-
@yem said in Renault Clio V:
Αναφέρομαι στις ταχύτητες που συζητάμε, από τα 105/110 να πας στα 120/130 αύξηση 15 έως 20 χαω
Γιε του, από τα 105-110 στα 130-140, όπως είχες γράψει, αν μιλάμε για μικρομεσαίο ντίζελ η κατανάλωση θα αυξηθεί πάνω από 1 lt/100Km, ενώ αν μιλάμε για βενζίνη πάνω από 1,5 lt/100 Km.
-
Αναφέρομαι στις ταχύτητες που συζητάμε, από τα 105/110 να πας στα 120/130 αύξηση 15 έως 20 χαω
Eκεί σίγουρα αυξάνεις αεροδυναμικές αντιστάσεις σημαντικά. Δεν ξέρω τον τύπο που τα συνδέει. sorry!
Πριν λίγο ο monman2 στο νήμα της κατανάλωσης, δημοσίευσε κάτι, ιδιαίτερα σχετικό με το ερώτημά σου. -
https://www.autoblog.gr/2023/02/19/dierrefse-to-renault-clio-facelift/
Φαντάζομαι +3000€
-
Μετά από 1,5 χρόνο που έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο (Renault clio 1.0 turbo lpg) πρέπει να πω ότι το ' χω αγαπήσει για την οικονομία του και την απόκρισή του.
Αθήνα-Γιάννενα διαδρομή με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 130 και 3000 στροφές, καίει περίπου 27 ευρώ (ενίοτε βέβαια το πατάω και 150/60 με 3500 στροφές). Οδηγικά είναι πολύ άνετο και η κύλισή του ομαλή.
Το μόνο που με ενοχλεί είναι, επειδή έχω την έκδοση με τις 17ρες ζάντες, ότι μέσα στην πόλη, στους καταπληκτικούς δρόμους που έχουμε γεμάτους λακούβες κοπανιέται.
Έχω την έκδοση με τρεις οδηγικές επιλογές my sense-eco-sport χωρίς navigation που το αναπληρώνω με καλώδιο και κινητό.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. -
@geo-yfa said in Renault Clio V:
Μετά από 1,5 χρόνο που έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο (Renault clio 1.0 turbo lpg) πρέπει να πω ότι το ' χω αγαπήσει για την οικονομία του και την απόκρισή του.
Αθήνα-Γιάννενα διαδρομή με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 130 και 3000 στροφές, καίει περίπου 27 ευρώ (ενίοτε βέβαια το πατάω και 150/60 με 3500 στροφές). Οδηγικά είναι πολύ άνετο και η κύλισή του ομαλή.
Το μόνο που με ενοχλεί είναι, επειδή έχω την έκδοση με τις 17ρες ζάντες, ότι μέσα στην πόλη, στους καταπληκτικούς δρόμους που έχουμε γεμάτους λακούβες κοπανιέται.
Έχω την έκδοση με τρεις οδηγικές επιλογές my sense-eco-sport χωρίς navigation που το αναπληρώνω με καλώδιο και κινητό.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.Προσυπογράφω σε όλα..
Κοντεύω χρόνο με 4.000 χλμ...
-
Και αυτά εδώ τα βιντεάκια είναι ενδιαφέροντα για κάποιον που δεν έχει ψάξει αρκετά το αμάξι του
Youtube VideoΕγώ έχω κάνει 14.000Km και ευελπιστώ να τα 100στήσω
-
Υπάρχει κανένα νέο για το συντονισμό westgate ??
Μέχρι αυτό το μήνα δεν είχαν πει ?? -
Καλησπέρα παιδιά! Το renault clio techno lpg τι λέει σαν αυτοκίνητο; Έχω κάνει παραγγελία dacia sandero stepway lpg αλλά επειδή καθυστερεί υπάρχει δυνατότητα να πάρω πιο γρήγορα αυτό.
Το ηλεκτρικά χειρόφρενα και το keyless entry συνηθίζονται?
Ευχαριστώ.
-
@macgyver-0 said in Renault Clio V:
Καλησπέρα παιδιά! Το renault clio techno lpg τι λέει σαν αυτοκίνητο; Έχω κάνει παραγγελία dacia sandero stepway lpg αλλά επειδή καθυστερεί υπάρχει δυνατότητα να πάρω πιο γρήγορα αυτό.
Ευχαριστώ.
Το Clio είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το Sandero.
Κατά τ' άλλα καταλαβαίνω εν μέρει να ρωτάς για το ηλεκτρικό χειρόφρενο αν θα το συνηθίσεις. Θα το συνηθίσεις!
Όμως να ρωτάς αν θα συνηθίσεις το keyless entry; Δεν υπάρχει τίποτα να συνηθίσεις. Πλησιάζεις το αμάξι και ανοίγεις την πόρτα χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Τέλος! -
Ευχαριστώ.
Οτι φτιαχνεται στην Τουρκια δεν συνηθιζεται παντως
-
@alexandros-k said in Renault Clio V:
Ευχαριστώ.
Πάρα πολλά φτιάχνονται στην Τουρκία πλέον και πουλάνε και παρα πολύ εδώ καποια απο αυτά...
-
@araxnis said in Renault Clio V:
@alexandros-k said in Renault Clio V:
Ευχαριστώ.
Πάρα πολλά φτιάχνονται στην Τουρκία πλέον και πουλάνε και παρα πολύ εδώ καποια απο αυτά...
Καλό είναι να ακούγεται όμως γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να στηρίζουμε ένα πολιτικό κατεστημένο που ουσιαστικά μας κρατάει ομήρους μέσα στην ίδια μας την χώρα και σε κάποιες δεκαετίες θα έχει κατακτήσει τουλάχιστον την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου..
δηλαδή ο γείτονάς σου δεν σε αφήνει να φυτέψεις τίποτα στον κήπο σου, ή να φτιάξεις γκαράζ στην άκρη του οικοπέδου σου, σου λέει ξεκάθαρα ότι ένα βράδυ θα μπει να πάρει ένα μέρος του σπιτιού σου και θα σκοτώσει και κακοποιήσει κάποια μέλη της οικογένειάς σου, και εσύ να ψωνίζεις κάθε μέρα από το ψιλικατζιδικο του! Ξέρω γω..
-
Οι σχέσεις μεταξύ κρατών , συνασπισμών , οργανισμών και εταιριών είναι εκθετικά πιο περίπλοκες από τις σχέσεις αστικού δικαίου μεταξύ γειτόνων.
Πρόσφατα παράδειγμα η επένδυση 3,5 Β $ της Κινεζικής catl στις ΗΠΑ, η αντίστοιχη της TESLA στο Giga factory της Σαγκάης και φυσικά ο νόμος IRA του Μπάιντεν που θα μετατρέψει την ΕΕ σε μια αγροτοκτηνοτροφική ένωση
-
To clio φτιάχνεται Τουρκία? Κρίμα και το συμπαθούσα πολύ, όταν το οδήγησα εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κύλισης.
-
Όχι μόνο φτιάχνεται στην Τουρκία αλλά το εργοστάσιο της Bursa ανήκει στην oyak που ανήκει στο Υπουργείο άμυνας των Τούρκων , η oyak αν δεν κάνω λάθος είναι κάτι σαν συναιτερισμός απόστρατων ή κάτι τέτοιο
-
Η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας εργοστασιάρα στην Τουρκία και έβριζε ο Ερντογάν το Μακρόν?
Να το φέρουν στην Ελλάδα το μαγαζί και να μηνομονεύουμε εμείς το Μακρόν και στις προσευχές μας άμα του αρέσει... -
@andya3 Και ανήκει 51% στο ταμείο αποστράτων και 49% στην Renault.
Business is Business .
Οι Τούρκοι το ξέρουν καλά εδώ και 150 χρόνια , εμείς ακόμα πάμε με το θυμικό -
@andya3 Και ανήκει 51% στο ταμείο αποστράτων και 49% στην Renault.
Business is Business .
