-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ισως να ειμαι το ιδιο ατυχος με τον Στορμ, ομως επισης δεν εχω γνωρισει ακομη τον ΔΥ που μπηκε στην υπηρεσια του με οραμα και φιλοδοξιες. Για το βολεμα μονο. Και δε μιλαω μονο για καθαριστριες ή δασκαλους δημοτικου αλλα και για καθηγητες ΑΕΙ, γιατρους του ΕΣΥ κλπ. Το βολεμα ουδεις απαρνηθηκε.
Όχι έχω γνωρίσει αρκετούς εγώ. Έχω επαφές με δημόσιες υπηρεσίες. Παλιότερα περισσότερο πλέον μέσω e gov λιγότερο.
Οι νεαροί στην ηλικία μου ή μάλλον μεγαλύτεροι ήταν εξαιρετικοί. Αφού θυμάμαι έκανα ουαου και το είπα σε έναν. Δεν έχετε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους. Μου λέει έτσι είμαστε οι νέοι αλλά ναι καταλαβαίνω τι λες. Αυτά τις εποχές προς το τέλος διακυβέρνησης των Ζαιων.
Είχαν άλλο τρόπο εξυπηρέτησης. Ο κάθε υπάλληλος αναλαμβάνει έναν πολίτη και εξυπηρετεί για κάθε βήμα. Μου είπαν να κάτσω σε ένα σαλονακι που περίμεναν και άλλοι και θα κάνει αυτός όλες τις απαραίτητες διεργασίες. Και πήγαινε στα διπλανά γραφεία, έπαιρνε τις εγκρίσεις και μετά συμπλήρωνε τις δικές του στο δικό του γραφείο.Έκανα τον σταυρό μου.
-
Νοοτροπια ανθρώπου που μπαίνει στο δημόσιο στα 40φευγα του: (οποίος ειναι πιο μεγάλος και θυμάται τοτε που οι καθηγητές στα σχολεία διορίζονταν με επετηρίδα, καταλαβαίνει)
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και να του αρέσει και λίγο το τρέξιμο.
Δεν θα εκπλαγώ να υπάρχουν και τέτοιοι, εδώ υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να...αυτομαστιγώνονται.
Εμένα πάντως δεν μου αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας ναι, υπάρχουν πολλοί που γουστάρουν τα αντικείμενα που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες. Όπως και σε αρκετούς άλλους τομείς π.χ. εκπαίδευση, υγεία (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό), κοινωνικές δομές κλπ...
Δεν είναι όμως όλοι οι υπάλληλοι ίδιοι, ούτε όλο το δημόσιο είναι πανομοιότυπο.
Σίγουρα όμως το κράτος θέλει συμμάζεμα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί το κράτος είναι πρότυπο και αν είναι καλό πρότυπο θα ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Ένα κράτος που νοσεί, επιτρέπει στον (κουτοπόνηρο) ιδιώτη επιχειρηματία να κανιβαλίζει. Και αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα.
-
Είναι γνωστό γιατί οι Έλληνες θεωρούν το Δημόσιο ιδανική εργασιακή επιλογή. Μακροπρόθεσμη εργασιακή ασφάλεια, χαλαρή εργασία, κανένας έλεγχος απόδοσης (ούτε καν φυσικής παρουσίας στην εργασία) και αξιοπρεπείς αποδοχές.
Αυτή η στρέβλωση πηγάζει από το οικονομικό κυρίως. Παλαιότερα ένας απλός εμπορο-υπάλληλος έπαιρνε διπλά λεφτά από έναν ΔΥ ίδιων προσόντων. Και η αγοραστική του δυνατότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχε το Δημόσιο στις επιλογές του κι ας είχε τα πλεονεκτήματα που έχει και σήμερα.
Σήμερα οι αμοιβές στον ΙΤ δεν έχουν μεγάλη διαφορά από το Δημόσιο. Και τα ελάχιστα παραπάνω λεφτά που μπορεί να βγάλει στον ΙΤ δε φτουράνε, είναι τα πάντα πανάκριβα.
Είναι τυχαίο ότι σε επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης με δυνατότητες υψηλών αποδοχών, όπως π.χ. οι γιατροί δεν πατάει κουνούπι στο Δημόσιο?
Γενικά η Ελληνική αγορά εργασίας είναι στρεβλή. Όλη η χώρα περιστρέφεται γύρω από το Δημόσιο, που ¨πνίγει" και τον ιδιωτικό τομέα και δεν τον αφήνει ν' αναπνεύσει.
-
Είναι και τα δικαιώματα. Οι μάνες στο δημόσιο έχουν άδεια μετ' αποδοχών έως και 1 (+6 μήνες) από την γέννα. Νομίζω αν θυνμαμαι καλά και ο πατέρας κάποιους μήνες. Εγώ όταν γεννήθηκα σε ένα μήνα όλοι δούλευαν στο 100%..
Τώρα και στον ΙΤ υπάρχει μέσω ΟΑΕΔ άδεια στις μάνες για 6 μήνες και ένα μέρος του μισθού.
-
Εχει βελτιωθει ως πλαισιο η κατασταση στον ΙΤ αλλα εργασιακη ειρηνη δεν υπαρχει σε πολλους κλαδους κυριως της λιανικης. Φωτεινες εξαιρεσεις παντα υπαρχουν βεβαια.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξαναλέω, ποτέ δεν μίλησα για αργομισθία. Εννοείται ότι όταν πληρώνεσαι για 8 ώρες, πρέπει να τις δουλεύεις.
Συμφωνούμε. Αρα, πλην ενστολων, κανεις αλλος στο δημόσιο.
Σε πολλες δουλειες του ιδ. τομεα ισχυει 8ωρο (και 7.5ωρο) με υπερωρίες και ολα κανονικά.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το βολεμα ουδεις απαρνηθηκε.
Λογικό, ανθρώπινη φυση η τεμπελιά και η μικρότερη δυνατή σπατάλη ενέργειας.
-
Η γενιά μου πάντως (γεννημένοι γύρω στο 81) στα 18 με 25 όχι απλά σνομπάραμε το Δημόσιο αλλά το θεωρούσαμε κατάντια και αποτυχία.
Που να ξέραμε τι λαίλαπα θα ακολουθήσει.
Και σήμερα εκτός απο τους πληροφορικάριους , προγραμματιστές, ειδικούς δικτύων , κάποιους ορκωτους λογιστές και κάποια καλά στελέχη σε πολυεθνικές και τράπεζες , όλοι μα όλοι οι μικροί και οι μεσαίοι το Δημόσιο τομέα ονειρεύονται , για την εξασφάλιση που παρέχει.
Με το που μπήκες ...ουσιαστικά εξασφάλισες την σύνταξη σου ! , παροχές υγείας , τέλεια ανατροφή των παιδιών λόγω ωραρίων και αδειών , και αν είσαι και λίγο άξιος δουλευταράς υπάρχουν και παράπλευρες δυνατότητες για έξτρα εισόδημα είτε νόμιμα είτε μαύρα.
Μάλιστα σε ένα ζευγάρι αν είναι και οι δύο ΔΥ , περνώντας μόνο έξω απο μια τράπεζα έχεις στο τσεπακι στεγαστικό δάνειο για σπίτι και καταναλωτικά για Corolla Cross και Yaris κάθε πενταετία!
Τι συζητάμε τώρα,
στην Ορμπανίκή Ταιλανδη της Ευρώπης που κατάντησε η χώρα μας αυτή είναι η πραγματικότητα. -
Πάντα το λέγαμε στις παρέες ότι τα βάσανα και τον κάματο που έχει το ΙΤ δεν το χει κανένας άλλος εργασιακός τομέας στην Ελλάδα...
Ήσασταν άτυχοι στην επιλογή, αν πχ είχατε γίνει νοσηλευτές, βιομηχανικοί εργατοτεχνίτες, εργαζομένοι στον τομέα των μεταφορών ή οποιαδήποτε άλλο κλάδο στη χώρα, θα ζούσατε μια πιο ανθρώπινη ζωή.
Μ' αυτό που διαλέξατε, σας πατάνε στο φιλότιμο... -
Στις αλλοδαπές είχα πάντα μια αδυναμία, δεν ξέρω για σας τους εθνικόφρονες, μπαίνει κανένας άνθρωπος σπίτι σας;
-
-
Μην πτοείσαι, θα 'ρθει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα τ' αλλάξει όλα.
Να σε δούμε όμως τότε, θα παίρνεις τους Ελβετούς μετανάστες σπίτι σου;Όσο παίρνετε εσείς τους Έλληνες που σας έχει πιάσει η επιλεκτική ευαισθησία!
-
Σε αυτό έχει δίκιο ο Μαραντόνας.χαζο επιχείρημα. Πόσοι έχετε φιλοξενήσει ανήμπορους και φτωχούς Έλληνες;
Ούτε ένας. Τι πατριώτες είστε;
Δεν υπάρχει λογική σε αυτό.
Υπάρχει κράτος και κοινωνικες υπηρεσίες για αυτό.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην πτοείσαι, θα 'ρθει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα τ' αλλάξει όλα.
Να σε δούμε όμως τότε, θα παίρνεις τους Ελβετούς μετανάστες σπίτι σου;Όσο παίρνετε εσείς τους Έλληνες που σας έχει πιάσει η επιλεκτική ευαισθησία!
