-
Γιατί ο μόνος που παριστάνει ότι τον πείθει η οικολογία ως κίνητρο ηλεκτροκίνησης, είναι ο Λαπ.
Υπάρχουν πολλοί ακόμη;
-
Μπα, κάτι εκατομμύρια οι οποίοι το πιστεύουν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.
Εσύ με ποια δεδομένα αρνείσαι ότι και αυτά είναι ένα υπομερος της συνολικής προσπάθειας για μια οικολογικοτερη κοινωνία και οικονομία;;;
-
Χαχαχα
Η πίστη κάποιων άσχετων τύπων συγκρίνεται με τα δεδομένα που πηγάζουν από επιστημονικές μελέτες;
Ωραίος! Εξαιρετικός τρόπος σκέψης.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χαχαχα
Η πίστη κάποιων άσχετων τύπων συγκρίνεται με τα δεδομένα που πηγάζουν από επιστημονικές μελέτες;
Ωραίος! Εξαιρετικός τρόπος σκέψης.
Μα δεν αντιλέγω.
Αλλά οι άσχετοι θα πληρώνουν να αγοράζουν.
Σκέφτεσαι ότι ίσως εγώ βοηθάω να πείσουμε περισσότερους άσχετους; -
Ενώ τώρα δεν πληρώνεις τα ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον τόπο σου;
Σκέψου τα έμμεσα συμφέροντα στους κλάδους αυτούς. Σκάνδαλο
Να σου πω, το σπιτάκι σας έπαθε τίποτα από τις καταστροφές;;; ή εσείς ήσασταν εντάξει;
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
γιατί μέσα στην πόλη της Αθήνας ή σε μία επαρχιακή πόλη είναι εύκολο να φορτίσεις δηλαδή?
Ναι είναι. Αν δεις στο plufshare, όλες οι πόλεις και κωμοπόλεις έχουν τουλάχιστον 1 φορτιστή τουλάχιστον των 50kw. Βεβαίως, η ευκολία και η οικονομία του να φορτίζεις στο σπίτι, δεν συγκρίνεται με κανέναν ταχυφορτιστη
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση. Σε ιδιωτικούς φορτιστές, υπάρχει τρόπος να κλειδώνει ώστε να φορτίζει μόνο το δικό σου αυτοκίνητο?
Δεν είναι ηλίθια ερώτηση. Εμπειρία έχω μόνο από Tesla wallbox, όπου μπορείς να φιλτράρεις με δυο τρόπους. Α. Να επιτρέπεις μόνο σε τεσλα να φορτίζουν. Β. Και καλύτερο, να βάλεις φίλτρο όπου επιτρέπεται να φορτίζουν μόνο συγκεκριμένα VIN (αριθμοί πλαισίου), όποτε εκεί το κλειδώνεις αποκλειστικά για τη χρήση συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Όλα αυτά στον generation 3 Tesla wallbox.
Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι οικιακοί φορτιστές έχουν αντίστοιχα φίλτρα. -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Διαβάζω τη συνέντευξη του μεγάλου ανδρώς και το μόνο νόημα που βγαίνει είναι "παιδιά ούτε μεις ξέρουμε που θα κάτσει η μπίλια, πάμε με λίγο απ όλα σιγά σιγά και βλέπουμε"...
Επίσης:
Χτες επεξεργαστηκα επιφανειακά από κοντά 3Ρ και Υ, κι ανέβηκαν πολύ στα μάτια μου... μόνο το εμπόδιο της αυτονομίας βλέπω να κρατάει.
Οικολογικές παπατζες τις αφήνουμε στην άκρη.Η αυτονομία είναι το βασικό θέμα αν κανείς διαρκώς ταξιδια και δη απρόσμενα. Για ένα μεγάλη ταξιδι το 3μηνο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ένας καλύτερος προγραμματισμός όταν μιλάμε για το δίκτυο της τεσλα
Ε ποσο απρόσμενα πια να είναι; Να επιστρέφεις σπίτι σου στις 21:00 το βράδυ, με άδεια μπαταρία, και να σου πουν «έλα τώρα Αλεξανδρούπολη!»
Το αμάξι το βγάζει το ταξίδι με 2-3 στάσεις, ο οδηγός θα ρίξει γαμοσταυριδια -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση. Σε ιδιωτικούς φορτιστές, υπάρχει τρόπος να κλειδώνει ώστε να φορτίζει μόνο το δικό σου αυτοκίνητο?
Δεν είναι ηλίθια ερώτηση. Εμπειρία έχω μόνο από Tesla wallbox, όπου μπορείς να φιλτράρεις με δυο τρόπους. Α. Να επιτρέπεις μόνο σε τεσλα να φορτίζουν. Β. Και καλύτερο, να βάλεις φίλτρο όπου επιτρέπεται να φορτίζουν μόνο συγκεκριμένα VIN (αριθμοί πλαισίου), όποτε εκεί το κλειδώνεις αποκλειστικά για τη χρήση συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Όλα αυτά στον generation 3 Tesla wallbox.
Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι οικιακοί φορτιστές έχουν αντίστοιχα φίλτρα.Από τα εξουσιοδοτημένα WALL BOX που έχουν εγγραφτεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, έχουν χρήση τέτοιων φίλτρων, εννοώ VIN. Το έχουν ως προυπόθεση για να περάσει τις πιστοποιήσεις τους.
Το ξέρω, επειδή πουλάω φορτιστές και τα περάσαμε και εμείς.
-
Και αν τέλος πάντων έχεις μια τέτοια λογική των διαφόρων θυσιών, γιατί το υπέρτατο καλό που είναι η μείωση της ρύπανσης και η προσπάθεια μείωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου
Σοβαρολογείς τώρα ή τρολάρεις;
Διότι, μόνο εσύ θυμάσαι το... φαινόμενο, πλέον! -
Μη πίνεις από το πρωί
-
Μη πίνεις από το πρωί
Εκτός αν είναι ηλεκτρολύτες. Οπότε εγκρίνει.
-
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από τα εξουσιοδοτημένα WALL BOX που έχουν εγγραφτεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, έχουν χρήση τέτοιων φίλτρων, εννοώ VIN. Το έχουν ως προυπόθεση για να περάσει τις πιστοποιήσεις τους.
Καλά, σε έναν ιδιωτικό χώρο, τι χρειάζεται αυτό; Για να μην μπει κανένας και φορτίσει τζάμπα;
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από τα εξουσιοδοτημένα WALL BOX που έχουν εγγραφτεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, έχουν χρήση τέτοιων φίλτρων, εννοώ VIN. Το έχουν ως προυπόθεση για να περάσει τις πιστοποιήσεις τους.
Καλά, σε έναν ιδιωτικό χώρο, τι χρειάζεται αυτό; Για να μην μπει κανένας και φορτίσει τζάμπα;
Αν ο φορτιστής είναι εξω από σπίτι χωρίς μαντρα, ή σε πυλωτη, ή σε κοινόχρηστο γκαράζ, θα γίνει παρτυ... Σκέψου να λείπεις διακοπές και η γειτονιά να φορτίζει τσάμπα... Άσε ότι μπορεί να φορτίσει από σένα και να δίνει μετά και ... στο σπίτι του με κάνα V2L
-
-
Έκλαψα!
-
Ακόμα περιμένουμε τις νέες μπαταρίες του γύρου.
-
Το καλό πράγμα αργεί να έρθει. Υπομονή!
-
Φαντάζεστε βραχυκύκλωμα με τόσες μπαταρίες;
edit:Διάβασα το άρθρο για το MX-30.
Τελική στα 140;
Είμαστε σοβαροί; -
Γιατί μωρέ εσύ πιάνεις περισσότερα;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης