-
Το έχω πει πολλές φορές: Η Ελλάδα έχει πεθάνει και απλά αρνούμαστε να το δεχτούμε. Όσο νωρίτερα μας πάρει μαι άλλη χώρα, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Αλλιώς σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην χώρα μας και με άναρχο τρόπο.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 9 στους 10 από τους συνολικά 1,3 εκατ. που είναι ασφαλισμένοι στον Ενιαίο Φορέα έχουν ενταχθεί στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλοντας έως 240,25 ευρώ τον μήνα για κύρια ασφάλιση, υγεία και ανεργία.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, οι ειδικοί προειδοποιούν πως έπειτα από 20 χρόνια ασφάλισης, η παραμονή τους στη χαμηλή κατηγορία οδηγεί σε σύνταξη που δεν θα αγγίζει τα 510 ευρώ.
Ακόμη και μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, εφόσον παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία, η σύνταξή τους δεν θα ξεπερνά τα 770 ευρώ (μεικτά).Βεβαίως οι "ειδικοι" πρέπει να προσθέσουν ότι η διαφορά εισφορών της 1ης με την 6η κατηγορία είναι κάπου 500 ευρώ. Που αν τα βάλεις per month/per year για 40 συναπτά έτη σου βγάζουν μουμπλε, μουμπλε... 240Κ χωρίς να υπολογίσεις τόκους κλπ.
Δλδ οι "ειδικοί" πρέπει να εξηγήσουν γιατί είναι καλύτερα να πας στην μεγαλύτερη κατηγορία από το να αγοράσεις π.χ. με τα χρήματα αυτά 3 γκαρσονιέρες και στο τέλος του εργασιακού σου βίου να τις νοικιάζεις.
Και παράλληλα να εξηγήσουν γιατί αυτή η κλοπή που μπορούν να αποφύγουν οι ΕΕ (και καλά κάνουν οι σώφρονες...) είναι υποχρεωτική στους μισθωτούς. -
Σε ευχαριστώ @vagkirk για τους νόμους. Θα το αναλύσουμε άλλη φορά. Προφανώς δεν μιλώ για τις πολυεθνικές και τις εισηγμένες. Μιλώ για τις μικρομεσαιες με μια μικρή αλλαγή στο φορολογικό όπου μπορεί να συμβεί εφόσον υπάρχει πρόθεση. Και αν και όταν γίνει ιδού η Ρόδος. Ποιος αριστερός θα κάνει πράξη την κοσμοθεωρία του;
Δύο γκαρσονιέρες με αυτά τα χρήματα ίσως να δίνουν αλλά 800 ευρώ/μήνα μάξιμουμ χωρια εφορίες, δαπάνες συντήρησης, θέματα με ενοικιαστές κτλ
Δηλαδή σηνατξη λιγότερα από 1500 ευρώ υπολογιζόμενη με τη βασική
Στην υψηλότερη βαθμίδα για 40 έτη τι σύνταξη βγάζεις χωρίς κανένα άγχος;
Ξέρεις τι είναι να είσαι 80-90-100 ετών και να τρέχεις να μαζέψεις από ενοικιαστές ενοίκια;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
επιπλεον η συμμετοχη στο επιχειρειν εχει και ρισκα
καλυτερη για τον εργαζομενο ειναι η συμμετοχη στα κερδηΞέρεις τώρα ότι σε λίγες λέξεις αθελα σου διελυσες μια ολόκληρη κοσμοθεωρία
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
10% μείωση γεννήσεων σε ένα χρόνο.
Με στάσιμους μισθούς, ακρίβεια και φορομπηξιμο, σε φαύλο κύκλο,
η χώρα δεν έχει καμία τύχη.
Κρατικά σιτιζομενοι σάπιοι ψηφίζουν σαπιλα.Το θέμα της υπογεννητικότητας και το περιβαλλοντικό θέμα που απειλεί την κοινωνία και οικονομία μας είναι οι δυο μεγάλες κατηγορίες προβλημάτων της χώρας που θα αλλάξουν τα πάντα σε έναν ορίζοντα 40-50-70 έτη. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκατηγορίες προβλημάτων που οδηγούν στα δύο αυτά μεγάλα προβλήματα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξέρεις τι είναι να είσαι 80-90-100 ετών και να τρέχεις να μαζέψεις από ενοικιαστές ενοίκια;
Πούλησέ τες τότε και φάτα, μην τις αγοράσεις καθόλου και έχε τα σε μετοχές/ομόλογα/επενδυτικά, πάλι στο κέρδος θα είσαι, τι συζητάμε τώρα; Το γιατί οι ΕΕ δεν πάνε να χρυσοπληρώσουν την ανώτατη κατηγορία για μια υποσχετική σύνταξη του ελληνικού κράτους και προτιμούν να διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματά τους; Μια χαρά κάνουν!
