-
Νομίζω πως ναι , έκανα και μετατροπή σε ευρώ πρώτα με 0,90κάτι $/€ ,
προσαρμοσμένη τιμή= τιμη βενζίνης ξενη/(μισθος ξένος /μισθος ελλαδα) -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις μεγαλουργουν και στις εξαγωγές, γι αυτό και βλέπουμε τόση ευμάρεια γύρω μας.Πως γίνεται με αύξηση του κόστους καυσίμων στο 30-40% περίπου να έχει κάποιος 4πλασιασμό των Καθαρών Κερδών του;
Όσο αυξήθηκε το κόστος του τόσο αυξήθηκε και + περιθώριο κέρδους τα έσοδα του.
Για να πάς Χ4 πρέπει να αυξηθεί σε τεράστια μεγέθη ο τζίρος σου με δεδομένα τα παραπάνω,
Πχ πούλησα 1000 λίτρα καυσίμων με 1,2 ευρώ το 2021 που τα είχα αγοράσει με 1ευρώ , είχα κέρδος 200ευρώ
πούλησα 1000 λίτρα καυσίμων με 1,68 ευρώ το 2022 που τα αγόρασα με 1,40 ευρώ είχα κέρδος 280ευρώ.Μου διαφεύγει κάτι πολύ θεμελιώδες;
Ναι. Μπήκε πλαφόν στο κέρδος των πρατηριουχων, αλλά φυσικά όχι σε αυτό των διυΛΗΣΤΗριων... Φυσικά ούτε οι φόροι μειωθηκαν... Τα λέμε στις εκλογές...
ΥΓ. Μιλούσα χτες με Κύπρο, τιμή βενζίνης 1,40 εκεί, τιμή Ελλάδας 2€
Πήγανε και στα φάρμακα να βάλουν πλαφόν φίλε και ξεμείναμε από ντεπόν και ασπιρίνες, γιατί προφανώς τα έστελναν έξω με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Που νομίζετε ότι ζείτε στη Σοβιετία?
Αν θέλετε να πέσουν οι τιμές, συμπεριφερθείτε σαν ώριμοι καταναλωτές σε μια καπιταλιστική χώρα. Κλειδώστε τα αυτοκίνητα να πέσει οι τζίρος και να τους τσούξει.Στα φάρμακα υπάρχει το clawback.
Σε ανελαστικες δαπάνες δε μπορεί να υπάρξει μποϋκοτάζ, δε θα παει στη δουλειά του καθένας π.χ. ? -
Tι γμσι αυτή η ακριβή βενζίνη στο Χόνγκ - Κόνγκ...
Να μην μπορείς να πας ένα ταξίδι, σε αυτή την αχανή χώρα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Tι γμσι αυτή η ακριβή βενζίνη στο Χόνγκ - Κόνγκ...
Να μην μπορείς να πας ένα ταξίδι, σε αυτή την αχανή χώρα...
Το γμσι είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!
-
Επειδή τα κέρδη των πετρελαϊκών είναι παγκόσμιο και όχι ελληνικό φαινόμενο, τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε για ηλεκτρικά και ΑΠΕ. Μόνο που πολύ αμφιβάλλω ότι θα αφήσουν ποτέ οι εταιρίες ή τα κράτη στον πολίτη τη δυνατότητα να παράγει ρεύμα ο ίδιος και να το καταναλώνει χωρίς ενδιάμεσο και "ειδικούς" όρους...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις μεγαλουργουν και στις εξαγωγές, γι αυτό και βλέπουμε τόση ευμάρεια γύρω μας.Πως γίνεται με αύξηση του κόστους καυσίμων στο 30-40% περίπου να έχει κάποιος 4πλασιασμό των Καθαρών Κερδών του;
Όσο αυξήθηκε το κόστος του τόσο αυξήθηκε και + περιθώριο κέρδους τα έσοδα του.
Για να πάς Χ4 πρέπει να αυξηθεί σε τεράστια μεγέθη ο τζίρος σου με δεδομένα τα παραπάνω,
Πχ πούλησα 1000 λίτρα καυσίμων με 1,2 ευρώ το 2021 που τα είχα αγοράσει με 1ευρώ , είχα κέρδος 200ευρώ
πούλησα 1000 λίτρα καυσίμων με 1,68 ευρώ το 2022 που τα αγόρασα με 1,40 ευρώ είχα κέρδος 280ευρώ.Μου διαφεύγει κάτι πολύ θεμελιώδες;
Ναι. Μπήκε πλαφόν στο κέρδος των πρατηριουχων, αλλά φυσικά όχι σε αυτό των διυΛΗΣΤΗριων... Φυσικά ούτε οι φόροι μειωθηκαν... Τα λέμε στις εκλογές...
ΥΓ. Μιλούσα χτες με Κύπρο, τιμή βενζίνης 1,40 εκεί, τιμή Ελλάδας 2€
Πήγανε και στα φάρμακα να βάλουν πλαφόν φίλε και ξεμείναμε από ντεπόν και ασπιρίνες, γιατί προφανώς τα έστελναν έξω με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Που νομίζετε ότι ζείτε στη Σοβιετία?
Αν θέλετε να πέσουν οι τιμές, συμπεριφερθείτε σαν ώριμοι καταναλωτές σε μια καπιταλιστική χώρα. Κλειδώστε τα αυτοκίνητα να πέσει οι τζίρος και να τους τσούξει.Στα φάρμακα υπάρχει το clawback.
Σε ανελαστικες δαπάνες δε μπορεί να υπάρξει μποϋκοτάζ, δε θα παει στη δουλειά του καθένας π.χ. ?Το μόνο όπλο που έχει ένας καταναλωτής είναι η μείωση της κατανάλωσης. Αυτό θα ενοχλήσει και θα προβληματίσει τον πωλητή. Ούτε οι πορείες του ΚΚΕ, ούτε η αλλαγή κυβέρνησης θα τον κάνουν να ιδρώσει τ' αυτάκι του.
-
Andya3
Οι πολίτες σε όλες τις μεγάλες δυτικές χώρες έχουν μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς, των καρτέλ, της αισχροκέρδειας.
Είναι ο λεγόμενος παρεμβατισμός και ρυθμιστικός ρόλος του κράτους.
Να σε ρωτήσω βρε andya3, αυτά που λες που τα έχεις δει; Σε ποιες κοινωνίες και χώρες;
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βλέπεις μετά την Τασία και αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ποιότητας….
"Επειδή εσείς το ζητήσατε", στροφή στην ποιότητα:
http://www.zoornalistas.com/2023/04/a_12.html?m=1
...θα μου πεις έρχονται παραγινομενες. Αλλά ευτυχώς που έχουμε κάτι underrated λαγωνικα εδώ μέσα που βρίσκουν αυτό που πρέπει!
-
Τελευταίαο (;) προεκλογικό πόνημα του ΥΠΕΝ. Ειδική υπηρεσία ελέγχου αυθαιρέτων. Κάτι μου λέει ότι δεν θα δουλέψει ποτέ και είναι άλλη μια από τις μύριες νομοθετικές ρυθμίσεις που γίνονται για να λέει το κράτος ότι κάτι κάνει, αλλά στην πράξη να τα έχει καλά με τους πελάτες του.
https://ecopress.gr/afthaireta-akatadiokto-gia-ypsilova/
https://www.kathimerini.gr/society/562368460/prostima-kai-katedafisi-expres-gia-ta-aythaireta/ -
Δε νομίζω πως ανήκει στις «Γελοιογραφίες», απ ' τη στιγμή που το δημιούργησε ο Σπύρος, είναι θέμα Πολιτικής...
(δεν σκέφτονται όμως οι «καημένοι» ότι από μέσα μπορεί να φοράει νανογιλέκο, που δεν το περονιάζει ούτε .308)
-
Με τόσα μιλφάτα στον σύριζα, βλέπω τον γάτο να αφήνει το κκε και να γίνεται ζαίος να παίρνει τα βουνά με τον πολλάκη παρέα...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Andya3
Οι πολίτες σε όλες τις μεγάλες δυτικές χώρες έχουν μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς, των καρτέλ, της αισχροκέρδειας.
Είναι ο λεγόμενος παρεμβατισμός και ρυθμιστικός ρόλος του κράτους.
Να σε ρωτήσω βρε andya3, αυτά που λες που τα έχεις δει; Σε ποιες κοινωνίες και χώρες;
Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος μηχανισμός σε Δυτική χώρα που να είναι σε γνώση μου. Ούτε κρατική ρύθμιση στις τιμές. Μόνο έλεγχος για μονοπωλιακές πρακτικές.
Πες μου ένα τέτοιο μηχανισμό στη Γερμανϊα ή την Αγγλία να τον ψάξω στο internet. -
Andya3, τελικά αρκετά πράγματα δεν τα γνωρίζεις.
Εδώ όχι μόνον κρατική ρύθμιση τιμών αλλά ομοσπονδιακή ρύθμιση κρατών
https://www.consilium.europa.eu/en/infographics/a-market-mechanism-to-limit-excessive-gas-price-spikes/
Ακόμα και στις καπιταλιστικές χώρες, τις μεγαλύτερες και δυνατότηρες του κόσμου, σε περιόδους κρίσεων, πολέμων κτλ οι κυβερνήσεις βάζουν πλαφόν τιμών έπειτα από συνεννόηση με τους κλάδουςΕδώ έλεγχος τιμών για αισχροκέρδεια.
"Among other tools, regulators will be able to facilitate market access, stall mergers or even impose divestments. The ministry said the intervention rights are modeled on similar powers of the UK’s Competition and Markets Authority."
-
Lap τα διαβάζεις αυτά που βάζεις? Μια αντιμονοπωλιακή αρχή είχε λέει η Γερμανία. Και με αφορμή τις αυξημένες τιμές των καυσίμων που υποψιάστηκαν ότι υπήρχε εκμετάλευση των καταναλωτών, αύξησαν τις αρμοδιότητες της κατά το Αγγλικό πρότυπο.
Και μάλιστα ο έλεγχος αφορά μόνο εμπορικές δραστηριότητες. Όπου εμπλέκεται καινοτομία, υψηλή τεχνολογία κλπ οι εταιρείες αυτές εξαιρούνται. Όχι θα πάνε στη Mercedes οι Γερμανοί και θα της πούνε γιατί είσαι τόσο ακριβή?
Που βλέπεις κρατική παρέμβαση και ρύθμιση των τιμών από το κράτος με πλαφόν κλπ, όπως αυτά που ζητάτε εδώ? Δε ζείτε στη Σοβιετία, μην τρώτε αμάσητα τα παραμύθια που σας πουλάει κάθε λαικιστής.
Και στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι περί αισχροκέρδειας γενικώς και αορίστως. Γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν τολμάει να ορίσει ακριβώς τι είναι η αισχροκέρδεια.
Ας πάνε να κάνουν έλεγχο στα διυλιστήρια ή οπουδήποτε αλλού, να τεκμηριώσουν αν υπάρχει αισχροκέρδεια και μετά να τους ρίξουν πρόστιμο. Α, ξέχασα, θα το κάνει ο Αλ6 όταν βγει κυβέρνηση για να μειωθούν οι τιμές χα,χα,χα. -
Ρε συ τρολαρεις; .....η αρχή τι σκοπό έχει για εξήγησε μας;
Νομίζεις ότι θα κολλήσουν να βάλουν πρόστιμα στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Τα πρόστιμα πριν λίγα έτη σε αυτικινητονιομηχαννια για τριγωνικές συναλλαγές και πλασματικές τιμές ( ή κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι ακριβώς τώρα) στα επιλεγμένα μεταχειρισμένα των αντιπροσώπων της το θυμάσαι;Όχι από ιδιότητες αντιπροσωπους.
Δεν είναι ελεύθερη η οικονομία όπως φαντάζεσαι εάν υπάρχουν αρχές και υπηρεσίες να την εποπτεύουν και να βάζουν πρόστιμα στην ελεύθερη θέσπιση τιμής.
Είναι μια οικονομία με ρυθμιστικό παράγοντα το κράτος.Δηλαδή ότι προστάζει η οικονομική πολιτική των σοσιαλδημοκρατών αλλά και εν μέρη των φιλελευθέρων.
Η κεντρική διαχείριση της οικονομίας είναι άλλο πράγμα και είναι μέρος του Σοβιετικού μοντέλου.
Ρε συ ειλικρινά τώρα, αυτά τα διδάσκουν στην Β λυκείου στο μάθημα της κοινωνικής αγωγής. Και εγώ κακός μαθητής ήμουν αλλά τα θυμάμαι.Από πού κατεβήκατε και ήρθατε στον πολιτισμό;
-
Ρε συ τρολαρεις; .....η αρχή τι σκοπό έχει για εξήγησε μας;
Νομίζεις ότι θα κολλήσουν να βάλουν πρόστιμα στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Τα πρόστιμα πριν λίγα έτη σε αυτικινητονιομηχαννια για τριγωνικές συναλλαγές και πλασματικές τιμές ( ή κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι ακριβώς τώρα) στα επιλεγμένα μεταχειρισμένα των αντιπροσώπων της το θυμάσαι;Όχι από ιδιότητες αντιπροσωπους.
Δεν είναι ελεύθερη η οικονομία όπως φαντάζεσαι εάν υπάρχουν αρχές και υπηρεσίες να την εποπτεύουν και να βάζουν πρόστιμα στην ελεύθερη θέσπιση τιμής.