Οι Τούρκοι το ξέρουν καλά εδώ και 150 χρόνια , εμείς ακόμα πάμε με το θυμικόΕμείς είμαστε για κάνα συνέδριο στο Καβούρι ενώ ο κόσμος καίγεται..
-
Δεν ξέρω τι ισχύει για την παραγωγή του αλλά :
Το πήρα για μια βόλτα με τα 2 θηλυκά (την κοπέλα μου και τον σκύλο) στο Ναύπλιο. Την μισή διαδρομή (δηλαδή το πήγαινε) την έκανα μόνο με LPG και την άλλη μισή με βενζίνη. Τέρας οικονομίας (με μόνο 20€ lpg - 320km αυτονομία).Η μικτή κατανάλωση σε βενζίνη ήταν στα 6,5l/ 100km. Το πάτημα του γάλλου θυμίζει αυτό του volkswagen polo που είχα, του οικογενειακού -αλλά γλυκαίνει περισσότερο. Ο δε κινητήρας tce 100 , απλά φυσάει, έχει πλήρη απουσία κραδασμών από το ραλαντί και μια πολύ διακριτική χροιά όταν πατήσεις γενναία το γκάζι. Το φρενάρισμα αν και έχω ακούσει διάφορα για τα ταμπούρα μου φάνηκε εντάξει. Μου άρεσε και η ηχομόνωση , άπαξ και κλείσεις τα παράθυρα δεν ακούς κιχ.
Στο εσωτερικό , επειδή οι μόνες συγκρίσεις για 'μενα είναι το polo του 14' και ένα seat ibiza του 2001 δεν έχω να πω και πολλά γιατί πάλι από ποιότητα εργονομία μου φαίνεται κορυφή. Μαλακά στην αφή υλικά στο ταμπλό, σασμάν και στην πόρτα σε λευκό χρώμα που κάνουν ωραία αντίθεση .
Έχει να επιλέξεις και διάφορα προφίλ οδήγησης από την οθόνη (eco, sport κλπ)- και μαζί με αυτό αλλάζει φωτισμό σε μια λεπτή λωρίδα που αγκαλιάζει διακριτικά το σασμάν .
Αρνητικά έχουν ήδη αναφερθεί : Δεν έχει ιδιαίτερη βελτίωση για τους πίσω επιβάτες στα πόδια και το κουμπάκι για το πορτ μπαγκάζ που βρίσκεται σε περίεργο σημείο. Χαλάλι όμως γιατί τα 391 λίτρα σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω! Και το κουμπάκι με το λαμπάκια αριστερά του τιμονιού που εναλλάσσεις από βενζίνη σε LPG , τόση ποιότητα έχετε μέσα ρε παιδί μου -φτιάξτε το λίγο! Α! και τα κουμπάκια για την αυξομείωση έντασης του ήχου για το ραδιόφωνο/ ηχοσύστημα τον έχουν πολύ κολλητά στο φλας . Καλύτερα να ήταν σε πιο εύκολο και ευδιάκριτο σημείο (πχ τιμόνι).
Υ.Γ Τώρα θέλω να βάλω φιμέ μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα και μάλλον θα καταλήξω στις XPEL για να έρθουν σε ισορροπία και με τα εργοστασιακά φιμέ κρύσταλλα που έχει ήδη το Renault Clio και είναι αρκετά σκούρα. Photo θα ανεβεί σύντομα !
-
Εγω θα συμπληρωσω στα αρνητικά και την απουσία πλαφονιερας στα πίσω καθισματα.Εχω μικρό παιδί και το βράδυ δεν βλέπω να το δέσω στο καθισματακι του.
Τρία χρόνια το έχω και είμαι υπερευχσριστημενος εστω και με τα 75 ατμοσφαιρικά άλογα.
Το Γκολφ που είχα στα τρία πρώτα χρόνια είχε ήδη ποιοτικά θέματα.
Και ειλικρινά ποτέ δε με απασχόλησε που κατασκευαστηκε.
Τέλος η δική μου κατανάλωση ποτέ δεν υπερεβηκε το 6,2 λτ.
Renault Clio V