-
Τα επενδυτικά γα@@ πάνε απατα τον τελευταίο καιρό. Από τότε που σκέφτηκα να ασχοληθώ όλα πάνε απατα. Πριν από εμένα όλοι έβγαζαν λεφτά.
-
Δεν είναι μόνο το ποσό, είναι και το πότε θα πάρεις τη σύνταξη.
Πολύ σύντομα θα πρέπει λόγω των συνθηκών του ασφαλιστικού= λίγοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι που αντί να μειώνονται αυγαταινουν 200.000 φέτος (140.000 θάνατοι, 60kμε μια μέση σύνταξη 700€ είναι 600εκατ επιπλέον κάθε χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται η ταυτόχρονη απώλεια εισφορών και τα εφάπαξ που πρέπει να δοθουν)
να πάνε σε μειώσεις συντάξεων ή / και αύξηση ορίων ηλικίας. Μαντεψτε για να μη χάσουν ψήφους τι από αυτά τα 2 θα κάνουν... -
δεν ξερω τι λενε εδω
https://www.mononews.gr/oikonomia/nea-afxisi-asfalistikon-isforon-apo-1-1-2024-gia-tous-mi-misthotous-apo-9-eos-235-evro-epipleon-to-mina
αλλα ειναι ψεμματα
πληρωνω ακριβως 701.87 το μηνα ήδη φετος και ηξερα οτι θα παει 764....καποια στιγμη εβλεπα συνταξ ερορ σε 6 χρονακια απο σημερα, θα ειχα 7 ικα, 37 τσμεδοεφκα και 20 παραλληλα τεβε
απο οτι φαινεται κλαψ, σε 6 χρονακια θα θελω παλι τα ιδια που θελω και σημεραγια τους ψηφορορους koulis και σια S.A. εχει βεβαια την αναγνωση
'δεν πειραζει, ειναι επειδη δεν γερνας' -
This post is deleted! -
*ο γνωστός δημογράφος Βύρων Κοτζαμάνης, αναφερόμενος στην μαζική είσοδο των γυναικών στην αγορά εργασίας αλλά και στο διαδεδομένο life style της εποχής για χειραφέτηση και απομάκρυνση από το μοντέλο «μητέρα - νοικοκυρά».
«Στη δεκαετία του ’80 παρατηρήθηκε αύξηση του χρόνου παραμονής των νέων ανθρώπων στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην αστικοποίηση και τη μείωση της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα προκλήθηκαν αλλαγές και στο αξιακό σύστημα σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο σε μας.
Απομακρυνθήκαμε από το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας των περασμένων ετών. Άρχισαν να διαχέονται και στη χώρα μας νέες αξίες και νέα μοντέλα περιορισμένης οικογένειας σημειώνοντας πτώση στην κλίμακα προτεραιότητας τόσο ηθικά όσο και κοινωνικά» εξηγεί ο κ. Κοτζαμάνης.*
Έχω γράψει πολλές φορές ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με χαμηλους μισθούς, απολαβές, κατοικία κλπ. Είναι θέμα πολιτισμικό πλέον. Γενικώς αν δεν ξαναγυρίσει η γυναίκα εκεί που ήταν στο 50-80 δεν πρόκειται να δούμε γεννήσεις, όσο και αν αυτό δεν μας αρέσει (και προφανώς δεν θα αρέσει καθόλου και στις νέες κοπέλες μας οι οποίες ότι και να λέμε δεν πρόκειται με την καμία να δεχτούν να κάθονται σπίτι και να κάνουν τις κουνέλες ακόμη και αν παίρνουν τσάμπα μισθό για αυτό).
Κι επειδή αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ιθύνοντες έχουν βρει τις υποψήφιες μαμάδες που ζουν ακόμη σε αυτές τις περασμένες δεκαετίες (και όχι στο σήμερα ακόμη...) και οι οποίες είναι βέβαια οι μουσουλμάνες. -
Φυσικά και είναι κυρίως θέμα χρημάτων, ενοικίων και αστείων προοπτικών. Οι Ευρωπαίοι πολίτες και ακόμα περισσότερο οι οικονομικά τελειωμένοι Έλληνες δε θέλουν να ζήσουν σαν τους παππούδες τους 5 άτομα σε 50 τετραγωνικά προκειμένου να κάνουν παιδιά και εννοείται καλά το σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Οι ανάγκες έχουν αλλάξει πλέον και υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Αν κοπτεται λοιπόν το κράτος για την υπογεννητικότητα, ας το δείξει στην πράξη με προστασία μονογονεϊκών οικογενειών, έλεγχο ενοικίων, εργασιακούς ελέγχους για υπερωρίες και αυθαιρεσίες, παροχές, άδειες μητρότητας, σωστά δημόσια νοσοκομεία κτλ. Κάτι μου λέει ότι προτιμούν την απλή λύση της μετανάστευσης από και προς τη χώρα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
-
Ωρε δεν καταλαβαινόμαστε...