Είναι μια οικονομία με ρυθμιστικό παράγοντα το κράτος.Δηλαδή ότι προστάζει η οικονομική πολιτική των σοσιαλδημοκρατών αλλά και εν μέρη των φιλελευθέρων.
Η κεντρική διαχείριση της οικονομίας είναι άλλο πράγμα και είναι μέρος του Σοβιετικού μοντέλου.
Ρε συ ειλικρινά τώρα, αυτά τα διδάσκουν στην Β λυκείου στο μάθημα της κοινωνικής αγωγής. Και εγώ κακός μαθητής ήμουν αλλά τα θυμάμαι.Από πού κατεβήκατε και ήρθατε στον πολιτισμό;
Γύρε δε θα σε αφήσω να μου χαλάσεις την έναρξη της Πασχαλινής χαλάρωσης με τις θεωρίες σου...
Διάβασε άνθρωπέ μου τα link που έβαλες. Εσύ τα βρήκες και τα έβαλες. Στη Γερμανία λέει υπήρχε μια απλή anti-trust authority. Και της έδωσαν κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες ελέγχου με αφορμή τα υπερκέρδη των πετρελαικών εταιρειών, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ακολούθησαν την αντίστοιχη Αγγλική νομοθεσία. Και ο Μπάιντεν είχε βγει και τους έβριζε.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι το κράτος ορίζει τις τιμές ή βάζει πλαφόν. Μην μπερδεύεις τον έλεγχο της αισχροκέρδειας, που είναι και γενικά ποινικό αδίκημα, με την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία.
Εντωμεταξύ όταν ορίσουν τι σημαίνει αισχροκέρδεια και πως ελέγχεται μια εταιρεία για αισχροκέρδεια, να μου το γράψεις κι εμένα, για να ξέρω τι θα κάνει ο Αλ6 όταν βγει κυβέρνηση... -
Ρε παιδιά, πως να το πω πιο απλά για να μην θυμωσετε;;;
Είναι τόσο βασικά αυτά τα πράγματα, σαν να μαθαίνουμε το αλφαβητάρι ή τον πολλαπλασιασμό στην αριθμητική. Τι τις θέλετε τις πολιτικές αναλύσεις αφού δεν έχετε ανοίξει ποτέ κανένα βιβλίο για πολιτική
Συζήτηση πεζοδρομίου γίνεται η κουβέντα.
Εδώ δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το σοβιετικό σύστημα από την σοσιαλδημοκρατία.
Andya3....ξυπνα ο όρος αισχροκέρδεια σημαίνει καθορισμό ανώτατο οριου κερδιςυ. Σημαίνει ρύθμιση της αγοράς.
Συγκεντρώσου
-
Ρε παιδιά, πως να το πω πιο απλά για να μην θυμωσετε;;;
Είναι τόσο βασικά αυτά τα πράγματα, σαν να μαθαίνουμε το αλφαβητάρι ή τον πολλαπλασιασμό στην αριθμητική. Τι τις θέλετε τις πολιτικές αναλύσεις αφού δεν έχετε ανοίξει ποτέ κανένα βιβλίο για πολιτική
Συζήτηση πεζοδρομίου γίνεται η κουβέντα.
Εδώ δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το σοβιετικό σύστημα από την σοσιαλδημοκρατία.
Μη συγχύζεσαι γύρε, θα μας τα μάθεις εσύ, γι' αυτό μιλάμε μαζί σου, χα,χα,χα,
Ρε συ θα σοβαρευτείς επιτέλους. Ποιο είναι το ανώτατο περιθώριο κέρδους στα διυλιστήρια, τα μπλουζάκια και τα αυτοκίνητα? χα,χα,χα. -
Εσύ σοβαρεψου. Σου λέω το κράτος στις δυτικές χώρες μπορεί να καθορίσει ανώτατο όριο κέρδους, όπως ακριβώς έγινε στις τιμές του Φ.Α.
Ένα δει ότι υπαρχιυν στρεβλώσεις στην αγορά παρεμβαίνει και την ρυθμίζει, δεν την αφήνει ελεύθερη να έρθει σε δίκη της ισορροπία.Δεν το πήρες είδηση ότι η ΕΕ έβαλε παλφον στο φα;
Προφανώς το κράτος παρεμβαίνει σε αγαθά ή κόστη που επηρεάζουν την οικονομική σταθερότητα και τον ανταγωνισμό. Όχι στα μπουζούκια.
-
Η Γερμανία που πήγες να δουλέψεις ως δεξιός επί δεκαετίες 70-80-90 ήταν τις περισσότερες φορές είχε σοσιαλδημοκρατικη κυβέρνηση. Εκεί δουλεψες, όχι σε νεοφιλελε χώρα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2