-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
ήμαρτον. 5χλμ ας πήγαινες με τα πόδια....
Αρχίσαμε πάλι...
οταν παω για καφέ ακόμα και 1 χλμ μακρυά να είναι πάω με το υβριδικό άλλωστε δεν στοιχίζει τίποτα ασε που μπορεί να προκύψει αφτερ φάση ... -
Να αρχίσουμε από τα βασικά.
Η ορθογραφία μου τι σχέση έχει με το αν κάνει δροσιά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου???
Αν ενα σκύλος μπορεί να αλλάξει το μικροκλίμα του αυτοκινήτου με την ανάσα του τότε αυτοί φταίνε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η θερμοκρασία εξω ηταν 27 με 30 και η ρύθμιση του clima στους 22 με 23.
Οχι δεν ηταν στο eco ήταν στο fast.
Αεραγωγούς δεν εχει κατω απο τα καθίσματα.
Στον μπροστά χώρο εκενα Κρύο άρα δεν μοιάζει θέμα αποδοσης.
Το μόνο που μπορώ να δεχθώ ειναι οτι κάπου μπορεί να εχει θέμα στεγανοποίησης γιατι και ο εξωτερικός θόρυβος εχει αυξηθεί.
-
@dimmad said in Toyota Yaris Cross:
Η ορθογραφία μου τι σχέση έχει με το αν κάνει δροσιά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου???
Αν ενα σκύλος μπορεί να αλλάξει το μικροκλίμα του αυτοκινήτου με την ανάσα του τότε αυτοί φταίνε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το μόνο που μπορώ να δεχθώ ειναι οτι κάπου μπορεί να εχει θέμα στεγανοποίησης γιατι και ο εξωτερικός θόρυβος εχει αυξηθεί.
Τότε προτείνω να δεις που κοιτάνε οι αεραγωγοί στο ταμπλό και εαν είναι τέρμα ανοικτοί ,εχει χειριστήριο-ροδέλα ο καθένας .
Επειδή είπες οτι οι εμπρός επιβάτες πάγωναν γύρισε τους όλους να κοιτάνε τέρμα επάνω , τους πλαϊνούς προς τα παράθυρα και τους κεντρικούς ακριβώς στην μέση ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, εγω έτσι τους εχω .
-
> Η ορθογραφία μου τι σχέση έχει με το αν κάνει δροσιά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου???
η ορθογραφία έχει να κάνει αποκλειστικά με τα μάτια μου και τον πόνο που προκαλεί η λάθος ορθογραφία. ευχαριστώ προσωπικά που στην απάντησή σου, δεν υπάρχει κάποιο λάθος!
όσον αφορά τη θερμοκρασία, μήπως είχε ζεσταθεί η μπαταρία που είναι κάτω από τα πίσω καθίσματα και με κάποιο τρόπο είχαν φραξει τα σημεία που είναι τα φίλτρα και η εισαγωγή αέρα;
-
ε, ναι
καιρος να φευγουνε τα #chrepia
ξερεις εσυ που πηγες και ξαναπηρες κτελ. αν και γνωριζες απο πρωτο χερι.
ενω υπαρχουν φευ..... -
Πόσα κιλά είναι ο σκύλος....
Αν είναι είναι μεγάλος ναι μπορεί αυτός να ζεσταίνει;
Αν έχει θέμα στεγανοποίησης θα το διαπιστώσεις με το αν μπαίνουν νερά
-
Ρε μανία με το σκύλο του ανθρώπου, μπορεί να είναι ράτσας που ζει σε ψυχρά κλίματα (Αγ. Βερνάρδου, Αλάσκα Μάλαμουτ κλπ).
Οι σκύλοι δεν έχουν πόρους και δροσίζονται με την αναπνοή γι αυτό τους αρέσει το ανοιχτό παράθυρο, ο δικός μου έμαθε και το ανοίγει μόνος του -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ρε μανία με το σκύλο του ανθρώπου, μπορεί να είναι ράτσας που ζει σε ψυχρά κλίματα (Αγ. Βερνάρδου, Αλάσκα Μάλαμουτ κλπ).
Οι σκύλοι δεν έχουν πόρους και δροσίζονται με την αναπνοή γι αυτό τους αρέσει το ανοιχτό παράθυρο, ο δικός μου έμαθε και το ανοίγει μόνος τουΝα ρωτήσω κάτι και ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Σκυλί μέσα στο αμάξι, ανοίγει και μόνο του τα παράθυρα και σε ενόχλησε ο νερολεκες στο piano black πίσω στα φανάρια; -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Οι σκύλοι δεν έχουν πόρους και δροσίζονται με την αναπνοή γι αυτό τους αρέσει το ανοιχτό παράθυρο, ο δικός μου έμαθε και το ανοίγει μόνος τουΝα ρωτήσω κάτι και ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Σκυλί μέσα στο αμάξι, ανοίγει και μόνο του τα παράθυρα και σε ενόχλησε ο νερολεκες στο piano black πίσω στα φανάρια;Καμία παρεξήγηση
Το δικό μου είναι σναουτσερ, δε μαδάει, δε λερώνει. 10 χρόνια στο σπίτι δεν έχω δει μια τρίχα, κατά τα άλλα είναι διάολος.
Για το νερολεκέ ήθελα να πω ότι είναι πολύ ευαίσθητο το piano black ακόμα και με το πλυστικό του πίσω παρμπρίζ αφήνει σημάδι. -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Σκυλί μέσα στο αμάξι, ανοίγει και μόνο του τα παράθυρα και σε ενόχλησε ο νερολεκες στο piano black πίσω στα φανάρια;Καμία παρεξήγηση
Το δικό μου είναι σναουτσερ, δε μαδάει, δε λερώνει. 10 χρόνια στο σπίτι δεν έχω δει μια τρίχα, κατά τα άλλα είναι διάολος.Όπως κατάλαβες δεν γνωρίζω τίποτα από σκυλιά.
Το δικό σου μόλις το είδα στο google. -
Εκδρομή 4 Jun 2023.
Εχθές λοιπόν αποφάσισε να παμε μια Εκδρομή με το YC αλλα πρώτη φορά 4 άτομα και ο σκύλος.
(Συνήθως είμαστε 2 άτομα και ο σκύλος)
Θα αρχίσω απο τα βασικά.
Το αυτοκίνητο ειναι 9,5 μηνών ΥC Activ Plus και εχει 14500χλμ (τώρα θα γίνει και το service).Δεδομένου οτι τα ταξίδια γίνονται κατά κύριο λόγο βράδυ δεν ειχαμε ξανα παρατηρήσει
Το φαινόμενο που θα περιγράψω. Εχθές που η θερμοκρασία ηταν μεταξύ 25 και 30 η θερμοκρασία στον πίσω χώρο επιβατών και πορτμπαγκάζ ηταν πολύ μεγάλη. Εγω σαν οδηγός και ο συνοδηγός είχαμε ξεπαγιασει και οι πίσω υδροναν εννοείται με χρίσει κλίμα στο φουλ.Καμία ιδέα???
P.S1 το όχημα είναι leasing οπότε δεν θέλω να ακούω για βάλε μεμβράνες κλπ κλπ το ερώτημα μου ειναι διερευνιτικο γιατι στο Fiat Panda αυτο δεν συνέβαινε σε τέτοιο βαθμό.
P.S2 δοκίμασα όλες τις πιθανές ρυθμίσεις κατεύθυνσης αέρα με καμία επιτυχία.Να υποθέσω ότι ο κλιματισμός ήταν στο AUTO;
-
Τα φιμέ σε κακομαθαίνουν , επειδή τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ μια corolla που δεν εχει φιμέ νοιώθω οτι σκάω με ανοικτό το A/C .
Σε κάτι άσχετο μου κάνει εντύπωση που δεν μπερδεύομαι μπαινοβγαίνω απο ecvt σε μηχανικό σασμάν και αμέσως αλλαγή για να τα παρκάρω σωστά , θυμάμαι να τραβάω και το χειρόφρενο.
Περίμενα να τα μπερδεύω αλλα τελικά χωρίς σκέψη όλα γίνονται ΟΚ.Έχω περάσει το κέντρο δυο τρείς φορές ευτυχώς είναι toyota ο καινούργιος συμπλέκτης μαλακός με ευκρινές το σημείο που πιάνει , τα χειριστήρια ελαφριά αντέχεται ...αλλά η έλλειψη φιμέ οχι!
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Τα φιμέ σε κακομαθαίνουν , επειδή τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ μια corolla που δεν εχει φιμέ νοιώθω οτι σκάω με ανοικτό το A/C .
Σε κάτι άσχετο μου κάνει εντύπωση που δεν μπερδεύομαι μπαινοβγαίνω απο ecvt σε μηχανικό σασμάν και αμέσως αλλαγή για να τα παρκάρω σωστά , θυμάμαι να τραβάω και το χειρόφρενο.
Περίμενα να τα μπερδεύω αλλα τελικά χωρίς σκέψη όλα γίνονται ΟΚ.Έχω περάσει το κέντρο δυο τρείς φορές ευτυχώς είναι toyota ο καινούργιος συμπλέκτης μαλακός με ευκρινές το σημείο που πιάνει , τα χειριστήρια ελαφριά αντέχεται ...αλλά η έλλειψη φιμέ οχι!
Ως συνήθως αγαπητέ monman, έχεις μια λύση για κάθε πρόβλημα της Toyota στο τσεπάκι.
Ωραία λοιπόν, να καταργηθεί ο κλιματισμός στα Toyota και να τα πουλάνε με φιμέ. Άλλο που δεν ήθελε η Toyota-ρα, cost-cuting μέχρι τελικής πτώσεως.
Ή να είναι χωρίς τζάμια, μόνο με φιμέ... -
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Ως συνήθως αγαπητέ monman, έχεις μια λύση για κάθε πρόβλημα της Toyota στο τσεπάκι.
Ωραία λοιπόν, να καταργηθεί ο κλιματισμός στα Toyota και να τα πουλάνε με φιμέ. Άλλο που δεν ήθελε η Toyota-ρα, cost-cuting μέχρι τελικής πτώσεως.
Ή να είναι χωρίς τζάμια, μόνο με φιμέ...Έτσι νοιώθω σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν εχουν φιμέ να με καίει ο ήλιος ενω ενα παγωμένο ρεύμα προσπαθεί να σώσει την κατάσταση , τα φιμέ στην Ελλάδα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά !
-
Ή να είναι χωρίς τζάμια, μόνο με φιμέ...Καλός η κακός ο @monman2 έχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που γράφει.
Ενώ όλα αυτά συνέβησαν με YC το mazdoyaris που έχω στην κατοχή μου εδώ και λίγο καιρό που έχει φιμέ πίσω από το εργοστάσιο έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας πίσω.
Παράδειγμα τα ψευδό δερμάτινα καθίσματα με τον ήλιο να πέφτει από τη μεριά του συνοδηγού το μπροστά καίει και το ακριβός από πίσω είναι μια χαρά.
-
Ή να είναι χωρίς τζάμια, μόνο με φιμέ...Καλός η κακός ο @monman2 έχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που γράφει.
Ενώ όλα αυτά συνέβησαν με YC το mazdoyaris που έχω στην κατοχή μου εδώ και λίγο καιρό που έχει φιμέ πίσω από το εργοστάσιο έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας πίσω.
Παράδειγμα τα ψευδό δερμάτινα καθίσματα με τον ήλιο να πέφτει από τη μεριά του συνοδηγού το μπροστά καίει και το ακριβός από πίσω είναι μια χαρά.
Επίσης το παράθυρο της 5ης πόρτας στο YC εχει μεγαλύτερη κλίση απο του hatchback και είναι και λίγο μεγαλύτερο σίγουρα.
Εγω θα του έβαζα τουλάχιστον στα πίσω σκούρα κατράμι -που επιτρέπονται -θα βοηθάνε και την διαμονή του σκύλου . -
Σήμερα 7/6 έκλεισα 14 μήνες αναμονής για παραγγελία Active – Hybrid (oxide). Ευτυχώς το προηγούμενο Σάββατο 3/6 με ενημέρωσε η Toyota ότι το αυτοκίνητο μεταφέρεται προς την Ελλάδα αφού μου ήρθε ενημέρωση στο email και την εφαρμογή.
Από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει τέλος Μαΐου ότι έχει μπει παραγωγή και αναμένεται άφιξη 21 Ιουνίου.
Θυμάται κανείς πόσο καιρό παίρνει αυτή η τελευταία φάση της παραγγελίας? Νομίζω το ταξίδι θέλει 20 μέρες (?) και μετά πόσο καιρό κάνουν να το μαζέψουν από το λιμάνι?
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα 7/6 έκλεισα 14 μήνες αναμονής για παραγγελία Active – Hybrid (oxide). Ευτυχώς το προηγούμενο Σάββατο 3/6 με ενημέρωσε η Toyota ότι το αυτοκίνητο μεταφέρεται προς την Ελλάδα αφού μου ήρθε ενημέρωση στο email και την εφαρμογή.
Από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει τέλος Μαΐου ότι έχει μπει παραγωγή και αναμένεται άφιξη 21 Ιουνίου.
Θυμάται κανείς πόσο καιρό παίρνει αυτή η τελευταία φάση της παραγγελίας? Νομίζω το ταξίδι θέλει 20 μέρες (?) και μετά πόσο καιρό κάνουν να το μαζέψουν από το λιμάνι?
Με το καλό να παραλάβεις και καλοτάξιδο.
Ότι και να σου πούνε θα πέσουν έξω, το δικό μου είχε παράδοση 1 βδομάδα μετά από την άφιξη στην Ελλάδα (που έπεσε το κασσέρι) άλλοι λένε παραπάνω.
20 μέρες ταξίδι, τον ειρηνικό θα περάσει? -
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Με το καλό να παραλάβεις και καλοτάξιδο.
Ότι και να σου πούνε θα πέσουν έξω, το δικό μου είχε παράδοση 1 βδομάδα μετά από την άφιξη στην Ελλάδα (που έπεσε το κασσέρι) άλλοι λένε παραπάνω.
20 μέρες ταξίδι, τον ειρηνικό θα περάσει?Thank you φίλε a65.
Από Βέλγιο έρχεται κοστα κοστα στην Ευρώπη. Ναι δεν κάνει τόσες μέρες (άμεσα πρέπει να είναι 6-7 μέρες) αλλά εξαρτάται αν κάνει στάσεις. Για το κασέρι δεν το συζητάμε, απαραίτητη προϋπόθεση. -
Γεια και χαρα αγαπητοι συνφορουμιτες,
ερχεται το Yaris Cross Hybrid λευκο της ανηψιας μαλλον μεσα στο μηνα, το εχουμε παρει απο Φλαμιατο που εχει πολυ καλο Service. Ενα μηνα πριν ληξει η 6ετης εγγυηση μου αλλαξαν μπλοκ κινητηρα δωρεαν και πολλα αλλα προ πολλων ετων βεβαια το 2009.- Τι ασφαλεια μικτη να κανουμε; Εχουμε οικογενειακως Ευρωπαικη Πιστη λετε να κοιταξω για πιο φθηνα; Hellas Direct, anytime, ασφαλεια ΤΟΥΟΤΑ; αν και φανοποιία δεν προκειται να κανω ποτε στην ΤΟΥΟΤΑ εχω καλυτερο, φθηνοτερο και φιλο τωρα πια μετα απο χρονια που το κανει υπερτελειο χωρις καμια διαφορα στην αποχρωση.
- Τι συναγερμο να βαλουμε; Της ΤΟΥΟΤΑ τον Cobra-Vodafone, άραγε μπορει να κτυπα και την κορνα; Εχει αντικραδασμικο, δεν ξερω αν εχει αισθητηρα ανυψωσης και μου τον κανουν δωρο με αντικραδασμικο. Σιγουρα δε θα εχει απομακρυσμενη εκκινηση ωστε να φτιαχνει τη θερμοκρασια του κλιμα απο πριν, ουτε ειδοποιηση στο κινητο. Για Pandora ποιο μοντελο; τον Mini εχει 200 ευρω χωρις τοποθετηση, δεν ξερω αν ειναι απροβλημματιστος και μαλλον δεν εχει απομακρυσμενη εκκινηση, εχει ειδοποιηση στο κινητο με Bluetooth αλλα θα πρεπει να ειναι απο το κινητο 10 μετρα το πολυ; Ποσο μέτρα πια πιανει το ΒΤ: Αυτοι που δεν εχουν προβληματα λενε στο φβ οτι εβαλαν τον Pandora Elite με 750 ευρω και μου φαινονται πολλα. Που να βαλω, αν βαλω επισης τον Pandora στην Immotec? ή στον GK Koutras στον Αγιο Ελευθεριο; Μαλλον GPS δε θα βαλουμε στο συναγερμο, αφου με αυτο ακρη δε βγαζεις: δεν παει η αστυνομια να τους συλλαβει, ασε που καθε χρονο θα πρeπει να ξαναπληρωνουμε τη συνδεση, ασε που μαλλον εχει και το αυτοκινητο μεσω του My TOYOTA. Θα αποζημιωθουμε απο ασφαλεια στη χειροτερη.
θα μπουν και οι καμερες της ΤΟΥΟΤΑ οποτε καμια 850 και απο κει θα πληρωσουμε.
ΥΓ προσοχη ολοι να βαλετε μπουλονια ασφαλειας της ΤΟΥΟΤΑ στις αλουμινενιες ζαντες.
Toyota Yaris Cross