Δώσε τσάμπα μισθό και σπίτια και άδειες και επιδόματα όσα θέλετε.. Κουνέλες οι νέες ευρωπαιες κοπέλες δεν πρόκειται να κάτσουν να γίνουν, πάνω από δυο παιδιά στην καλύτερη δεν θα δεις... Δες π.χ. την Νορβηγία που τα έχει όλα αυτά και πάλι έχει θέμα υπογεννητικότητας και αυτή.
Δεν βλέπουν τον εαυτό τους σαν αναπαραγωγικές μηχανές. Θέλουν χειραφέτηση, καλή ζωή, καριέρα, ξενοιασιά και όχι πάνες και μωρά λέμε... Δικαίωμά τους δεν είναι; Πόσο πιο απλά να το πούμε;
Μόνο οι μετανάστριες μουσουλμάνες έχουν τέτοια νοοτροπία (ακόμη)... -
Αφού υπενθυμίστηκε το "γ@μηθείτε γιατί χανόμαστε", ας δούμε μερικά πιο απλά πράγματα σχετικά με τα μεγάλα αυτά προβλήματα:
https://left.gr/news/stin-ellada-o-hamiloteros-mesos-etisios-misthos-stin-ee
-
Συγγνώμη αυτά τα στερεότυπα ότι είναι καλή ζωή και ξεγνοιασιά η επαγγελματική ζωή της γυναίκας από που προκύπτουν; Όλες ceo γίνονται; Δε θυμάμαι που , αλλά είχα πετύχει μία έρευνα ότι κάνουμε πρωταθλητισμό από το τέλος και στις ανισότητες στον εργασιακό βίο ανδρών γυναικών.
Μία γυναίκα λοιπόν καθώς είμαι και στην ηλικία που πλέον τεκνοποιούν τα εργαζόμενα ζευγάρια, δεν αργεί λόγω ότι θέλει να ζήσει τη μεγάλη ζωή , αλλά γιατί θέλει τουλάχιστον να αποκτήσει ένα σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον. Σε χώρα στην οποία η εγκυμοσύνη είναι λόγος απόλυσης ( ναι το ξέρω ότι νομοθετικά είναι κατοχυρωμένες , στην πράξη τι γίνεται...) , είναι άδικο να κατηγορούμε τη γυναίκα. Ναι , δε θα γίνουν κουνέλες , αλλά τα χρόνια πιέζουν τόσο που και τα δύο παιδιά τουλάχιστον φαντάζουν όνειρο...
-
Έχουν δίκιο όλοι.
Η αλήθεια είναι στη μέση.
Πολλές γυναίκες θέλουν να εργαστούν και καλά κάνουν. Φυσικά και πρέπει να εργαστούν και να έχουν ότι καριέρα επιθυμούν. Το θέμα είναι ότι για την συντριπτική πλειοψηφία μια 6ωρη εργασία όπου θα τους εξυπηρετούσε δεν εξυπηρετεί την ποιότητα διαβίωσης τους.
Οπότε πολλές φορές εργάζονται 10ωρα.
Τι οικογένεια να κάνουν με 10ωρα; Για αυτό πάνε και παίρνουν όλες σκυλιά και γατιά για να εξάγουν το μητρικό ένστικτο τους.
Έχει γίνει πανικός στην υιοθέτηση κατοικίδιων.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συγγνώμη αυτά τα στερεότυπα ότι είναι καλή ζωή και ξεγνοιασιά η επαγγελματική ζωή της γυναίκας από που προκύπτουν; Όλες ceo γίνονται; Δε θυμάμαι που , αλλά είχα πετύχει μία έρευνα ότι κάνουμε πρωταθλητισμό από το τέλος και στις ανισότητες στον εργασιακό βίο ανδρών γυναικών.
Μία γυναίκα λοιπόν καθώς είμαι και στην ηλικία που πλέον τεκνοποιούν τα εργαζόμενα ζευγάρια, δεν αργεί λόγω ότι θέλει να ζήσει τη μεγάλη ζωή , αλλά γιατί θέλει τουλάχιστον να αποκτήσει ένα σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον. Σε χώρα στην οποία η εγκυμοσύνη είναι λόγος απόλυσης ( ναι το ξέρω ότι νομοθετικά είναι κατοχυρωμένες , στην πράξη τι γίνεται...) , είναι άδικο να κατηγορούμε τη γυναίκα. Ναι , δε θα γίνουν κουνέλες , αλλά τα χρόνια πιέζουν τόσο που και τα δύο παιδιά τουλάχιστον φαντάζουν όνειρο...
να δουμε λιγο και την αλλη τη μερια?
ας πουμε οτι εχεις εργαζομενη που μενει εγκυος ή εχει παιδια
εχετε αναλογισθει ποσο καιρο λειπει με την εγκυμοσυνη και με θεματα των παιδιων και ποσα προβληματα δημιουργει αυτο? πως μπορεις να εμπιστευθεις μια θεση ευθυνης ενω γνωριζεις οτι υπαρχει δυσκολια ανταποκρισης και κενα παρουσιας?
και δεν μπορεις να παρεις και αντικατασταση φυσικα αν δεν εισαι καθαρμα
ή να σκάσεις την εργαζομενη στη πιεση να παραμελησει τις γονικες ευθυνες
ειναι μπλεξιμογια εμενα επρεπε να μειωθουν οι σπαταλες σε αναθεσεις σε ημετερους καθε εξουσιας και να χρηματοδοτηθει η οικογενεια σε καθε επιπεδο, και το εργασιακο αναλογα, καθως και η γυναικα προφανως εχει τις απαιτησεις της απο τη ζωη.
οκ, παραμυθακι ακουγεται, αλλα το φαγοποτι και η ανοχη του @koulis_lovers και σια αε, εχει συνεπειες. -
Ναι αλλά γατε αν κάνεις μια τέτοια πολιτική θα σε πουν ακροδεξιο.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Λείπει η γυναίκα από την εργασία; άμεσα φορολογικά οφέλη υπέρμετρα κιολας για την επιχείρηση
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πληρωνω ακριβως 701.87 το μηνα ήδη φετος και ηξερα οτι θα παει 764
Και τι σύνταξη περίπου θα βγάλει αυτό γάτε μου , το έχεις υπολογίσει περίπου;
Αξίζει δηλαδή;Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα , τα τελευταία 10 ή 20 χρόνια του ύψους των εισφορών καθορίζουν τις συντάξιμες αποδοχές;
Λές τελικά τα καθαρμάτα να ανεβάσουν και άλλο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης;;;;
Εγώ προσωπικά επειδή ακόμη δεν έχω μπεί στην ευθεία των τελευταίων 20 ετών με βάση το ηλικιακό όριο των 67 ετών , έτσι απο πείσμα και χωρίς να έχω κάνει ούτε υποτυπώδη οικονομοτεχνική μελέτη , μου την έδωσε και σταμάτησα να πληρώνω , τα ρίχνω σε αποταμιευτικό της Πειραιώς με ασφάλιση υγείας.
Εχει κάποιο ρίσκο και δεν μπορείς να βασιστείς σε μελλοντικές αποδόσεις αλλά τουλάχιστον όποτε το κλείσω θα πάρω πιστεύω τα λεφτά μου πίσω.Για 700 ευρώ σύνταξη με προσδόκημο ζωής τα 75 να τους έχω πληρώσει και πολλαπλάσια;
Απο την άλλη αν αρχίσουν να κυνηγούν τους οφειλέτες ΕΦΚΑ όπως της εφορίας τον ήπιαμε...
Εκέι ελπίζω σε ψηφοθηρικές ρυθμίσεις που θα πληρώνεις το μισό απο τα χρέη , θα βάζεις και να τραβάνε τα υπόλοιπα και απο την συνταξούλα που θα βγεί σε δόσεις και ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε χώρα στην οποία η εγκυμοσύνη είναι λόγος απόλυσης ( ναι το ξέρω ότι νομοθετικά είναι κατοχυρωμένες , στην πράξη τι γίνεται...) , είναι άδικο να κατηγορούμε τη γυναίκα.
Στις άλλες χώρες που δεν είναι λόγος απόλυσης γιατί έχουν παρόμοια με εμάς αποτελέσματα; έχουμε το ίδιο fertility rate με την Ελβετία! ΕΛΕΟΣ! Ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει λόγο γεννήσεων π.χ. 2.1 ? Δεν σας λέει κάτι αυτό; https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230309-1#:~:text=In 2021%2C France had the,) and Ireland (1.78).&text=In contrast%2C the lowest fertility,) and Italy (1.25).
Ναι, προφανώς δεν θα γίνουν τσέες και δεν θα κάνουν καριέρα οι πάρα πολλές. Έχεις όμως ρωτήσει ταμία σε supermarket, νέα κοπέλλα να της δώσει π.χ. το κράτος 1500 ευρώ εφ όρου ζωής και κατοικία κι αυτή να κάτσει σπίτι να γεννοβολάει και να κάνει π.χ. πάνω από 3 παιδιά να δούμε τι θα σου πει?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2