολεία, υπήρχαν και στην εποχή μου. Τότε έλεγαν έλα μωρέ παιδιά είναι.
Γενικά σε εμάς όσοι έκαναν τέτοια σήμερα είναι είτε ρεμαλια, είτε περίεργοι τύποι.
Αν σήμερα πολλά παιδιά έχουν τέτοιες συμπεριφορές τότε τι μέλλον της χώρας θα είναι με πολλά ρεμαλια και περίεργους.
Και εμένα μου επιτέθηκαν κάποτε τέτοιες συμμορίες, ΕλλήνωνΔιότι στο σχολείο μου τότε είχαμε μετανάστες και τους έβαζα να παίζουν μαζί μας στην γυμναστική.
Έκαναν και αυτοί συμμορίες στο λύκειο ως συνήθως αλλά δεν με πειραζαν τότε διότι τους είχα δείξει σεβασμό. Γενικά όλο συμμορίες είχαμε.Τον λαπ όμως πολλοί τον μίσησαν, μόνοι τους όμως κανείς τους δεν τόλμησε. Με λίγα λόγια έπιασα έναν έναν και του είπα δύο λογακια τι εστί βερίκοκο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα παιδιά στα σχολεία, υπήρχαν και στην εποχή μου. Τότε έλεγαν έλα μωρέ παιδιά είναι.
Γενικά σε εμάς όσοι έκαναν τέτοια σήμερα είναι είτε ρεμαλια, είτε περίεργοι τύποι.
Αν σήμερα πολλά παιδιά έχουν τέτοιες συμπεριφορές τότε τι μέλλον της χώρας θα είναι με πολλά ρεμαλια και περίεργους.
Και εμένα μου επιτέθηκαν κάποτε τέτοιες συμμορίες, ΕλλήνωνΔιότι στο σχολείο μου τότε είχαμε μετανάστες και τους έβαζα να παίζουν μαζί μας στην γυμναστική.
Έκαναν και αυτοί συμμορίες στο λύκειο ως συνήθως αλλά δεν με πειραζαν τότε διότι τους είχα δείξει σεβασμό. Γενικά όλο συμμορίες είχαμε.Τον λαπ όμως πολλοί τον μίσησαν, μόνοι τους όμως κανείς τους δεν τόλμησε. Με λίγα λόγια έπιασα έναν έναν και του είπα δύο λογακια τι εστί βερίκοκο.
-
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Η γυναίκα μου π.χ. με τίποτα δεν θα το μπορούσε αυτό. Από την άλλη η κολλητή της και μια ξεδέρφη της, αυτό είναι που εύχονται!! Να έχουν ένα επίδομα €800/μήνα και να κάθονται σπίτι όλη μέρα να μεγαλώνουν τα παιδιά και να φροντίζουν τα του σπιτιού. Δεν θέλουμε όλες (και όλοι) το ίδιο από την ζωή.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τον αρχηγό της και καλά παρέας που όριζε ποιος είναι εχθρός και ποιος όχι του έκανα τέτοιο ψυχολογικό πόλεμο που λολαθηκε ο άνθρωπος. Μετα σταμάτησα διότι πραγματικά χτυπιοταν από τα νεύρα του. Ήταν και 1,92μ και αθλητικός τύπος αλλά έκλαιγε σαν παιδάκι 15-16 ετών.
Ενώ και η παρέα του που είχα πιάσει παλιότερα έναν έναν δεν ήθελε να με πειράξει.Και με παράτησαν στην ησυχία μου και στους έρωτες μου.
Γενικά ασχολήθηκαν με άλλες παρέες και τους ξένους που πλεον είχαν κάνει και αυτοί συμμορίες και μάλωναν μεταξύ τους.
Πανιβλακες όλοι τους.
-
Και στις ξένες χώρες το ίδιο συμβαίνει.
Στην Σουηδία π.χ. αν δεν κάνω λάθος έχουν 3 έτη άδεια που την μοιράζονται και οι δύο γονείς και δεν μπορεί να πάρει κάποιος λιγότερο από 6μηνο. Άρα στην μητέρα περισσεύουν 2.5 χρόνια τουλάχιστον.
Μετά νηπιαγωγείο, παιδικός κλπ είναι εξασφαλισμένα και λυμένα. Επιδόματα πολλά και διάφορα, πάντως δεν φοβάται καποια σουηδεζα ότι θα πεινάσει το παιδί της. Fertility rate 1.6-1.7, δλδ πολλές Σουηδές ΔΕΝ κάνουν ούτε δύο παιδια παρόλο που σύμφωνα με τις εδώ απόψεις θα έπρεπε να έχει από 3 και πάνω η κάθε μια γιατί "παίρνουν λιεφτά και τι άλλο να κάνουν στην ζωή τους;"...Από την άλλη έχουμε το fertility rate στην Ινδία 2.05. Προφανώς οι Ινδές τα έχουν όλα λυμένα, λεφτά, χρόνο, άδειες, επιδόματα και γεννοβολάνε αβέρτα...
-
Προς το παρόν ο μόνος που μπλέκει τα συμπαθή τετράποδα με τις γυναίκες είσαι εσυ.
Εγώ άλλους διαβάζω ότι με χαρά (αν υπήρχε κρατικός μισθός) θα σταμάταγαν οι γυναίκες τους από τις δουλειές τους και θα κάθονταν στο σπίτι γεννοβολώντας και μεγαλώνοντας παιδιά. Εν έτη 2023 αυτά, όχι στο '50... Θα μπορούσαμε επίσης να κόψουμε την πρόσβαση στα ΑΕΙ στις γυναίκες (μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα) με αντίτιμο "μισθόν" και τέκνα.
-
Και πάλι fiverg άλλη εικόνα έχω εγώ.
Όχι ότι δεν έχει δίκιο στο ότι οι γυναίκες άλλαξαν και αυτές.Ο χρόνος παίζει ρόλο. Εάν έχεις ένα παιδί θέλει τον χρόνο του. Όταν έχεις 4 ώρες ελεύθερες την ημερα και νιώθεις την κόπωση πως να μπεις στην διαδικασία να κάνεις και 2-3
Εαν οι γυναίκες δουλεύουν 5-6 ώρες δηλαδή που τα παιδιά είναι παιδικό σταθμό, δημοτικό κτλ.
Τότε αλλάζεις το πράγμα. Αλλά τα εισοδήματα για μια τέτοια εργασία δεν επαρκούν στις σημερινές κοινωνίες.
Επίσης είναι πολυπαραγιντικο το θέμα για κάθε κοινωνία.
Σε αυτούς οι παππούδες είναι πιο απόμακροι και αν η εργασία σου σε απασχολεί για 9-10 ώρες την ημέρα τότε δεν γίνεται να κάνεις περισσότερα παιδιά
-
Εγώ άλλους διαβάζω ότι με χαρά (αν υπήρχε κρατικός μισθός) θα σταμάταγαν οι γυναίκες τους από τις δουλειές τους και θα κάθονταν στο σπίτι γεννοβολώντας και μεγαλώνοντας παιδιά. Εν έτη 2023 αυτά, όχι στο '50... Θα μπορούσαμε επίσης να κόψουμε την πρόσβαση στα ΑΕΙ στις γυναίκες (μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα) με αντίτιμο "μισθόν" και τέκνα.
Τον <<κρατικο μισθό >>, εσυ τον έβαλες στη συζήτηση με το εντελώς άκυρο παράδειγμα σου στην υποθετική ερώτηση που θα έκανες σε ταμία σούπερ μάρκετ.Τα στερεότυπα η γυναικα να μένει σπίτι να γεννοβολαει όπως και η αναφορά σου σε αυτές με τον χαρακτηρισμό κουνελες είναι πολύ πιο ασφαλής και γρήγορος δρόμος επιστροφής στο 50 και πιο πίσω ,όποτε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.Μαλλον δεν υπάρχει ούτε μέση κατάσταση ούτε μπορεί μια γυναίκα να συνδυάζει πολλά πράγματα και χαρακτηριστικά!Η θα είναι κουνελα με 17 παιδιά και θα κάνει τη Μαίρη Παναγιωταρά αφού θα της κόψουμε και τη μόρφωση η θα ειναι δουλειά ,καριέρα και καλοπέραση αφού έτσι κάνουν ολες από Ελβετία μέχρι Νορβηγία.Ας γίνουμε Δανία του Νότου όπως ήθελε ο τεράστιος ΓΑΠ.
Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με τις γυναίκες άλλων δεκαετιών ,αυτό έλειπε άλλωστε.
Αλλο ομως αυτο και άλλο το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν τεκνοποιούν από επιλογή τουλάχιστον οι περισσότερες.Φυσικα η οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια είναι πολύ σημαντικα εμπόδια για να προχωρήσει ένα ζευγάρι στην δημιουργία οικογένειας.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά λιγότερο σημαντικοί. -
Αλλά τα εισοδήματα για μια τέτοια εργασία δεν επαρκούν στις σημερινές κοινωνίες.
Δεν επαρκούν τα εισοδήματα από 6ωρη εργασία σε Σουηδία/Νορβηγία/Ελβετία για να είναι μια γυναίκα τον υπολοιπο χρόνο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά της;
Και τι να "μεγαλώσει" όταν επίσης κατά κανόνα έχει σαν υποστήριξη παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς τσάμπα, σχολεία στα οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με το διάβασμα του παιδιού της και άλλα πολλά;Τόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε ότι ο δυτικός τρόπος ζωής και η γυναικεία χειραφέτηση έχει φέρει το θέμα των παιδιών σε δεύτερη μοίρα? Και ότι εκεί που οι γεννήσεις είναι ψηλά είναι εκεί ακριβώς που η θέση της γυναίκας είναι τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2