-
Σε έναν πόλεμο κανείς δεν είναι αθώος.
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ετοιμάζονται ακούω για χερσαία επέμβαση οι Ισραηλινοί. Και προειδοποίησαν τους Παλαιστίνιους να αποχωρήσουν από τη Γάζα. Φάουλ, γιατί που να πάνε? Η Αίγυπτος δεν τους δέχεται, να φύγουν κολυμπωντας?
Αλλά έρχεται η Χαμάς στο καπάκι και τους λέει μείνετε στα σπίτια σας και αντισταθείτε στον κατακτητή. Τους χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευτεί.
Έχει ίδιο βάρος η συμπεριφορά της Χαμάς και του Ισραήλ? Η Χαμάς θυσιάζει ανοιχτά και ξεδιάντροπα τους συμπατριώτες της, χρησιμοποιώντας τις ζωές άμαχων γυναικόπαιδων για το σκοπό της.
Δε λυπούνται οι της Χαμάς τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους συγγενείς τους και θα τους λυπηθεί ο εχθρός, το Ισραηλ?
Οι Ισραηλινοί προστατεύουν τη χώρα τους και το λαό τους και Χαμάς σπρώχνει στον όλεθρο το δικό της λαό.
Όπως είχα γράψει και τις προηγούμενες ημέρες αφορμή έψαχναν οι Ισραηλινοί για να μπουκάρουν στη Λωρίδα.
Την βρήκαν την αφορμή και φαίνεται ότι θα μπουκάρουν.Κάποιες μόνο προσωπικές απόψεις:
(α) αμφισβητώ ότι πιάστηκαν στον ύπνο οι Ισραηλινοί. Δεν τους θεωρώ τόσο ηλίθιους.
(β) ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν σαματάς. Οι πολιτικές και οι συμπεριφορές φέρνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Γκετοποίησαν μία περιοχή, στρίμωξαν εκεί μέσα εκατομμύρια ανθρώπους, τους απαξίωσαν εντελώς, παρείσφρησαν ακραίες τρομοκρατικές ομάδες και τώρα λούζονται τα αποτελέσματα οι Ισραηλινοί.
(γ) μέγα λάθος η εισβολή στη Λωρίδα.Μόνη λύση η διπλωματία και για μένα πρέπει να δοθεί οριστική λύση χωρίς αιματοχυσίες. Να βοηθήσουν σε λύση και οι Αραβικές χώρες. Τεράστιες είναι. Εδάφη υπάρχουν.
Αρκετά ποια με τους πολέμους και τις αιματοχυσίες ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται.Ο πλανήτης δεν ανήκει στους ανθρώπους. Φιλοξενούνται οι άνθρωποι στο πλανήτη και είναι τόσο μεγάλος που τους χωράει όλους.
Και όχι, δεν ανήκω στα παιδιά των λουλουδιών και δεν έχω πάει Μάταλα...
Το σκεπτικό σου είναι σχεδόν τέλειο , αλλα εχει ενα μικρό ψεγάδι .
Οι Ιρανοί και η Χαμάς δεν θέλουν οχι μόνο την ύπαρξη Ισραηλινού κράτους αλλα να μην υπάρχει έστω και ενας ισραηλινός σε εκείνα τα εδάφη οπότε έχουμε αγώνα δυο θελήσεων που με δυο λόγια είναι
Ισραήλ εκτοπισμός πληθυσμών παλαιστινίων κατα εκατομμύρια
Τρελοί τζιχαντιστές τρομοκράτες, θάνατος σε εκατομμύρια εβραίουςδιαλέγω επιλογή 1
Σκέφτομαι εμένα. Αν με έβαζαν μέσα σε ένα κλουβί πόσες μέρες θα άντεχα; Ούτε 24 ώρες... Θα αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο.
Δεν μπορώ φίλε μου να μπω στην ψυχολογία ανθρώπων που τους έχουν σε μόνιμη απομόνωση. Οι Ισραηλινοί δεν ήταν (και δεν είναι) σε απομόνωση. Ελεύθεροι ζούσαν και ζουν. Περιόρισαν όμως εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα κλουβί (λες και είναι ζώα) και θεώρησαν ότι θα μείνουν ναρκωμένοι για πάντα; Λάθος. Μέγα λάθος. Μία σπίθα αρκεί για να γίνει σκοτωμός.
Οι Ισραηλινοί θα έπρεπε αρχής/εξαρχής τώρα στα σύγχρονα χρόνια να αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά τη Λωρίδα.
Τώρα τα αποτελέσματα θα τα λουστεί όλος ο πλανήτης. Και ξέρεις ε; Συνήθως η πλειοψηφία των ανθρώπων συντάσσεται με τους αδύναμους. Και σίγουρα οι Ισραηλινοί αδύναμοι δεν είναι. Το αντίθετο. Και δύναμη έχουν και έξυπνοι είναι και έχουν εξαπλωθεί σε όλο το πλανήτη.
Αν μπουκάρουν οι Ισραηλινοί στη Λωρίδα οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και αρνητικές.
-
Οι Ισραηλινοί έχουν ηθικό πλεονέκτημα να αμυνθούν. Αν δεν ήταν αυτοί εκεί, να συμπληρώσω πως τους αγίους τόπους θα τους βλέπαμε με τα κυάλια.
Οι Άραβες έχουν μια αχανή έκταση για να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Όταν δε σφάζονται μεταξύ τους σφάζουν όποιον βλέπει το μάτι τους.
Στη Συρία πριν τον Isis υπήρχαν χριστιανοί και άλλα δόγματα σαν μειοψηφίες. Δεν έμεινε ποδάρι από αυτούς. -
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και όμως έγραψες ένα πολύ σωστό και ισορροπημένο ποστ και μπράβο. Έτσι ειναι, δε θα βρεθεί λύση με τη βία, και δε φταίνε ούτε τα παιδάκια ούτε οι άμαχοι στις 2 πλευρές. Οι στρατιώτες ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εγκλήματα εναντίον αμάχων πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή.
Με έχεις παρεξηγήσει. Ποτέ δεν έχω δηλώσει ότι ανήκω στους πολεμοχαρείς. Όπως ένιωσα με την φρίκη της εισβολής της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ τα ίδια ακριβώς νοιώθω τώρα και με την ανταπάντηση των Ισραηλινών. Φρικαλεότητες.
Άλλωστε και με την Ουκρανία τα ίδια έγραφα. Είμαι κάθετα ενάντιος στις εισβολές και στην χρήση όπλων. Οι πόλεμοι δεν λύνουν τα προβλήματα. Προσθέτουν και άλλα.
Οχι δε σε είχα για πολεμοχαρή, θέλω να πιστεύω οτι κανένας (άσχετα με το αν είναι δεξιός ή αριστερός πολιτικά) δε θέλει να σκοτώνονται παιδιά, γυνάικες και γέροντες είτε είναι Εβραίοι είτε Μουσουλμάνοι, αν είναι δυνατόν!
Θεωρούσα οτι θα είσαι με την πλευρά της Δύσης καθότι σύμμαχοι (ή "σύμμαχοι" τέλος πάντων) που συντάσσεται με το Ισραήλ κάνοντας τα στραβά μάτια στα δικά τους εγκλήματα και βλέπει μόνο τις φρικαλεότητες της Χαμάς.Έρχονται μαύρες μέρες για όποιον κακόμοιρο είχε την ατυχία να γεννηθεί στη Γάζα και δε φταίει σε τίποτα. Και θα γίνει τεράστιο ντόμινο που ελπίζω να ΜΗΝ έχει ενεργή εμπλοκή του Ιράν γιατί εκεί τελείωσε το θέμα, πάμε για 3ο παγκόσμιο. Ειλικρινά όλα τα είχε ο πλανήτης, αυτό χρειαζόταν.
-
Για ποιόν είναι λάθος? Για τους Ισραηλινούς πάντως όχι. Ευκαιρία να τελειώνουν με τη Χαμάς και τη Γάζα μια και καλή. Χρυσή ευκαιρία.
Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό, ειδικά για τους Εβραίους;
Το Μόναχο. Είχα πάει στο Νταχάου και μαύρισε η ψυχή μου.Και σήμερα διαπιστώνω το "Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα'ρθεις..."
Από τους σύγχρονους Εβραίους περίμενα και περιμένω διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα.
-
-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Θεωρούσα οτι θα είσαι με την πλευρά της Δύσης καθότι σύμμαχοι (ή "σύμμαχοι" τέλος πάντων) που συντάσσεται με το Ισραήλ κάνοντας τα στραβά μάτια στα δικά τους εγκλήματα και βλέπει μόνο τις φρικαλεότητες της Χαμάς.
Να είμαι με την Δύση; Μου θύμισες όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε "κλέφτες και αστυνόμοι". Αλλά ήμασταν παιδιά και απλά παίζαμε.
Είμαι μόνο με την πλευρά της ειρήνης και της επίλυσης όλων των ζητημάτων στο τραπέζι του διαλόγου.
-
Δυστυχώς όμως κλέφτες και αστυνόμους παίζουμε σε κρατικό επίπεδο (αν όχι σαν πολίτες) και αντί στην Ουκρανία να στέλνουμε για παράδειγμα ανθρωπιστική βοήθεια όπως οφείλουμε, έχουμε δεθεί τόσο απόλυτα στο άρμα του ΝΑΤΟ που στέλνουμε οπλισμό και γινόμαστε αυτόματα στόχος. Τα ίδια θα κάνουμε και τώρα, νομίζω ήδη μια φρεγάτα είναι κάτω.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ απόλυτα οτι μόνο με διάλογο θα λυθεί το θέμα, αλλιώς δεν ξέρω τι θα μείνει όρθιο. -
Υπάρχει ακόμη η Ελλάδα; Νόμιζα ότι είχε μετατραπεί σε Αμερικανική βάση...
-
Για ποιόν είναι λάθος? Για τους Ισραηλινούς πάντως όχι. Ευκαιρία να τελειώνουν με τη Χαμάς και τη Γάζα μια και καλή. Χρυσή ευκαιρία.
Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό, ειδικά για τους Εβραίους;
Το Μόναχο. Είχα πάει στο Νταχάου και μαύρισε η ψυχή μου.Και σήμερα διαπιστώνω το "Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα'ρθεις..."
Από τους σύγχρονους Εβραίους περίμενα και περιμένω διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα.
Δε βλέπεις κάτι διαφορετικό απ' αυτό που θα έβλεπες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πριν λίγο καιρό. Οι Μουσουλμάνοι θα έσφαζαν τους Χριστιανούς.
Στο Καραμπάχ όμως οι Αρμένιοι χριστιανοί μάζεψαν τους δικούς τους για να τους σώσουν.
Στη Γάζα οι Άραβες Μουσουλμάνοι αφήνουν τους δικούς τους να σφαγιαστούν. Αδιαφορία? Για να γίνουν μάρτυρες? Ένδειξη του πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή γι' αυτούς?
Πλην του Ιράν και του Ερντογάν, έχει ακούσει κάποιος κάποια αντίδραση από τ' άλλα ισχυρά Αραβικά κράτη? Να βγει η Αίγυπτος ή η Σαουδική Αραβία και να πουν στους Ισραηλινούς σταματήστε να πάρουμε τους αμάχους? Ή να το συζητήσουμε?Δεν καταλαβαίνω γιατί το Ισραήλ πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη για όλα αυτά. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατέψει τους πολίτες του και το κράτος του.
-
Εξαιρετικές και υπέροχα γραμμένες οι τελευταίες τοποθετήσεις του @storm
(Τα ίδια γράφω και εγώ τόσες μέρες και με κράζετε! )
Εμένα ο φόβος μου απο εδώ και πέρα είναι πως οι Ισλαμοφασίστες θα αρχίσουν τα Αλλαχουακμπαρ στην Ευρώπη και ίσως για πρώτη φορά στην χώρα μας.
Άνοιξε ο ασκός του αιόλου απο τους Ισραηλινούς , σε μια χρονική περίοδο που κάπως είχε συμμαζευτεί το πράγμα παγκοσμίως.
Θυμήθηκα τώρα τον Γάλλο καθηγητή που αποκεφάλισε ένας 18χρονος Μουσουλμάνος στην βάση ενος ψέμματος που διακίνησε μια 13χρονη πως έδειξε γελιογραφίες του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα.
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ακούγεται το νούμερο 700 νεκρών στο Ισραήλ. Η αποτυχία της IDF, της Mossad και της Shin Bet ήταν απίστευτη!!!
Φίλε το ότι η συντριπτική πλειοψηφία νεκρών τραυματιών και απαχθέντων ήταν δίπλα στα σύνορα απο ενα φεστιβάλ μουσικής για την ειρήνη και συνύπαρξη των λαών (γιαυτό το έκαναν στα σύνορα) πρέπει να σου λύνει την απορία .
Απο τα βίντεο που εχω δει φυσιογνωμικά και μόνο καταλαβαίνεις οτι τα παιδιά που ήταν εκεί δεν ήταν υπέρμαχοι της κατοχής όπλων και της βίας και καλά έκαναν γιατί το Ισραήλ είναι δημοκρατική χώρα .
Οι άλλοι που ήρθαν μόνο μαχητές και πολεμιστές δεν ήταν δολοφόνοι τρομοκράτες δειλά σκουπίδια που τους αξίζει μεχρι κεραίας οτι πάθουν απο εδώ και πέρα , καμμιά λύπηση κανένα δάκρυ για τους Παλαιστίνιους !
Πάντα βέβαια έτσι ήταν .
Έχουμε παραδείγματα και εδώ στην Ελλάδα όταν κάποτε τους ανοίξαμε τις πόρτες μας γά....αν στεγνά κάνοντας το άσυλο που τους δώσαμε ορμητήριο για αεροπειρατείες να ανατινάζουν αεροπλάνα και πλοία .
Θα είχαμε 30Μ τουρίστες απο το 2000 αν δεν τρώγαμε τις τουριστικές οδηγίες με την σέσουλα ,μας κατέστρεψαν και οικονομικά .Δεν ήταν μόνον οι νεκροί άμαχοι, αλλά και πολλοί Στρ, μέσα στους θαλάμους των Μονάδων τους! Το ότι απέτυχαν οικτρά οι Ισραηλινοί το λέει ο Αρχηγος του Γ.Ε. της IDF, όχι εγώ:
"Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο αρχηγός του του ισραηλινού στρατού (IDF) Χέρτσι Χαλέβι αναγνώρισε τις αποτυχίες που επέτρεψαν την εισβολή και τις μαζικές δολοφονίες το περασμένο Σάββατο.
Ο Χαλέβι παραδεχόμενος τα λάθη στην πρόληψη και την άμυνα της χώρας, είπε ότι θα διερευνηθεί πώς η Χαμάς κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση.
«Ο ισραηλινός στρατός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της και το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν τα καταφέραμε. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι η ώρα για πόλεμο», είπε στις δηλώσεις του από το νότιο Ισραήλ."
Από εκεί και πέρα μην ψάχνετε θεωρίες συνωμοσίας, κλπ. Η Χαμάς απλά τους έπιασε στον ύπνο. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Έτσι ακριβώς την πάτησαν οι Σοβιετικοί (ο Στάλιν βασικά), παρόλο που είχαν αναφορές από κατάσκοπό τους την Ιαπωνία, για επικείμενη επίθεση των Ναζί, τις οποίες και αγνόησαν! https://www.nippon.com/en/japan-topics/bg900461/
Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την Ιαπωνική επίθεση στο Pearl Harbour, παρόλο που οι Αμερικανοί περίμεναν να γίνει κάτι...Από εκεί και πέρα, αυτό που συμβαίνει εκατέρωθεν είναι μεγάλη τραγωδία και δυστυχώς την πληρώνουν οι άμαχοι, όπως πάντα...
-
Για το ότι δεν ανοίγουν τα σύνορα τους οι Αραβες, ειπώθηκε από επίσημα χείλη, ότι αν φύγουν οι Παλαιστίνιοι, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα για δικό τους κράτος στην Γάζα.
Από την άλλη κυκλοφορούν αναλύσεις που λένε ότι η χερσαία επίθεση θα έχει μεγάλες απώλειες για τους ισραηλινούς, γιατί θα γίνεται μάχη στα κτίρια και στα υπόγεια περάσματα.
Προφανώς οι ισραηλινοί θα ισοπεδώνουν τα άνω του εδάφους πρώτα και θα ψάχνουν για τους κάτω.
-
Οι Άραβες θέλουν εκεί εγκλωβισμένους τους Παλαιστίνιους για να κάνουν αυτοί το αντίπαλο δέος προς το Ισραήλ και όχι οι ίδιοι….από μια άποψη, είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»της περιοχής.
-
Οι Αραβικές χώρες δεν έχουν κοινή γραμμή. Άλλα θέλει ή Αίγυπτος, άλλα η Συρία, άλλα η Ιορδανία, άλλα ο Λίβανος κλπ. Μερικοί χρησιμοποιούν τους Παλαιστινίους όντως, ως χρήσιμους ηλιθίους, και αυτοί οι μερικοί ίσως κείτονται και μακράν...
Το ότι το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους για δεκαετίες είναι γνωστό. Για δεκαετίες βαρεθήκαμε να βλέπουμε εποικισμούς και βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Αυτό δυστυχώς έφερε στα πράγματα την Χαμάς, η οποία είναι φιλοπόλεμη, και δεν έχει σχέση με την συνεννοήσιμη Φατάχ του μακαρίτη Γιασέρ Αραφάτ. Οι εγκληματίες της Χαμάς λοιπόν επιτέθηκαν σε αμάχους (και μάχιμους, αλλά οι άμαχοι είναι το χειρότερο), με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν το θηρίο.
Τέλος θέλω να πω ότι δεν είναι θρησκευτικό το θέμα, είναι καθαρά γεωπολιτικό! Είχα συγκάτοικο στην Αγγλία, ο οποίος ήταν Ελληνορθόδοξος Παλαιστίνιος. Είχε το ίδιο μίσος για τους Ισραηλινούς με τους Μουσουλμάνους Άραβες (είχα και πολλούς τέτοιους φίλους). Οι πιο σκληροπυρηνικοί ήταν οι Ιορδανοί. Απλά ο καθένας χρησιμοποιεί τον θεό του για να δικαιολογήσει το μίσος του για τον άλλον.
ΥΓ: Αν εξαιρέσουμε κάτι μουλάδες στο Ιράν, ή στην Σαουδική Αραβία π.χ., μια χαρά μπορεί να ζήσει ένας δυτικός/χριστιανός/άθρησκος/οτιδήποτε σε μια μουσουλμανική χώρα, τηρώντας απλά κάποιους τυπικούς κανόνες. Εγώ όχι, γιατί δεν αντέχω την ζέστη, but you get the point. Οι γενικεύσεις μόνο γέλιο προκαλούν.
ΥΓ2: Ο πόλεμος μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ναγκόρνο-Καραμπάχ (και όχι Αρμενίας) δεν έχει καμία σχέση με θρησκείες.
-
Ρε Ρονάλντο, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Καλό το χρήμα, αλλά ο Μέσι το χειρίστηκε πιο έξυπνα.
-
Οι Ιρανοί το διέψευσαν βέβαια…ίσως είναι και fake news.
-
-
O Sam ανοίγει τα μάτια και αυτιά εξηγώντας όμορφα σταράτα κατανοητά γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι για λύπηση
Πιόνια στα χέρια του Ιράν και των Ρώσων
Μόνος τους σκοπός να εξαφανίσουν το Ισραήλ
στην πορεία σκοτώνουν κάμποσους Εβραίους διαλύοντας όμως τις χώρες που τους φιλοξενούν με τις έριδες των οργανώσεων τους
γιαυτό τους διώχνουν απο παντούΤώρα απλώς το Ισραήλ θα τους μιλήσει την γλώσσα των υπολοίπων μουσουλμάνων αδελφών τους
will speak to them in the language of the Middle East
not an eye for an eye, but both eyes for an eye, and a leg and an arm and everything that can be taken until a full lesson is learned
https://blogs.timesofisrael.com/i-have-pity-for-palestinians-not-compassion/
διαβάστε και την τελευταία παράγραφο και ετοιμάστε προμήθειες για 72 ώρες και τα καύσιμα στα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων μην τα αφήνετε να πέφτουν κάτω απο την μέση...
Υπενθυμίζω το ασφαλέστερο για αποθήκευση το ντίζελ μην κάνετε βλακείες με την βενζίνη.
-
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]