-
Ναι, ναι η Νορβηγία για το καλό του κόσμου τα κάνει όλα.
Αυτή η Νορβηγία.
Equinor Wants the World’s Last Drop of Oil to Come from Norway
Norway approves more than $18 billion in oil, gas investments
June 28, 2023
Norway's government said on Wednesday it has given approval for oil companies to develop 19 oil and gas fields with investments exceeding 200 billion Norwegian crowns ($18.51 billion), part of the country's strategy to extend production for decades to come.Όταν έχεις 95 % της παραγωγής ρεύματος από νερά, μπορείς να τα κάνεις αυτά και να πουλάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
-
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
μπορείς να τα κάνεις αυτά και να πουλάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Όσο υπάρχουν χώρες που δεν εκμεταλλευόται τις ΑΠΕ, ναι πουλάει.
Αντί να λέμε αν είμαστε εμείς έξυπνοι και αν μπορέσουμε να έχουμε ενεργειακή αυτονομία, κατηγορούμε τους άλλους ως πονηρούς που μας πουλάνε την ενέργεια που χρειαζόμαστε
-
Τεράστια έργα ΑΠΕ γίνονται και στις Αραβικές Δικτατορίες του πετρελαίου και μεθανίου.
Σε λίγο θα ποζάρουν κι αυτοί ως σωτήρες του Περιβάλλοντος...Η αρρώστια του πλανήτη λέγεται γΚαπιταλιζμός.
-
Λαϊκισμός λέγεται. Και δεν έχει πολιτικοοικονομικη
φιλοσοφία. Υπάρχει παντούΤόσο ήλιο, γεμάτη θάλασσα με άπειρο υδρογόνο, θαλάσσια ρεύματα ακόμα και ΦΑ και ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι και αν είναι πονηροί.
Εντωμετξυ εμείς τελευταίοι στη Ευρώπη αυτοί πρώτοι.
-
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και την ανεμογενήτριά μου...
Δεν μασάει η παπάτζα από λαϊκισμό.
Του κάνει τα μούτρα κρέας. -
Θυμάμαι ήμουν λύκειο όταν είχε έρθει ένας από την ΔΕΗ να μας μιλήσει για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα στρέφονταν στο τρίπτυχο φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, ανεμογεννήτριες για να καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, τελικά μας κέρδισε το ρωσικό αέριο...
-
Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι εναντίον φωτοβολταϊκών στη στέγη , επιδότησης για ηλιακό θερμοσίφωνα. Και τελικά σε ότι χρειάζεται για να έχουμε επάρκεια. Άλλωστε το Καλοκαίρι θα βάλω φωτοβολταϊκά στο σπίτι.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και την ανεμογενήτριά μου...
Δεν μασάει η παπάτζα από λαϊκισμό.
Του κάνει τα μούτρα κρέας.Ευτυχώς που ιστορία μας έχει διδάξει κάποια πράγματα γιατί κάποιοι δεν θα είχαν καμία συστολή
-
Αναρωτιεμαι ποσοι εδωμεσα γνωριζουν οτι ηδη το 50% του ηλεκτρισμου στη χωρα μας ειναι καθαρο.
-
Λέιτ έιτις, και διοργανώνουμε ένα μίνι συνέδριο στη σχολή, με θέμα την παραγωγή ξλεκτρικής ενέργειας. Πλακώνουν και κάτι ψηλά καπέλα από Δεή, και μας πιάνουν από τα μούτρα για την πυρηνική ενέργεια. Ίσα που προλαβαίνουμε μας έλεγαν. Η ζήτηση ενέργειας στο εγγύς μέλλον θα είναι τόσο μεγάλη, που οι παραδοσιακές μονάδες δεν θα επαρκούν...
Φαντάζεστε να είχαν εισακουσθεί; -
Και να έπρεπε να συντηρήσουμε πυρηνικούς σταθμούς?
Ο Θεός μας έσωσε…. -
Ενώ αν έσκαγε το Κοζλοντούι δεν θα συνέβαινε τίποτα, όπως δεν συνέβη και με το Τσερνόμπιλ σύμφωνα με την αριστερά.
-
Τώρα με τους μίνι-αντιδραστήρες μπορούμε να έχουμε και μεταφερόμενα εργοστάσια σε σημεία που απαιτείται. Μπορεί να βάλει έναν τέτοιο ο Μυτιληναίος ας πούμε και να δουλεύει όλο το εργοστάσιο.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναρωτιεμαι ποσοι εδωμεσα γνωριζουν οτι ηδη το 50% του ηλεκτρισμου στη χωρα μας ειναι καθαρο.
Ναι αλλά με την περίσσεια ανανεώσιμων πηγών που έχει η χώρα σε συνδυασμό με τις μικρές ενεργειακές απαιτήσεις έπρεπε ήδη να είμαστε στο +90 όπως οι Νορβηγοί. Θα γίνει τα επόμενα χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων.
-
Αν εχεις ηλεκτρικο αμαξι και το καταλληλο τιμολογιο σπιτι, φορτιζεις μεσημερια με 80% ΑΠΕ και νυχτερινη χρεωση τους μισους μηνες του ετους. Και πρασινο και φτηνο.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ποιό είναι το «καθαρό»;
Οι ΑΠΕ;
Δεκτό, εντάξει.
Τότε γιατί πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα; -
Εσείς δεν δουλεύετε; Γιατί τα μεσημέρια με 80% ΑΠΕ ο περισσότερος κόσμος είναι στις δουλειές του, δεν είναι σπίτι να φορτίζει με ΑΠΕ. Εκτός και αν είστε το work from home ξέρω γω.
-
Πληρώνουμε ακριβό ρεύμα για τους κάτωθι λόγους: η πράσινη ενέργεια είναι συνολικά ακριβή ενέργεια, ο μυτηληναίος πρέπει να βγάλει κι αυτός, το κράτος κοιτάει να βγάλει κι αυτό απ όπου μπορεί.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
πράσινη ενέργεια είναι συνολικά ακριβή ενέργεια,
Για ανέλυσε το λίγο αυτό.
-
Εγω απαντουσα στο επιχειρημα "και ο ηλεκτρισμος βρομικος ειναι".
Απο εκει και περα αν θες φορτιζεις μια φορα τη βδομαδα το σ/κ και με 300χμ αυτονομια σε βγαζει τις καθημερινες.
Αν δε ψηνεσαι να πληρωνεις 5 ευρω τη φορτιση ψησου να πληρωνεις κατοσταρικα το τεποζιτο τι να σου πω.
7 λεπτα/kwh στοιχιζει το νυχτερινο ρευμα σημερα και 9 τη μερα. Που το ειδατε το ακριβο ρευμα;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης