-
Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε φθηνό μικρό αυτοκίνητο (κατηγορίας Β, άντε και Α αλλά δυσκολότερα) για αστικές μετακινήσεις αλλά και την ανάγκη να μπορεί να κάνει και υπεραστικό ταξίδι όποτε χρειαστεί, 1-2-3 φορές τον χρόνο (άρα θέλουμε 70-75 άλογα και πάνω αλλά όχι 1.6λ).
Με βάση το ταβάνι των 3.500€, έχουμε καταλήξει σε αυτά τα μοντέλα, με έναν αστερίσκο για Seat Ibiza και Citroen C2 που όμως είναι χαμηλότερα σε προτίμηση.
Ποιά είναι η γνώμη σας γι'αυτά τα 4; Υπάρχει κάποιο που είναι καλό να φύγει από τη λίστα; Micra, Swift, Colt, Jazz αποκλείονται διότι εντός Αττικής νομίζω δεν υπάρχει κάτι στο budget μας, μόνο αρκετά παλαιότερα (χρειαζόμαστε στάνταρ ABS και power steering).
Εννοείται αν υπάρχει κάτι που δε σκεφτόμαστε, ελεύθερα. Απλώς κυριότερα ψάχνουμε γνώμες για τα συγκεκριμένα 4.
Ευχαριστώ
-
Κάποτε έψαχνα και εγώ ακριβώς το ίδιο και κατέληξα ότι η καλύτερη επιλογή (αξιοπιστία, κόστος σέρβις και επισκευών, ευκολία οδήγησης, χώροι) ήταν το Fiata Panda, οπου και το πήρα. Τώρα δεν το έχω πια, αλλά δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή, εξαιρετικό για αυτό που ειναι και τα λεφτά του και επίσης, μπορεί να μην έχει δύναμη, αλλά ταξιδεύει πολύ καλά γιατί το μέγεθός του, αφού έχει πολύ καλή ανάρτηση.
Τώρα, από όσα αναφέρεις, το καλύτερο είναι το Φιέστα μακράν (καλύτερο και από το Panda), αρκεί να το βρείς σε καλή κατάσταση, γιατί με €3.500 το ΜκVI, δύσκολα να είναι καλό.
-
mazda 2
-
@dimitrioskosmas said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk6 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
mazda 2
Δυστυχώς υπάρχουν μόνο 2 αγγελίες άξιες λόγου, με τη μία να έχει φαγωμένη αριστερή πλευρά.
@fanis75 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk6 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Κάποτε έψαχνα και εγώ ακριβώς το ίδιο και κατέληξα ότι η καλύτερη επιλογή (αξιοπιστία, κόστος σέρβις και επισκευών, ευκολία οδήγησης, χώροι) ήταν το Fiata Panda, οπου και το πήρα. Τώρα δεν το έχω πια, αλλά δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή, εξαιρετικό για αυτό που ειναι και τα λεφτά του και επίσης, μπορεί να μην έχει δύναμη, αλλά ταξιδεύει πολύ καλά γιατί το μέγεθός του, αφού έχει πολύ καλή ανάρτηση.
Τώρα, από όσα αναφέρεις, το καλύτερο είναι το Φιέστα μακράν (καλύτερο και από το Panda), αρκεί να το βρείς σε καλή κατάσταση, γιατί με €3.500 το ΜκVI, δύσκολα να είναι καλό.
ΠΩΩΩ λάθος γενιά για το fiesta, εννοώ το 5 όχι το 6. Αυτό που ήταν ίδιο με το fusion, χρονολογίες 2002-2008. Δεν ξέρω αν μπορώ να διορθώσω τίτλο.
Το panda συνεχίζεις να το προτείνεις; Έμεινες ευχαριστημένος;
-
@a-nik-i said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
ΠΩΩΩ λάθος γενιά για το fiesta, εννοώ το 5 όχι το 6. Αυτό που ήταν ίδιο με το fusion, χρονολογίες 2002-2008. Δεν ξέρω αν μπορώ να διορθώσω τίτλο.
Ο τίτλος διορθώθηκε. Κοίτα το Mk5 το είχα για 2 μήνες (νοικιασμένο) όταν περίμενα το 2011 να παραλ΄βω το νέο μου αμάξι. Είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος σε θέμα χώρων, άνεσης, οδικής συμπεριφοράς και γενικά της ανάρτησης και μου άρεσε πολύ σαν καθημερινό αυτοκίνητο. Ήταν από αυτά που κοίταγα (όταν τελικά πήρα το Panda), αλλά α) δεν έβρισκα στα χρήματα που είχα διαθέσιμα και β) δεν ξέρω από αξιοπιστία πως πάει. Πάντως ειναι - για εμένα - το πιο ολοκληρωμένο από όσα κοιτάς.
Το Panda ναι το προτείνω γιατί με εξέπληξε ευχάριστα αφού ήταν πολύ καλύτερο από όσο το περίμενα.
Το βασικότερο βέβαια σε ένα μεταχειρισμένο και μάλιστα τόσων ετών είναι να βρείς όσο το δυνατών το καλύτερο αυτοκίνητο σε συντήρηση, αληθινά χιλιόμετρα, χωρίς σοβαρό τρακάρισμα κλπ.
-
@fanis75 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
@a-nik-i said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Ο τίτλος διορθώθηκε. Κοίτα το Mk5 το είχα για 2 μήνες (νοικιασμένο) όταν περίμενα το 2011 να παραλ΄βω το νέο μου αμάξι. Είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος σε θέμα χώρων, άνεσης, οδικής συμπεριφοράς και γενικά της ανάρτησης και μου άρεσε πολύ σαν καθημερινό αυτοκίνητο. Ήταν από αυτά που κοίταγα (όταν τελικά πήρα το Panda), αλλά α) δεν έβρισκα στα χρήματα που είχα διαθέσιμα και β) δεν ξέρω από αξιοπιστία πως πάει. Πάντως ειναι - για εμένα - το πιο ολοκληρωμένο από όσα κοιτάς.
Το Panda ναι το προτείνω γιατί με εξέπληξε ευχάριστα αφού ήταν πολύ καλύτερο από όσο το περίμενα.
Το βασικότερο βέβαια σε ένα μεταχειρισμένο και μάλιστα τόσων ετών είναι να βρείς όσο το δυνατών το καλύτερο αυτοκίνητο σε συντήρηση, αληθινά χιλιόμετρα, χωρίς σοβαρό τρακάρισμα κλπ.
Καταρχάς σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση του τίτλου, διαφορετικά έδινε εντελώς άλλη εικόνα.
Από εκεί και πέρα, αυτό το τελευταίο που λες είναι που έχουμε σαν πρώτη προτεραιότητα, ένας έλεγχος χλμ με ιστορικό από ΚΤΕΟ, πρώτη άδεια κλπ κλπ, να ελαχιστοποιήσουμε όσο γίνεται τη φόλα που δεδομένα θα φάμε. Αγοράζεις και ιδιοκτήτη σε μεγάλο βαθμό.
Οπότε πάμε μεν με τη λογική "όποιο βρούμε σε καλύτερη κατάσταση στα λεφτά μας" αλλά από την άλλη επειδή δεν έχουμε εμπειρία με όλα τα μοντέλα αυτά (πλην Clio) λέμε μήπως υπάρχει κάποιο μοντέλο που πρέπει να αποφύγουμε no matter what.
Η εμπειρία μου σε VAG ας πούμε, με κάνει αρνητικό για τα 3-4 ενδιαφέροντα ibiza που έχουμε δει.
Το Panda το έχω ζήσει ως συνοδηγός και έχει όντως ικανοποιητική άνεση χώρων. Λίγο με φοβίζει ο αδύναμος 1.2 κινητήρας γι'αυτό δεν το είχα τόσο ψηλά σε επιλογές.
-
Το Panda το έχω ζήσει ως συνοδηγός και έχει όντως ικανοποιητική άνεση χώρων. Λίγο με φοβίζει ο αδύναμος 1.2 κινητήρας γι'αυτό δεν το είχα τόσο ψηλά σε επιλογές.
