-
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τουλάχιστον δε λες οτι σταματήσαμε να βγάζουμε τα ματωμένα σεντόνια στα μπαλκόνια όπως κάνανε στα χωριά για να δείξουν οτι η νύφη δεν είναι "σκάρτη"; Ελλάνιος πολιτισμός!
Είναι οι παραδόσεις απευθείας απ τον Μαίανδρο και τον Ιάσωνα.
Για καλό και για κακό πάντως, όπως έλεγε κι η χήρα στρατηγού, μεταξύ Δομοκού και Φαρσάλων σφαζανε κι ένα κόκορα στις χαρές τους... -
@antonmone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
με το κρεβάτι
Ναι πρώτα στρώνουμε κρεβάτι, πετάμε και κανένα παιδί έτσι για την καρπεροτητα και την επόμενη ο γάμος
Τι παιδιά;;;Στον Κορυδαλλο ρίχνανε λεφτά στο κρεββάτι!!
Εννοείται λεφτά / χρυσές λίρες, αλλά αυτά είναι κατάλοιπα του βαθύ μΠασοκ και σαν δεΞοί αποφεύγουμε τέτοιες αναφορές.
Ρύζι και παιδιά, να ριζωσουμε και να τεκνοποιησουμε
-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εννοείται λεφτά / χρυσές λίρες, αλλά αυτά είναι κατάλοιπα του βαθύ μΠασοκ και σαν δεΞοί αποφεύγουμε τέτοιες αναφορές
Ζωαρα κάνατε όλοι σας. Αλλά είπαμε ουδείς πιο αχάριστος του ευεργεντηθεντος.
-
Υπάρχουν πολλά οφέλη από την καλλιέργεια κρέατος, σύμφωνα με μελέτες που αφορούν την αγροτική οικονομία και τη δημόσια υγεία. Το βασικότερο είναι ότι θα μπορούν να ελεγχθούν τα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κρέατα που είναι υψηλά σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 6, μπορούν να προκαλέσουν υψηλή χοληστερόλη ή άλλα προβλήματα υγείας, ενώ στην περίπτωση του in vitro κρέατος, θα μπορούν να αντικατασταθούν με τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα. Επίσης, το καλλιεργημένο κρέας μπορεί να μειώσει τη ρύπανση που προέρχεται από τη θανάτωση του ζωικού πληθυσμού, ενώ δεν θα χρειάζονται τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για ζώα που εκτρέφονται για κρέας» λέει ο Matheny, που πιστεύει ότι το εργαστηριακό κρέας μπορεί να ανταγωνιστεί το πραγματικό, χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά από φυτά ή μύκητες.Εάν πετύχει αυτό, το «τεχνητό» κρέας, θα είναι υγιέστερο από κάθε είδος κρέατος που καλλιεργείται στο αγρόκτημα, κυρίως επειδή θα είναι δυνατόν να ρυθμιστεί να έχει μόνο θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την καρδιά, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόληψη κατά των τροφογενών νόσων, και η υφή ή η γεύση του να ταιριάζει στις προτιμήσεις του καταναλωτή. Βασικότερο δε πλεονέκτημα είναι ότι θα αποφευχθούν όλες οι δυσλειτουργίες της συμβατικής παραγωγής κρέατος.Αν, λοιπόν, οι εργαστηριακές μέθοδοι για την παραγωγή του κρέατος χρησιμοποιηθούν για τα γεύματα του μέσου καταναλωτή, θα εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις αγελάδες, τους χοίρους, τα πρόβατα και τα κοτόπουλα, καθιερώνοντας τα για τα πιο ιδιαίτερα γεύματα. Επιπλέον, η καθιέρωση του κρέατος εργαστηρίου στη ζωή μας, θα συμβάλει στη διατήρηση των βοσκοτόπων και των φτωχών περιοχών για καλλιέργεια του εδάφους.
https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/3662-to-kreas-tou-dokimastikoy-solina
Κρέας σε εργαστήριο;;;;
Σε λίγο θα μας πουν πως και η σύλληψη του ανθρώπου θα γίνεται σε εργαστήριο και μετά θα γεννιούνται άνθρωποι που θα ζουν ανάμεσα μας!!!!
Μόνο οι βλάκες δεν βλέπουν που οδηγούν τον κόσμο μας.
Oh wait!
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Υπάρχουν πολλά οφέλη από την καλλιέργεια κρέατος, σύμφωνα με μελέτες που αφορούν την αγροτική οικονομία και τη δημόσια υγεία. Το βασικότερο είναι ότι θα μπορούν να ελεγχθούν τα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κρέατα που είναι υψηλά σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 6, μπορούν να προκαλέσουν υψηλή χοληστερόλη ή άλλα προβλήματα υγείας, ενώ στην περίπτωση του in vitro κρέατος, θα μπορούν να αντικατασταθούν με τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα. Επίσης, το καλλιεργημένο κρέας μπορεί να μειώσει τη ρύπανση που προέρχεται από τη θανάτωση του ζωικού πληθυσμού, ενώ δεν θα χρειάζονται τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για ζώα που εκτρέφονται για κρέας» λέει ο Matheny, που πιστεύει ότι το εργαστηριακό κρέας μπορεί να ανταγωνιστεί το πραγματικό, χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά από φυτά ή μύκητες.Εάν πετύχει αυτό, το «τεχνητό» κρέας, θα είναι υγιέστερο από κάθε είδος κρέατος που καλλιεργείται στο αγρόκτημα, κυρίως επειδή θα είναι δυνατόν να ρυθμιστεί να έχει μόνο θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την καρδιά, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόληψη κατά των τροφογενών νόσων, και η υφή ή η γεύση του να ταιριάζει στις προτιμήσεις του καταναλωτή. Βασικότερο δε πλεονέκτημα είναι ότι θα αποφευχθούν όλες οι δυσλειτουργίες της συμβατικής παραγωγής κρέατος.Αν, λοιπόν, οι εργαστηριακές μέθοδοι για την παραγωγή του κρέατος χρησιμοποιηθούν για τα γεύματα του μέσου καταναλωτή, θα εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις αγελάδες, τους χοίρους, τα πρόβατα και τα κοτόπουλα, καθιερώνοντας τα για τα πιο ιδιαίτερα γεύματα. Επιπλέον, η καθιέρωση του κρέατος εργαστηρίου στη ζωή μας, θα συμβάλει στη διατήρηση των βοσκοτόπων και των φτωχών περιοχών για καλλιέργεια του εδάφους.
https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/3662-to-kreas-tou-dokimastikoy-solina
Κρέας σε εργαστήριο;;;;
Σε λίγο θα μας πουν πως και η σύλληψη του ανθρώπου θα γίνεται σε εργαστήριο και μετά θα γεννιούνται άνθρωποι που θα ζουν ανάμεσα μας!!!!
Μόνο οι βλάκες δεν βλέπουν που οδηγούν τον κόσμο μας.
Oh wait!
Θυμήθηκα με το post αυτό μια σειρά που είχα δει στο Amazon πριν μερικά χρονία που στο επίκεντρο της είχε τον απόλυτο κακό μεγιστάνα σωτήρα της ανθρωπότητας τύπου Elon που μέσω της εταιρείας του θα έφτιαχνε συνθετικό κρέας το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη αλλά ουσιαστικά θα έκανε τους ανθρώπους να πεθάνουν λύνοντας το πρόβλημα του υπερπληθυσμου κλπ.
Πολύ ωραία σειρά , με πολύ άιμα και ξύλο και tarantino σεναριακό ύφος αλλά σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να θυμηθώ πως την έλεγαν και ούτε ποιοι γνωστοί ηθοποιοί έπαιζαν.
-
Μη τα λες όλα δημόσια, μας το χαλάς. Τώρα δεν θα τα τρώνε.
-
Edit: To βρήκα! Θυμήθηκα πως πρωταγωνιστής ήταν ο Τζον Κιουζακ
είναι το Utopia https://www.imdb.com/title/tt8303474/Είναι λέει remake του αγγλικού Utopia https://www.imdb.com/title/tt2384811/ που παιχτηκε το 2013 αλλά διακόπηκε μετά απο τρείς σεζον παρά την μεγάλη επιτυχία και τις καλές κριτικές χωρίς να εχει conclusion σεναριακά , και το Αμερικάνικο του 2020 έκανε μόνο μια σεζόν ενώ είχε επίσης επιτυχία.
ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;;;;;
Βλέπω πως το έχει ακόμη το Amazon , θα το ξαναδώ καθως αν και δεν θυμάμαι καθόλου την πλοκή , θυμάμαι πως με είχε ενθουσιάσει η γενικότερη ατμόσφαιρα σε φάση όπως το BOYS.
Αυτά τα δυστοπικα θρίλερ τα λατρεύω!
-
-
Μπερδεύτηκα, τελικά είναι
-
κρέας καλλιέργειας
-
κρέας εργαστηριακό
-
κρέας τεχνητό
-
κρέας vegan
Χάθηκε να είναι με απλό κρεατάκι και όποιος θέλει να πεθάνει στα 90 από καρδιά ας είναι!
Εν τω μεταξύ στην γη ακόμα πουλάμε τσιγάρα σε ανήλικους, αλκοόλ σε αρρώστους και καίμε ορυκτά καύσιμα. Το κρέας μας πείραξε
-
-
Καλλιέργειας εργαστηριακο...αλλά κρέας κανονικό
Δνε θα σταματήσει ο κόσμος να τρώει κρέας, ούτε να αγοράζει μπριζολαρες.
Απλώς με την βοήθεια της επιστήμης θα τρώμε κρέας απαλλαγμένο από ότι προκαλεί βλάβη στον οργανισμό μας, ενώ θα είναι πολύ πιο θρεπτικό. Δηλαδή θα σου λένε φάε μπριζόλες ως φάρμακο αντί τώρα που σου λένε κόψε τα κρεατικά για λίγες ημέρες.
Και πίστεψέ με το θέμα δεν είναι τόσο μονοδιάστατο. Πάρα πολλές αρρώστιες προκαλεί η υπερκατανάλωση κοκκίνου κρέατος και αυτό σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ. Δεν σημαίνει πως επιφέρει σίγουρα τον θάνατο αλλά υπάρχουν συσχετισμοί και για μακροχρόνιες αρρώστιες.
Το επιπρόσθετο πρόβλημα πέρα από την υγεία είναι πως για να φάει ο λαός κρέας πρέπει να καταστραφεί το οικοσύστημα, να χαθούν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που θα έτρεφαν τους ανθρώπους και να εξαφανιστεί το πόσιμο νερό σε περιοχές που αναπτύσσονται οι φάρμες. Συνήθως αυτές είναι περιοχές φτωχών ανθρώπων διότι οι ποσότητες που χρειάζονται για την οικονομία κλίμακας είναι κολοσσιαίες. Για να έχεις μια τιμή €2-3/κιλό θέλει πολλή δουλειά απο πίσω! Ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και νομίζει ότι το κρέας που τρώει τώρα ειναι του Θεού. Εμ δεν είναι. Είναι των βιομηχανιών που διαλύουν το οικοσύστημα.
Παλιότερα που ήταν όντως του Θεού, έτρωγαν μια φορά την εβδομάδα ή στις δύο εβδομάδες και αυτό σε μικρή ποσότητα. Δεν υπήρχαν ταχυφαγεία. Ο κόσμος έτρωγε από τον μπαξέ του.
Κάθε τομέας κάνει βήματα προς μια βελτίωση και μια βιώσιμη ανάπτυξη. Αν είναι ο κάθε κλάδος να αναδεικνύει τα στραβά κάποιου άλλου, θα μείνουμε στάσιμοι με αλληλοκατηγορίες για την καταστροφή της ποιότητας της ζωής μας όπως την ξέραμε.
Σταδιακά το αντιλαμβάνονται οι διάφοροι οργανισμοί και ξεκινούν την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι μεταξύ άλλων είναι και αυτή του εργαστηριακού μεν αλλά κανονικού κρέατος δε. Ή αλλιώς κατσαρίδες. Προτιμώ το πρώτο.
-
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Καλλιέργειας εργαστηριακο...αλλά κρέας κανονικό
καλά κατσε να γίνει φτηνό (τωρα είναι πολύ πιο ακριβό από το κανονικό κρέας) και να λύσουν ότι προβλήματα υπάρχουν και μετά το συζητάμε, γιατί όχι. Πρεπει να μας πείσει και σε γεύση αλλα ναι αν λύσει τα προβλήματα γιατί οχι. Είναι μια λογική λύση σε σχεση με τις χαζομάρες που προτείνουν οι vegan να τρώμε μόνο χόρτα
Προς το παρόν δεν γινεται και να θέλουμε
-
@cirus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Προς το παρόν δεν γινεται και να θέλουμε
Δεν γίνεται και ΔΕΝ θέλουμε.
Γυρε Ελευθερία έχουμε αν θες να φας βρωσιμο pvc με γεύση μανιτάρι και όψη μπριζολας φάτο. Αλλά δεν μπορείς να το επιβάλεις στον άλλο.
Και τώρα αν θες πάρε να φας luncheon meat ζβαν/τουλιπ κτλ με πλάσμα αίματος, δέρμα και 65% μηχανικά διαχωρισμενο κρεας χοιρινό αλλά και 10€ το κιλό ενώ το χύμα χοιρινό είναι στα 7€ ( ατόφιο 100% κρέας Α ποιότητας).
Οπότε κράτα μικρό καλάθι περί οικονομία στο κόστος. Χρυσάφι θα πουλάνε τον καρκίνο τους.
-
Πως δεν γίνεται....ήδη υπάρχει και ξεκινούν οι πρώτες εταιρείες.
Ρε συ δεν είναι πλαστικό μη γράφεις ότι να ναι, διάβασε λίγο περί τίνος πρόκειται. Κρέας κανονικό είναι και ίσως καλύτερο από αυτό που τρως τώρα.
Το γάλα που δίνεις στα παιδιά σου έχει επεξεργαστεί η όχι;;;Πάθατε τίποτα;;;
Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και βάλτε μια ζυγαριά στο ποιο ειναι το διακυβευμα εδώ.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή κρέατος με τον τρόπο που ξέραμε. Θα μειωθεί για λόγους προστασίας του οικοσυστήματος. Η ζωική πρωτεΐνη είναι σημαντική για τον άνθρωπο, αυτή είναι μια από τις πιθανότερες λύσεις για να εξυπηρετηθεί η μέση δίαιτα κάθε ανθρώπου.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κρέας κανονικό
Change my mind
Όταν Λες κρέας κανονικό?
Εντυπωσίασε με...
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πως δεν γίνεται....ήδη υπάρχει και ξεκινούν οι πρώτες εταιρείες.
Ρε συ δεν είναι πλαστικό μη γράφεις ότι να ναι, διάβασε λίγο περί τίνος πρόκειται. Κρέας κανονικό είναι και ίσως καλύτερο από αυτό που τρως τώρα.
Το γάλα που δίνεις στα παιδιά σου έχει επεξεργαστεί η όχι;;;Πάθατε τίποτα;;;
Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και βάλτε μια ζυγαριά στο ποιο ειναι το διακυβευμα εδώ.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή κρέατος με τον τρόπο που ξέραμε. Θα μειωθεί για λόγους προστασίας του οικοσυστήματος.
Καλά, τα ίδια έλεγες και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και πανάκριβα είναι και μη αξιοποιήσιμα από το 70% του κόσμου!
Πάντως τα φυσικά παραγωμενα τρόφιμα μια χαρά μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της γης.
Εκτός και αν προτιμάς να είναι τα χωράφια πάρκα φωτοβολταϊκών και να τρως εργαστηριακά τρόφιμα.
Δεν είναι οτιδήποτε νέο πρόοδος lap!!! -
@nickthetrib said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πάντως τα φυσικά παραγωμενα τρόφιμα μια χαρά μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της γης.
Δεν ισχύει αυτό. Το κρέας δεν μπορεί να καλύψει την ζήτηση, απλώς εσύ που ζεις στον δυτικό κόσμο και έχεις έναν καλό μισθό μπορείς.
Επίσης για να γεννηθεί και να ζήσει το ζώο μέχρι να σφαχτεί καταναλώνεται τεράστια ποσότητα τροφής που θα μπορούσε να καλύψει τις ανθρώπινες ανάγκες ενώ το πόσιμο νερό κυριολεκτικά, χωρίς υπερβολή εκμηδενίζεται. Δεν έχουν πόσιμο νερό πολλές περιοχές που έχουν μεγάλες φάρμες για να καλύψουν την διεθνή ζήτηση.
Ψάξε το θέμα και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό.
Εσύ στην δύση όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνεις όταν πας στο σουπερμάρκετ, αλλά ισχύουν
-
Να το. Κρέας που δημιουργηθηκε χάριν της γενετικής σε εργαστηριακό περιβάλλον.
-
This post is deleted! -
Στις φωτογραφίες δεν καταλαβαίνω τίποτα, Άμα δεν το μυρισω - ψήσω - φάω δεν...
Και ξαναλέω πως το έφτιαξαν?
Φύτρωσε σαν μύκητας?
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]