Άρα τα ίδια σκ.τά μ' εμάς είστε;
Όχι εφόσον εγώ θέλω να φορολογούμαι και το κράτος να φροντίζει μέσω των φόρων όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ, είτε Έλληνες είτε ξένοι. Αλλά καλή προσπάθεια, θα βάλω ένα τιμητικό 3/10.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
(ούτε καν φυσικής παρουσίας στην εργασία)
Ο Χατζηδράκουλας ξεκίνησε το θεσμό της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Έβαλε στο θεσμό μόνο εκείνους που ξέρει ότι υποχρεωτικά θα πάνε να δουλέψουν (γιατί ήδη ελεγχόντουσαν από πληροφοριακά συστήματα) και άφησε απ' έξω όλο το δημόσιο και τον κρατικό μηχανισμό. Τα πελατάκια του. Τα ψηφαλάκια του.
Τα ίδια προφανώς θα συνεχίσει και ο τηλεβόας Άδωνις.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
(ούτε καν φυσικής παρουσίας στην εργασία)
Ο Χατζηδράκουλας ξεκίνησε το θεσμό της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Έβαλε στο θεσμό μόνο εκείνους που ξέρει ότι υποχρεωτικά θα πάνε να δουλέψουν (γιατί ήδη ελεγχόντουσαν από πληροφοριακά συστήματα) και άφησε απ' έξω όλο το δημόσιο και τον κρατικό μηχανισμό. Τα πελατάκια του. Τα ψηφαλάκια του.
Τα ίδια προφανώς θα συνεχίσει και ο τηλεβόας Άδωνις.
Μα είναι ποτέ δυνατόν να στεναχωρήσουν τα πελατάκια?
Δες στα εκλογικά ποσοστά την άνοδο της ΝΔ στους ΔΥ και την αντίστοιχη πτώση των Ζαίων.
Για να είμαι και δίκαιος, οι ΝΔίτες είναι και ξύπνιοι. Έχουν την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό και τα ζυγίζουν όλα για να σποφασίσουν πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν.
Οι αριστεροί από την άλλη. Δεν τους φτάνουν όλα τα κακά της ιδεολογίας τους. Βαράνε και συνέχεια γροθιά στο μαχαίρι, πάνε αντίθετα στο κοινό αίσθημα και στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους.
Ντιπ για ντιπ μουλάρια... -
Εγώ πιο καλός (εξάλλου τζάμπα είναι): θέλω να φορολογούμαι και το κράτος να φροντίζει μέσω των φόρων όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, όπου κι αν βρίσκονται, είτε Έλληνες είτε ξένοι. Κακή η προσπάθεια, θα σου βάλω ένα 0.
Εκτός από το να πετάς ως κλασικός δεξιός τη μπάλα στην εξέδρα δεν έχεις κάτι άλλο ε; Ταβανιάσαμε εκεί βλέπω.
Για να είμαι και δίκαιος, οι ΝΔίτες είναι και ξύπνιοι. Έχουν την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό και τα ζυγίζουν όλα για να σποφασίσουν πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν.
Οι αριστεροί από την άλλη. Δεν τους φτάνουν όλα τα κακά της ιδεολογίας τους. Βαράνε και συνέχεια γροθιά στο μαχαίρι, πάνε αντίθετα στο κοινό αίσθημα και στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους.
Ντιπ για ντιπ μουλάρια...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ
Έξυπνες οι νουδούλες λέει! ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Και πάλι οι αριστεροί φταίνε επειδή θύμωσαν τον κάθε κυρ Παντελή και το "κοινό αίσθημα"
Τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό κάτι Κυρανάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Βούλτεψη, Χατζηδάκηδες και λοιπά τσικό της μαύρης θλίψης!
Ρε συ κρίμα είναι να γελάμε με αυτές τις ανοησίες που γράφεις τύπου "μουλάρια αριστεροί", σοβαρέψου λίγο μεγάλος άνθρωπος!
Μιλάμε για καραγκιόζηδες και άχρηστους καρεκλοκένταυρους επαγγελματίες πολιτικούς που υποστηρίζεις που μέχρι και ο τελευταίος νεοδημοκράτης το βλέπει πλέον άσχετα αν "δεν υπάρχουν καλύτεροι" κατά αυτόν επειδή έχει φάει σανό από τα πετσωμένα.
-
Τέτοια οργάνωση, τέτοια αλφαδιά, δεν έχω ματαδεί.
-
Εξαιρετικό άρθρο για την κατάσταση του τουρισμού της αρπαχτής που θα κάνει ζημιά μακροχρόνια.
https://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Grhgorhs-Nikolopoylos/574852-H-Ellada-de-moiazei-me-Ellada?m&fbclid=IwAR2ElXqz4JMrp5_c0pfI9HNlu6P72DvVzN-QBK4TmeU8bBXljkt5MrtbPpU
Η Ελλάδα δε μοιάζει με Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2