O κιητήρας είναι όντως αδύναμος, αλλά πολύ ελαστικός. Σε ταξίδι θέλει υπομονή, γιατί μπορείς να ταξιδεύεις με 120χαω άνετα, αλλά δεν είναι για προσπεράσεις κλπ. Εγώ είχα πάει 3-4 φορές Χαλκίδα και δεν με προβλημάτισε πουθενά, ίσα ίσα που ήταν πιο άνετο το ταξίδι από όσο περίμενα. Σαφως τα άλλα που κοιτάς ειναι καλύτερα σε ταξίδι, αλλά στην πόλη το Panda είναι κορυφαίο.
-
@dimitrioskosmas said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk6 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
mazda 2
Δυστυχώς υπάρχουν μόνο 2 αγγελίες άξιες λόγου, με τη μία να έχει φαγωμένη αριστερή πλευρά.
@fanis75 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk6 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Δυο φιλοι με Fiesta και Fusion αυτης της περιοδου εχουν πλεον συχνα προβληματα μηχανικα και ηλεκτρολογικα. Φαινεται σαν αν μην γερνανε ομορφα.
Επισης επειδη πριν δυο χρονια εψαχνα για 2ο οσα Φιεστα ειδα ειχαν ολα μα ολα σφαλματα στον εγκεφαλο που ο μηχανικος ειπε επι λεξη "θα ψαχνουμε μεχρι να βρουμε τι ειναι, καλυτερα δες κατι αλλο" και πηρα ενα Panda του 06 απο γνωστο, το οποιο εχει βγει λιρα 100. Μεσα στην ΑΘηνα χωραει και παρκαρει παντου, καιει 7,5 λιτρα στα 100 χλμ, σε ταξιδι πεφτει πολυ χαμηλα αλλα δεν πας με πανω απο 110. Πολλη φασαρια μετα.
-
Πριν 3 χρόνια με 3500 μπορούσε να βρεθεί κάτι αξιοπρεπές σε αυτή την κατηγορία.
Σήμερα, μόνο χρέπια...
Μόνο αν βρεθεί κάποιος σε ανάγκη για χρήματα και σπρώχνει άμεσα το αυτοκίνητό του. Διαφορετικά είναι μεγάλο ρίσκο.
-
Πάντως τα Corsa c που έβλεπα αγγελίες όταν πουλούσα το δικό μου ήταν βραστα κι άστα σε αυτά τα λεφτά.
Πάντως προτίμησε κάποιο με ένα ιστορικό συντήρησης.
-
Πρώτο πράγμα που θα κοίταζα σε Corsa θα ήταν το τιμόνι και οι ταπετσαρίες στα καθίσματα.
Αν φαίνονται πολύ καινούρια τότε έχουν αλλαχθεί.
Αν φαίνονται ταλαιπωρημένα, οπτικά θα είναι απογοήτευση. Ειδικά στα σημεία που είναι τα κουμπιά της κόρνας.
Από εκεί και πέρα από συνάδελφο που ακόμη έχει ένα τέτοιο (ταλαιπωρημένο) κάθε τρεις και λίγο το έχει συνεργείο. Το κρατάει μόνο για πέρα/δώθε στη δουλειά. Αλλά ζητάει συνέχεια χρήματα.Στη θέση του θεματοθέτη θα κοιτούσα για αντιεμπορικά αυτοκίνητα που τουλάχιστον μηχανικά θα ήταν κάπως ποιο αξιόπιστα. Π.χ. κάποιο κορεάτικο ή κάποιο ιαπωνικό (Colt, SpaceStar, Charade, Sirion, Ignis, Splash).
-
Τα φιέστα εκείνης της περιόδου βγάζουν σφάλματα λόγω πεταλούδας γκαζιού. Άντε και κανένα αισθητήρα λ
-
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
[....]
Στη θέση του θεματοθέτη θα κοιτούσα για αντιεμπορικά αυτοκίνητα που τουλάχιστον μηχανικά θα ήταν κάπως ποιο αξιόπιστα. Π.χ. κάποιο κορεάτικο ή κάποιο ιαπωνικό (Colt, SpaceStar, Charade, Sirion, Ignis, Splash).Δυστυχώς αυτά τα μοντέλα είναι μετρημένα στα δάχτυλα στα κριτήρια που βάζω (3.500€, μέχρι 200κ χλμ, Αττική). Ειδικά σε ignis έχει κυρίως το -υπέροχο αλλά 1.6 και κούτσουρο- sport κι οχι το απλό.
@teo-mak said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Τα φιέστα εκείνης της περιόδου βγάζουν σφάλματα λόγω πεταλούδας γκαζιού. Άντε και κανένα αισθητήρα λ
Αυτό το λες ενθαρρυντικά; Οτι δηλαδή δε βγάζουν σοβαρές βλάβες;
Ως τώρα δεν έχω εγκαταλείψει το Fiesta. Αρέσει στον άμεσα ενδιαφερόμενο και έχει και αρκετές αγγελίες. 2-3 ποσταρίσματα έβαλαν αρκετά ζεστά και το Panda στην αναζήτηση. Και έχουμε βάλει και 5-6 Getz έτσι για το spice.
-
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
[....]
Στη θέση του θεματοθέτη θα κοιτούσα για αντιεμπορικά αυτοκίνητα που τουλάχιστον μηχανικά θα ήταν κάπως ποιο αξιόπιστα. Π.χ. κάποιο κορεάτικο ή κάποιο ιαπωνικό (Colt, SpaceStar, Charade, Sirion, Ignis, Splash).Δυστυχώς αυτά τα μοντέλα είναι μετρημένα στα δάχτυλα στα κριτήρια που βάζω (3.500€, μέχρι 200κ χλμ, Αττική). Ειδικά σε ignis έχει κυρίως το -υπέροχο αλλά 1.6 και κούτσουρο- sport κι οχι το απλό.
@teo-mak said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Αυτό το λες ενθαρρυντικά; Οτι δηλαδή δε βγάζουν σοβαρές βλάβες;
Ως τώρα δεν έχω εγκαταλείψει το Fiesta. Αρέσει στον άμεσα ενδιαφερόμενο και έχει και αρκετές αγγελίες. 2-3 ποσταρίσματα έβαλαν αρκετά ζεστά και το Panda στην αναζήτηση. Και έχουμε βάλει και 5-6 Getz έτσι για το spice.
Δεν είναι σοβαρή βλάβη μια πεταλούδα.
Συνήθως αντιμετωπίζεται με ένα καθαρισμό, αλλά και αντικατάσταση να χρειαστεί,δεν θα ζητήσει περισσότερα από 200€ .
Τα Panda είναι σοβαρά εργαλεία για μέσα στην πόλη. -
Στην κατηγορία τιμής και παλαιότητας που ψάχνεις δε κοιτάς τη μάρκα. Το 95% θα είναι ταλαιπωρημένα και σίγουρα θα ξοδέψεις και ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό να το μαζέψεις. Πάρε το λιγότερο ταλαιπωρημένο οποιασδήποτε μάρκας,
-
@georgemit said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Στην κατηγορία τιμής και παλαιότητας που ψάχνεις δε κοιτάς τη μάρκα. Το 95% θα είναι ταλαιπωρημένα και σίγουρα θα ξοδέψεις και ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό να το μαζέψεις. Πάρε το λιγότερο ταλαιπωρημένο οποιασδήποτε μάρκας,
Ξεκάθαρα, έτσι προσπαθούμε να το κοιτάμε. Επειδή δεν έχω εμπειρία με τα μοντέλα, ρώτησα μήπως υπάρχει έστω κάποια αρνητική γνώμη, κάποιο να αποφύγουμε οπωσδήποτε. Προσπαθούμε να βρούμε κάτι με ιστορικό σέρβις κλπ
edit: Να σημειώσω επειδή το ξέχασα, οτι ψάχνουμε κάτι με τις βασικές σημερινές ανέσεις, ήτοι AC, υποβοήθηση στο τιμόνι και ηλεκτρικά παράθυρα καθώς και ABS και 2-3 αερόσακους. Εγώ πχ έχω αγάπη προς το Micra το Κ11, ωστόσο η κυρία δε θέλει τόσο παλιό.
-
Εγώ θα απέφευγα κάποια αυτοκίνητα.
Για παράδειγμα:- Chevrolet, Daewoo, μεγάλο πρόβλημα με τα συνεργεία και τα διαθέσιμα ανταλλακτικά
- Επίσης θα απέφευγα κάθε αυτοκίνητο για το οποίο δεν θα είχα πολύ κοντά στην οικία μου συνεργείο εξειδικευμένο. Αν συμβεί κάτι όλα θα πρέπει να γίνουν εύκολα και άνετα και όχι τρέξιμο στου διαόλου τα κέρατα.
- Τα πολύ εμπορικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής έχουν και πληθώρα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Ενώ συμβαίνει το αντίθετο με αυτοκίνητα που δεν έχουν κάνει πολλές πωλήσεις ή πέρασαν απαρατήρητα π.χ. Nissan Pixo.
Άρα παίζουν και άλλοι παράγοντες για την τελική απόφαση.
Εγώ θα ξεκίναγα από τα παραπάνω και μετά θα πήγαινα σε μάρκες και μοντέλα. -
Εγώ θα απέφευγα κάποια αυτοκίνητα.
Για παράδειγμα:- Chevrolet, Daewoo, μεγάλο πρόβλημα με τα συνεργεία και τα διαθέσιμα ανταλλακτικά
- Επίσης θα απέφευγα κάθε αυτοκίνητο για το οποίο δεν θα είχα πολύ κοντά στην οικία μου συνεργείο εξειδικευμένο. Αν συμβεί κάτι όλα θα πρέπει να γίνουν εύκολα και άνετα και όχι τρέξιμο στου διαόλου τα κέρατα.
- Τα πολύ εμπορικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής έχουν και πληθώρα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Ενώ συμβαίνει το αντίθετο με αυτοκίνητα που δεν έχουν κάνει πολλές πωλήσεις ή πέρασαν απαρατήρητα π.χ. Nissan Pixo.
Άρα παίζουν και άλλοι παράγοντες για την τελική απόφαση.
Εγώ θα ξεκίναγα από τα παραπάνω και μετά θα πήγαινα σε μάρκες και μοντέλα.ειδικα για το πιξο βρισκεις ευκολα ανταλλακτικα και φθηνα
σαν alto
αλλα ναι, το συνεργειο κοντα στο σπιτι ειναι απαραβατος ορος. -
@gatoz said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
αλλα ναι, το συνεργειο κοντα στο σπιτι ειναι απαραβατος ορος.
Εαν έχει Γαλλοχρέπι. Αλλά εαν έχεις τζαπάν γιατί? Με ένα σούζι πόσο συχνάς πας συνεργείο? 1 φορά τον χρόνο? Ποτέ δεν ασχολήθηκα που είναι το συνεργείο σε κανένα αυτοκίνητο που αγόρασα. Μάλιστα με τις BMW πήγαινα σε συνεργείο που ήταν το πιο μακρινό απο το σπίτι μου, γιατί ήθελα το συγκεκριμένο. Δεν το θεωρώ κριτήριο, ίσως για κάποιους να είναι.
-
Ότι αυτοκίνητο και να πάρει κατευθείαν πρέπει να πάει συνεργείο. Θα είναι εγκληματικό να πάρει αυτοκίνητο χωρίς να το πάει συνεργείο για ενδελεχή έλεγχο και καλό σέρβις. Ειδικά στα αυτοκίνητα αυτής της ηλικίας.
Αν γουστάρει να τρέχει στου διαόλου τα κέρατα, προφανώς ας αγοράσει ότι θέλει. Μήπως εγώ θα τρέχω;
Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3)